21 март 2019 1 002

Як смачно приготувати пельмені в мультиварці

Кожна починаюча господиня в буквальному сенсі просто мріє навчитися не тільки правильно ліпити пельмені, але й смачно готувати. Пельмені в мультиварці є самим простим блюдом, яке можливо приготувати в цьому кухонному приладі.

Завдяки сучасному технологічному прогресу ви можете швидко приготувати смачний і домашній вечеря всього за 30 хвилин і нагодувати ним усю родину. Ці пельмені у вас вийдуть не тільки смачними, але і малокалорийными, що відмінно підійде дівчатам, що стежить за своєю фігурою.

Сьогодні ви дізнаєтеся про традиційні пельмені в мультиварці; пельменях, приготованих за особливим рецептом; смажених, варених і запечених пельменях; а так само, як варити «Кундюмы»; про корисних порад з приводу їх приготування.

Ще потрібно сказати, що пельмені на пару в мультиварці є корисними, якщо приготовані виключно з натуральних інгредієнтів, а не куплені в супермаркеті. Врахуйте це при готуванні. А тепер до самих рецептами з фото!

Звичайні пельмені в мультиварці на пару – смачніше ще не придумали!
Інгредієнти Кількість
борошно - 0,5 кг
молоко - 0,2 л
фарш - 150-200 грам
сіль і перець - за смаком
яйце - 2 шт.
рослинна олія - 1 ст. ложка
цибулина - 1 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Той з вас, хто читає цю статтю, пам'ятає аромат і смак бабусиних пельменів, приготованих з любов'ю і душею. Саме такі можливо приготувати протягом півгодини, а рецепт неймовірно простий.

Як ви вже здогадалися, зараз ми поговоримо про традиційні пельмені. Тільки потрібно їх буде готувати не в каструлі, а у звичайній мультиварці. Саме із-за цього вони вийдуть смачними, корисними і швидкими.

Для того щоб приготувати тісто, необхідно взяти дві великі миски. В одній ви повинні збити молоко і яйця. У другій висипаєте борошно, робите в центрі невелику ямку і туди вливаєте суміш молока і яєць.

Посоліть тісто по вашому розсуду і додайте олії. Приступаємо до замісу. Якщо ви зробили все правильно, то у вас буде гарне, пишне і еластичне тісто. Якщо ви не любите пишні пельмені, то замість молока використовуйте звичайну чисту воду.

Фарш ви можете купити в магазині або зробити самостійно, перекрутивши через м'ясорубку два види м'яса – свинину і яловичину.

Додайте сіль, перець, цибулю, перемішайте і у вас на столі готова начинка до пельменів.

Розріжте тісто на дві частини. Одну частину розкачайте качалкою в коло, діаметром пельменницы.

Покладіть коло на пельменницю і починайте акуратно додавати фарш на тісто.

Намагайтеся потрапляти в поглиблення, щоб потім можна було швидко зробити готові пельмені. Після того, як ви додали начинку, розкатуєте і другу частину розрізаного тіста, кладете на пельменницю і ще раз розкатуєте всі качалкою.

Під час цього процесу, всі рівненькі пельмені повинні падати з-під пельменницы, тому краще за все покласти на велику глибоку миску.

Як зварити пельмені на пару в мультиварці? Увімкніть мультиварку і встановіть режим «Варка». Встановіть час близько 15-20 хвилин. Покладіть зліплені пельмені в каструлю і закрийте кришку, а коли все буде готове, девайс сповістить про це сигналом.

Пельмені вийшли неймовірно смачними і корисними, тому що ніхто не використовував якусь хімію, а тільки натуральні інгредієнти.

Здорове і корисне блюдо в мультиварці

Для тих людей, які ретельно стежать за своїм здоров'ям і ведуть здоровий спосіб життя, пельмені на пару в мультиварці – це те, що вам потрібно! Готувати їх не довго, а ваші смакові рецептори залишаться задоволені.

Взагалі, деякі кажуть, що страви на пару несмачні і їх їдять тільки якісь люди з захворюваннями шлунка, але це не так. Дієтологи рекомендують вживати таку їжу, щоб відновити травний тракт і повноцінну роботу шлункової системи.

Для того щоб приготувати пельмені на пару, потрібно взяти:

  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка рослинної або соняшникової олії;
  • Півкілограма фаршу (на ваш розсуд, можна і менше);
  • 2 цибулини;
  • 350 грам борошна;
  • 80 мл води;
  • Сіль, перець;
  • Пельменниця (можна ліпити і руками);
  • 1 морквина;
  • Лавровий лист;
  • Різні спеції;

Час приготування – 1 годину. Пельмені виходять дуже соковитими і смачними. Їх можна їсти людям, які стежать за своєю вагою і фігурою, адже їх калорійність складає всього 200 ккал на 100 грам продукту.

Заважаємо тісто. Для цього змішуємо яйця з водою і борошном. Додаємо в тісто олію і сіль і ретельно замішуємо до густої і пластичної маси. Загорніть тісто в плівку і залиште на 15 хвилин в холодному місці (не в холодильнику).

Відкрийте каструлю і залийте туди воду. Виставте режим «Макарони» і заведіть таймер на півгодини. Додайте в приготовлену воду перець, спеції, лавровий лист, моркву і сіль. Так ви зробите ароматний і смачний бульйон. Далі ліпіть пельмені. Коли зліпили, встановіть в мультиварці сітку для готування на пару, і закиньте туди пельмені. Готуйте протягом півгодини. Тепер ви знаєте, як варити пельмені в мультиварці.

«Кундюмы» – найкраще пісне страву з приємною ноткою печериць

Пельмені «Кундюмы» готували ще в стародавні часи. Їх називають також пісними пельменями або варениками, тому що в їх начинку не входить ні грама м'яса – тільки те, що вирощено на святій землі.

Вони готуються не дуже довго, але виходять дуже ніжними і соковитими. Їх 100% оцінить будь-вегетаріанець і не тільки. Що ж потрібно для приготування пельменів «Кундюмы»?

  • Борошно – 3 склянки;
  • 1 стакан води;
  • 3 столових ложки оливкової або рослинного масла;
  • Сухі печериці 10 гр.;
  • Півсклянки сухої гречки;
  • 2 варених яйця (зварені в круту);
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. рослинної олії (для начинки);
  • Сіль і перець;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • Сметана 20% жирності – 2 склянки;
  • 4 гілочки свіжої петрушки.

Всього на приготування пельменів йде близько 2 годин. Енергетична цінність – 156 ккал за 100 грам.

Приступаємо до готування! Готуємо відвар. Для цього необхідно промити гриби і залити окропом. Візьміть часник роздушіть його під пресом, тільки не очищайте. Перейдіть до вашої мультиварці і включіть режим «Випічка», встановивши таймер на 20 хвилин.

Туди ж покладіть гриби, спеції, часник і зелень, залийте водою і варіть ще 10 хвилин після закипання в мультиварці. Далі вимкніть її і залиште бульйон на 15 хвилин.

Після очікування, відфільтруйте відвар, гриби, посипте сіллю. Далі можна переходити до начинки. Залийте гречку однією склянкою води і додайте це все в мультиварку. Доведіть воду з гречаною крупою до кипіння протягом 40 хвилин в режимі «Варка». Після цього, додайте сіль.

Поріжте дрібно гриби, цибулю і варені яйця. Коли гречка буде готова, перемістіть її з мультиварки кудись в інше місце, адже девайс нам ще знадобиться. Активуйте режим «Випічка» і додайте в каструлю гриби з цибулею. Обсмажуйте це все протягом 5 хвилин, після чого додайте суміш в гречану крупу. За смаком, можна все це заправити перцем і рослинним маслом.

Замісіть еластичне тісто, змішавши воду і борошно. Щоб тісто не липло до робочої поверхні, нанесіть тонкий шар рослинної олії або присипте стіл борошном.

Ліпити «Кундюмы» можна як вареники – на кожен шматок тесту накладаєте начинку і завертаєте в конверт. Всі «конвертики» покладіть в каструлю, не змінюючи попередній режим, і випікайте протягом 20 хв. Ось, як треба варити пельмені «Кундюмы» в мультиварці. Подавайте блюдо з гірчицею.

Цибульні кільця в клярі — проста і невигадлива закуска, ніжна і соковита. Прекрасно підійде до пива.

Читайте як приготувати курчати тютюну в духовці. Спробуйте це блюдо, яке вже давно увійшло в меню багатьох ресторанів.

Читайте як приготувати соковиті відбивні з курячого філе. Рецепт тут.

Смажимо і запікаємо пельмені в мультиварці

Цей рецепт не буде містити повних подробиць про те, як ліпити пельмені і скільки це часу займе. Поговоримо про те, що ми будемо використовувати під час смаження:

  • Півкілограма заморожених пельменів;
  • 3 столових ложки сметани 20 % жирності;
  • ¼ Склянки гарячої води;
  • Рослинна олія або олія;
  • Спеції за смаком.

Готуються пельмені 40 хвилин. Незважаючи на те, що страва є досить калорійним (500 ккал за 100 грам), але все ж воно смачне і здивує всю вашу сім'ю.

Опишемо детально, як можна приготувати смажені пельмені, запечені в мультиварці. Змащуємо дно каструлі мультиварки маслом чи олією. Потім перекладаємо туди наші заморожені пельмені і закриваємо кришку. Налаштовуємо пристрою на режим «Випічка» і смажимо пельмені протягом 35 хвилин.

Приготуємо окрему ємність, куди зануримо всю сметану. Додайте до неї гарячу воду (але не окропом). Сметану заправляємо спеціями і перемішуємо до однорідної консистенції. Відкрийте кришку через 20 хв. і перемішайте страву, щоб не пригоріло. Залийте сметаною зі спеціями. Продовжуйте тушкувати страву з відкритою кришкою, що залишилися 15 хвилин. Після приготування, прикрасьте запечені пельмені зеленню.

Корисні поради з приготування всіх видів пельменів

Щоб полегшити приготування пельменів в мультиварці, необхідно дотримуватися деяких порад, про яких ми розповідаємо кожної господині заинтересовавшейся. Представляємо вам ТОП-5 порад з ліплення та готуванні цього достатньо стародавнього страви:

  1. Щоб тісто не прилипало до рук, натріть пальці маслом чи олією, чи просто опускайте їх в муку;
  2. Періодично відкривайте кришку мультиварки і помішуйте пельмені, щоб вони не пригоріли і не зіпсували ваше пристрій;
  3. Ніколи не готуйте таким чином покупні пельмені, тому що про їх походження знає тільки завод-виробник, а про домашніх – тільки ви;
  4. Не переборщіть зі спеціями. На всяк випадок, спробуйте трохи начинки на смак, щоб не зіпсувати страву;
  5. Рекомендація: якщо ви займаєтеся спортом і вживаєте тільки здорову їжу, то ви можете замінити деякі інгредієнти, згідно з енергетичною цінністю на 100 грам продукту. Коли ви порахували і виписали калорії всіх продуктів, вважайте ці цифри в одну і у вас вийде повна енергетична цінність кожного виду пельменів.

Обов'язково спробуйте приготувати пельмені в мультиварці за цими рецептами. Приємного апетиту!

Що ще почитати: