Як зварити грибний суп із заморожених грибів
Заморожені продукти хороші тим, що вони максимально довго зберігають корисні властивості. Це ж стосується і грибів, які багаті рослинним білком, вуглеводами і клітковиною. Вони чудово доповнюють та урізноманітнюють меню, збалансують ваше харчування.
Однак будьте обережні, страви з грибів часто не підходять людям з хворобами ШКТ. Бажано також обмежити споживання грибів дітьми, які не досягли семирічного віку.
Та не слід використовувати в готуванні гриби, які пролежали в морозилці більше півроку, оскільки до цього часу від їх користі не залишається і сліду.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
гриби заморожені - | 0,5 кг |
перлова крупа - | 0,1 кг |
картопля (невелика) - | 3 штуки |
цибуля ріпчаста - | 1 головка |
морква - | 1 штука |
сіль - | за смаком |
масло вершкове - | 1/4 пачки |
сметана - | за бажанням |
Час приготування: 115 хвилин | Калорійність на 100 грам: 48 Ккал |
Хід приготування:
- Покласти перловку в досить велику ємність, пару раз промити її;
- Долити холодну воду так, щоб її рівень був вище рівня перлової крупи на ширину двох пальців, вимочувати крупу 3-4 години (можна ставити її вимочуватися і напередодні, на цілу ніч);
- Відварити перловку: напитавшуюся водою крупу покласти в окріп (бажано, щоб окропу було лише трохи більше, ніж перловки), додати солі, помішуючи, ще раз закип'ятити, зробити менший вогонь і накрити каструлю кришкою;
- Вогонь не вимикати, поки вода повністю не випарується;
- Хвилин за 5 — 10 до готовності перловки можна братися за грибний бульйон: гриби дістати з морозилки, прополоскати проточною теплою водою, помістити їх в каструлю об'ємом 3 літри, долити воду майже до верху (повинно залишитися 3 — 5 сантиметра до краю);
- Гриби закип'ятити, зменшити вогонь, накрити кришкою, залишивши невелику щілину;
- Чверть години потому почистити і нарізати картоплю, додати до грибів, знову закип'ятити вміст каструлі і зменшити вогонь;
- Очистити, нарізати цибулю, викласти на заздалегідь розігріту сковороду, туди ж додати вершкове масло, дочекатися поки цибуля підсмажиться;
- Викласти на сковорідку перловку і смажити разом з цибулею трохи менше 10 хвилин, погасити вогонь.
- Почистити і нарізати соломкою моркву, додати до грибного бульйону;
- Знову закип'ятити бульйон, зменшити вогонь і варити, поки картопля не буде готова;
- Викласти перловку з цибулею в каструлю з грибами, перемішати, спробувати на сіль (при необхідності досолити), закип'ятити останній раз, почекати 3 хвилини і вимкнути вогонь;
- Подавати суп на стіл, приправивши сметаною.
Плов в мультиварці зварити дуже просто і легко, якщо ви будете слідувати нашим радам.
Візьміть на замітку кілька наших простих, але в той же час дуже смачних дієтичних страв з курячої грудки.
Скільки мілілітрів в ложці сиропу і багато інших цікавих відомостей в нашій статті.
Рецепт пісного грибного супу з заморожених грибів з квасолею
Дотримуючись даного рецепту ви зможете приготувати суп з незрівнянним ароматом, а його смакові якості не залишать байдужим жодного з членів вашої сім'ї.
Інгредієнти:
- заморожені гриби — 0,25 кг;
- квасоля — 0,1 кг;
- морква — 2 штуки;
- цибуля ріпчаста — 2 головки;
- масло рослинне — 3 столові ложки;
- зелень петрушки — 20 — 30 гр.;
- сіль, приправи — за смаком.
Час приготування: 50 хвилин (без урахування часу на замочування квасолі).
Калорійність: 46 ккал.
Хід приготування:
- Квасолю замочити у воді ввечері, залишити до наступного ранку (багато води не потрібно, тільки щоб вона трохи покривала квасолю);
- Вранці злити воду, що залишилася, викласти квасолю в каструлю, долити свіжої води (2,5 літра) і поставити каструлю на вогонь;
- У момент закипання води, зробити полум'я менше і залишити варитися на півгодини;
- Через зазначений відрізок часу потрібно викласти в каструлю промиті проточною водою гриби і варити суп ще чверть години, трохи зменшивши вогонь;
- Почистити і подрібнити головку цибулі і дві моркви, викласти їх у бульйон;
- В самому кінці посолити, поперчити суп і додати рослинне масло, почекати ще хвилин п'ять і зняти каструлю з вогню;
- Подаючи суп на стіл, потрібно в кожну тарілку досипати подрібненої зелені.
Як зварити грибний суп із заморожених білих грибів з вермішеллю
Дуже зручний варіант супу для кожного буднього дня. Відрізняється ситністю, наваристостью і неповторним грибним ароматом.
Інгредієнти:
- білі гриби — 0,2 кг;
- вермішель — 50 гр.;
- картопля — 1 штука;
- цибуля ріпчаста — 2 головки;
- морква — 1 штука;
- паста томатна — 2 столові ложки;
- рослинна олія — 2 столові ложки;
- лист лавра — 2 штуки;
- сіль, приправи — за смаком.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність: 65 ккал.
Хід приготування:
- Налити в каструлю воду (2 л), поставити її на вогонь, дочекатися закипання води, викласти в каструлю гриби, залишити їх варитися протягом 15 хвилин;
- Почистити картоплю, натерти на тертці і додати до бульйону;
- Очистити і подрібнити обидві головки цибулі і моркву, на попередньо розігрітій сковороді підсмажити їх з рослинною олією;
- Коли колір піджарки стане золотистою, додати томатну пасту, ретельно перемішавши, ще трохи доготувати і викласти все в каструлю;
- Закип'ятити суп, потім почекати ще 5 хвилин і досипати вермішель;
- Помішувати киплячий суп протягом 10 хвилин, додати спеції, посолити і погасити вогонь;
- Суп можна подавати на стіл.
Як варити грибний суп-пюре з заморожених грибів з кабачками
Супи-пюре засвоюються краще будь-яких інших і прекрасно підходять для тих, хто хоче насолодитися по-справжньому вишуканим блюдом з грибів.
Інгредієнти:
- кабачок — 2 штуки;
- картопля — 2 штуки;
- цибуля ріпчаста — 1 головка;
- часник — 2 зубчики;
- заморожені гриби — 300 гр.;
- масло вершкове — 1/2 пачки;
- олія оливкова — 100 мл;
- вершки — 100 мл;
- сіль, приправи — за смаком.
Час приготування: 60 хвилин.
Калорійність: 78 ккал.
Хід приготування:
- Очистити і подрібнити цибулю і часник і викласти в каструлю, де вже розігріте оливкове і вершкове масло, трохи обсмажити, вогонь не вимикати;
- Почистити картоплю і кабачки (у кабачків потрібно вилучити серцевину) і нарізати їх у довільній манері, додати в каструлю з цибулею;
- Почекати поки овочі розм'якнуть, посолити і додати спеції;
- Гриби обсмажити на сковороді, потім викласти до інших овочів;
- Окремо закип'ятити 300 мл води (можна замість цього скористатися яким-небудь бульйоном) і теж додати в каструлю;
- Гасити овочі з водою протягом чверті години, поки вони не приготуються остаточно;
- За допомогою блендера перетерти всю гущу;
- До отриманого пюре додати вершки, ретельно все змішати;
- Розігрівати суп-пюре в каструльці ще протягом 5 хвилин;
- Можна вимкнути вогонь і подавати суп на стіл.
Грибний суп з заморожених грибів з гречкою в мультиварці
Ця різновид грибного супу має спеціальну назву — грибовница. Якщо готувати його за допомогою мультиварки, то воно стає особливо простим, але не менш смачним.
Інгредієнти:
- заморожені гриби – 0,3 кг;
- картопля — 3 штуки;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- гречка – 0,1 кг;
- олія соняшникова — 2 столові ложки;
- сіль — 2 чайні ложки.
Час приготування: 110 хвилин.
Калорійність: 96 ккал.
Хід приготування:
- Промити гриби в проточною теплою воді, крупно порізати;
- Почистити, нарізати і злегка обсмажити цибулю;
- Почистити і нарізати у вигляді кубиків картопля;
- Всі підготовлені продукти разом з промитої гречкою покласти в каструлю;
- Долити туди ж ще пару літрів води і готувати в режимі гасіння протягом 1,5 годин;
- Грибний суп з гречкою готовий.
Кулінарні поради
Приготування грибних страв пов'язано з деякими важливими моментами. Тут наведені деякі з них:
- Якщо заморожений продукт, то його попередньо розморожують і замочують на півгодини в прохолодну воду;
- Оттаявшие гриби необхідно окремо відварювати в киплячій воді протягом 10 хвилин, потім вода з залишками піску і всіма неприємними присмаками зливається;
- Якщо доводиться заморожувати продукт самостійно, то бажано відварити його до того, як він опиниться в морозилці, це забезпечить їм кращу схоронність;
- Щоб зробити грибний суп із заморожених грибів більш ситним і поживним, можна розбавляти рецептуру різними крупами (рис, перловка) або невеликою кількістю додається в бульйон борошна.
Дотримуйтеся цих рекомендацій, щоб радувати себе і своїх близьких по-справжньому смачними і цікавими стравами.