07 май 2019 3 645

Що таке пепероні, як приготувати ковбасу і популярну піцу з такою назвою

У різних сферах діяльності існують міжнародні слова, які зрозумілі жителю будь-якої країни. У кулінарії одним з таких слів стало слово «пепероні». Що ж воно означає, звідки сталося і як приготувати страви, які називають цим словом? Про все це буде розказано нижче.

Значення цього слова

Pepperoni – слово з італійської мови, що позначає гострий стручковий перець у множині. Поступово слово «пепероні» перестало використовуватися тільки в мові італійців і набуло дещо інших значень, відомих гурманам на міжнародному рівні.

Зараз перше поширене значення – це гостра ковбаса (з перчиком) із суміші яловичого, свинячого та курячого м'яса, яка стала популярна в Америці завдяки італійським емігрантам, які налагодили її виробництво в Новому Світлі.

Ще два інші значення – це піца, для начинки якої і використовується вище названа гостра ковбаса, томатний соус, так само використовується в процесі приготування піци пепероні.

Перець пепероні — що це таке?

Якщо говорити про первинному значенні, то перець пепероні – це не один якийсь конкретний вид перцю, а збірна назва, що позначає більш 50 видів стручкового перцю. Батьківщиною пеппероне вважаються тропічні райони Америки, де й нині можна зустріти його в дикорослому вигляді.

Найпопулярніші види перцю пепероні:

  • peperoncini або золотий грецький перець;
  • banana peper, який росте на території Америки і має іншу назву американський банановий перець;
  • peperoni piccante відомий ще, як солодкий стручковий перець.

Звичайно, не варто забувати і про гострому пекучому перці, який застосовується в приготуванні багатьох національних італійських страв у свіжому, сушеному і маринованому вигляді як дозрілим червоним, так і зеленим.

Як зробити ковбасу пепероні в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
філе свинини - 2000 р
курячого філе - 1000 м
яловичої м'якоті - 1000 м
кухонної солі - 70 г
нитритной солі - 30 г
червоного сухого вина - 250 мл
паприки - 42 г
кайенского перцю - 24 м
мелених (або цілих) зерен анісу - 12 р
цукру - 10 г
аскорбінової кислоти - 5 г
рубаного часнику - 7 р
штучної або натуральної оболонки - 1,8 м
Час приготування: 217000 хвилин Калорійність на 100 грам: 601 Ккал

Знамениту ковбасу пеппероне нескладно зробити в домашніх умовах, як це вже не одне століття роблять господині на її батьківщині в Неаполі. Процес цей складний, але досить тривалий за часом, тому доведеться запастися терпінням перед тим, як спробувати домашню пеппероне.

Інструкція приготування по кроках:

  1. Добре охолоджене, навіть трохи заморожене м'ясо пропустити через м'ясорубку. Потім фарш необхідно гарненько відбити, до появи в ньому білих волокон. Так само треба стежити, щоб температура фаршу під час роботи не падала нижче 12 градусів Цельсія;
  2. Відбитий фарш відправити в холодильник на добу, щоб він дозрів. Після витримки м'ясо потемніє, і його консистенція трохи зміниться;
  3. У дозрів фарш додати вино, спеції, цукор, солі та аскорбінову кислоту. Паприка додасть готовому продукту красивий колір, а кайенский перець – гостроту. Окремо варто сказати про нитритной солі. Вона виступає в ролі консерванту і запобігає появі ботулізму. Аскорбінова кислота – це теж консервант і стабілізатор кольору;
  4. Отриманим фаршем наповнити оболонки, випустивши повітря і перев'язавши їх через кожні 25-30 див. Маленькі бульбашки повітря, які неможливо буде вигнати, потрібно просто проколоти тоненькою голкою;
  5. Ковбасні заготовки потрібно відправити сушитися в добре провітрюваному приміщенні з температурою 10-12 градусів Цельсія. Тривалість просушування складе від 6 до 8 тижнів.

Як варити червоний рис — кілька рецептів страв, яка не тільки смачна, але й корисна.

Як приготувати смачний омлет з сиру — рецепт смачного і корисного сніданку.

Рецепт запіканки з цвітної капусти тут.

Інгредієнт в піці – опис і рецепт

Пеппероне – це дуже популярний інгредієнт однойменної піци, яку ще називають «Pizza Diabola» («Диявольська піца»). Так коржик з особливим томатним соусом, гострої салямі, печерицями, які підкреслюю гостроту ковбаси, і сиром моцарелла підкорила серця не тільки любителів гострої їжі.

Для тіста і начинки піци знадобляться:

  • 420 мл питної води;
  • 70 г свіжих пресованих дріжджів;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 10 г цукру;
  • 500 г борошна;
  • 150 г соусу пепероні;
  • 100 г ковбаси пепероні;
  • 100 г консервованих або смажених печериць;
  • 400 г сиру моцарелла.

На замішування тіста і випічку знадобиться близько 1,5-2 годин.

Калорійність стограммового шматочка ароматною дріжджовий коржі з скибочками пепероні складе 219,5 кілокалорій.

Як приготувати піцу:

  1. У теплій воді розчинити цукор і дріжджі для активізації останніх. Через 15 хвилин додати оливкову олію, сіль і борошно. Вимісити пластичне дріжджове тісто, яке відправити підходити в теплі на 40-60 хвилин;
  2. Тісто розкачати в тонкий корж діаметром 30 см, щедро змастити її соусом, зверху в довільному порядку розкласти тонкі скибочки ковбаси і грибні слайсы;
  3. Рясно посипати піцу сирної стружкою і відправити випікатися в духовці, розігрітій до максимальної температури (250 градусів). Час випікання коржа складе 10-12 хвилин.

Рецепт соусу

Якщо господиня вирішила приготувати піцу пепероні, то не варто використовувати готовий томатний соус або пасту. Ними можна зіпсувати смак готової випічки, тому не варто лінуватися, адже готується соус пепероні досить швидко. Часу, поки буде підходити тісто, цілком вистачить.

Для соусу потрібно взяти:

  • 600 г стиглих томатів;
  • 20 мл оливкової (не соняшникової) олії;
  • 10 г білого кристалічного цукру;
  • 6 г часнику;
  • 5 г сушеного базиліка;
  • 5 г сушеного орегано;
  • 3 г кухонної солі.

Щоб зварити соус потрібно всього лише 30-40 хвилин.

Калорійність – 52,8 ккал на 100 г готового продукту.

Спосіб приготування:

  1. Чисті помідори обдати окропом. Потім зняти з них шкірку і пюрировать блендером або пропустити через дрібну решітку м'ясорубки;
  2. У сотейнику або каструлі з товстими стінками прогрівати отримане томатне пюре протягом 10 хвилин на середньому вогні;
  3. Потім додати сіль, рослинне масло і цукор. Кількість останнього інгредієнта можна збільшити, якщо томати кислі. Ще тушкувати соус 10 хвилин на вогні;
  4. За 3-4 хвилини до закінчення приготування в сотейник відправити порубаний часник і сухі трави. Готовий соус перед використанням остудити.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: