Як приготувати грибний суп в мультиварці
Грибний суп – це смачне і ароматне перше блюдо, яке стане гарним доповненням столу повсякденного меню. Завдяки тому, що в його склад входять гриби, суп виходить не тільки поживним, але і дуже корисним.
Тому обов'язково потрібно знати способи приготування цієї страви. Нижче ми розглянемо кілька варіантів приготування супу з грибами в мультиварці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжих білих грибів або печериць - | 300 грам |
картоплі - | 700 грам |
моркви - | 1 шт. |
лука - | одна головка |
свіжої петрушки - | 1 пучок |
рослинної олії - | для обсмажування |
солі - | на свій розсуд |
зеленої цибулі - | 3-4 пера |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 50 Ккал |
Приступаємо до приготування грибного супу в мультиварці:
- Для приготування супу можна використовувати будь-які види грибів, найкращим варіантом, звичайно, будуть лісові гриби. Але якщо не вдасться знайти саме лісові гриби, можна використовувати печериці, на смак супу це ніяк не вплине;
- Гриби треба сполоснути, почистити капелюшки від шкірки і нарізати невеликими шматочками;
- Далі головку цибулі потрібно звільнити від лушпиння і нарізати дрібними шматочками. Перекладаємо цибулю в невелику тарілку;
- Моркву миємо, прибираємо шкірку і бруд;
- Далі за допомогою овочерізки або терки з крупною решіткою протираємо моркву велику стружку. Пересипаємо морквину в тарілочку;
- Потім картоплю потрібно очистити від шкірки, гарненько промиваємо очищені бульби під проточною водою і змиваємо залишки бруду;
- Картоплю розрізаємо на невеликі кубики або брусочки;
- Зелень петрушки потрібно промити, струсити від зайвої води і порізати дрібними шматочками;
- Пір'я цибулі споліскуємо, шаткуємо цибулю невеликими кільцями і пересипаємо в тарілку з петрушкою;
- У чашу мультиварки підливаємо рослинного масла, виставляємо програму «Смаження»;
- Підсипаємо в рослинна олія гриби, розмішуємо і залишаємо готуватися хвилин 10;
- Далі підсипаємо до грибів скибочки цибулі і продовжуємо смажити далі ще 5 хвилин;
- Після цього засипаємо морквяну стружку, перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору;
- Приблизно хвилин через 10 в чашу мультиварки з зажаркою викладаємо шматочки картоплі, підливаємо води;
- Закриваємо каструлю кришкою, ставимо програму «суп» і залишаємо варитися 60 хвилин;
- Як тільки прозвучить сигнал електроприладу, додаємо зелень петрушки і цибулі, закриваємо кришкою і залишаємо постояти хвилин 10;
- Готовий суп можна розливати по тарілках і подавати на стіл.
Грибний суп з перловкою і шинкою
Для приготування знадобляться такі продукти:
- гриби сушені – 150 грам;
- 250 грам шинки;
- ½ Склянки перлової крупи;
- картопля — півкілограма;
- одна морквина;
- цибулина – 1 штука;
- рослинна олія;
- приправи за бажанням;
- сіль поварена — на свій смак;
- два літри води.
Час приготування – 1,5 години.
Калорійність – 70 ккал.
Як готувати суп з сушених грибів з перловкою і шинкою в мультиварці:
- Насамперед потрібно добре промити перлову крупу. Далі її слід залити прохолодною водою і залишити замачиваться протягом 2-3 годин, а краще на всю ніч;
- Гриби потрібно промити і залишити замачиваться в прохолодній воді на всю ніч;
- Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками;
- Моркву потрібно промити, очистити від шкірки. Морква протираємо великої стружкою або нарізаємо брусочками;
- шинку нарізаємо соломкою або кубиками;
- У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо режим «смаження» і розігріваємо;
- У розігріте масло додаємо цибулю і обсмажуємо його хвилин 10;
- Далі засипаємо моркву, все перемішуємо і продовжуємо смажити до м'якості;
- До овочів викладаємо шинку, все перемішуємо;
- Гриби нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо до засмажки. Все обсмажуємо ще хвилин 10 і відключаємо режим «смаження»;
- Картопляні бульби чистимо від шкірки і добре споліскують;
- Нарізаємо картоплю невеликими брусочками;
- Викладаємо картоплю до овочів;
- Зливаємо з перловку воду, викладаємо крупу до овочів і шинки;
- Заливаємо все водою, додаємо приправи, сіль, можна покласти пару листочків лаврушки;
- Вибираємо режим «гасіння», залишаємо варитися протягом 1 години 10 хвилин;
- Через відведений час суп буде готовий. У нього можна додати трохи зелені;
- Подавати можна з сухариками і сметаною.
Суп-пюре з куркою і печерицями
Готувати будемо з наступних компонентів:
- 400 грам свіжих печериць;
- 300 грам м'яса курки;
- одна цибулина;
- картопля – півкілограма;
- морква – 200 грам;
- вершки – 1 склянку;
- 2 часникових зубця;
- кілька гілочок петрушки, кропу;
- сіль — на смак;
- перець чорний мелений;
- рослинне масло.
На приготування буде потрібно 2 години 50 хвилин.
Калорійність – 85 ккал.
Як приготувати грибний суп-пюре з куркою в мультиварці:
- М'ясо потрібно обполоснути в прохолодній воді, очистити від шкірки;
- Ріжемо курку невеликими брусочками;
- З цибулини знімаємо шкірку і рубаємо на дрібні шматочки;
- З морквини змиваємо бруд, знімаємо верхній шар;
- Натираємо коренеплід теркою або нарізаємо невеликими смужками;
- У тару мультиварки потрібно підлити олію, ставимо програму «смаження» і гріємо;
- Перекладаємо в прогріте масло шматочки м'яса і засмажуємо чверть години;
- Далі підсипаємо цибулю, розмішуємо і продовжуємо готувати 10 хвилин;
- Підсипаємо морквяні шматочки, перемішуємо і засмажуємо все до м'якості моркви;
- Гриби споліскуємо, очищаємо капелюшки. Нарізаємо гриби невеликими шматочками;
- Засипаємо гриби до засмажки, розмішуємо і готуємо протягом 15 хвилин. Вимикаємо режим «смаження»;
- Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими скибочками;
- Підливаємо в мультиварку з зажаркою півтора літра води, засипаємо картоплю;
- Всі приправляємо сіллю, спеціями;
- Вибираємо програму «гасіння» і залишаємо готувати приблизно 2 години;
- Стебла зелені споласкиваются і нарізати невеликими шматочками;
- Хвилин за 10 до кінця засипаємо в суп зелень, заливаємо вершки і готуємо до звукового сигналу;
- У готовий суп занурюємо блендер і перемішуємо до утворення пюре.
Читайте як смачно приготувати язички з листкового тіста з різними начинками.
Читайте як приготувати чудову сирну запіканку для малюків.
Спробуйте стожки з фаршу — це цікаве блюдо, яке дуже легко приготувати за нашими рецептами.
Грибний крем-суп з сиром
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- печериці свіжі – 200 грам;
- сир плавлений – 350 грам;
- цибуля — головка;
- морква – 1 штука;
- вершкове масло – 60 грам;
- картопля – 2 бульби;
- трохи солі;
- спеції на свій смак;
- вода – 1 літр;
- трохи сушеного кропу.
На приготування буде потрібно 2 години.
Калорійність – 70 ккал.
Як потрібно готувати сирно-грибний крем-суп:
- Гриби потрібно промити, очистити від шкірки і бруду;
- Далі нарізаємо гриби тонкими пластинками;
- Моркву потрібно промити, очистити з овоча верхній шар. Протираємо коренеплід теркою з великими зубцями або шаткуємо соломкою;
- Прибираємо з лушпиння цибулі, ріжемо головку навпіл і шаткуємо півкільцями;
- Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками;
- Плавлений сир необхідно нарізати на невеликі кубики;
- У ємність мультиварки викладаємо вершкове масло, вибираємо програму «смаження» і гріємо;
- Як тільки масло повністю розтопитися, підсипаємо в нього шматочки цибулі і обсмажуємо до рум'яного кольору;
- Хвилин через 10 засипаємо гриби і засмажуємо всі разом;
- Додаємо хвилин через 5 моркву, все перемішуємо і залишаємо готуватися хвилин 15;
- Виливаємо гарячу воду, засипаємо картоплю;
- Вибираємо режим «гасіння» і залишаємо все готуватися протягом 1,5 години;
- Не забудьте додати сіль, спеції;
- Хвилин за 10 до кінця приготування додаємо шматочки плавленого сиру;
- Як тільки суп буде готовий, його можна посипати сушеним кропом;
- Далі занурюємо в суп блендер і збиваємо все до утворення кремоподібної суміші;
- Залишаємо ще готуватися в режимі «Підігрів» протягом 15 хвилин.
Перше страву з вермішеллю
Готувати будемо з наступних інгредієнтів:
- печериці – 7-8 штук;
- півкіло картоплі;
- морквяний коренеплід – 1 штука;
- одна головка цибулі;
- півтора склянки вермішелі;
- рослинна олія;
- трохи солі;
- спеції на свій розсуд.
На приготування потрібно 1 годину 40 хвилин.
Калорійність – 80 ккал.
Як приготувати грибний суп з вермішеллю в мультиварці Редмонд:
- Промиваємо гриби, чистимо капелюшки від бруду;
- Нарізаємо гриби тонкими пластинками;
- З лука знімаємо шкірку, нарізаємо цибулю невеликими шматочками;
- Моркву чистимо, споліскуємо. Коренеплід можна протерти у велику стружку або нарізати соломкою;
- Підливаємо в мультиварку необхідну кількість рослинного масла, виставляємо режим «смаження» і розігріваємо;
- На прогріте масло засипаємо цибулю, моркву і гриби;
- Засмажуємо протягом 20 хвилин, при цьому ретельно розмішуємо;
- Після цього заливаємо воду близько 2 літрів, додаємо сіль, спеції;
- Вибираємо режим «гасіння» і залишаємо готуватися протягом 40 хвилин;
- Через 40 хвилин засипаємо в чашу мультиварки вермішель і залишаємо варитися ще 20 хвилин;
- Через відведений час треба переставити режим на «Підігрів» і залишити нудитися ще хвилин 20;
- Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо на стіл.
Кулінарні поради
- для приготування гриби можна використовувати будь – свіжі, заморожені, сушені;
- додатково в суп можна додавати різні крупи – рис, гречку;
- подавати можна зі сметаною, сухариками, грінками.
Приготування грибного супу в мультиварці не зовсім важке, головне потрібно точно слідувати рекомендаціям у рецепті. Це частування можна урізноманітнити різними крупами, вермішеллю, овочами. Подавати можна з різними салатами і закусками.