21 май 2019 2 272

Як приготувати курячу грудку в сметанному соусі

Куряча грудка – ніжне, дієтичне, доступне за ціною м'ясо, для приготування якого потрібно мінімум часу. Сметана робить грудку ще ніжніше, а поєднання цих двох смаків давно стало класикою кулінарного жанру. Важливо і те, що, на відміну від різних соусів, нежирна сметана дозволить створити низькокалорійне блюдо, яке не викличе заперечень у дієтологів і лікарів.

Рецепт курячої грудки в сметанному соусі на сковороді
Інгредієнти Кількість
Куряча грудка - 300 грам (це філе грудки одного невеликого курчати-бройлера)
Цибулина - Одна середня
Часник - 1-3 зубчики
Сметана - 150 г
Оливкова олія - 1 ч. л.
Сіль - одна щіпка
Перець - на кінчику ножа
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 141 Ккал

Це гаряче блюдо може увійти в меню будь-якої сім'ї. Воно не вимагає складних інгредієнтів, також проста і технологія його приготування. Куряча грудка в сметанному соусі – це прекрасне гаряче страву, рецепт якого можна за бажанням ввести овочі (наприклад, баклажани або болгарський перець) та гриби. Відмінним гарніром для цієї страви стане і салат.

Готуємо:

  1. Спочатку розігріваємо сковороду і змащуємо олією. Чистимо цибулину і тоненько ріжемо підлозі кільцями. Якщо луку будуть раді не все можна взяти половинку. Додаємо часник за бажанням. Трьом його на дрібній тертці і далі готуємо разом з цибулею;
  2. Цибуля і часник) обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки;
  3. Моєму грудку, поділяємо філе на середні шматочки і викладаємо на сковороду до цибулі і часнику;
  4. Трохи обсмажуємо, солимо і перчимо. Можна додати будь-які приправи за смаком, а в цей рецепт особливо органічно впишеться щіпка майорану;
  5. Смажимо м'ясо на середньому вогні, поки не з'явиться золотава скоринка;
  6. Викладаємо сметану на сковороду, перемішуємо все і прибираємо під кришку, збавивши вогонь до мінімуму.

Подаючи цю страву на стіл, можна прикрасити його свіжою зеленню або посипати тертим твердим сиром.

Куряча грудка з грибами в соусі з сметани

Що може бути гармонійніше, ніж поєднання ніжної курятини і сметани? Так, тільки курятина, сметана і гриби! Реалізувати цей смаковий тандем простіше простого, всі інгредієнти доступні і знайомі, а їсти цю страву можна і в будні, і в свята. Куряча грудка, яку приготували цим рецептом, обов'язково сподобається дітям.

Нам потрібні:

  • Одна середня куряча грудка (500 г);
  • Гриби – 350-400 грамів;
  • Сметана – 0,5 л (щоб було зовсім смачно, беріть жирну, щоб не порушити дієту – обмежтеся маложирной);
  • Дві середні цибулини;
  • Борошно – 2 ст. л.;
  • Олія рослинна;
  • Суміш «п'ять перців», можна «три перцю»;
  • Пучок свіжого кропу;
  • Сіль (за смаком).

Час приготування — 45 хвилин.

Калорійність — 226 кКал.

Готуємо:

  1. Моєму грибочки і нарізаємо невеликими шматочками;
  2. Лук очищаємо, моєму і шаткуємо кубиками;
  3. Філе курячої грудки моєму, промокаємо і нарізаємо недовгими смужками;
  4. Грудку кладемо в миску, солимо і перчимо;
  5. Паніруємо м'ясо в борошні;
  6. Розігріваємо трохи краще олію на сковороді і обсмажуємо курочку в паніровці, поки вона не зарум'яниться. Не забуваємо помішувати. Шумівкою перекладаємо назад в миску обсмажену грудку. Залишилися на сковорідці масло і сік нам ще знадобляться;
  7. Цибулю викладаємо на сковороду і смажимо до прозорості;
  8. Викладаємо наші гриби, смажимо і перемішуємо протягом 5-7 хв;
  9. Викладаємо в цибулю і гриби курку, заливаємо сметаною і перемішуємо;
  10. Тушкуємо всю цю красу до легкого загусання, не більше чверті години. Солимо, перчимо, за кілька хвилин до готовності посипаємо дрібно нарізаним кропом.

На стіл подаємо блюдо з гарніром з рису або картоплі.

А ось ще один рецепт з схожими інгредієнтами.

Тріо «куряча грудка-сметана-гриби»

Особливість цього рецепту в тому, що ми одночасно будемо готувати страву і гарнір до нього. В найкоротший термін вийде багато смачної та корисної їжі, щоб нагодувати велику сім'ю і гостей на додачу. На гарнір до курячого філе в сметані з грибами у нас задуманий тушкована картопля.

Нам знадобиться:

  • Одна велика куряча грудка ;
  • Печериці – 700 грам;
  • Дві середні цибулини;
  • Рослинна олія – 150 мл;
  • Картопля розсипчастих сортів – 1 кг;
  • Сметана – 0,2 – 0,25 мл;
  • Сіль;
  • Півсклянки води;
  • Чорний перець (і інші спеції за смаком).

Готуємо 45-50 хвилин.

Калорійність — 144 кКал.

Рецепт нескладний, головне – уважність швидкість! Нам знадобляться відразу три конфорки. Готуємо всі інгредієнти, які нам знадобляться.

Отже – почали:

  1. Швидко-швидко готуємо зажарку. Чистимо, миємо і дрібно шаткуємо одну цибулину (70г);
  2. Обсмажуємо цибульку на олії, поки не зарум'яниться;
  3. А тим часом (поки цибуля готується) чистимо і ріжемо кубиками картоплю (кубики зі стороною приблизно 2 см);
  4. Картоплю і цибулю кладемо в каструлю, заливаємо водою, солимо, додаємо перець і ставимо на вогонь. До цієї каструлі повернемося тільки коли потрібно буде зняти піну і зменшити вогонь. Після цього залишаємо на 15-20 хвилин до готовності;
  5. Приступаємо до нашої курочці. Грудку ріжемо шматочками приблизно 4х4 сантиметра;
  6. Цибулю шаткуємо довгими смужками, а чистимо печериці і крупно нарізаємо кубиками. Для смаження нам знадобляться дві сковороди, одна для м'яса, друга – для грибів;
  7. Куряче філе викладаємо на сковороду в розігріту олію. Як тільки грудка пустить сік, солимо, додаємо перець, трохи збільшуємо вогонь і смажимо далі, поки вона не стане золотистою;
  8. Одночасно з цим додаємо гриби в розігріту сковорідку, заздалегідь змащену маслом, перемішуємо і смажимо під кришкою, поки вони теж не пустять сік. А як тільки вони це зроблять – відкриваємо кришку, додаємо сіль і збільшуємо вогонь до середнього, щоб зайва волога випарувалася. У міру потреби доливаємо масло, а потім засипаємо цибулю. Залишається перемішати і довести до готовності;
  9. Об'єднуємо в одній сковороді вміст обох. Ллємо туди сметану, додаємо приправи і півсклянки води. Перемішуємо і тушкуємо, чекаючи, поки підлива не стане досить густий. Після цього залишається перемішати ще раз.

Ось, власне, і все. Залишається розкласти по тарілках смачну соковиту курочку в сметані з грибами і доповнити свіжоприготованим тушкованою картоплею.

Читайте рецепт суупов з баранини — дуже незвичайні страви, які варто спробувати.

Як приготувати минтай в клярі читайте рецепт.

Як правильно приготувати розтягаї з рибою, які поради вам знадобляться.

Запікаємо курячу грудку в соєво-сметанному соусі з брокколі

Цей рецепт і низькокалорійний, і вишуканий. Наша задача – приготувати запечену курячу грудку з овочами в духовці так, щоб вона не здавалася сухий. Секрет цієї страви в тому, що грудка перед запіканням встигає трохи помариноваться.

Нам знадобляться:

  • Одне філе середньої курячої грудки;
  • Три картоплини;
  • Соєвий соус – дві ст. л.;
  • Сметана – три столових ложки;
  • Одна головка цибулі;
  • Брокколі – 200 г;
  • Два зубчики часнику;
  • Одне куряче яйце;
  • Молоко — одна столова ложка.

Готуємо 1 годину 20 хвилин.

Калорійність — 131 кКал.

Готуємо:

  1. Шаткуємо кубиками грудинку, відразу солимо і перчимо (беремо суміш перців або окремо чорний і червоний). Кладемо в миску;
  2. Брокколі ріжемо не дуже дрібними шматочками, кладемо в ту ж миску. Можна брати заморожений напівфабрикат, але краще свіжу капусту;
  3. Часник дрібно натираємо і теж кладемо в миску. Туди ж відправляється дрібно нарізану цибулю;
  4. Додаємо сметану, соєвий соус, все добре перемішуємо і ставимо в холодильник помариноваться на 15-20 хвилин. Цього часу вистачить, щоб розігріти духовку і підготувати картоплю. У цьому рецепті для запікання використовується скляна форма;
  5. Форму змащуємо олією, туди завантажуємо нарізаний невеликими кубиками картоплю. Солимо, перчимо;
  6. Перемішуємо у формі картопля зі спеціями, а зверху акуратно викладаємо вміст миски з холодильника;
  7. Щоб приготувати заливку, збиваємо яйце з молоком, додаємо трохи соєвого соусу і цією сумішшю заливаємо вміст форми;
  8. Відправляємо форму в духовку на 30-40 хвилин, дотримуємося температуру 180 °С.

Готову страву не вимагає гарніру. Щоб було смачніше, можна посипати його тертим сиром.

Тут ми зібрали нескладні і швидкі рецепти, що дозволяють приготувати корисне і ситне страву.

Щоб було смачніше

  • В якості рослинної олії можна взяти і соняшникову, але краще «благородне» оливкова – ви відразу відчуєте різницю в смаку;
  • Страви, які готуються в закритій сковороді, можна з успіхом доводити до готовності в духовці;
  • Курячу грудку можна, при бажанні, замінити на индюшиную;
  • Якщо в рецепті не вказано конкретний вид грибів, можна використовувати самі різні: від свіжих лісових (білі, маслюки, підосичники) до куплених в магазині печериць. Підійдуть і гливи, вони корисні і легко засвоюються, але не мають яскраво вираженого «лісового» смаку.

Приємного вам апетиту, дорогі відвідувачі нашого сайту!

Що ще почитати: