17 март 2019 13

Як швидко і смачно приготувати піцу з фаршем

Рецепт піци можна нескінченно змінювати, додаючи різні інгредієнти: свіжі гриби, помідори, фарш і кабачки. По суті, немає таких продуктів, які не були б придатні для цієї ролі. Допустимі будь-які комбінації як традиційні, так і абсолютно несподівані. А ось, принцип складання один: внизу завжди шар томатного соусу, а зверху сир.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
будь кефіру - 1 склянка
соди - ½ Чайної ложки
борошна вищого сорту - 0,3 кг
яєць - 1 шт.
солі - 8 грам
цукру - 25 г
олії соняшникової - 1 ст. л.
фаршу - 200 грам
білого батона - 1 скибочка
соусу з помідорів - 2 ст. л.
знежиреного молока - ¼ Склянки
сиру - 200 грам
червоних томатів - 2 шт.
сухий базилік - за смаком
оливкової олії -
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 215 Ккал
Вечорами зазвичай часу на готування катастрофічно не вистачає. Але це не привід вечеряти як попало. Цілком можливо нагодувати сім'ю гарячим, смачним вечерею за лічені хвилини. І одне з кращих страв на цей випадок – звичайно, піца з фаршем.

Рецепт покроково:

  1. З'єднати борошно з сіллю, содою. Добре збити яйце і додати в кефір. Потім вилити все це в борошно, безперервно збиваючи міксером або віночком. Додати цукровий пісок, олія, масло і замісити тісто;
  2. В якості начинки підійде фарш, куплений в магазині, або приготований самостійно. У будь-якому випадку додати розмочений у молоці шматочок батона;
  3. Підготовлену м'ясну основу посолити, п'ять хвилин обсмажувати на оливковій олії. Нарізати помідори кружечками, а сир подрібнити;
  4. На деко, змащене олією покласти корж з тіста, рівним шаром нанести томатний соус, рівномірно розподілити фарш, помідори, зверху посипати базиліком, сиром;
  5. Щоб піца приготувалася за 10 хвилин, випікати її потрібно при 180 градусах.

Дієтична піца з курячим фаршем і кабачками

Загальні принципи дієтичного рецепта – виняток смаженого, гострого, жирного. Піца з фаршем зробить кожну порцію на 100 калорій легше, тільки якщо не переборщити з сиром і маслом.

Знадобиться:

  • 2 кабачка;
  • 1 цибулина;
  • 0,4 кг фаршу;
  • 5 печериць;
  • 250 г консервованих, нарізаних томатів;
  • 1 столова ложка помідорного пюре;
  • 1 велика цибулина (125 грам) моцарели;
  • 20 грам оливкової олії;
  • 2 часникові часточки.

Загальний час готування — 35-40 хвилин, енергетична цінність — 128,8 ккал.

100 г піци
білків 5,8
жирів 4,7
вуглеводів 15,7

Готуємо легку піцу:

  1. Нарізати гриби кубиками, кабачки пластинками, часник дрібно порубати;
  2. Нагріти духовку в режимі «гриль». Кабачки викласти на деко в один шар, посолити, запікати з двох сторін по 3 хв. Готові смужки перекласти на рушник паперовий, щоб прибрати зайву рідину;
  3. На сковороді підрум'янити цибулю. Трохи збільшивши вогонь, додати фарш, часник, все злегка згасити. Надіслати до м'яса печериці, готувати ще 5 хвилин, далі, томатне пюре, помідори, приготування займе 10 хв.
  4. Перекласти у форму смужки обсмажених кабачків, потім начинку, зверху скибочки сиру, запекти в духовці. Піца буде готова через 8-10 хвилин. Духовка розігрівається до 200 градусів.

ПП піца на «тесті» на курячому фарші

Найприємніше у приготуванні такої піци те, що можна обійтися без метушні з борошном. Це особливо важливо, коли треба щось швиденько зметикувати на вечерю або навіть обід.

Продукти:

  • 300 грам філе;
  • 1 велике яйце;
  • 50 грам сиру без добавок;
  • 1 червоний помідор;
  • 10 дрібних шампіньйонів;
  • половинка цибулини;
  • приправи додавати за смаком.

Піцу можна приготувати за 25-30 хвилин, калорійність 1 порції — 140 ккал.

100 грам продукту
білків 20
жирів 6
вуглеводів 10

Спосіб приготування піци ПП з курячим фаршем:

  1. Приготувати основу, пропустивши через м'ясорубку курячу м'якоть і цибулю. Готовий фарш приправити сіллю, додати яйце, добре перемішати. Перекласти «тісто в форму і відправити на 10 хвилин у розігріту до 180 духовку;
  2. Помідор очистити від шкірки. Овочеву м'якоть подрібнити міксером, посолити, поперчити. Все, соус готовий, залишилося намазати його на м'ясну основу. Зверху розкласти, нарізані скибочками гриби, присипати всю поверхню натертим сиром. Випікати ще 15 хвилин.

Шаурма з курки по домашньому — читайте як приготувати цю страву, щоб воно було ситним і в той же час корисним.

Як спекти сирну запіканку без яєць в мультиварці. Візьміть на замітку нашу добірку рецептів.

Салат «Червона шапочка» з гранатом або помідорами це оригінальне поєднання смаку і яскравість фарб.

Рецепт піци з грибами і фаршем

Складнощів з цим блюдом не буде ніяких. Хіба, що тісто треба підготувати заздалегідь. А поки воно підходить спокійно все нарізати, а потім зібрати піцу за рецептом.

Знадобляться:

  • 5 свіжих печериць;
  • 130 г твердого сиру;
  • 200 грам готового фаршу;
  • 4 ст. л. соусу з томатів;
  • ½ Чайної ложки сушеного базиліка;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 2 склянки борошна;
  • пакетик дріжджів – 5 м;
  • 30 г дрібного цукру;
  • сіль – 5 р.

Загальний час приготування складе 30 хв., калорійність страви — 180 ккал.

100 г
білки 12,5
жири 14
вуглеводи 1,5

Спосіб готування:

  1. Цукор, сухі дріжджі з'єднати, залити теплою водою (достатньо половини склянки). На поверхні повинна з'явитися піна;
  2. Замісити тісто: отриману рідину влити в просіяне борошно, додати масло, сіль. З'єднати інгредієнти рукою або вилкою;
  3. Викласти тісто в ємність і поставити підніматися. Коли воно подвоїться в обсязі, можна приступати до випікання;
  4. Готове тісто викласти на поверхню, присипану борошном, злегка вимісити, розкачати. Покласти на нього велику плоску тарілку, вирізати коло. Готово, можна змащувати деко і класти основу для піци;
  5. Приправлений сіллю фарш 7 хв. обсмажувати Гриби краще нарізати тонкими скибочками і обваляти їх в оливковій олії;
  6. Змастити основу томатним соусом, викласти тонким шаром фарш, на нього по колу нарізані печериці, залишилося приправити спеціями, в нашому випадку – сушений базилік, зверху посипати заготівлею з сиру і поставити запікатися;
  7. Через 15 хвилин піцу можна подавати на стіл. Рекомендований температурний режим духовки – 220 градусів.

Як приготувати піцу з помідорами, сиром та м'ясом

У цьому рецепті фаршу відведена одна з провідних ролей. Готується він швидко і просто. Тридцять хвилин – і обід готовий.

Для тіста:

  • 250 мл теплої води;
  • ½ Пакетика швидкодіючих дріжджів;
  • 20 грам оливкової олії;
  • 25 г дрібного цукру;
  • 2,5 склянки борошна пшеничного;
  • ¼ Чайної ложки солі.

Для начинки:

  • 250 грам яловичого фаршу;
  • 60 грам ніжного вершкового сиру;
  • 5 ст. ложок томатного соусу;
  • яйце;
  • 1 маленький стручок гострого перцю;
  • гілочка кропу;
  • 4 шт. міцних помідорів;
  • 1 ч. ложка базиліка;
  • 2 щіпки солі;
  • рослинна олія без запаху – 3 ст. ложки.

Загальний час готування складе 30 хвилин, калорійність — 220 ккал.

100 г містить:
Білків 4
Жирів 17
Вуглеводів 14

Тісто:

  1. Залити теплою водою суміш з цукру і дріжджів. Необхідну кількість рідини – половина склянки. Ця заготовка повинна стояти до тих пір, поки не з'явиться на поверхні коричнева піна;
  2. Просіяти борошно у велику ємність, додати сіль. Розрівняти так, щоб по центру була воронка, в яку влити оливкову олію, дріжджову рідину і теплу воду. Замісити руками або вилкою;
  3. Стіл присипати борошном, викласти тісто і як слід пом'яти. Після чого відправити його у будь-яку підходящу ємність «відпочивати» приблизно на 30 хвилин.

Начинка:

  1. М'ясна основа піци складається фаршу, в який потрібно додати наступні інгредієнти: подрібнений стручок гострого перцю, зелень кропу яйце, приправити за смаком. Після перемішування сформувати 12 дрібних кульок;
  2. М'ясний напівфабрикат обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії. Коли тефтелі підрум'яняться з усіх боків, викласти їх на паперовий рушник, щоб видалити зайву вологу;
  3. Нарізати кружечками помідори, покласти в чашку, приправити сіллю, перцем, базиліком. Сир подрібнити на тертці.

Збираємо за рецептом:

  • взяти круглу форму для випікання, відповідно до її діаметром вирізати з розкатаного тіста круглу коржик;
  • у змащену форму викласти основу так, щоб по краю сформувався бортик;
  • корж намазати соусом, по всьому колу викласти помідори, на них рівномірно розподілити м'ясні кульки, тертий сир;
  • в духовці, розігрітій до 200 градусів, піца приготується за 20 хвилин.

На замітку

  1. Тісто для піци з фаршем на швидку руку: вершкове масло порубати, борошно просіяти у велику ємність, шматочки масла розтерти з борошном руками до утворення розсипчастої маси, додати молоко і замісити;
  2. Підстави для піци можна заздалегідь приготувати і зберігати в холодильнику, а щоб вони не висихали загорнути в харчову плівку;
  3. Для піци можна використовувати сушені гриби, але щоб вони за смаком не поступалися свіжих грибів, їх треба замочити в підсоленому молоці на 1-2 години;
  4. Сир треба вибирати зниженої жирності, якщо хочете заощадити на калоріях.

Піца – це, звичайно, максимум смаку і зручності у використанні. До речі, вона може бути дуже калорійною, якщо в неї додати сосиски, шинку, копчену ковбасу. З усього цього випливає, що кращі начинки – фарш, гриби і овочі. Калорій мало, а користі для здоров'я багато.

Основа піци з фаршем – тісто. Його можна приготувати різними способами. Наприклад, зробити його з курячого фаршу. А можна з борошна спекти тісто тонке і хрустке, товстенькі і повітряне, а на ньому розкласти кружечки свіжих помідорів, гриби, м'ясний фарш, кабачки, потім це все буквально потопає в розплавленому сирі. Смачно!

Що ще почитати: