11 июнь 2019 1 293

Як зварити грибний суп із заморожених грибів

Заморожені продукти хороші тим, що вони максимально довго зберігають корисні властивості. Це ж стосується і грибів, які багаті рослинним білком, вуглеводами і клітковиною. Вони чудово доповнюють та урізноманітнюють меню, збалансують ваше харчування.

Однак будьте обережні, страви з грибів часто не підходять людям з хворобами ШКТ. Бажано також обмежити споживання грибів дітьми, які не досягли семирічного віку.

Та не слід використовувати в готуванні гриби, які пролежали в морозилці більше півроку, оскільки до цього часу від їх користі не залишається і сліду.

Грибний суп з заморожених грибів з перловкою
Інгредієнти Кількість
гриби заморожені - 0,5 кг
перлова крупа - 0,1 кг
картопля (невелика) - 3 штуки
цибуля ріпчаста - 1 головка
морква - 1 штука
сіль - за смаком
масло вершкове - 1/4 пачки
сметана - за бажанням
Час приготування: 115 хвилин Калорійність на 100 грам: 48 Ккал
Приготування грибного супу з додаванням перлової крупи не повинно викликати ніяких технічних труднощів, але часу на втілення цього рецепту в життя знадобиться досить багато. Це тільки із-за того, що перлова крупа готується до основного процесу приготування супу досить довго. Але якщо у вас вже є деяка кількість відвареної перловки, то все вийде набагато швидше.

Хід приготування:

  1. Покласти перловку в досить велику ємність, пару раз промити її;
  2. Долити холодну воду так, щоб її рівень був вище рівня перлової крупи на ширину двох пальців, вимочувати крупу 3-4 години (можна ставити її вимочуватися і напередодні, на цілу ніч);
  3. Відварити перловку: напитавшуюся водою крупу покласти в окріп (бажано, щоб окропу було лише трохи більше, ніж перловки), додати солі, помішуючи, ще раз закип'ятити, зробити менший вогонь і накрити каструлю кришкою;
  4. Вогонь не вимикати, поки вода повністю не випарується;
  5. Хвилин за 5 — 10 до готовності перловки можна братися за грибний бульйон: гриби дістати з морозилки, прополоскати проточною теплою водою, помістити їх в каструлю об'ємом 3 літри, долити воду майже до верху (повинно залишитися 3 — 5 сантиметра до краю);
  6. Гриби закип'ятити, зменшити вогонь, накрити кришкою, залишивши невелику щілину;
  7. Чверть години потому почистити і нарізати картоплю, додати до грибів, знову закип'ятити вміст каструлі і зменшити вогонь;
  8. Очистити, нарізати цибулю, викласти на заздалегідь розігріту сковороду, туди ж додати вершкове масло, дочекатися поки цибуля підсмажиться;
  9. Викласти на сковорідку перловку і смажити разом з цибулею трохи менше 10 хвилин, погасити вогонь.
  10. Почистити і нарізати соломкою моркву, додати до грибного бульйону;
  11. Знову закип'ятити бульйон, зменшити вогонь і варити, поки картопля не буде готова;
  12. Викласти перловку з цибулею в каструлю з грибами, перемішати, спробувати на сіль (при необхідності досолити), закип'ятити останній раз, почекати 3 хвилини і вимкнути вогонь;
  13. Подавати суп на стіл, приправивши сметаною.

Плов в мультиварці зварити дуже просто і легко, якщо ви будете слідувати нашим радам.

Візьміть на замітку кілька наших простих, але в той же час дуже смачних дієтичних страв з курячої грудки.

Скільки мілілітрів в ложці сиропу і багато інших цікавих відомостей в нашій статті.

Рецепт пісного грибного супу з заморожених грибів з квасолею

Дотримуючись даного рецепту ви зможете приготувати суп з незрівнянним ароматом, а його смакові якості не залишать байдужим жодного з членів вашої сім'ї.

Інгредієнти:

  • заморожені гриби — 0,25 кг;
  • квасоля — 0,1 кг;
  • морква — 2 штуки;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • масло рослинне — 3 столові ложки;
  • зелень петрушки — 20 — 30 гр.;
  • сіль, приправи — за смаком.

Час приготування: 50 хвилин (без урахування часу на замочування квасолі).

Калорійність: 46 ккал.

Хід приготування:

  1. Квасолю замочити у воді ввечері, залишити до наступного ранку (багато води не потрібно, тільки щоб вона трохи покривала квасолю);
  2. Вранці злити воду, що залишилася, викласти квасолю в каструлю, долити свіжої води (2,5 літра) і поставити каструлю на вогонь;
  3. У момент закипання води, зробити полум'я менше і залишити варитися на півгодини;
  4. Через зазначений відрізок часу потрібно викласти в каструлю промиті проточною водою гриби і варити суп ще чверть години, трохи зменшивши вогонь;
  5. Почистити і подрібнити головку цибулі і дві моркви, викласти їх у бульйон;
  6. В самому кінці посолити, поперчити суп і додати рослинне масло, почекати ще хвилин п'ять і зняти каструлю з вогню;
  7. Подаючи суп на стіл, потрібно в кожну тарілку досипати подрібненої зелені.

Як зварити грибний суп із заморожених білих грибів з вермішеллю

Дуже зручний варіант супу для кожного буднього дня. Відрізняється ситністю, наваристостью і неповторним грибним ароматом.

Інгредієнти:

  • білі гриби — 0,2 кг;
  • вермішель — 50 гр.;
  • картопля — 1 штука;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • морква — 1 штука;
  • паста томатна — 2 столові ложки;
  • рослинна олія — 2 столові ложки;
  • лист лавра — 2 штуки;
  • сіль, приправи — за смаком.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 65 ккал.

Хід приготування:

  1. Налити в каструлю воду (2 л), поставити її на вогонь, дочекатися закипання води, викласти в каструлю гриби, залишити їх варитися протягом 15 хвилин;
  2. Почистити картоплю, натерти на тертці і додати до бульйону;
  3. Очистити і подрібнити обидві головки цибулі і моркву, на попередньо розігрітій сковороді підсмажити їх з рослинною олією;
  4. Коли колір піджарки стане золотистою, додати томатну пасту, ретельно перемішавши, ще трохи доготувати і викласти все в каструлю;
  5. Закип'ятити суп, потім почекати ще 5 хвилин і досипати вермішель;
  6. Помішувати киплячий суп протягом 10 хвилин, додати спеції, посолити і погасити вогонь;
  7. Суп можна подавати на стіл.

Як варити грибний суп-пюре з заморожених грибів з кабачками

Супи-пюре засвоюються краще будь-яких інших і прекрасно підходять для тих, хто хоче насолодитися по-справжньому вишуканим блюдом з грибів.

Інгредієнти:

  • кабачок — 2 штуки;
  • картопля — 2 штуки;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • часник — 2 зубчики;
  • заморожені гриби — 300 гр.;
  • масло вершкове — 1/2 пачки;
  • олія оливкова — 100 мл;
  • вершки — 100 мл;
  • сіль, приправи — за смаком.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 78 ккал.

Хід приготування:

  1. Очистити і подрібнити цибулю і часник і викласти в каструлю, де вже розігріте оливкове і вершкове масло, трохи обсмажити, вогонь не вимикати;
  2. Почистити картоплю і кабачки (у кабачків потрібно вилучити серцевину) і нарізати їх у довільній манері, додати в каструлю з цибулею;
  3. Почекати поки овочі розм'якнуть, посолити і додати спеції;
  4. Гриби обсмажити на сковороді, потім викласти до інших овочів;
  5. Окремо закип'ятити 300 мл води (можна замість цього скористатися яким-небудь бульйоном) і теж додати в каструлю;
  6. Гасити овочі з водою протягом чверті години, поки вони не приготуються остаточно;
  7. За допомогою блендера перетерти всю гущу;
  8. До отриманого пюре додати вершки, ретельно все змішати;
  9. Розігрівати суп-пюре в каструльці ще протягом 5 хвилин;
  10. Можна вимкнути вогонь і подавати суп на стіл.

Грибний суп з заморожених грибів з гречкою в мультиварці

Ця різновид грибного супу має спеціальну назву — грибовница. Якщо готувати його за допомогою мультиварки, то воно стає особливо простим, але не менш смачним.

Інгредієнти:

  • заморожені гриби – 0,3 кг;
  • картопля — 3 штуки;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • гречка – 0,1 кг;
  • олія соняшникова — 2 столові ложки;
  • сіль — 2 чайні ложки.

Час приготування: 110 хвилин.

Калорійність: 96 ккал.

Хід приготування:

  1. Промити гриби в проточною теплою воді, крупно порізати;
  2. Почистити, нарізати і злегка обсмажити цибулю;
  3. Почистити і нарізати у вигляді кубиків картопля;
  4. Всі підготовлені продукти разом з промитої гречкою покласти в каструлю;
  5. Долити туди ж ще пару літрів води і готувати в режимі гасіння протягом 1,5 годин;
  6. Грибний суп з гречкою готовий.

Кулінарні поради

Приготування грибних страв пов'язано з деякими важливими моментами. Тут наведені деякі з них:

  1. Якщо заморожений продукт, то його попередньо розморожують і замочують на півгодини в прохолодну воду;
  2. Оттаявшие гриби необхідно окремо відварювати в киплячій воді протягом 10 хвилин, потім вода з залишками піску і всіма неприємними присмаками зливається;
  3. Якщо доводиться заморожувати продукт самостійно, то бажано відварити його до того, як він опиниться в морозилці, це забезпечить їм кращу схоронність;
  4. Щоб зробити грибний суп із заморожених грибів більш ситним і поживним, можна розбавляти рецептуру різними крупами (рис, перловка) або невеликою кількістю додається в бульйон борошна.

Дотримуйтеся цих рекомендацій, щоб радувати себе і своїх близьких по-справжньому смачними і цікавими стравами.

Що ще почитати: