Як приготувати суп з свіжих печериць
З печериць готують багато різних страв. Вони поживні, смачні і відносно недорогі. Так як їх вирощують в тепличних умовах, то дефіциту на прилавках магазинів не буває.
Одне з найпоширеніших страв з цих грибів – суп. Існує багато варіантів: крем-пюре, сирний, з картоплею, з рисом, з куркою, з вершками, з сухариками, в горщиках.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
гриби - | 200 г |
локшина - | 50 г |
морквина - | 1 шт. |
цибулина - | 1 шт. |
масло - | 2 ст. л. |
вода - | 2 л |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 23 Ккал |
Низькокалорійний суп з грибами приготувати не важко, необхідно тільки підготувати перелік продуктів: печериці, локшину і будь-які овочі. Блюдо відноситься до пісного меню.
Моєму гриби в теплій воді. Робимо це швидко, щоб печериці не наситилися ще більше вологою. Шаткуємо слайсами і закидаємо підсмажитися в прогріте соняшникову олію на сковороді. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо шматочками. Коли волога з грибів випарується, і вони почнуть підрум'янюватися, додати підготовлені овочі і пасеруємо всі разом.
У закипающую воду завантажуємо варитися локшину, через три хвилини викладаємо засмажку з грибів і цибулі з морквою. Підсолюємо, додаємо спеції і проварюємо страву ще дві – три хвилини. Залишаємо під закритою кришкою, щоб суп настоявся.
Рецепт супу з печериць і рису в горщиках
Незвичайний і навіть святковий вигляд має суп, приготовлений в горщиках в електродуховці. Смак такого страви істотно відрізняється від звичного звареного на плиті, але зробити його дещо складніше.
Склад:
- гриби — 150 г;
- рис – 1 ст. л.;
- картопля – 3 шт.;
- цибулина – 0.5 шт.;
- морква – 0.5 шт;
- кріп, сіль;
- сметана – 1 ст. л;
- масло – 50 р.
Приготування: 1 годину.
Калорії: 45 Ккал/100 р.
Розберемо детально рецепт супу зі свіжих печериць з рисом в горщиках. Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику. Гриби миємо й нарізаємо кубиками, відправляємо обсмажитися. Рис промиваємо і залишаємо у воді.
Моркву, картоплю і цибулю чистимо від шкірки, нарізаємо скибочками. Горщик промазуємо маслом і викладаємо шарами підготовлені продукти: картоплю, гриби, рис, моркву з цибулею. Заливаємо майже повністю кип'яченою водою або будь-яким бульйоном, додаємо сметану, герметично накриваємо кришкою і ставимо в підігріту до 185 °С електродуховку на сорок хвилин.
В кінці посипаємо подрібненим кропом, петрушкою або іншою свіжою зеленню.
Грибний суп-пюре з свіжих печериць і картоплі
Сучасні господині все частіше стали готувати на домашній кухні супи-пюре з гарбуза, брокколі, грибів, горошку і просто картопляні. Це перше блюдо виходить дуже ніжним, повітряним і смачним.
Склад:
- гриби – 250 г;
- картопля – 4 шт.;
- грудка – 200 г;
- вода – 2.5 л;
- морква – 1 шт.;
- цибуля зелена, сіль;
- масло – 2 ст. л.
Приготування: 55 хвилин.
Калорії: 51 Ккал/100 р.
Курячу грудинку миємо і ставимо варитися в закипілу воду, підсолюємо і залишаємо на двадцять хвилин. Печериці промиваємо, шаткуємо й обсмажуємо на нерафінованій олії з нарізаною півкільцями морквою до повного випаровування вологи і отримання рум'яного кольору.
Картопляні бульби очищаємо і рубаємо скибочками. З готового бульйону виймаємо м'ясо. Його можна використовувати для приготування іншої страви, в суп воно більше не знадобиться. Закидаємо варитися картоплю, засмажку з моркви і грибів, підсолюємо і зменшуємо полум'я. Залишаємо доготавливаться суп на п'ятнадцять хвилин.
Знімаємо з плити, включаємо занурювальний блендер і пюрируем блюдо. Робити це потрібно поки воно гаряче. Розливаємо по тарілках, посипаємо зверху зеленою цибулею.
Сирний крем-суп з грибами
Склад:
- гриби – 150 г;
- сир – 2 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- манка – 2 ст. л.;
- сіль, спеції;
- вода – 2.5 л.
Приготування: 30 хвилин.
Калорії: 43 Ккал/100 р.
Плавлений сир кладемо в морозильну камеру на десять хвилин. Так він буде краще натиратися і не кришитися. Якщо ви забули це зробити, можна обмокнуть його в рослинне масло, це теж полегшить завдання.
Картоплю і моркву чистимо, розрізаємо довільними кубиками. Гриби миємо і при необхідності знімаємо верхню плівку. Якщо печериці дрібні, розрізаємо їх навпіл, великі – на чотири частини.
У киплячу воду відправляємо варитися підготовлені продукти на двадцять хвилин. Засипаємо манну крупу, підсолюємо, додаємо спеції. Весь час помішуємо, щоб крупа не перетворилася в грудки. Через п'ять хвилин викладаємо тертий сир. Залишаємо варитися суп на сім хвилин, поки сир повністю не розплавиться.
Суп зі свіжими печерицями, куркою і вершками
Рецепт цієї страви часто можна зустріти в ресторанному меню. Але тепер його можна приготувати і в домашніх умовах, порадувавши близьких смачною їжею.
Склад:
- окіст – 1 шт.;
- вершки – 100 мл;
- гриби – 200 г;
- часник – 1 шт.;
- батон – 2 шт.;
- цибулина – 1 шт.;
- вода – 3 л.
Приготування: 50 хвилин.
Калорії: 56 Ккал/100 р.
Курячий окорочок осмаливаем, витягаємо пір'я, ретельно промиваємо і кладемо варитися в закипілу воду на двадцять п'ять хвилин. Якщо ви хочете приготувати менш жирний бульйон, використовуйте куряче філе. Після закипання не забудьте зняти піну, зменшити вогонь і підсолити.
Помиті і нарізані печериці обсмажуємо на вершковому маслі з цибулею. Батон нарізаємо на бруски. Можна використовувати навіть вчорашній, форма буде красивіше. Розкладаємо на деко і перешкодимо в електродуховку злегка підсмажитися.
Виймаємо м'ясо з каструлі, даємо йому охолонути і поділяємо на волокна. Часник чистимо і подрібнюємо гострим ножем. У бульйон кладемо гриби з цибулею, м'ясо, часник і вливаємо охолоджені вершки, робимо це повільно, весь час промешівая рідину, щоб молочний продукт не згорнувся. Проварюємо суп п'ять хвилин і відставляємо з конфорки. Сухарики гіркою кладемо персонально в тарілку зверху грибного супу.
Як приготувати пиріг зі смородиною читайте в нашій статті.
А ви знаєте як приготувати корисну, дієтичну запіканку без борошна і манки?
Ну дуже смачний десерт — шарлотка зі смородиною і вишнею. Це ягідне диво ви просто зобов'язані спробувати!
Перше страву з грибами і куркою в мультиварці
Для приготування супу в мультиварці можна скористатися не охолодженої, а копченою куркою. Таке поєднання з грибами завжди виходить виграшним. Блюдо виходить ситним, наваристим і смачним. Однак їсти його потрібно тільки з хлібом невеликих кількостях, воно важке на шлунок.
Склад:
- гриби – 150 г;
- копчена курка – 200 г;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- вермішель – 2 ст. л.;
- сіль, приправи.
Приготування: 45 хвилин.
Калорії: 58 Ккал/100 р.
Включаємо електроприлад у режим смаження. Курку нарізаємо кубиками і кладемо підсмажитися, через три хвилини з'явиться жирок. Перемішуємо і даємо м'яса підрум'янитися. Слідом закладаємо нарубані слайсами печериці і моркву. Перемішуємо і пасеруємо десять хвилин, весь час помішуючи дерев'яною лопаткою.
Картоплю чистимо і старанно вимиваємо від бруду, рубаємо кубиками. У чашу з обсмаженими продуктами наливаємо кип'ячену воду, перемикаємо прилад на режим варіння і накриваємо кришкою. Не підходимо п'ятнадцять хвилин. Всипаємо вермішель, сіль, приправи, перемішуємо і доготавливаем блюдо три – чотири хвилини.
Кулінарні нотатки
- Печериці краще обсмажувати на суміші декількох масел, наприклад, оливкової і вершкового.
- Якщо ви любите супчики погостріше, додайте в нього дрібно порубаний пекучий перець або кілька ложок домашньої аджики.
- В сирно-грибний суп можна використовувати не тільки плавлений, але і твердий вершковий сир.
- Перед використанням глиняного посуду обов'язково помийте її з харчовою содою. Ні в якому разі не користуйтеся миючими засобами. Горщики напитаются хімічним запахом, а страва буде зіпсовано.
- Для супу в горщиках рекомендується обсмажувати не тільки печериці, але і картопляні бульби, так вид супу вийде ще апетитніше. Зверху після приготування можна посипати тертим сиром, він буде незайвим.
- У пісний суп підійдуть не тільки свіжі овочі, але і заморожені. Однак враховуйте, що в них багато вологи, з цього розрахунку дозуйте обсяг бульйону.
- Прісний смак пісного супу можуть розбавити різні спеції, які без обмеження додаються в блюдо. Ще урізноманітнює підсмажена грінки з часником або свіжий гарячий тост. У спеціалізованих магазинах можна придбати соєве м'ясо, воно вважається дієтичним і придатне для пісних або вегетаріанських страв.
- Грибний бульйон можна заморозити в ємності для льоду і використовувати кубики за необхідності в різні страви.
- Стежте, щоб суп з свіжих печериць з вершками або плавленим сиром сильно не клекотів, інакше молочні продукти згорнуться і будуть плавати зверху некрасивими пластівцями.
- Замість манної крупи в суп можна додати будь-яку іншу: ячмінну, пшеничну, вівсяну, тільки в невеликих кількостях, щоб трохи загущатися, а не перетворити на кисіль.
- Якщо у вас під рукою немає блендера, щоб пюрировать суп, можна скористатися звичайним ситом і перетерти його ложкою.
Приємного апетиту!