26 апрель 2019 3 953

Як правильно варити конфітюр з полуниці

Полуничні варення, джеми, повидла, конфітюри на сьогоднішній день є найбільш популярними. Їх люблять усі без винятків. Саме тому сьогодні ми вирішили вибрати саме ці ягоди для наших рецептів.

Конфітюр з полуниці
Інгредієнти Кількість
горілка - 400 мл
цукор - 6 кг
полуниця - 3 кг
сіль - 5 г
лимонна кислота - 20 г
Час приготування: 480 хвилин Калорійність на 100 грам: 276 Ккал

Як приготувати:

  1. У першу чергу потрібно підготувати банки. Вимити проточною водою разом з кришками.
  2. Помістити у велику каструлю, на дно якої вкрите марлею чи рушником.
  3. Залити водою і прибрати все це на плиту. Довести до кипіння.
  4. Кип'ятити протягом 15-20 хвилин.
  5. Полуницю вимити проточною водою, зрізати з кожної ягідки хвостик.
  6. Викласти їх у сотейник, висипати зверху половину цукру, сіль і лимонну кислоту.
  7. Залити горілкою, перемішати і дати настоятися 6-7 годин.
  8. Коли пройде час, всипати до ягід залишки цукру і помістити все на плиту.
  9. Включити сильний вогонь і дочекатися, поки полуниця не підніметься піною.
  10. Тоді вогонь зменшити і почекати, поки ягоди опустяться вниз.
  11. Знову збільшити вогонь і повторити процес.
  12. Готувати таким чином 20-25 хвилин.
  13. Після цього розлити конфітюр по банках, закатати їх і прибрати під ковдри кришками вниз.

Конфітюр з полуниці з лимоном і лікером

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 1 шт.
полуниця 1 кг
лікер 45 мл
цукор 500 г

Часу: 1 ч.

Калорій: 153.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно підготувати банки. Вимити їх водою з содою, потім з миючим засобом.
  2. Помістити їх у великий, глибокий сотейник, дно якого вкрите рушником.
  3. Налити води так, щоб всі кришки і банки повністю покрило.
  4. Помістити сотейник з усім вмістом на плиту, довести до кипіння.
  5. «Варити» близько двадцяти хвилин.
  6. Ягоди вимити проточною водою, видалити плодоніжки.
  7. Кожну полуничку нарізати на чотири частини і викласти в каструлю.
  8. Лимон вимити проточною водою, зрізати з нього цедру спеціальною теркою.
  9. Розрізати цитрус навпіл і вичавити з нього сік.
  10. До ягід додати цукор, цедру лимона і його сік.
  11. Всі компоненти ретельно перемішати, але акуратно, щоб не пошкодити структуру ягід.
  12. Прибрати на плиту і варити, не забуваючи помішувати.
  13. Довести до кипіння, готувати ще три хвилини.
  14. Влити лікер і перемішати.
  15. Готовий конфітюр розлити по банках, закатати їх і дати повністю охолонути.

Полуничний джем з пектином

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукру 1 кг
полуниця 1 кг
пектин 10 г

Часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 220.

Як приготувати:

  1. Полуницю вимити проточною водою, обсушити.
  2. Видалити з кожної ягідки зелений хвостик.
  3. Помістити полуницю в каструлю середнього розміру.
  4. Висипати до неї пектин і перемішати.
  5. Помістити ємність на плиту, включити слабкий вогонь.
  6. Помішувати, щоб полуниця не пригоріла.
  7. Коли ягоди почнуть виділяти сік, вогонь можна збільшити, так як тепер точно нічого не пристане до дна.
  8. Готувати до появи великих бульбашок, тобто до закипання.
  9. Частинами вводити цукор, постійно перемішуючи масу.
  10. Коли всі додано, довести конфітюр до бурхливого кипіння.
  11. Через хвилину зняти піну з поверхні і розлити конфітюр по банкам.
  12. У великий сотейник постелити марлю, викласти зверху рушник.
  13. Розподілити по ньому відкриті банки з варенням.
  14. Налити води стільки, щоб їх покрило тільки по «плечики».
  15. Дати закипіти і варити 15-20 хвилин в залежності від обсягу ємностей.
  16. Коли пройде час, банки закатати, витерти і прибрати в тепло кришками вниз.

Не знаєте як зварити джем з чорної смородини? Скористайтеся рецептом і не пошкодуєте.

Рецепт чудового шоколадного торта з вишнею та сирним кремом.

Хочете здивувати гостей незвичайним десертом? Приготуйте лимонний торт з італійської меренгою!

Як варити з базиліком і м'ятою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 1 шт.
полуниця 1 кг
м'ята 4 гілки
базилік 3 гілки
цукор 0,6 кг

Часу: 3 год 40 хв.

Калорій: 158.

Як приготувати:

  1. Банки попередньо вимити разом з кришками. Для цього підійде звичайна вода з миючим засобом, а потім і з содою.
  2. Після цього їх в мокрому вигляді прибрати на решітку в духовку.
  3. Прогріти близько 30-40 хвилин при 140 градусах.
  4. Ягоди вимити холодною проточною водою, очистити від хвостиків.
  5. Викласти в сотейник, засипати цукром і перемішати.
  6. Дочекатися моменту, коли полуниця дасть сік.
  7. За цей час лимон вимити, натерти його спеціальною теркою цедру.
  8. Коли з'явився полуничний сік, додати цедру, акуратно перемішати компоненти.
  9. Помістити на плиту, включити слабкий вогонь.
  10. Гілочки м'яти і базиліка сполоснути, обсушити.
  11. Як тільки полуниця закипить, додати в сотейник.
  12. Помішуючи, варити протягом двадцяти хвилин.
  13. Після цього конфітюр можна сміливо розливати по заздалегідь підготовленим банкам і прибирати в тепло. Якщо зелень бентежить, її просто потрібно прибрати.

Полуничне варення з желатином

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
полуниця 1 кг
цукор 1 кг
желатин 40 г

Час: 4 год 50 хв.

Калорій: 222.

Як приготувати:

  1. Ягоди перебрати і вимити проточною водою.
  2. З кожної видалити плодоніжки з допомогою гострого ножа.
  3. Розрізати плоди на 2-4 частини залежно від розміру.
  4. Перекласти все в каструлю і засипати цукром.
  5. За бажанням перемішати і дати настоятися 3-4 години.
  6. Коли пройде час, прибрати каструлю з ягодами на плиту.
  7. Включити середній вогонь і дати масі закипіти.
  8. Зменшити вогонь і варити конфітюр, помішуючи, ще протягом тридцяти хвилин.
  9. Желатин насипати у невелику миску або піалу.
  10. Додати 50 мл води і перемішати.
  11. Залишити на 10-15 хвилин, щоб набух. Цього часу буде достатньо для наявної кількості желатину.
  12. Через тридцять хвилин полуницю зняти з вогню і додати туди набряклий желатин.
  13. Перемішати, щоб маса повністю розчинилася і розійшлася по всьому конфитюру.
  14. Прибрати знову на плиту і почати прогрівати, не забуваючи помішувати.
  15. Але на цьому етапі масу ні в якому разі не можна доводити до кипіння, інакше желатин перестане працювати. При високій температурі він просто гине.
  16. Розлити готовий конфітюр по банках, закатати.
  17. Помістити їх у великий сотейник, всередині укритий рушником.
  18. Налити води по «плечики» банок.
  19. Дочекатися закипання і готувати ще 10-20 хвилин залежно від розміру ємностей.
  20. Потім закатати і прибрати в теплі пледи до повного охолодження.

Рецепт конфітюру з полуниці з желатином дивіться на відео нижче:

Конфітюр з полуниці з крохмалем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кукурудзяний крохмаль 12 р
полуниця 0,4 кг
вода 100 мл
цукор 150 г

Часу: 1 год 40 хв.

Калорій: 120.

Як приготувати:

  1. Банки попередньо вимити разом з кришками і помістити в сотейник.
  2. Дно цієї посуду обов'язково повинно бути приховано марлею (але тоді в кілька шарів) або рушником.
  3. Залити холодною водою до самого верху і прибрати на плиту.
  4. Включити середній вогонь і дати закипіти.
  5. Через 15-20 хвилин банки з кришками вийняти на чисте і обов'язково сухе рушник, щоб вони обсохнули.
  6. Вказану кількість води трохи підігріти, наливши в сотейник.
  7. Всипати крохмаль і перемішати, щоб він розчинився.
  8. Полуницю вимити, очистити від плодоніжок і викласти в невеликий сотейник.
  9. Всипати цукор і перемішати компоненти, але акуратно, щоб не перетворити все в кашу.
  10. Помістити на плиту і включити сильний вогонь, налити трохи води.
  11. Довести майбутній конфітюр до кипіння, готувати, помішуючи, двадцять хвилин.
  12. На цьому етапі зняти посуд з вогню і процідити вміст.
  13. Полуничний сироп в іншому сотейнику помістити на плиту.
  14. Як тільки він закипить, влити до нього тонкою цівкою розведений крохмаль.
  15. Готувати отриману масу ще тридцять хвилин.
  16. Полуницю заглибним блендером збити і змішати з крохмальної масою.
  17. Розлити по банках, закатати їх і ковдри.

Як приготувати джем з ваніліном в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 0,1 л
полуниця 1,5 кг
ванілін 2 г
цукор 1,5 кг

Часу: 1 год 55 хв.

Калорій: 212.

Як приготувати:

  1. Ягоди ретельно вимити проточною водою, видалити хвостики.
  2. Викласти полуницю в друшляк, дати стекти воді.
  3. У чашу мультиварки всипати цукор, ванілін і додати воду.
  4. Включити режим випічки на одну годину.
  5. Дочекатися, коли цукор розтане, сироп закипить. Варити 5-7 хвилин, помішуючи.
  6. Додати полуницю і знову дочекатися закипання.
  7. В цей раз варити вже чверть години.
  8. Повністю остудити масу і варити таким чином ще три рази.
  9. Після цього розлити по банках, закатати і поставити в тепло.

Хитрощі і секрети приготування

Щоб конфітюр з полуниці вийшов незвичайним і ароматним, не забудьте про різні прянощі, які вміють створювати нові аромати і смаки. Це кориця, аніс, мускатний горіх, кардамон і ін.

Якщо вам хочеться, щоб конфітюр був максимально однорідним, його потрібно протерти через сито в кінці приготування. Також можна скористатися заглибним блендером. Так, до речі, буде і швидше, і чистіше.

Як зварити конфітюр з полуниці, дивіться у відео-рецепті:

Конфітюр полуничний – той, в який неможливо не закохатися. З ним будуть смачними будь-які продукти – від хліба до торта. Так що обов'язково варто приготувати собі пару баночок, як тільки з'явиться трохи вільного часу. Смак вас однозначно здивує!

Що ще почитати: