19 июнь 2019 6 831

Як запекти курячу грудку в фользі в духовці

Ніжне куряче філе по праву вважається одним із самих смачних і дієтичних. А його тонкий смак відмінно поєднується з безліччю різних продуктів. Тому зовсім не дивно, що існує так багато рецептів з курячою грудкою.

Її можна варити, в'ялити, смажити і запікати. Одним словом, страви з курки залишають широкий простір для фантазії. Але зупинимося на приготуванні курячої грудки, запеченої у фользі.

Соковита куряча грудка у фользі в духовці
Інгредієнти Кількість
філе курки - 2 шт. або 800 г
цибуля (ялтинський) - 1 шт.
морква - 1 шт.
яйце - 2 шт.
часник - 1-2 зубчики
гірчиця французька - 1 ч. л.
спаржа - 200 г
соняшникова олія - 2 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал
Для цього рецепта знадобиться харчова алюмінієва фольга. Блюдо, приготоване в фользі, захищене від жару духовки, тому воно виходить ніжним і соковитим.

Інгредієнти, яких у вас немає, завжди з легкістю можна замінити. Наприклад, замість соняшникової олії використовують вершкове або будь-яке інше. А спаржу можна замінити навіть консервованим горошком.

Необхідно підготувати продукти. Філе вимити і висушити його паперовим рушником, вимити і очистити цибулю, моркву почистити.

Далі готуємо соус. Для цього потрібно збити віночком яйце, додати гірчицю і масло. У соус додаємо улюблені спеції за смаком і зубчики часнику, пропущені через прес. М'ясо можна запікати одним блюдом або порційно.

Якщо готуються окремі порції, то потрібно порізати лист фольги на квадрати. Вони повинні бути достатньо великими для того, щоб можна було повністю загорнути в них м'ясо.

Філе ріжемо на порційні шматочки. На кожен квадрат фольги викладаємо один шматочок. До м'яса додаються або горошок або відварена спаржа, кружальця цибулі і тонкі кружечки моркви.

Зверху заливаємо соусом. Фольгу щільно загортаємо і відправляємо всі заготовки в духовку.

Страва готується при температурі 180оС близько 30 хвилин або менше. Якщо м'ясо запікається не порційно, а одним великим шматком, цей час може бути збільшено.

Грудка куряча в сметані

Що знадобиться:

  • філе — 400 гр.;
  • сметана 25% жирності — 5 ст. л.;
  • різні перці горошком;
  • кріп або петрушка — за смаком;
  • лавровий лист — 6 шт.;
  • зубчики часнику — 2 шт.

Час: 1 год.

Калорійність: 700 ккал.

Розглянемо детально, як можна запекти курячу грудку зі сметаною в духовці у фользі. Грудку добре вимити. Змолоти перець, додати до нього свої улюблені спеції за смаком і змішати. Тепер потрібно гарненько натерти м'ясо отриманою сумішшю.

Гострим ножем робимо невеликі прорізи в грудці і шпигуємо її зубчиками часнику. З усіх сторін потрібно обмазати м'ясо сметаною, змішаної з дрібно порубаним кропом і сіллю. Частину кропу залишити.

Дуже важливо, щоб приправи і сметана як слід проникли в усі порізи на м'ясі. Для того, щоб воно краще просочилося смаком і ароматом приправ, його можна залишити на годину в холодильнику.

Форму для випікання простелити фольгою і викласти м'ясо. Поруч з ним покласти розламаний лавровий лист. Фольгу щільно запечатати. Випікати в духовці, нагрітій до 180проЗ, близько 45 хвилин.

За кілька хвилин до кінця готування блюдо дістати, розкрити фольгу і поставити його в духовку. Це робиться для того, щоб на м'ясі утворилася хрустка скоринка. Готову страву посипаємо порубаним кропом.

Дуже смачно доповнити цей рецепт грибами. Будь-які гриби, але найкраще печериці ретельно вимити, очистити і порізати. Викласти гриби разом з м'ясом на фольгу і залити соусом. Поєднання курячого м'яса, грибів і сметани — безпрограшний варіант для того, щоб порадувати домашніх і гостей.

Куряче філе з помідорами і кабачками

Що знадобиться:

  • куряча грудка — 1 шт.;
  • маленький кабачок — 1-2 шт.;
  • помідор черрі — 10 шт.;
  • сир — 160-200 гр.
  • цибуля — 1 шт.

Для маринаду:

  • вершки — 4 ст. л.;
  • зубчики часнику — 2 шт.;
  • часточка лимона — 3 шт.;
  • гірчиця — 0,5 ч. л.

Час: 2,5 години.

Калорійність: 1500 ккал.

Рецепт курячої грудки з кабачками і помідорами в фользі в духовці дуже сподобається любителям овочів у поєднанні з білим м'ясом. Грудку вимити під проточною водою і висушити паперовим рушником. Всі інгредієнти для маринаду з'єднуємо і ретельно перемішуємо: у вершки вводимо гірчицю, часник, пропущений через прес, і сік лимона.

М'ясо потрібно проткнути ножем в декількох місцях вздовж волокон. Після цього рясно змащуємо грудку маринадом і в харчовій плівці кладемо в холодильник на годину. За цей час м'ясо придбає потрібний смак спецій. А харчова плівка не випустить ні краплі м'ясного соку, і страва буде дуже соковитим.

Моєму і готуємо овочі. Цибулю очистити і нарізати так, як більше подобається: кільцями або півкільцями. Можна нарізати його зовсім дрібно. Кабачок бажано взяти невеликий і молодий. Його теж нарізати кружальцями. Овочі підсолити.

Форму для випікання застелити фольгою. Викласти на неї замариноване м'ясо. Зверху і навколо викладаємо овочі: цибуля, цілі помідори і кільця кабачка. Посипати 100 гр. сиру, потертого на терці. Фольгу щільно загорнути і відправити блюдо в духовку, розігріту до 180проС на 1 годину. За кілька хвилин до готовності фольгу відкрити, а зверху висипати решту сиру. Страва буде ароматним і смачним. Його можна подавати з відвареною картоплею, рисом або макаронами.

Котлети з вівсянки — корисне і смачне блюдо. Вам обов'язково потрібно ввести цю страву в свій раціон.

Смажені пиріжки з повидлом — приготувати їх просто, кілька варіантів тесту в нашій статті.

рецепт смачного печива на маргарині. Прості рецепти, які може приготувати навіть молодої господині.

Дієтичне куряче філе у фользі

Куряче м'ясо, запечене по цьому рецепту, припаде до смаку тим, хто дотримується дієти, воно буде соковитим і ароматним.

Що знадобиться:

  • філе — 400 гр.;
  • кефір — 5 ст. л.;
  • кріп і петрушка — за смаком;
  • спеції: сіль, лимонний перець, кориця, чебрець.

Час: 1 год.

Калорійність: 500 ккал.

М'ясо потрібно вимити, висушити і розрізати на 5 шматків. З решти продуктів готуємо маринад: у кефір додаємо дрібно посічену зелень, спеції і вимішуємо до повного розчинення солі.

В отриману суміш викладаємо м'ясо і залишаємо приблизно на 20 хвилин. Можна і довше. М'ясо просочиться смаком маринаду і, найголовніше, буде соковитим. Форму застеляємо фольгою. Викладаємо м'ясо і заливаємо його маринадом. Фольгу щільно запечатуємо.

Випікати м'ясо потрібно при температурі 180проЗ близько півгодини. Після того, як страва буде готова, потрібно дістати його з духовки і залишити відпочити накритим фольгою хвилин на десять. Так дієтична куряча грудка у фользі не втратить свою соковитість.

Цікаві факти про приготування курячого м'яса

  1. Щоб куряче філе зберігало свою соковитість, після того, як воно буде вимито, його потрібно помістити на 15 хвилин у миску з теплою підсоленою водою;
  2. Щоб не випустити воду, якої просякнув м'ясо, потрібно змастити рослинним або розтопленим вершковим маслом;
  3. Курка «любить» спеції. Її потрібно як слід натерти будь-якими такими прянощами. Добре підходять карі, паприка і куркума;
  4. Після приготування м'яса потрібно трохи часу, щоб «відійти» від готування. Нехай полежить накрите фольгою 10 хвилин;
  5. Краще всього для запікання використовувати охолоджене м'ясо, а не заморожене. У будь-якому випадку воно повинно бути свіжим. Страва не може вийти смачним, якщо використовуються неякісні продукти.

Куряче м'ясо гармонійно поєднується з багатьма овочами, ананасами, картоплею і грибами. Його можна готувати зі сметанним, гірчичним соусом, з використанням готового соєвого соусу, просто з рослинним маслом або запікати у вині.

Калорійність 100 гр. запеченої курячої грудки в фользі в духовці складає всього 148 ккал. Тому куряче філе по праву вважається одним з найбільш дієтичних і, в той же час, доступних м'ясних продуктів.

Приготоване куряче м'ясо зберігається близько 3 діб у холодильнику добу при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: