Як приготувати красиву яєчню з сосисками
Немає популярнішим страви на сніданок, ніж яєчня в різних варіаціях і способах приготування. З точки зору дієтології, страва, що володіє всіма необхідними властивостями, щоб бути корисним і визнаним ранок починався саме з нього. Його енергетична цінність «зарядить» силами організм до обіду. Розглянемо користуються популярністю рецепти приготування яєчні з сосисками і іншими продуктами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячі яйця - | 4 штуки |
сосиски - | 2 штуки |
соняшникова олія - | пару ст. л. |
сіль - | пару грам |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
Алгоритм приготування:
- Запалюємо конфорку на плиті і ставимо на неї сковороду. Наливаємо олію, щоб покрити всю поверхню! Доводимо до моменту, коли масло починає «стріляти».
- Розбиваємо і виливаємо на сковороду яйця. Розподіляємо рівномірно. Посоліть.
- Очистити сосиску від обгортки. Порізати шматочками, щоб вийшло кругляшки, і викладаємо зверху на яйця.
- Як тільки білок перестане бути рідким, вимикаємо вогонь.
- Перекладаємо на тарілку.
- Насолоджуємося своїм витвором кулінарного мистецтва.
Примітка: кількість сосисок і солі вибирається на смак і особистим уподобанням кухаря.
Оригінальна яєчня з ковбасою у вигляді серця
Всім іноді хочеться романтики і естетики. Саме для таких моментів підійде цей рецепт приготування красивою яєчні у формі серця.
Інгредієнти:
- яйце — 2 штуки;
- сосиски — 2 штуки;
- рослинне масло — пара ст. л.;
- сіль — 1 г;
- зубочистка — 2 штуки.
Час приготування страви: 10-15 хвилин.
Калорійність: близько 270 Ккал/100 гр.
Для приготування яєчні виконуйте наступні дії:
- Очищаємо сосиски від упаковки. Розрізаємо уздовж, але залишаємо один кінець сполученим.
- Включаємо вогонь і ставимо на нього сотейник.
- Поливаємо маслом, щоб воно розтеклося тонким шаром і утворила єдину поверхню.
- Робимо з сосисок сердечка: вивертаємо назовні, скріплюючи розрізані кінці разом зубочисткою.
- Обсмажуємо отриману фігуру з одного боку до золотистого відтінку. Перевертаємо.
- Вбиваємо по одному яйцю в кожне серце. Солимо.
- Чекаємо, поки білок згорнеться і перестане текти.
- Вимикаємо вогонь, викладаємо готову страву на тарілки і смакуємо.
Як приготувати омлет в сосисці сердечком
Якщо сьогодні зранку захотілося порадувати свою другу половинку сніданком, а часу у вас практично немає, дотримуйтесь нижеописанному рецептом крок за кроком і завдання буде виконано дуже швидко.
Інгредієнти:
- 2 або 3 яйця;
- 2 сосиски;
- 1-2 ст. л. соняшникової олії;
- 1 г солі;
- 1 г соди;
- 2 зубочистки;
- гілочка петрушки.
Час приготування страви: 10-15 хвилин.
Калорійність: близько 270 Ккал/100 гр.
Приготування:
- Підготувати посуд для смаження, підігрів її на вогні і змастити поверхню олією.
- Зняти обгортку з сосисок і розрізати вздовж, залишивши цілим один край.
- Зробити з них сердечка, вивернувши назовні розрізані краю і закріпивши разом зубочисткою.
- На розпечену сковороду викласти отримані в кроці 3 символи любові, обсмажити їх до утворення гарної скоринки і перевернути.
- Розбити яйця в глибокий посуд, додати соду і сіль, збивати віночком або вилкою до отримання однорідної консистенції.
- Влити в серця масу, приготовлену в минулому кроці. Смажити на повільному вогні до готовності білка.
- Вимкнути вогонь. Зняти сотейник з вогню і перекласти омлет на блюдо.
- Прикрасити гілочкою петрушки і подавати до столу.
Примітка: для отримання обсмаженого омлету з обох сторін, акуратно переверніть конструкцію, не розлив вмісту.
Як зробити оригінальну яєчню
Коли класична яєчня з сосисками вже набридла і хочеться чогось оригінального, спробуйте додати в неї помідори і сир.
Інгредієнти:
- яйця курей — 2 штуки;
- сосиски — 2 штуки;
- помідор свіжий — 1 штука;
- сир — 50 гр;
- сіль — 1 г;
- соняшникова/оливкова олія — 2 ст. л.
Час приготування страви: 10-15 хвилин.
Калорійність: близько 220 Ккал/100 гр.
Спосіб приготування:
- Помідор вимити, нарізати шматочками.
- Очистити сосиски від упаковки і нарізати кругляшками.
- Поставити сотейник на вогонь, налити масло і підігріти.
- Злегка обсмажити шматочки помідора і сосиски до утворення легкої скоринки.
- Вбити яйця, посолити.
- Готувати на малому вогні, поки білок не буде готовий.
- Зняти сотейник з вогню, перекласти страву на тарілку.
- Натерти приготований сир на тертці і посипати ним яєчню.
Рецепт яєчні з сосисками, грибами та цибулею
Для любителів грибів та курячих яєць представляємо незвичайний рецепт яєчні.
Для приготування цього шедевра візьміть:
- яйця — 4 штуки;
- гриби — 150 гр;
- ростить. масло — пара ст. л.;
- цибуля — 1 штука;
- сосиски — 2 штуки;
- сіль – 1 гр.
Час приготування страви: 10-15 хвилин.
Калорійність: близько 160 Ккал/100 гр.
Приготування:
- Цибуля очистити від шкірки і нарізати кільцями.
- Обсмажити цибулю пару хвилин на соняшниковій олії. Додати гриби, порізані крупно. Смажити, поки не піде волога і колір не стане рум'яним.
- Сосиски порізати кругляшками і додати до грибів з цибулею.
- Через хвилину додати яйця і посолити.
- Довести до готовності і перекласти на блюдо.
Примітка: в якості грибів підійдуть печериці, гливи або інші.
Поради від домашнього кухаря зі стажем
Уникнути приставання яєчні на сковорідці з тефлоновим покриттям можна, сполоснувши холодною водою посуд і мокру поставити на вогонь, а після випаровування води лити масло.
Якщо ваша плита має ухил, варто повертати сковорідку кожні 15-30 секунд, щоб страва розподілялося по поверхні. Це допоможе рівномірно прожарити всі інгредієнти.
Щоб омлет вийшов легкий і пишний, додайте в нього соду.
Для прискорення процесу готування, накрийте сковороду кришкою, це збільшить температуру зверху і яєчня з сосисками просмажиться рівномірно і швидше.