28 март 2019 13 550

Як правильно приготувати заварний крем із згущеним молоком

Хто не любить смачний заварний крем із згущеним молоком? Він прекрасно підійде для бісквітів, вафель, печива. Основа згущеного молока може служити для безлічі видів наповнювачів для тортів. Також можливі різні добавки, такі як фрукти, горіхи, сухофрукти, мед, шоколад.

Рецепт заварного крему зі згущеним молоком
Інгредієнти Кількість
згущене молоко - 150 мл
молоко - 450 мл
борошно - 40 г
лимонна цедра - трохи
жовтки - 6 шт.
цукровий пісок - 100 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 350 Ккал

Ідеально підійде до заварному і багатошаровому тесту. Можна заморозити і вийде морозиво.

Переходимо до приготування:

  1. У ємність виливаємо 400 мл молочного продукту і висипаємо натерту цедру лимона;
  2. Ставимо на повільний вогонь, але не доводимо до кипіння;
  3. Тим часом збиваємо жовтки яєць і цукрову пудру, до того моменту, поки вони не побіліють;
  4. Потім додаємо борошно, ваніль (за бажанням) і згущене молоко, продовжуємо збивати;
  5. Після додаємо молоко, що залишилося і знову добре збиваємо. Суміш стане рідкою;
  6. Знову повертаємо молоко на плиту і постійно заважаємо, вливаючи тонким струменем отриману суміш;
  7. Рідина помішуємо, поки не загусне.

Якщо маса виглядає рідкуватий, не переживайте, у процесі охолодження вона загусне.

Заварний крем з маслом для Наполеона

Класичний рецепт

Без цього наповнювача просто неможливо уявити торт «Наполеон».

Необхідні продукти:

  • молоко – 250 г;
  • масло – 120 г;
  • згущене молоко – 1 стакан;
  • борошно – 20 г;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.

Час приготування — 30 хвилин.

Калорійність в 100 г складає 388 ккал.

Процес приготування:

  1. Знадобиться ємність з подвійним дном. Виливаємо туди молочний продукт, до нього потрібно додати борошно і цукрову пудру;
  2. Постійно помішувати вінчиком. Якщо утворюються грудочки, нічого страшного, в подальшому вони розіб'ються міксером. Найчастіше, при помішуванні віночком грудки не утворюються;
  3. Через хвилину суміш почне загусати. Варити потрібно приблизно 5-10 хвилин, безперервно заважаючи;
  4. Потім потрібно прибрати з плити і залишити охолоджуватися до кімнатної температури;
  5. Після цього покласти в суміш вершкове масло і згущене молоко. Збити масу міксером.

Ніжний, легкий і ароматний наповнювач для торта готовий.

Рецепт з яйцями

Ще один смачний рецепт для торта і тістечок.

Інгредієнти, які знадобляться:

  • молоко – 120 г;
  • масло — 100 г;
  • згущене молоко – 1 стакан;
  • цукрова пудра – 1 склянка;
  • жовтки — 6 шт;

Приготування займе 30 хвилин.

Кілокалорій в 100 г – 390 одиниць.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю наливаємо молочний продукт і ставимо на повільний вогонь для розігріву;
  2. Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким. Потім масло нарізаємо невеликими шматочками;
  3. Збиваємо міксером жовтки. Коли жовтки трохи збили, додаємо цукор і продовжуємо перемішувати, поки жовтки не побіліють;
  4. Потім потроху додаємо молоко і помішуємо, щоб білки не згорнулися;
  5. Переливаємо суміш у каструлю і повертаємо на плиту. Ставимо на повільний вогонь. Обов'язково помішуємо, щоб крем не пригорів. Потрібно варити до консистенції манної каші.

Як перевірити на готовність? Потрібно опустити дерев'яну лопатку в суміш, провести ложкою і дивитися. Якщо маса з лопатки не стікає, значить, крем готовий. Знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження.

Тим часом збиваємо міксером масло, поки суміш не стане світліше і не прийме кремоподібну форму. Потім остиглий крем вводимо в масло і згущене молоко. Старанно збиваємо. Вийшов гарний жовтий відтінок.

Курка в майонезі — кілька простих рецептів, які дозволять вам приготувати звичайну курочку дуже незвично.

Покрокові рецепти здобних булочок з фото докладними рекомендаціями пекарів.

Як зробити в'ялені помідори — смачне і корисне блюдо, до того ж це відмінний варіант заготовити томати на зиму.

Варіант з горіхами

Підійде для тортів, еклерів і тістечок. Має ніжний карамельний смак.

Знадобиться:

  • молоко — 700 мл;
  • цукрова пудра — 1 склянка;
  • молоко згущене – півсклянки;
  • борошно – півсклянки;
  • ванілін – за бажанням;
  • подрібнені горіхи – 500 р.

На приготування буде потрібно 35 хвилин.

В 100 г — 420 кілокалорій.

Процес приготування:

  1. Наливаємо в каструлю 500 мл молочного продукту, до нього додаємо цукрову пудру, ванілін і ставимо на плиту;
  2. Паралельно розмішуємо міксером борошно з рештою молоком (200 мл);
  3. Після того як рідина з цукром почне кипіти, потроху доливаємо борошно з молоком. Не забуваємо помішувати;
  4. Варимо на невеликому вогні, поки не почне загусати;
  5. Після додаємо ванілін;
  6. Ставимо остигати;
  7. Далі вершкове масло потрібно збити зі згущеним молоком;
  8. Потім додаємо горіхи;
  9. Коли суміш охолоне, все з'єднуємо і добре перемішуємо.

Смачно і легко!

Крем з вареним згущеним молоком для торта Медовик

Відмінно поєднується з медовими коржами.

Знадобиться:

  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.;
  • 40% сметана — 100 г;
  • молоко – 350 г;
  • мед – 2 ст. л.;
  • масло — 150 г;
  • банку згущеного молока;
  • 3 середніх яйця.

Приготування займе не більше 25 хвилин.

В 100 г — 410 кілокалорій.

Спосіб приготування:

  1. Яйця потрібно збити з крохмалем;
  2. Виливаємо В каструлю молочний продукт, підігріваємо його, але не кип'ятимо. Потроху вливаємо молоко в яєчну суміш і збиваємо;
  3. Після знову ставимо суміш на середній вогонь і помішуємо до загустіння протягом 5 – 6 хвилин;
  4. Прибираємо з вогню, чекаємо охолодження;
  5. Після додаємо згущене молоко і мед. Міксером збиваємо;
  6. Потім треба додати олію. Знову збиваємо;
  7. І в самий останній момент потрібно додати сметану і перемішати, не збивати.

Наповнювач для медовика готовий.

Крем з додаванням кураги

Незвичайний смак нікого не залишить байдужим. Обов'язково приготуйте торт на основі цього наповнювача.

Знадобиться:

  • молоко – півсклянки;
  • курага (дрібно нарізана) – 150 г;
  • масло — 100 г;
  • молоко згущене – півсклянки;
  • цукровий пісок — 180 г;
  • жовтки – 5 шт.

На приготування піде 25 хвилин.

Кілокалорій в 100 г – 410.

Процес приготування:

  1. У ємність виливаємо молоко і підігріваємо його на плиті;
  2. Масло повинне бути м'яким, щоб його можна було збити. Нарізаємо масло на дрібні квадратики;
  3. Після цього потрібно збити жовтки з цукровим піском;
  4. Розігріте молоко потроху вливаємо в яйця і ретельно перемішуємо;
  5. Дану суміш повертаємо на плиту. Не забуваємо помішувати, інакше крем може вийти грудками або пригоріти на дні;
  6. Після загустіння суміш знімаємо з плити, чекаємо охолодження;
  7. Збиваємо масло зі згущеним молоком і молоком, додаємо в остиглу масу, ретельно перемішуємо;
  8. В останню чергу додаємо курагу.

Натуральний наповнювач готовий.

Начинка для еклерів

Апетитне французькі ласощі, яке цілком реально приготувати вдома.

Знадобиться:

  • 3 невеликих яйця;
  • згущене молоко – 200 г;
  • молоко – 200 мл;
  • борошно – 120 р.

На приготування буде потрібно 15 хвилин.

В 100 г — 390 кілокалорій.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю додаємо 2 яйця і збиваємо;
  2. Потім додаємо молоко і банку згущеного молока, розмішуємо;
  3. Всипаємо 120 г борошна, ще раз все добре розмішуємо;
  4. На середньому вогні варимо. Постійно перемішуємо до загустіння, суміш швидко густіє;
  5. Знімаємо каструлю з плити;
  6. Виливаємо крем в миску і накриваємо плівкою;
  7. При охолодженні крем потрібно періодично перемішувати;
  8. Коли крем повністю охолоне, потрібно додати масло і збити.

Виходить дуже смачний наповнювач для еклерів.

Шоколадний крем для бісквіта

Такий крем додасть ніжність домашньому бисквитному торту. Даний рецепт можна використовувати як на свята, так і у звичайні дні.

Знадобиться:

  • жирна сметана – 200 г;
  • молоко – 200 г;
  • масло – 150 г;
  • цукрова пудра – півсклянки;
  • згущене молоко – 180 мл;
  • какао-порошок – 100 г;
  • жовтки – 6 шт;
  • ванілін — за бажанням.

Приготування займе 45 хвилин.

Кілокалорій в 100 г — 480 одиниць.

Процес приготування:

  1. У каструлю вилити молоко, добре нагріти;
  2. Жовтки збити з цукровою пудрою до того моменту, поки вони не побіліють;
  3. Тепле молоко з'єднати з яйцями, борошном, ваніліном і перемішати;
  4. Поставити знову на плиту. Постійно помішувати;
  5. Суміш почне загусати, варити ще 4-5 хвилин;
  6. Вимкнути і залишити до повного охолодження;
  7. Масло, какао-порошок, згущене молоко і сметану збити. І після з'єднати з остившім кремом.

Даний наповнювач завжди доведеться до смаку дітям.

Корисні поради

Ці поради допоможуть уникнути помилок і зіпсованого настрою:

  1. Крем краще перемішувати дерев'яною ложкою;
  2. Чим менше молока, тим густіше готовий крем;
  3. Щоб крем по текстурі був ніжним, можна додатково пропустити його через сито;
  4. Кремову масу краще варити в каструлі з подвійним дном;
  5. Найкраще заварний крем виходить на водяній бані;
  6. Якщо маса згорнулася, необхідно опустити в каструлю холодну воду;
  7. Експериментуйте з інгредієнтами, класичний рецепт завжди можна змінити, додавши туди різноманітні фрукти, горіхи, ягоди.

Виготовити наповнювач для тортів в домашніх умовах дуже просто. При бажанні і необхідних інгредієнтів, торт принесе радість всій родині, а докладний опис не викличе ніяких складнощів у приготуванні заварного крему зі згущеним молоком для нього.

Що ще почитати: