28 апрель 2019 38

Як приготувати домашній апельсиновий лимонад

У спекотний літній день звично втамовувати спрагу газованими і натуральними соками. Але набагато корисніше для організму вживати самостійно приготований напій.

У багатьох країнах світу лимонад користується великою популярністю. І це не випадково!

Лимонад відмінно справляється з жагою і, що важливо, є вітамінізованим напоєм за рахунок свіжих фруктових соків.

Спочатку лимонад виготовлявся з лимонів, води і цукру, але в даний час заповзятливі господині фантазують з рецептом цього напою. Різноманітність рецептів лимонаду дозволяє приготувати напій з будь-якими фруктами і навіть з овочами, наприклад з огірком.

Для людей, контролюючих свою вагу і свою форму, існують рецепти лимонаду без вмісту цукру, але за смаком зовсім неотстающие від класичного напою!

Фруктовий склад і цитрусова основа, багата вітаміном С, сприятливо позначаються на роботі ШЛУНКОВО-кишкового тракту, зміцнюють імунітет. А що містяться в складі лимонаду солі лимонної кислоти здатні зруйнувати і вивести камені з нирок.

Приготувати такий жаждоутоляющий напій зовсім нескладно і в домашніх умовах. Та й часу це займе зовсім небагато.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
Апельсин - 4 шт.
Цукор - 100 г
Вода охолоджена (мінеральна з газом) - 1 л
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 18 Ккал

Обробити апельсини милом і окропом. Витягти м'якоть апельсинів і за допомогою блендера змішати її з цукром. Залити водою і остудити одержаний лимонад.

Приємного апетиту!

Апельсиновий лимонад із заморожених фруктів

Інгредієнти Кількість
Апельсин 4 шт (заморожених)
Цукор 1 кг
Вода охолоджена (мінеральна з газом) 9 л
Кислота лимонна 50 г
Час 30 хв + 8 годин
Калорійність 50 ккал

Обробити апельсини з милом і обшпарити окропом. Потім на всю ніч відправити у морозильну камеру.

Переробити в м'ясорубці заморожені апельсини, попередньо порізані для зручності на шматочки.

Отриману апельсинову масу змішати з водою попередньо охолодженої і залишити на 10 хв.

Отриманий сироп процідити з допомогою сита або марлі. Потім розчинити в сиропі цукор і лимонну кислоту.

Розбавити лимонад 3 л води, розлити по ємностей і остудити в холодильнику.

Приємного апетиту!

Домашній напій з апельсинів і лимонів

Інгредієнти Кількість
Апельсин 2 шт (великих)
Цукор 100-150 г
Вода охолоджена (мінеральна з газом) 2,5 л
Лимон 1 шт (середній)
Час 20-30 хв
Калорійність 20 ккал

Апельсини і лимон ретельно ополіскують і обливають окропом. Знімається шкірка, видаляють кісточки і перегородки.

Залишається одна м'якоть, з якої за допомогою марлі сік віджимається. Або для віджиму можна скористатися соковижималкою.

Цитрусові кірки не варто викидати. Необхідно порізати їх на шматочки і помістити в киплячу воду з цукром на 10 хвилин.

Отриманий сік процідити. В отриманий сироп додається свіжий цитрусовий сік і ретельно змішується.

Залишилося дати настоятися лимонаду і остудити його.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре — просте і смачне блюдо, яке можна приготувати з застояного продукту.

Як приготувати лимончелло в домашніх умовах. Пропонуємо на вибір рецепти на спирті, горілці або самогоні.

Як спекти класичний манник без кефіру в духовці, читайте в нашій статті.

Освіжаючий фреш з апельсинів, полуниці і м'яти

Інгредієнти Кількість
Апельсин 1 шт
Полуниця 300 г
М'ята На розсуд
Лід 300 г
Питна вода (мінеральна з газом) 1,5 л
Час Приблизно 120 хв
Калорійність 29 ккал

Перед тим як заповнювати ємність необхідно обробити фрукти. Полуницю промити і очистити від хвостиків, апельсини помити з милом і прополоскати під окропом.

У ємність поміщається лід. Поверх нього м'ятний і полуничний шар (полуницю нарізати великими шматочками), потім шар апельсинових шматочків. Залити заздалегідь охолодженою водою і дати настоятися протягом години.

Приємного апетиту!

Лимонад з овочами

Інгредієнти Кількість
Цукор 75 г
Охолоджена вода мінеральна з газом 1,5 л
Огірок 3 шт
Великий солодкий перець 1 шт
Лайм 1 шт
Лимон + апельсин 3 шт + 1 шт
Гілочки м'яти На розсуд
Час 90 хв
Калорійність 18 ккал

Для початку ретельно обробляються всі овочі і фрукти з милом і під окропом. Два огірки та перець нарізати тонкими кружечками і окремо один від одного засипають цукром по 50 г на кожен вид овочів.

Овочі настоюють близько години. Перед самим приготуванням нарізається тонкими кружечками огірок і один лимон. З двох лимонів, лайма і апельсина віджати сік. На дно поміщаються гілочки м'яти, чайна ложка цукру, цедра і отриманий сік.

Залити все холодною водою з газом. Додаються кружечки лимона, перцю і все огірки з отриманим цукровим сиропом.

Охолоджується напій в холодильнику протягом півгодини. Подавати лимонад в прикрашених келихах.

Приємного апетиту!

Корисні поради

Як вибрати апельсини і на що звернути увагу:

  1. При виборі апельсинів велику роль відіграє зовнішній вигляд апельсинів. Бажано вибирати фрукти без видимих слідів механічного впливу та впливу комах. Поверхня апельсина повинна бути чистою і злегка горбистій.
  2. Великі фрукти, привезені з Іспанії, стануть відмінним десертом, а ось марокканські і єгипетські є менш великими, але не менш солодкими і такі фрукти більше підходять для лимонаду.
  3. Чим товще шкірка у апельсина, тим легше її видалити.

Про користь і шкоду

  1. Вживання апельсинового соку протипоказано особам із захворюваннями ШКТ, а ось розбавлений сік в лимонаді не зашкодить.
  2. Для людей, схильних до розвитку цукрового діабету, не рекомендується додавати багато цукру в лимонад, т. к. в фруктах також є цукор.
  3. Домашній лимонад (неохлажденный) здатний допомогти при лікуванні захворювань горла, т. к. цедра володіє антибактеріальними властивостями.

Як подати лимонад?

Для святкової атмосфери можна прикрасити келихи, в яких буде поданий лимонад.

  1. Додати в келих оригінальну соломинку;
  2. Додати декоративний коктейльний парасольку;
  3. Помістити в келих пучок тархуну або м'яти;
  4. Прикрасити обідок келиха цукровий інеєм. Для цього: змастити краю келиха або склянки часточкою лимона або апельсина і занурити в цукор;
  5. На край келиха насадити гурток/полкружка лимона, полуниці або вишні;
  6. Прикрасити шматочками льоду різної форми і кольору.

Готуючи напої для гостей або для самих себе, варто віддати перевагу домашнього лимонаду в силу його складу вітамінізованого і варіативності рецептів.

Велика кількість рецептів освіжаючого лимонаду з апельсинами дозволяє приготувати напій до будь-якого випадку.

Лимонад можна подавати до званого вечері або ж приготувати його просто для втамування спраги всієї родини.

Що ще почитати: