22 март 2019 2 932

Як приготувати красиву яєчню з сосисками

Немає популярнішим страви на сніданок, ніж яєчня в різних варіаціях і способах приготування. З точки зору дієтології, страва, що володіє всіма необхідними властивостями, щоб бути корисним і визнаним ранок починався саме з нього. Його енергетична цінність «зарядить» силами організм до обіду. Розглянемо користуються популярністю рецепти приготування яєчні з сосисками і іншими продуктами.

Найлегший рецепт
Інгредієнти Кількість
курячі яйця - 4 штуки
сосиски - 2 штуки
соняшникова олія - пару ст. л.
сіль - пару грам
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Алгоритм приготування:

  1. Запалюємо конфорку на плиті і ставимо на неї сковороду. Наливаємо олію, щоб покрити всю поверхню! Доводимо до моменту, коли масло починає «стріляти».
  2. Розбиваємо і виливаємо на сковороду яйця. Розподіляємо рівномірно. Посоліть.
  3. Очистити сосиску від обгортки. Порізати шматочками, щоб вийшло кругляшки, і викладаємо зверху на яйця.
  4. Як тільки білок перестане бути рідким, вимикаємо вогонь.
  5. Перекладаємо на тарілку.
  6. Насолоджуємося своїм витвором кулінарного мистецтва.

Примітка: кількість сосисок і солі вибирається на смак і особистим уподобанням кухаря.

Оригінальна яєчня з ковбасою у вигляді серця

Всім іноді хочеться романтики і естетики. Саме для таких моментів підійде цей рецепт приготування красивою яєчні у формі серця.

Інгредієнти:

  • яйце — 2 штуки;
  • сосиски — 2 штуки;
  • рослинне масло — пара ст. л.;
  • сіль — 1 г;
  • зубочистка — 2 штуки.

Час приготування страви: 10-15 хвилин.

Калорійність: близько 270 Ккал/100 гр.

Для приготування яєчні виконуйте наступні дії:

  1. Очищаємо сосиски від упаковки. Розрізаємо уздовж, але залишаємо один кінець сполученим.
  2. Включаємо вогонь і ставимо на нього сотейник.
  3. Поливаємо маслом, щоб воно розтеклося тонким шаром і утворила єдину поверхню.
  4. Робимо з сосисок сердечка: вивертаємо назовні, скріплюючи розрізані кінці разом зубочисткою.
  5. Обсмажуємо отриману фігуру з одного боку до золотистого відтінку. Перевертаємо.
  6. Вбиваємо по одному яйцю в кожне серце. Солимо.
  7. Чекаємо, поки білок згорнеться і перестане текти.
  8. Вимикаємо вогонь, викладаємо готову страву на тарілки і смакуємо.

Як приготувати омлет в сосисці сердечком

Якщо сьогодні зранку захотілося порадувати свою другу половинку сніданком, а часу у вас практично немає, дотримуйтесь нижеописанному рецептом крок за кроком і завдання буде виконано дуже швидко.

Інгредієнти:

  • 2 або 3 яйця;
  • 2 сосиски;
  • 1-2 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 г солі;
  • 1 г соди;
  • 2 зубочистки;
  • гілочка петрушки.

Час приготування страви: 10-15 хвилин.

Калорійність: близько 270 Ккал/100 гр.

Приготування:

  1. Підготувати посуд для смаження, підігрів її на вогні і змастити поверхню олією.
  2. Зняти обгортку з сосисок і розрізати вздовж, залишивши цілим один край.
  3. Зробити з них сердечка, вивернувши назовні розрізані краю і закріпивши разом зубочисткою.
  4. На розпечену сковороду викласти отримані в кроці 3 символи любові, обсмажити їх до утворення гарної скоринки і перевернути.
  5. Розбити яйця в глибокий посуд, додати соду і сіль, збивати віночком або вилкою до отримання однорідної консистенції.
  6. Влити в серця масу, приготовлену в минулому кроці. Смажити на повільному вогні до готовності білка.
  7. Вимкнути вогонь. Зняти сотейник з вогню і перекласти омлет на блюдо.
  8. Прикрасити гілочкою петрушки і подавати до столу.

Примітка: для отримання обсмаженого омлету з обох сторін, акуратно переверніть конструкцію, не розлив вмісту.

Як зробити оригінальну яєчню

Коли класична яєчня з сосисками вже набридла і хочеться чогось оригінального, спробуйте додати в неї помідори і сир.

Інгредієнти:

  • яйця курей — 2 штуки;
  • сосиски — 2 штуки;
  • помідор свіжий — 1 штука;
  • сир — 50 гр;
  • сіль — 1 г;
  • соняшникова/оливкова олія — 2 ст. л.

Час приготування страви: 10-15 хвилин.

Калорійність: близько 220 Ккал/100 гр.

Спосіб приготування:

  1. Помідор вимити, нарізати шматочками.
  2. Очистити сосиски від упаковки і нарізати кругляшками.
  3. Поставити сотейник на вогонь, налити масло і підігріти.
  4. Злегка обсмажити шматочки помідора і сосиски до утворення легкої скоринки.
  5. Вбити яйця, посолити.
  6. Готувати на малому вогні, поки білок не буде готовий.
  7. Зняти сотейник з вогню, перекласти страву на тарілку.
  8. Натерти приготований сир на тертці і посипати ним яєчню.

Рецепт яєчні з сосисками, грибами та цибулею

Для любителів грибів та курячих яєць представляємо незвичайний рецепт яєчні.

Для приготування цього шедевра візьміть:

  • яйця — 4 штуки;
  • гриби — 150 гр;
  • ростить. масло — пара ст. л.;
  • цибуля — 1 штука;
  • сосиски — 2 штуки;
  • сіль – 1 гр.

Час приготування страви: 10-15 хвилин.

Калорійність: близько 160 Ккал/100 гр.

Приготування:

  1. Цибуля очистити від шкірки і нарізати кільцями.
  2. Обсмажити цибулю пару хвилин на соняшниковій олії. Додати гриби, порізані крупно. Смажити, поки не піде волога і колір не стане рум'яним.
  3. Сосиски порізати кругляшками і додати до грибів з цибулею.
  4. Через хвилину додати яйця і посолити.
  5. Довести до готовності і перекласти на блюдо.

Примітка: в якості грибів підійдуть печериці, гливи або інші.

Поради від домашнього кухаря зі стажем

Уникнути приставання яєчні на сковорідці з тефлоновим покриттям можна, сполоснувши холодною водою посуд і мокру поставити на вогонь, а після випаровування води лити масло.

Якщо ваша плита має ухил, варто повертати сковорідку кожні 15-30 секунд, щоб страва розподілялося по поверхні. Це допоможе рівномірно прожарити всі інгредієнти.

Щоб омлет вийшов легкий і пишний, додайте в нього соду.

Для прискорення процесу готування, накрийте сковороду кришкою, це збільшить температуру зверху і яєчня з сосисками просмажиться рівномірно і швидше.

Що ще почитати: