15 июнь 2019 2 638

Як приготувати десерт з полуниці з вершками

Напевно, всі люблять полуницю. Її вживають в свіжому вигляді, варять дуже смачне варення. Багато з неї готують чудові десерти. Кілька простих рецептів наведені нижче.

Полуниця зі збитими вершками
Інгредієнти Кількість
Свіжа полуниця - 600 г
Вершки - 400 мл
Пудра цукрова - 200 г
Ванілін - 0,02 г
Час приготування: 12 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Досить поширений рецепт, який користується незмінним попитом.

Процес приготування десерту «Полуниця зі збитими вершками»:

  1. Вершки прохолоджуються на тривалий термін, зазвичай від 12 годин і довше;
  2. Застосувавши міксер, збивають вершки. Попутно додають пудру, в самому кінці ще і ванілін;
  3. Ягоди потрібно ретельно вимити від забруднень, так як вони ростуть так, що плоди стосуються грунту. Можна використовувати м'яку щітку;
  4. Для прискорення сушіння ягід їх розстеляють на рушник, можна взяти і серветки. Перевертаючи полуничні плоди по поверхні, прискорюють видалення вологи;
  5. Обов'язково позбутися грозденожек (чашолистків);
  6. У креманки розливають солодку вершкову піну, а потім викладаються в них і ягоди;
  7. У такому вигляді полуниця зі збитими солодкими вершками подається на стіл.

Інші варіанти подачі:

  1. Збиті вершки можна налити в соусницю. Полуницю просто викладають на блюдце, а потім вмочують у збиті вершки і їдять;
  2. Викладають у креманки ягоди, а потім заливають солодкої вершковою піною.

Полуниця з вершками в шоколаді

Цей десерт володіє особливим шиком. У деяких ресторанах він є фірмовим.

Набір продуктів для приготування:

Полуниця 600 г
Вершки 300 мл
Сметана 45 мл
Шоколад білий 100 г
Шоколад чорний 30 г
Яйце куряче 6 шт.
Цукор 60 г

Орієнтовний час приготування складе 16-20 хвилин.

На 100 г отриманого десерту розрахункова калорійність складе:

 

Білків

 

4,40

% від денної норми

6,0

Жирів 30,6 41,0
Вуглеводів 58,4 21,0
Калорійність, ккал 528,0 26,0
(кДж) (2210,0)

Процес приготування:

  1. Ягоди потрібно ретельно вимити. Можна використовувати м'яку щітку;
  2. Для прискорення сушіння ягід їх розстеляють на рушник, можна взяти і серветки. Перевертаючи полуничні плоди по поверхні, прискорюють видалення вологи;
  3. Розчинити білий шоколад на водяній бані і ретельно перемішати;
  4. З яєць відокремити жовток. Перемішати з цукром і збити піну;
  5. Вершки (близько 50-70 мл) нагріти до температури 65-75 °С;
  6. Яєчно-цукрову піну поставити на водяну баню і влити гарячі вершки тонким струменем;
  7. Збити отриману суміш. Отримати пінний крем. Додати розтоплений білий шоколад;
  8. Невикористані вершки перемішати зі сметаною. Додати в крем;
  9. Велику полуницю можна порізати на дольки. Обов'язково позбавитися від чашолистків;
  10. Розкласти В креманки ягідки і залити їх кремом;
  11. Чорний шоколад натерти на тертці. Посипати їм готовий десерт.

Солодке блюдо готове, рецепт складено на дві порції.

Пісочне печиво з варенням — смачна, ароматна випічка з допомогою простих рецептів.

Уха зі стерляді — рецепт тут. Ця риба дуже смачна, тому страви з неї виходять шикарні.

Читайте як приготувати шашлик з сома на мангалі. Рибу не просто потрібно прожарити, але і правильно замаринувати.

Полуниця з вершками, шоколадом і фісташками

Набір продуктів на дві порції:

Полуниця 600 г
Вершки 300 мл
Шоколад чорний 100 г
Фісташки 80 г
Цукрова пудра 100 г

Орієнтовний час приготування складе 12-16 хвилин.

На 100 г отриманого десерту розрахункова калорійність складе:

 

Білків

 

10,8

% від денної норми

8,0

Жирів 61,0 22,0
Вуглеводів 26,4 18,0
Калорійність, ккал 438,0 18,5,0
(кДж) (1833,0)

Процес приготування:

  1. Вершки потрібно піддати тривалого охолодження, деякі кухарі виконують заготівлю вершків за кілька годин;
  2. Використовуючи міксер, вершки необхідно збити, додаючи при цьому пудру і ванілін. В результаті має утворитися вершкова піна. Обсяг продукту зросте в 2 -2,5 рази;
  3. Вершкову піну налити в соусницю;
  4. Полуницю потрібно ретельно промити в потоці чистої прохолодної води і висушити;
  5. Розчинити шоколад на водяній бані, підтримуючи температуру на рівні 60-65 °С;
  6. Фісташки очистити від шкірки і розтовкти;
  7. Кожну ягоду вмочити в гарячому шоколаді, а потім рясно посипати стовченими фісташками. Викласти на блюдце.

Десерт з полуниці з вершками, шоколадом і фісташками готовий. Його їдять, умочуючи ягоди в піну з вершків.

З полуниці можна придумати ще багато різноманітних десертів. Ця ягода поєднується з різними продуктами. Можна сміливо експериментувати з різними видами горіхів, згущеним молоком. Є любителі, які створюють оригінальні десерти з кавою. Інші насолоджуються чудовим смаком, з'єднуючи полуницю з морозивом.

Що ще почитати: