Як правильно варити конфітюр з полуниці
Полуничні варення, джеми, повидла, конфітюри на сьогоднішній день є найбільш популярними. Їх люблять усі без винятків. Саме тому сьогодні ми вирішили вибрати саме ці ягоди для наших рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
горілка - | 400 мл |
цукор - | 6 кг |
полуниця - | 3 кг |
сіль - | 5 г |
лимонна кислота - | 20 г |
Час приготування: 480 хвилин | Калорійність на 100 грам: 276 Ккал |
Як приготувати:
- У першу чергу потрібно підготувати банки. Вимити проточною водою разом з кришками.
- Помістити у велику каструлю, на дно якої вкрите марлею чи рушником.
- Залити водою і прибрати все це на плиту. Довести до кипіння.
- Кип'ятити протягом 15-20 хвилин.
- Полуницю вимити проточною водою, зрізати з кожної ягідки хвостик.
- Викласти їх у сотейник, висипати зверху половину цукру, сіль і лимонну кислоту.
- Залити горілкою, перемішати і дати настоятися 6-7 годин.
- Коли пройде час, всипати до ягід залишки цукру і помістити все на плиту.
- Включити сильний вогонь і дочекатися, поки полуниця не підніметься піною.
- Тоді вогонь зменшити і почекати, поки ягоди опустяться вниз.
- Знову збільшити вогонь і повторити процес.
- Готувати таким чином 20-25 хвилин.
- Після цього розлити конфітюр по банках, закатати їх і прибрати під ковдри кришками вниз.
Конфітюр з полуниці з лимоном і лікером
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лимон | 1 шт. |
полуниця | 1 кг |
лікер | 45 мл |
цукор | 500 г |
Часу: 1 ч.
Калорій: 153.
- Для початку потрібно підготувати банки. Вимити їх водою з содою, потім з миючим засобом.
- Помістити їх у великий, глибокий сотейник, дно якого вкрите рушником.
- Налити води так, щоб всі кришки і банки повністю покрило.
- Помістити сотейник з усім вмістом на плиту, довести до кипіння.
- «Варити» близько двадцяти хвилин.
- Ягоди вимити проточною водою, видалити плодоніжки.
- Кожну полуничку нарізати на чотири частини і викласти в каструлю.
- Лимон вимити проточною водою, зрізати з нього цедру спеціальною теркою.
- Розрізати цитрус навпіл і вичавити з нього сік.
- До ягід додати цукор, цедру лимона і його сік.
- Всі компоненти ретельно перемішати, але акуратно, щоб не пошкодити структуру ягід.
- Прибрати на плиту і варити, не забуваючи помішувати.
- Довести до кипіння, готувати ще три хвилини.
- Влити лікер і перемішати.
- Готовий конфітюр розлити по банках, закатати їх і дати повністю охолонути.
Полуничний джем з пектином
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукру | 1 кг |
полуниця | 1 кг |
пектин | 10 г |
Часу: 1 год 10 хв.
Калорій: 220.
Як приготувати:
- Полуницю вимити проточною водою, обсушити.
- Видалити з кожної ягідки зелений хвостик.
- Помістити полуницю в каструлю середнього розміру.
- Висипати до неї пектин і перемішати.
- Помістити ємність на плиту, включити слабкий вогонь.
- Помішувати, щоб полуниця не пригоріла.
- Коли ягоди почнуть виділяти сік, вогонь можна збільшити, так як тепер точно нічого не пристане до дна.
- Готувати до появи великих бульбашок, тобто до закипання.
- Частинами вводити цукор, постійно перемішуючи масу.
- Коли всі додано, довести конфітюр до бурхливого кипіння.
- Через хвилину зняти піну з поверхні і розлити конфітюр по банкам.
- У великий сотейник постелити марлю, викласти зверху рушник.
- Розподілити по ньому відкриті банки з варенням.
- Налити води стільки, щоб їх покрило тільки по «плечики».
- Дати закипіти і варити 15-20 хвилин в залежності від обсягу ємностей.
- Коли пройде час, банки закатати, витерти і прибрати в тепло кришками вниз.
Не знаєте як зварити джем з чорної смородини? Скористайтеся рецептом і не пошкодуєте.
Рецепт чудового шоколадного торта з вишнею та сирним кремом.
Хочете здивувати гостей незвичайним десертом? Приготуйте лимонний торт з італійської меренгою!
Як варити з базиліком і м'ятою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лимон | 1 шт. |
полуниця | 1 кг |
м'ята | 4 гілки |
базилік | 3 гілки |
цукор | 0,6 кг |
Часу: 3 год 40 хв.
Калорій: 158.
- Банки попередньо вимити разом з кришками. Для цього підійде звичайна вода з миючим засобом, а потім і з содою.
- Після цього їх в мокрому вигляді прибрати на решітку в духовку.
- Прогріти близько 30-40 хвилин при 140 градусах.
- Ягоди вимити холодною проточною водою, очистити від хвостиків.
- Викласти в сотейник, засипати цукром і перемішати.
- Дочекатися моменту, коли полуниця дасть сік.
- За цей час лимон вимити, натерти його спеціальною теркою цедру.
- Коли з'явився полуничний сік, додати цедру, акуратно перемішати компоненти.
- Помістити на плиту, включити слабкий вогонь.
- Гілочки м'яти і базиліка сполоснути, обсушити.
- Як тільки полуниця закипить, додати в сотейник.
- Помішуючи, варити протягом двадцяти хвилин.
- Після цього конфітюр можна сміливо розливати по заздалегідь підготовленим банкам і прибирати в тепло. Якщо зелень бентежить, її просто потрібно прибрати.
Полуничне варення з желатином
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
полуниця | 1 кг |
цукор | 1 кг |
желатин | 40 г |
Час: 4 год 50 хв.
Калорій: 222.
Як приготувати:
- Ягоди перебрати і вимити проточною водою.
- З кожної видалити плодоніжки з допомогою гострого ножа.
- Розрізати плоди на 2-4 частини залежно від розміру.
- Перекласти все в каструлю і засипати цукром.
- За бажанням перемішати і дати настоятися 3-4 години.
- Коли пройде час, прибрати каструлю з ягодами на плиту.
- Включити середній вогонь і дати масі закипіти.
- Зменшити вогонь і варити конфітюр, помішуючи, ще протягом тридцяти хвилин.
- Желатин насипати у невелику миску або піалу.
- Додати 50 мл води і перемішати.
- Залишити на 10-15 хвилин, щоб набух. Цього часу буде достатньо для наявної кількості желатину.
- Через тридцять хвилин полуницю зняти з вогню і додати туди набряклий желатин.
- Перемішати, щоб маса повністю розчинилася і розійшлася по всьому конфитюру.
- Прибрати знову на плиту і почати прогрівати, не забуваючи помішувати.
- Але на цьому етапі масу ні в якому разі не можна доводити до кипіння, інакше желатин перестане працювати. При високій температурі він просто гине.
- Розлити готовий конфітюр по банках, закатати.
- Помістити їх у великий сотейник, всередині укритий рушником.
- Налити води по «плечики» банок.
- Дочекатися закипання і готувати ще 10-20 хвилин залежно від розміру ємностей.
- Потім закатати і прибрати в теплі пледи до повного охолодження.
Рецепт конфітюру з полуниці з желатином дивіться на відео нижче:
Конфітюр з полуниці з крохмалем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кукурудзяний крохмаль | 12 р |
полуниця | 0,4 кг |
вода | 100 мл |
цукор | 150 г |
Часу: 1 год 40 хв.
Калорій: 120.
Як приготувати:
- Банки попередньо вимити разом з кришками і помістити в сотейник.
- Дно цієї посуду обов'язково повинно бути приховано марлею (але тоді в кілька шарів) або рушником.
- Залити холодною водою до самого верху і прибрати на плиту.
- Включити середній вогонь і дати закипіти.
- Через 15-20 хвилин банки з кришками вийняти на чисте і обов'язково сухе рушник, щоб вони обсохнули.
- Вказану кількість води трохи підігріти, наливши в сотейник.
- Всипати крохмаль і перемішати, щоб він розчинився.
- Полуницю вимити, очистити від плодоніжок і викласти в невеликий сотейник.
- Всипати цукор і перемішати компоненти, але акуратно, щоб не перетворити все в кашу.
- Помістити на плиту і включити сильний вогонь, налити трохи води.
- Довести майбутній конфітюр до кипіння, готувати, помішуючи, двадцять хвилин.
- На цьому етапі зняти посуд з вогню і процідити вміст.
- Полуничний сироп в іншому сотейнику помістити на плиту.
- Як тільки він закипить, влити до нього тонкою цівкою розведений крохмаль.
- Готувати отриману масу ще тридцять хвилин.
- Полуницю заглибним блендером збити і змішати з крохмальної масою.
- Розлити по банках, закатати їх і ковдри.
Як приготувати джем з ваніліном в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 0,1 л |
полуниця | 1,5 кг |
ванілін | 2 г |
цукор | 1,5 кг |
Часу: 1 год 55 хв.
Калорій: 212.
- Ягоди ретельно вимити проточною водою, видалити хвостики.
- Викласти полуницю в друшляк, дати стекти воді.
- У чашу мультиварки всипати цукор, ванілін і додати воду.
- Включити режим випічки на одну годину.
- Дочекатися, коли цукор розтане, сироп закипить. Варити 5-7 хвилин, помішуючи.
- Додати полуницю і знову дочекатися закипання.
- В цей раз варити вже чверть години.
- Повністю остудити масу і варити таким чином ще три рази.
- Після цього розлити по банках, закатати і поставити в тепло.
Хитрощі і секрети приготування
Якщо вам хочеться, щоб конфітюр був максимально однорідним, його потрібно протерти через сито в кінці приготування. Також можна скористатися заглибним блендером. Так, до речі, буде і швидше, і чистіше.
Як зварити конфітюр з полуниці, дивіться у відео-рецепті:
Конфітюр полуничний – той, в який неможливо не закохатися. З ним будуть смачними будь-які продукти – від хліба до торта. Так що обов'язково варто приготувати собі пару баночок, як тільки з'явиться трохи вільного часу. Смак вас однозначно здивує!