03 июнь 2019 7 679

Як приготувати крем для медового торта

Приготований в домашніх умовах торт «Медовик» виходить дуже ароматним і ніжним, якщо правильно підібрати до нього просочення. Завдяки різноманітним рецептами, коржі можна просочувати кремом, приготовленим з різних продуктів.

Класична просочення зі згущеного молока
Інгредієнти Кількість
згущене молоко - 1 банку
масло вершкове - 1 пачка
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 315 Ккал

Коржі медовика можна просочувати різними кремами, які зроблять їх ще ніжніше, м'якше. Згущене молоко і масло – два продукти, з яких можна за лічені хвилини приготувати ідеальну просочення. Давайте приготуємо класичний крем для медового торта зі згущеним молоком.

Для цього рецепта потрібно вибирати тільки якісну згущене молоко, в залізній банці. Згущений продукт, виготовлений із сухого молока, для торта не годиться.

  1. Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи размягчилось;
  2. У глибоку тарілку викласти масло і згущене молоко, добре збити цю масу за допомогою міксера.

Такий крем дуже калорійний, але при цьому і дуже смачний. Під час складання торта всі коржі повинні бути холодними, щоб масло не розтануло.

Крем для медового торта з вареним згущеним молоком

Для просочення медовика можна легко і швидко приготувати крем з вареним згущеним молоком, яка сама по собі не зможе нормально просочити коржі.

Інгредієнти:

  • 1 банку вареного згущеного молока;
  • масло – 200 грам.

Час приготування: 5 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 320 ккал.

  1. Розм'якшене масло викласти в глибоку миску, додати до нього згущене молоко;
  2. З допомогою міксера добре збити масу, поки її консистенція не стане однорідною.

Щоб коржі добре просочилися, вони повинні бути м'якими і ніжними. Такий крем не зможе просочити занадто сухий торт, і він вийде несмачним.

Готуємо без масла

Для просочення коржів можна використовувати різні креми, які можна приготувати навіть з найпростіших продуктів. Пропонуємо рецепт крему без масла для медового торта.

Інгредієнти:

  • 200 мілілітрів вершків;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • яйце – 1 штука;
  • крохмаль – 2 чайних ложки.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 146 ккал.

  1. Яйце добре збити, всипати до нього крохмаль і добре перемішати;
  2. Ввести в яєчну суміш третю частину вершків, перемішати до утворення однорідної консистенції;
  3. Решту вершків влити в сотейник, додати цукор і довести до кипіння, перелити їх тонкою цівкою в яєчну суміш, швидко помішуючи;
  4. Поставити сотейник з кремом на маленький вогонь, постійно помішуючи почекати, поки він не стане густим.

Крем повинен стати густим, але при цьому його не потрібно доводити до кипіння, щоб він не пригорів і його смак не зіпсувався.

Сметанний крем для медового торта

Ще один варіант крему для «Медовика» — сметанний. Його можна готувати різними способами, але щоб він вийшов густим, насиченим і жирним, краще всього скористатися цим рецептом.

Інгредієнти:

  • сметана – 600 мілілітрів;
  • ванільний цукор;
  • цукрова пудра – 225 грам.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 209 ккал.

  1. Сметану перекласти в глибоку миску, всипати в нього цукор, додати ванілін, добре перемішати;
  2. З допомогою міксера збивати крем 20 хвилин на високій швидкості до густоти.

Крем виходить повітряним, ніжним і дуже смачним. Якщо сметана низькокалорійна, краще всього додати в неї пакетик згущувача, завдяки якому маса стане густою.

Заварний крем

Заварний крем готується не так складно, як це може здатися на перший погляд. Деякі господині намагаються використовувати інші інгредієнти, тільки щоб не зв'язуватися з цим складним процесом.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 літр;
  • ванілін;
  • борошно — 70 грам;
  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 250 грам;
  • масло – 250 грам.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 215 ккал.

  1. Яйця, цукор, ванілін і борошно в глибокій мисці з'єднати і збити за допомогою міксера;
  2. Не припиняючи збивати, влити тонкою цівкою молоко, щоб маса стала однорідною;
  3. Все перелити в сотейник, поставити на маленький вогонь і маса готується, поки не стане густою, постійно помешиваясь;
  4. Зняти масу з вогню, дати їй час охолонути, покласти в неї розм'якшене масло і збити за допомогою міксера.

Крем ідеально просочує коржі, робить їх м'якими, під час приготування, можна додати ванільний цукор, який зробить випічку ще пахучіше.

Рецепт крему з молока та згущеного молока

Для просочення медових коржів можна використовувати різні креми, які по-різному розкривають смак випічки. Для їх приготування можна використовувати ті продукти, які є в будинку, експериментувати і фантазувати.

Ніжний, смачний, насичений крем ідеально поєднується з медовими коржами і бісквітами. За своїм приготування він трохи схожий на заварний.

Інгредієнти:

  • ваніль;
  • 200 мл згущеного молока;
  • 100 грам масла;
  • 1 стакан молока;
  • 50 грам цукру;
  • 50 грам борошна.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 г: 213 ккал.

  1. У сотейник з товстим дном просіяти борошно, додати до неї молоко, цукор, ванільний цукор і добре перемішати, щоб не було грудочок;
  2. Поставити сотейник на маленький вогонь і варити, безперервно помішуючи, поки маса не стане густою;
  3. Молочну суміш охолодити, з'єднати зі згущеним молоком, перемішати і додати розм'якшене при кімнатній температурі масло, добре збити міксером.

Щоб маса не розшарувалася, олію потрібно додавати невеликими порціями, тоді вона рівномірно зіб'ється і стане пишним.

Візьміть на замітку рецепт соковитих біляшів на кефірі.

Візьміть на замітку рецепт з фото і покроковими підказками смачного супу з тріски.

А ви знаєте, що приготувати з яловичини на друге?

Манний крем

Якщо в будинку є маленька дитина і його хочеться побалувати чимось смачним, але при цьому і не шкідливим, варто звернути увагу на цей крем, який обов'язково доведеться йому до душі.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 літр;
  • сіль — 3 г;
  • цукор – 400 грам;
  • манка – 80 грам;
  • масло вершкове – 600 грам.

Час приготування:

Калорійність на 100 грам: 312 ккал.

  1. Молоко вилити в сотейник, додати до нього трохи солі, закип'ятити, додати манку і варити 15 хвилин;
  2. Розм'якшене масло перекласти в глибоку ємність, всипати в нього цукор і збити міксером, поки маса не стане пишною;
  3. У масляну суміш, не припиняючи процесу збивання додавати по одній столовій ложці охолодженої манки, поки не введеться вся.

У такий крем можна додати лимонну цедру, яка подарує нотки свіжості, легкості і доповнить смак коржів. Він виходить повітряним, білосніжним, красивим і ідеально підходить для просочення тонких коржів медового торта.

Карамельний крем

Для просочення «Медовика» можна використовувати не тільки креми, приготовані за класичними рецептами, але й інші, не менш цікаві та смачні.

Інгредієнти:

  • 0,8 літра 30% вершків;
  • ¼ Склянки води;
  • 1 склянку цукру.

Час приготування: 5 годин.

Калорійність на 100 грам: 146 ккал.

  1. У сковорідку з товстим дном висипати цукор, додати воду і зварити на повільному вогні карамель до золотистого кольору;
  2. Не знімаючи сковорідку з вогню, влити в масу 1,5 склянки вершків, перемішати і довести до кипіння;
  3. Вилити масу в плоску ємність і поставити на 4 години в холодильник;
  4. Вилити карамель в глибоку миску, додати вершки і збити на високій швидкості до пишноти.

Маса виходить легкою, ніжною, з карамельними нотками, які ідеально поєднуються з медовими коржами.

Крем зі сметани і бананів

Приготування тортів — справжнє кулінарне мистецтво. Не кожній господині вдається впоратися з випічкою, але навіть цієї майстерності можна навчитися.

Інгредієнти:

  • 120 грам цукрової пудри;
  • 2 банана;
  • 10 мілілітрів лимонного соку;
  • 0,5 літра сметани.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 188 ккал.

  1. Банани чистяться від шкірки, ріжуться на частини, поміщаються в миску і подрібнюються за допомогою заглибного блендера;
  2. До фруктового пюре додати охолоджену сметану, цукор і добре збити, додати в кінці лимонний сік.

Банани можна подрібнити ще допомогою вилки, але в такому випадку в медовому торті будуть відчуватися шматочки фруктів.

Кулінарні поради

Для приготування крему обов'язково потрібно вибирати тільки якісні та свіжі продукти. Для масляного купується хороше вершкове масло, яке заздалегідь розм'якшується – треба тільки дістати його з холодильника і залишити на годину в теплому приміщенні. Збивати його краще всього в ємності, яка ставиться на лід або в миску з холодною водою, так він не втратить своєї форми і залишиться густим.

Якість заварного крему залежить від того, скільки крохмалю або борошна в нього буде додано. Чим більше буде цих продуктів, тим густіше вийде маса. Щоб не було грудочок, борошно потрібно додавати поступово і в невеликих порціях.

Вершкові креми по своїй структурі виходять ніжними, легкими і повітряними, дуже приємними на смак. Їх можна використовувати не тільки для медового торта, але і для просочення пісочних, бісквітних коржів.

Щоб сметанний крем вийшов густим, потрібно вибирати сметану 30% жирності, перед збиванням вона обов'язково охолоджується. Якщо під час приготування до нього додати трохи вершків, він стане більш стійким.

«Медовик» можна промащувати різними кремами і кожен з них додасть випічці особливі нотки. Незалежно від того, який крем буде використовуватись для просочення медових коржів, потрібно щоб вони обов'язково були холодними.

Що ще почитати: