13 апрель 2019 1 983

Як приготувати грибний суп в мультиварці

Грибний суп – це смачне і ароматне перше блюдо, яке стане гарним доповненням столу повсякденного меню. Завдяки тому, що в його склад входять гриби, суп виходить не тільки поживним, але і дуже корисним.

Тому обов'язково потрібно знати способи приготування цієї страви. Нижче ми розглянемо кілька варіантів приготування супу з грибами в мультиварці.

Рецепт супу зі свіжих грибів в мультиварці
Інгредієнти Кількість
свіжих білих грибів або печериць - 300 грам
картоплі - 700 грам
моркви - 1 шт.
лука - одна головка
свіжої петрушки - 1 пучок
рослинної олії - для обсмажування
солі - на свій розсуд
зеленої цибулі - 3-4 пера
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал

Приступаємо до приготування грибного супу в мультиварці:

  1. Для приготування супу можна використовувати будь-які види грибів, найкращим варіантом, звичайно, будуть лісові гриби. Але якщо не вдасться знайти саме лісові гриби, можна використовувати печериці, на смак супу це ніяк не вплине;
  2. Гриби треба сполоснути, почистити капелюшки від шкірки і нарізати невеликими шматочками;
  3. Далі головку цибулі потрібно звільнити від лушпиння і нарізати дрібними шматочками. Перекладаємо цибулю в невелику тарілку;
  4. Моркву миємо, прибираємо шкірку і бруд;
  5. Далі за допомогою овочерізки або терки з крупною решіткою протираємо моркву велику стружку. Пересипаємо морквину в тарілочку;
  6. Потім картоплю потрібно очистити від шкірки, гарненько промиваємо очищені бульби під проточною водою і змиваємо залишки бруду;
  7. Картоплю розрізаємо на невеликі кубики або брусочки;
  8. Зелень петрушки потрібно промити, струсити від зайвої води і порізати дрібними шматочками;
  9. Пір'я цибулі споліскуємо, шаткуємо цибулю невеликими кільцями і пересипаємо в тарілку з петрушкою;
  10. У чашу мультиварки підливаємо рослинного масла, виставляємо програму «Смаження»;
  11. Підсипаємо в рослинна олія гриби, розмішуємо і залишаємо готуватися хвилин 10;
  12. Далі підсипаємо до грибів скибочки цибулі і продовжуємо смажити далі ще 5 хвилин;
  13. Після цього засипаємо морквяну стружку, перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору;
  14. Приблизно хвилин через 10 в чашу мультиварки з зажаркою викладаємо шматочки картоплі, підливаємо води;
  15. Закриваємо каструлю кришкою, ставимо програму «суп» і залишаємо варитися 60 хвилин;
  16. Як тільки прозвучить сигнал електроприладу, додаємо зелень петрушки і цибулі, закриваємо кришкою і залишаємо постояти хвилин 10;
  17. Готовий суп можна розливати по тарілках і подавати на стіл.

Грибний суп з перловкою і шинкою

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • гриби сушені – 150 грам;
  • 250 грам шинки;
  • ½ Склянки перлової крупи;
  • картопля — півкілограма;
  • одна морквина;
  • цибулина – 1 штука;
  • рослинна олія;
  • приправи за бажанням;
  • сіль поварена — на свій смак;
  • два літри води.

Час приготування – 1,5 години.

Калорійність – 70 ккал.

Як готувати суп з сушених грибів з перловкою і шинкою в мультиварці:

  1. Насамперед потрібно добре промити перлову крупу. Далі її слід залити прохолодною водою і залишити замачиваться протягом 2-3 годин, а краще на всю ніч;
  2. Гриби потрібно промити і залишити замачиваться в прохолодній воді на всю ніч;
  3. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками;
  4. Моркву потрібно промити, очистити від шкірки. Морква протираємо великої стружкою або нарізаємо брусочками;
  5. шинку нарізаємо соломкою або кубиками;
  6. У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо режим «смаження» і розігріваємо;
  7. У розігріте масло додаємо цибулю і обсмажуємо його хвилин 10;
  8. Далі засипаємо моркву, все перемішуємо і продовжуємо смажити до м'якості;
  9. До овочів викладаємо шинку, все перемішуємо;
  10. Гриби нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо до засмажки. Все обсмажуємо ще хвилин 10 і відключаємо режим «смаження»;
  11. Картопляні бульби чистимо від шкірки і добре споліскують;
  12. Нарізаємо картоплю невеликими брусочками;
  13. Викладаємо картоплю до овочів;
  14. Зливаємо з перловку воду, викладаємо крупу до овочів і шинки;
  15. Заливаємо все водою, додаємо приправи, сіль, можна покласти пару листочків лаврушки;
  16. Вибираємо режим «гасіння», залишаємо варитися протягом 1 години 10 хвилин;
  17. Через відведений час суп буде готовий. У нього можна додати трохи зелені;
  18. Подавати можна з сухариками і сметаною.

Суп-пюре з куркою і печерицями

Готувати будемо з наступних компонентів:

  • 400 грам свіжих печериць;
  • 300 грам м'яса курки;
  • одна цибулина;
  • картопля – півкілограма;
  • морква – 200 грам;
  • вершки – 1 склянку;
  • 2 часникових зубця;
  • кілька гілочок петрушки, кропу;
  • сіль — на смак;
  • перець чорний мелений;
  • рослинне масло.

На приготування буде потрібно 2 години 50 хвилин.

Калорійність – 85 ккал.

Як приготувати грибний суп-пюре з куркою в мультиварці:

  1. М'ясо потрібно обполоснути в прохолодній воді, очистити від шкірки;
  2. Ріжемо курку невеликими брусочками;
  3. З цибулини знімаємо шкірку і рубаємо на дрібні шматочки;
  4. З морквини змиваємо бруд, знімаємо верхній шар;
  5. Натираємо коренеплід теркою або нарізаємо невеликими смужками;
  6. У тару мультиварки потрібно підлити олію, ставимо програму «смаження» і гріємо;
  7. Перекладаємо в прогріте масло шматочки м'яса і засмажуємо чверть години;
  8. Далі підсипаємо цибулю, розмішуємо і продовжуємо готувати 10 хвилин;
  9. Підсипаємо морквяні шматочки, перемішуємо і засмажуємо все до м'якості моркви;
  10. Гриби споліскуємо, очищаємо капелюшки. Нарізаємо гриби невеликими шматочками;
  11. Засипаємо гриби до засмажки, розмішуємо і готуємо протягом 15 хвилин. Вимикаємо режим «смаження»;
  12. Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими скибочками;
  13. Підливаємо в мультиварку з зажаркою півтора літра води, засипаємо картоплю;
  14. Всі приправляємо сіллю, спеціями;
  15. Вибираємо програму «гасіння» і залишаємо готувати приблизно 2 години;
  16. Стебла зелені споласкиваются і нарізати невеликими шматочками;
  17. Хвилин за 10 до кінця засипаємо в суп зелень, заливаємо вершки і готуємо до звукового сигналу;
  18. У готовий суп занурюємо блендер і перемішуємо до утворення пюре.

Читайте як смачно приготувати язички з листкового тіста з різними начинками.

Читайте як приготувати чудову сирну запіканку для малюків.

Спробуйте стожки з фаршу — це цікаве блюдо, яке дуже легко приготувати за нашими рецептами.

Грибний крем-суп з сиром

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • печериці свіжі – 200 грам;
  • сир плавлений – 350 грам;
  • цибуля — головка;
  • морква – 1 штука;
  • вершкове масло – 60 грам;
  • картопля – 2 бульби;
  • трохи солі;
  • спеції на свій смак;
  • вода – 1 літр;
  • трохи сушеного кропу.

На приготування буде потрібно 2 години.

Калорійність – 70 ккал.

Як потрібно готувати сирно-грибний крем-суп:

  1. Гриби потрібно промити, очистити від шкірки і бруду;
  2. Далі нарізаємо гриби тонкими пластинками;
  3. Моркву потрібно промити, очистити з овоча верхній шар. Протираємо коренеплід теркою з великими зубцями або шаткуємо соломкою;
  4. Прибираємо з лушпиння цибулі, ріжемо головку навпіл і шаткуємо півкільцями;
  5. Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками;
  6. Плавлений сир необхідно нарізати на невеликі кубики;
  7. У ємність мультиварки викладаємо вершкове масло, вибираємо програму «смаження» і гріємо;
  8. Як тільки масло повністю розтопитися, підсипаємо в нього шматочки цибулі і обсмажуємо до рум'яного кольору;
  9. Хвилин через 10 засипаємо гриби і засмажуємо всі разом;
  10. Додаємо хвилин через 5 моркву, все перемішуємо і залишаємо готуватися хвилин 15;
  11. Виливаємо гарячу воду, засипаємо картоплю;
  12. Вибираємо режим «гасіння» і залишаємо все готуватися протягом 1,5 години;
  13. Не забудьте додати сіль, спеції;
  14. Хвилин за 10 до кінця приготування додаємо шматочки плавленого сиру;
  15. Як тільки суп буде готовий, його можна посипати сушеним кропом;
  16. Далі занурюємо в суп блендер і збиваємо все до утворення кремоподібної суміші;
  17. Залишаємо ще готуватися в режимі «Підігрів» протягом 15 хвилин.

Перше страву з вермішеллю

Готувати будемо з наступних інгредієнтів:

  • печериці – 7-8 штук;
  • півкіло картоплі;
  • морквяний коренеплід – 1 штука;
  • одна головка цибулі;
  • півтора склянки вермішелі;
  • рослинна олія;
  • трохи солі;
  • спеції на свій розсуд.

На приготування потрібно 1 годину 40 хвилин.

Калорійність – 80 ккал.

Як приготувати грибний суп з вермішеллю в мультиварці Редмонд:

  1. Промиваємо гриби, чистимо капелюшки від бруду;
  2. Нарізаємо гриби тонкими пластинками;
  3. З лука знімаємо шкірку, нарізаємо цибулю невеликими шматочками;
  4. Моркву чистимо, споліскуємо. Коренеплід можна протерти у велику стружку або нарізати соломкою;
  5. Підливаємо в мультиварку необхідну кількість рослинного масла, виставляємо режим «смаження» і розігріваємо;
  6. На прогріте масло засипаємо цибулю, моркву і гриби;
  7. Засмажуємо протягом 20 хвилин, при цьому ретельно розмішуємо;
  8. Після цього заливаємо воду близько 2 літрів, додаємо сіль, спеції;
  9. Вибираємо режим «гасіння» і залишаємо готуватися протягом 40 хвилин;
  10. Через 40 хвилин засипаємо в чашу мультиварки вермішель і залишаємо варитися ще 20 хвилин;
  11. Через відведений час треба переставити режим на «Підігрів» і залишити нудитися ще хвилин 20;
  12. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо на стіл.

Кулінарні поради

  • для приготування гриби можна використовувати будь – свіжі, заморожені, сушені;
  • додатково в суп можна додавати різні крупи – рис, гречку;
  • подавати можна зі сметаною, сухариками, грінками.

Приготування грибного супу в мультиварці не зовсім важке, головне потрібно точно слідувати рекомендаціям у рецепті. Це частування можна урізноманітнити різними крупами, вермішеллю, овочами. Подавати можна з різними салатами і закусками.

Що ще почитати: