Як приготувати курячу грудку в мультиварці
Куряча грудка – це смачне, ніжне і дієтичне м'ясо. Воно є доступним і його можна купити в будь-якому продуктовому магазині за невелику ціну. М'ясо цієї частини курки дуже живильне і в теж час низькокалорійне, в 100 грамах міститься всього 110 калорій.
А багато хто чомусь вважають куряче м'ясо цієї частини курячої тушки сухим, і пускають його на приготування котлет або відбивні в клярі. А адже з грудки можна приготувати безліч інших, більш смачних частувань.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряча грудка - | 1 шт. |
Сметана 15 %-ной жирністю - | 200 мл |
Сирний скибочку твердого сорту - | 150-200 грам |
Зубчики часнику - | 4-6 штучок |
Приправа для курки - | трохи |
Рослинна олія - | трохи |
Сіль і перець - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 191 Ккал |
Як робити:
У середню миску заливаємо сметану і додаємо туди спеції, чорний мелений перець;
З часникових зубчиків знімаємо шкірку і нарізаємо їх дрібними шматочками або видавлюємо чесночницей;
Викладаємо часник в сметану і все перемішуємо до рівномірної структури;
Філе потрібно сполоснути прохолодною водичкою, прибрати шкірку і витерти паперовим рушником;
Шматочок сиру перетирається середньої теркою;
Потім ємність мультиварки змащуємо рослинним маслом з усіх сторін;
Курячі грудки занурюємо в сметанний соус і обвалюємо в ньому, щоб він повністю покрив м'ясо;
Курячі грудки в соусі викладаємо в каструлю і заливаємо залишками сметани;
Сирну стружку викладаємо наверх м'яса;
Виставляємо програму «Випічка» і залишаємо готуватися 40 хвилин;
Готову страву можна подати з картопляним пюре.
Рецепт курячої грудки з овочами в мультиварці
Для приготування потрібно:
- 500 грам курячої грудки;
- Одна морквина;
- Солодкий перець – 1 штука;
- Цибуля ріпчаста – 1 штука;
- 80 мл сметани;
- Томат – середня ложечка;
- 30 мл кип'яченої води;
- Трохи оливкової олії;
- Трохи солі;
- Приправа каррі – на свій смак;
- Шматочок свіжого імбиру;
- Оливки без кісточок – на свій розсуд.
Скільки потрібно готувати – 60 хвилин.
Рівень калорій на 100 грам – 202.
Приступаємо до готування:
- Курячу грудку споліскують у холодній воді. Знімаємо з неї шкірку і ріжемо невеликими шматочками;
- У ємність мультиварки ллємо олію, виставляємо програму «Випічка» і вибираємо період готування 50 хвилин;
- У прогріте масло закидаємо шматочки м'яса і залишаємо тушкуватися хвилин 10;
- Тим часом готуємо овочі. Моркву і цибулю чистимо від шкірки і режим дрібними брусочками;
- Солодкий перець ріжемо навпіл, вичищаємо насіння, видаляємо плодоніжки і нарізаємо невеликими квадратиками;
- Засипаємо овочеву нарізку до курячого м'яса, змішуємо і продовжуємо готувати ще 20 хвилин;
- Шматочок імбиру протираємо дрібної теркою, оливки розрізаємо на дві частини. Викладаємо все в каструлю і змішуємо;
- Потім готуємо соус. Кладемо В чашку томат, підливаємо сметани, підливаємо води. Все розмішуємо до рівномірного стану;
- Далі додаємо в соус сіль, приправу каррі і ретельно змішуємо;
- Цієї поливаємо сумішшю курку з овочами. Залишаємо все готуватися ще на 20 хвилин;
- Після цього блюдо викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.
Готуємо на пару в мультиварці
Потрібні наступні компоненти:
- Одна куряча грудка;
- 80 мл сметани;
- Щіпка меленої паприки;
- 1 маленька ложечка каррі;
- Трохи солі;
- Фольга.
Час приготування – 2 години.
Рівень калорійності на 100 грам — 160.
Приступаємо до приготування:
- Філе обполіскуємо прохолодною водою, викладаємо її на рушник з паперової основи;
- Сметану викладаємо в невелику миску, додаємо туди сіль, паприку, каррі і все добре змішуємо. Повинна вийти однорідна суміш;
- Далі курячу грудку змащуємо цим соусом з усіх сторін, він повинен повністю покривати всю її поверхню. Залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин і закритій ємності;
- Потім розстилаємо фольгу, викладаємо в неї м'ясо і загортаємо. В середині залишаємо невеликий отвір, з якого в подальшому буде виходити пар;
- В мультиварку заливаємо воду і на верхню частину встановлюємо ґрати;
- Викладаємо На решітку загорнуте філе і закриваємо кришкою;
- Вибираємо програму «Пар» і залишаємо готуватися на 45 хвилин;
- Після цього акуратно відкриваємо фольгу і виймаємо грудку;
- М'ясо можна подати з гарніром з варених овочів з картоплею.
Курячий суп з локшиною рецепт, який варто обов'язково зберегти в закладках. Курячий суп ще не раз вас виручить в самих різних ситуаціях.
Як смачно посмажити курку у вершковому соусі на сковороді. Читайте рецепти, які ми зібрали в нашій статті.
Як приготувати курячі крильця в духовці з різними соусами. Прочитайте як за допомогою декількох спецій повністю поміняти смак страви.
Картопля з курячою грудкою в мультиварці
Складові компоненти:
- Півкілограма курячих грудок;
- Картопля – півтора кілограма;
- Цибуля – 1 головка;
- Сметана 20 %-ной жирністю – 270 мл;
- 5-6 часникових зубця;
- Приправи для курячого м'яса – на свій розсуд;
- Трохи каррі;
- Щіпка суміші перців;
- Сіль – на смак;
- Рослинне масло.
Період готування – 1 годину 10 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 215.
Як готується:
- Першим ділом ретельно промиваємо картоплю і знімаємо з нього шкірку;
- Очищені бульби нарізаємо соломкою або часточками. Можете різати на свій розсуд – кубиками, кружечками, соломкою;
- Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Викладаємо в миску;
- Робимо соус. У миску наливаємо сметану і додаємо туди трохи карі, приправа для курячого м'яса;
- З часточок часнику видаляємо шкірку і пропускаємо давилкою або рубаємо ножем дрібними шматочками;
- Викладаємо в сметану часник, все перемішуємо до рівномірного стану;
- Також в соус можна додати сіль, суміш перців. Все змішуємо;
- Філе курки обполіскуємо прохолодною водою, протираємо серветками з паперової основи. Знімаємо з неї шкірку;
- Поміщаємо її в сметанний маринад і обвалюємо її в ньому. Маринад повинен повністю покривати м'ясо;
- Ємність мультиварки добре змащуємо рослинним маслом з усіх сторін;
- Поміщаємо грудки в сметаною суміші в чашку мультиварки;
- Картопляні шматочки також викладаємо в маринадних суміш, перемішуємо і викладаємо разом з маринадом на поверхню м'яса;
- В кінці все закриваємо цибульними кільцями;
- Вибираємо програму «Випічка», ставимо час 45-50 хвилин, прикриваємо кришкою;
- Готове частування можна викладати на тарілку і подавати на стіл.
Як приготувати грудку в сметані в мультиварці
Що знадобиться:
- Куряча грудка на півкілограма;
- Склянка сметани 20 %-ной жирністю;
- Сирний скибочку твердого виду на 100-150 грам;
- 2 зубчики часнику;
- Цибулина велика – 1 штука;
- Рослинна олія;
- 1 маленька ложечка каррі;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Скільки має готуватися – 50 хвилин.
Калорії в 100 грамах – 200.
Як готувати:
- Куряче філе споліскують холодною водою, потім паперовими серветками;
- Знімаємо шкірку і нарізаємо куряче м'ясо упоперек волокон на невеликі шматочки;
- З лука знімаємо шкірку. Ріжемо цибулину півкільцями. Можна використовувати побільше цибулі, від цього м'ясо стане ароматніше і смачніше;
- Ємність мультиварки гарненько збризкуємо рослинним маслом;
- Викладаємо туди курячі шматочки, приправляємо їх спеціями, підсолюємо. Вибираємо програму «Випічка» і час 35 хвилин;
- Приблизно через 10 хвилин засипаємо туди цибульні шматочки. Все перемішуємо, залишаємо смажитися всі разом приблизно 15 хвилин;
- Шматочок сиру протираємо у велику стружку;
- З часточок часнику знімаємо шкірку, нарізаємо його дрібними шматочками;
- У чашку виливаємо сметану, додаємо в неї сирну стружку, часник і перемішуємо;
- Потім заливаємо м'ясо сметаною сумішшю, змішуємо і залишаємо тушкуватися до звукового сигналу, приблизно 10 хвилин;
- Готове блюдо викладаємо на тарілку і ставимо на стіл.
Корисні поради
- Перед готуванням курячу грудку можна потримати в маринаді приблизно 2-3 години. В якості маринаду можна використовувати майонез зі спеціями, гірчицю, кефір чи просто спеції;
- Замість сметани можна використовувати майонез. Але всі такі краще додавати сметану, тому що вона додасть поживність і ніжність м'яса;
- Обов'язково приправляйте спеціями, вони додадуть аромат і соковитість;
- Також можна додати свіжу зелень – петрушку, кріп, зелена цибуля, селера. Трави додадуть дивовижний аромат;
- Готове м'ясо можна подавати з соусом з вина, сметани, бульйону і борошна. Всі ці інгредієнти потрібно змішати і проварити до густоти. Всі інгредієнти можна брати на свій розсуд, головне, в рівній кількості.
Курячі грудки, приготовані в мультиварці, виходять набагато смачніше, ніж обсмажені на сковорідці або запечені в духовці. Саме в мультиварці вони зберігають аромат і соковитість. Після приготування вони виходять дивовижними і неймовірно ніжними.
Приємного апетиту!