Як приготувати десерт з полуниці з вершками
Напевно, всі люблять полуницю. Її вживають в свіжому вигляді, варять дуже смачне варення. Багато з неї готують чудові десерти. Кілька простих рецептів наведені нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свіжа полуниця - | 600 г |
Вершки - | 400 мл |
Пудра цукрова - | 200 г |
Ванілін - | 0,02 г |
Час приготування: 12 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Досить поширений рецепт, який користується незмінним попитом.
Процес приготування десерту «Полуниця зі збитими вершками»:
- Вершки прохолоджуються на тривалий термін, зазвичай від 12 годин і довше;
- Застосувавши міксер, збивають вершки. Попутно додають пудру, в самому кінці ще і ванілін;
- Ягоди потрібно ретельно вимити від забруднень, так як вони ростуть так, що плоди стосуються грунту. Можна використовувати м'яку щітку;
- Для прискорення сушіння ягід їх розстеляють на рушник, можна взяти і серветки. Перевертаючи полуничні плоди по поверхні, прискорюють видалення вологи;
- Обов'язково позбутися грозденожек (чашолистків);
- У креманки розливають солодку вершкову піну, а потім викладаються в них і ягоди;
- У такому вигляді полуниця зі збитими солодкими вершками подається на стіл.
Інші варіанти подачі:
- Збиті вершки можна налити в соусницю. Полуницю просто викладають на блюдце, а потім вмочують у збиті вершки і їдять;
- Викладають у креманки ягоди, а потім заливають солодкої вершковою піною.
Полуниця з вершками в шоколаді
Цей десерт володіє особливим шиком. У деяких ресторанах він є фірмовим.
Набір продуктів для приготування:
Полуниця | 600 г |
---|---|
Вершки | 300 мл |
Сметана | 45 мл |
Шоколад білий | 100 г |
Шоколад чорний | 30 г |
Яйце куряче | 6 шт. |
Цукор | 60 г |
Орієнтовний час приготування складе 16-20 хвилин.
На 100 г отриманого десерту розрахункова калорійність складе:
Білків |
4,40 |
% від денної норми
6,0 |
---|---|---|
Жирів | 30,6 | 41,0 |
Вуглеводів | 58,4 | 21,0 |
Калорійність, ккал | 528,0 | 26,0 |
(кДж) | (2210,0) |
Процес приготування:
- Ягоди потрібно ретельно вимити. Можна використовувати м'яку щітку;
- Для прискорення сушіння ягід їх розстеляють на рушник, можна взяти і серветки. Перевертаючи полуничні плоди по поверхні, прискорюють видалення вологи;
- Розчинити білий шоколад на водяній бані і ретельно перемішати;
- З яєць відокремити жовток. Перемішати з цукром і збити піну;
- Вершки (близько 50-70 мл) нагріти до температури 65-75 °С;
- Яєчно-цукрову піну поставити на водяну баню і влити гарячі вершки тонким струменем;
- Збити отриману суміш. Отримати пінний крем. Додати розтоплений білий шоколад;
- Невикористані вершки перемішати зі сметаною. Додати в крем;
- Велику полуницю можна порізати на дольки. Обов'язково позбавитися від чашолистків;
- Розкласти В креманки ягідки і залити їх кремом;
- Чорний шоколад натерти на тертці. Посипати їм готовий десерт.
Солодке блюдо готове, рецепт складено на дві порції.
Пісочне печиво з варенням — смачна, ароматна випічка з допомогою простих рецептів.
Уха зі стерляді — рецепт тут. Ця риба дуже смачна, тому страви з неї виходять шикарні.
Читайте як приготувати шашлик з сома на мангалі. Рибу не просто потрібно прожарити, але і правильно замаринувати.
Полуниця з вершками, шоколадом і фісташками
Набір продуктів на дві порції:
Полуниця | 600 г |
---|---|
Вершки | 300 мл |
Шоколад чорний | 100 г |
Фісташки | 80 г |
Цукрова пудра | 100 г |
Орієнтовний час приготування складе 12-16 хвилин.
На 100 г отриманого десерту розрахункова калорійність складе:
Білків |
10,8 |
% від денної норми
8,0 |
---|---|---|
Жирів | 61,0 | 22,0 |
Вуглеводів | 26,4 | 18,0 |
Калорійність, ккал | 438,0 | 18,5,0 |
(кДж) | (1833,0) |
Процес приготування:
- Вершки потрібно піддати тривалого охолодження, деякі кухарі виконують заготівлю вершків за кілька годин;
- Використовуючи міксер, вершки необхідно збити, додаючи при цьому пудру і ванілін. В результаті має утворитися вершкова піна. Обсяг продукту зросте в 2 -2,5 рази;
- Вершкову піну налити в соусницю;
- Полуницю потрібно ретельно промити в потоці чистої прохолодної води і висушити;
- Розчинити шоколад на водяній бані, підтримуючи температуру на рівні 60-65 °С;
- Фісташки очистити від шкірки і розтовкти;
- Кожну ягоду вмочити в гарячому шоколаді, а потім рясно посипати стовченими фісташками. Викласти на блюдце.
Десерт з полуниці з вершками, шоколадом і фісташками готовий. Його їдять, умочуючи ягоди в піну з вершків.
З полуниці можна придумати ще багато різноманітних десертів. Ця ягода поєднується з різними продуктами. Можна сміливо експериментувати з різними видами горіхів, згущеним молоком. Є любителі, які створюють оригінальні десерти з кавою. Інші насолоджуються чудовим смаком, з'єднуючи полуницю з морозивом.