01 март 2019 2 858

Як готувати десертну полуницю в шоколаді в домашніх умовах

Полуниця в шоколаді — приголомшливе, непристойно розкішне ласощі. Є безліч свят і приводів, коли полуничний десерт доведеться до речі: День Святого Валентина, весілля, домашня вечірка або дитяче свято.

Свіжі ягоди, залиті шоколадної гущею, припадуть до смаку всім, до того ж, десерт виглядає елегантно і дуже ефектно.

Полуниця в шоколаді, куплена в кулінарних крамницях обходиться досить дорого, але секрети приготування цієї вишуканої "ягоди в одязі" вже розкриті, тому що десерт можна легко приготувати в домашніх умовах.

Підготуйте продукти, встановіть таймер на 20 хвилин і ви в трьох кроках від неймовірно смачної полуниці, закутаною насиченим солодким ковдрою.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свіжої полуниці - 0,5 літра
темного шоколаду (чіпси або шматочки) - 350 грам
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал

Інвентар:

  • жаростійка миска і каструля (для водяній лазні);
  • лопатка (жароміцний);
  • пергамент.

Крок 1. Вимийте полуницю

Коли мова йде про те, що перший крок приготування — це всього лише миття ягід, ви розумієте, що процес не такий вже складний і, швидше за все, принесе масу задоволення. Хоча, це виглядає досить очевидним, що фрукти необхідно ретельно мити, все ж існують деякі особливості і правила, які варто врахувати:

  • не варто мити полуниці заздалегідь, краще всього зробити це безпосередньо перед тим, як почати готувати. Так ви будете впевнені, що плоди збережуть максимум свіжості і мінімум помятостей;
  • мийте кожну ягоду окремо під струменем прохолодної води. Не тріть ягоди. Дозвольте потоку води омити плід, 10 секунд буде цілком достатньо, звичайно якщо ви не виявили явних забруднень — у цьому випадку використовуйте м'яку щіточку, обережно видаляючи сліди бруду;
  • помістіть чисту полуницю на чисте паперовий рушник. Нехай плоди повністю просохнуть без вашої допомоги до того, як будуть окунуты в розтоплений шоколад.

Ми зібрали для вас саму ягідну добірку десертів з полуниці.

Читайте як приготувати смачний пиріг в мультиварці із замороженими ягодами.

Візьміть на замітку наші рецепти відкритих тортів з ягодами. Рецепт з покроковими фото і підказками кулінарами.

Крок 2. Розтопіть шоколад

Цей етап знову здається дуже простим, але існують нюанси, як правильно розплавити шоколад. Хоча безпечніше всього зробити це на водяній бані, ми підемо найбільш швидким шляхом, використовуючи мікрохвильову піч.

Звертаючись до допомоги мікрохвильовки, дуже легко підсмажити майбутнє покриття, тоді на виході у вас вийде неоднорідна маса з вкрапленнями. Ну вже немає! Домогтися шовковистою, гладкою і шовковистою текстурою допоможуть такі хитрощі:

  • використовуйте шоколад хорошої якості, в цьому випадку ви дійсно платите в точності за те, що хочете одержати. Якщо ви хотіли хоча б раз відчути себе марнотратом, зараз саме час. Високоякісний продукт перетворить десерт з звичайного видатний;
  • завжди використовуйте безпечні скляні миски для мікрохвильових печей, скло не так добре тримає тепло, як кераміка, тому, віддаючи перевагу чашах з скла, ви уникнете перегріву маси;
  • ніколи не використовуйте мікрохвильову піч більше, ніж на 30 секунд за 1 раз. Щоб домогтися десерту, який оцінять навіть гурмани, розтопіть шоколад протягом півхвилини, потім перемішайте. Знову поставте піч на 30 секунд, і знову перемішайте, і т. д. Шоколад розтане перш, ніж стане по-справжньому гарячим, тому в наших інтересах довести масу якраз до тієї температури, коли шматочки почнуть танути, але і не доводячи до стадії, коли сухі речовини почнуть відділятися від маси.

Крок 3. Занурення ягід

Перед тим, як почати купати полуничку в шоколаді, підготуйте пергамент — він допоможе ягодам охолоджуватися на гладкою і рівній поверхні, що дуже важливо.

  1. Акуратно візьміть полуницю за хвостик, занурте червону м'якоть в розтоплену масу. Обережно наблизьте полуницю, купаючи у шоколадному басейні боку плоду, переконайтеся, що пустот не залишилося;
  2. Вийміть ягоду з маси і обережно покладіть ягоду на пергаментний папір;
  3. Якщо ви домагаєтеся вишуканості, буде цілком доречно прикрасити ягідки. Посипте полуничний десерт кольоровим або блискучим цукром, який продається у відділах кулінарії;
  4. Залиште полуницю остигати при кімнатній температурі. Не варто прискорювати процес охолодження, поміщаючи десерт в холодильник. Різкі перепади температури можуть спровокувати появу плям на вабливій темному покривалі;
  5. Після того, як покриття повністю затвердіє, можна подавати страву і насолоджуватися божественним тандемом. Або ж упакувати ягоди в чарівну коробку і вручити того, кого ви любите.

Урізноманітнити десерт можна, використовуючи подрібнені горіхи. Поки шоколадна маса ще не застигла, посипте ягоду подрібненими горіхами (горіховою крихтою) по вашому смаку.

Полуниця в білому шоколаді з кокосовою стружкою

Є 2 секретних інгредієнта, від яких неможливо відмовитися, коли мова заходить про полуницю в шоколаді. Це харчової емульгатор і кокосова стружка.

Додавання емульгатора дозволяє зробити покриття тонше і красивіше, адже якщо використовувати шоколад соло, шар буде досить-таки товстим і висихає довше, що подобається не всім.

Саме емульгатор дасть вам гарантію, що ви отримаєте ідеальне співвідношення ягоди і шоколаду, звичайно ж, якщо ви не шокоман.

Після знайомства з полуницею в шоколаді з додаванням кокосової стружки, ви навряд чи повернетеся до класичного вигляду ласощі. Можна спробувати знайти вже готовий білий шоколад з кокосом, але, нажаль, не в кожному магазині представлений настільки широкий вибір. Набагато простіше купити звичайну білу плитку або чіпси і кокосову стружку — в цьому випадку є маневри для фантазій.

Як зробити полуницю в білому шоколаді з кокосовою стружкою:

  1. Дотримуйтесь колишньої інструкції, замінивши темний шоколад на білий.
  2. Якщо ви використовуєте емульгатор, сушіть покриття прямо на вазі, тримаючи ягоду за хвостик. Покриття затвердіє досить швидко.
  3. Під час застигання ласощі посипте полуницю кокосовою стружкою.

Полуниця в шоколаді з лікером і морозивом

Інгредієнти:

  • свіжа полуниця — 16 шт.;
  • апельсиновий лікер на основі бренді (напр. Grand Marnier) — 1/2 склянки;
  • гірко-солодкий шоколад — 400 грам;
  • емульгатор — 2 ст. л.;
  • морозиво — 2 кульки;
  • апельсиновий лікер на основі бренді (напр. Grand Marnier) — 1/4 склянки;
  • білий шоколад — 30 грам.

Час приготування — 15 хвилин.

Вийде 16 порцій, у кожній — 231 калорія.

Спосіб приготування:

  1. Вимийте полуницю і ретельно просушіть. Використовуйте спеціальний шприц для маринаду, щоб влити 2 ч. л. лікеру в кожну ягоду. Розташуйте ягоди на деку і поставте в холодильник на 30 хвилин;
  2. Встановіть металеву миску над каструлею з киплячою водою, змішайте гірко-солодкий шоколад і емульгатор. Перемішуйте масу до гладкого, еластичного стану, вмішайте морозиво і 1/4 склянки лікеру;
  3. Білу шоколадну плитку помістіть в окрему миску і розтопити його після того, як закінчите працювати з темним. Білий шоколад більш примхливий, тому зніміть білу масу з парової бані до того, як вона розтане повністю;
  4. Занурте полуницю в чашку з темною масою, дайте стекти надлишків, потім додайте ягоди на пергаменті. Коли десерт схопиться, візьміть вилку і умочіть в мисці з білим шоколадом — проносячи вилку над полуницею вперед і назад, ви легко намалюєте білі смуги.

Тематичний десерт: «Полуничні привиди»

Інгредієнти (на 30 порцій):

  • 30 свіжих полуниць;
  • 230 грам білого шоколаду;
  • 1 ч. л. емульгатора (опціонально);
  • 1/8 ч. л. мигдального екстракту;
  • 1/4 склянки темних маленьких шоколадних чіпсів.

Час приготування — 50 хвилин.

Харчова цінність (на 1 таке привид):

Калорії 54
Загальний вміст жирів 3 р
Насичені жири 2 г
Холестерин 2 мг
Натрій 8 мг
Загальний вміст вуглеводів 6 р
Цукор 6 р
Білки 1 г

Як приготувати такий цікавий тематичний десерт з полуниці в шоколаді:

  1. Вимийте полуницю і дайте повністю висохнути;
  2. Розтопіть білий шоколад, додайте емульгатор і перемішайте до стану гладкої однорідної маси. Влийте мигдальний екстракт і ще раз перемішайте;
  3. Занурте кожну ягоду в суміш і додайте на пергаменті. Стікають надлишки маси сформуються у хвостики примар. Негайно втисніть чіпси в ягоди, поки покриття повністю не застигло, формуючи очі майбутнього привиди;
  4. Залишилися чіпси розтопіть на водяній бані. За допомогою зубочистки намалюйте рот на кожній ягідці і помістіть примар в холодильник.

Як прикрасити шоколадний торт з допомогою ягід

Прикрасити торт свіжою полуницею і шоколадом — чудова ідея. Для цього вам знадобиться:

  • коробка полуниці;
  • 3 плитки шоколаду (наприклад, білий, молочний і темний);
  • бісквітні палички (Pocky. або будь-які інші)

Метод прикраси торта полуницею та шоколадом:

  1. Покрийте торт шоколадною глазур'ю;
  2. Опустіть полуницю в розтоплений шоколад — найефектніше окремо розтопити 3 види: темний, молочний і білий. Дайте покриттю застигнути;
  3. Поки шоколад схоплюється, сформуйте кошичок з бісквітних паличок, встановлюючи палички вертикально по всій окружності торта. Коли покриття остаточно застигне, додайте ягоди на торті. Виглядає вражаюче!

Полуниця в шоколаді — чудовий десерт, приготування якого не займає багато часу і не вимагає умінь та навичок професіонала.

Можна взяти за основу класичний варіант ласощі, а можна розкрити свою творчу натуру, імпровізуючи з видами шоколаду і прикрасами, благо, кулінарні відділи магазинів сповнені різноманітних продуктів для декору.

Що ще почитати: