01 май 2019 1 413

Як приготувати пельмені з сиром і майонезом в духовці

Пельмені – це зручне страву, коли зовсім немає часу на приготування обіду і вечері.

Здавалося б, що може бути ще простіше – поставив воду, довів до кипіння, підсолив, запустив напівфабрикат і через 10 хвилин все готово.

Звичайно, швидко їх можна приготувати тільки в тій ситуації, якщо вони куплені в магазині. Але справа не в цьому.

Які б вони не були — купленими в магазині або зробленими самостійно вдома, можна не тільки варити, але і смачно запікати.

Для цього знадобиться трохи завзятості, але зате вони вийдуть набагато смачніше, а їх аромат заманить всю сім'ю за стіл. Так, як же здивувати своїх рідних? У цьому допоможуть наступні рецепти запікання пельменів з сиром і майонезом.

Пельмені, смачно запечені в духовці з сиром
Інгредієнти Кількість
пельмені - 0,5 кг
цибулю - 2 штуки
часник - 2-3 зубчики
шматочок сиру - 170 грам
сметана - 170 мл
рослинне (будь-якого виду) олія - для смаження
сіль - за смаком
приправи - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Як робити:

  1. З цибулин видаляємо шкірку. Очищений цибулю ріжемо у вигляді півкілець;
  2. Часникові часточки ретельно очищаємо і шаткуємо дрібними пластинками;
  3. У сковорідку підливаємо рослинне масло і поміщаємо грітися на плиту;
  4. У гаряче масло засипаємо цибульні півкільця і обсмажуємо. В процесі обсмажування постійно перемішуємо, лук повинен стати трохи м'яким;
  5. Далі форму для запікання промазуємо з усіх боків рослинним маслом. Бажано використовувати форму з вогнетривкого скла;
  6. Викладаємо у форму пельмені, кладемо їх у вигляді рівномірного шару;
  7. Поверх напівфабрикату викладаємо часник і обсмажену цибулю;
  8. Потім робимо заливку. У миску наливаємо сметану, якщо вона густа, то в неї можна підлити невелику кількість теплої води;
  9. У сметану кладемо трохи солі, чорного перцю і будь-які приправи на ваш смак. Всі добре розмішуємо;
  10. Далі заливаємо пельмені сметанним соусом. Для запаху можна додати лаврушку і духмяний перець в горошках;
  11. Шматочок сиру необхідно перетерти в середню або дрібну соломку;
  12. Посипаємо все протертим сиром;
  13. Ставимо форму в гарячий духовий шафа до стандартних 180 градусів і залишаємо заготівлю запікати протягом 30 хвилин;
  14. В кінці витягуємо з духовки і ставимо вже готову страву на стіл.

Додаємо в блюдо майонез

Що буде потрібно для приготування соковитих пельменів в духовці з сиром і майонезом:

  • 500 грам заморожених пельменів;
  • Одна головка ріпчастої цибулі;
  • Склянка сметани 20 %-ной жирністю;
  • Майонез – 250 грам;
  • 170 грам сиру твердого сорту;
  • Трохи солі;
  • Щіпка перцю чорного в молотом вигляді;
  • Рослинне масло.

Період загального приготування – 1 годину.

Скільки налічується калорій – 240.

Як робиться:

  1. Цибулину необхідно очистити від лушпиння і нарізати дрібними квадратиками;
  2. На сковорідку підливаємо рослинне масло і ставимо на плиту грітися;
  3. У розігріте масло засипаємо нарізану цибулю і обсмажуємо кілька хвилин. В процесі обсмажування постійно перемішуємо, що зажарка не підгоріла;
  4. Далі сметану викладаємо в миску, туди ж додаємо майонез, все ретельно змішуємо;
  5. Потім у соус додаємо сіль, чорний перець і знову розмішуємо;
  6. Викладаємо в сметано-майонезну суміш підсмажену цибулю і змішуємо до повного розподілу цибулі;
  7. Шматочок сиру перетираємо в дрібну стружку;
  8. Форму з вогнетривкого скла промазуємо маслом і викладаємо пельмені рівномірним шаром;
  9. Заливаємо напівфабрикати соусом;
  10. Посипаємо верх протертим сиром, він повинен повністю закрити напівфабрикати з соусом;
  11. Розжарюємо духовку до температури 200 градусів і ставимо туди спец. форму. Випікаємо протягом 40 хвилин;
  12. Готові пельмені витягуємо з духовки і ставимо на сервірований стіл.

Як приготувати пельмені з сиром і майонезом в горщиках

Що знадобиться для приготування таких пельменів:

  • Кілограм пельменів в замороженому вигляді;
  • Молоко – 800 мл;
  • Шматочок сиру на 120 грам;
  • Майонез – 200 грам;
  • Свіжа зелень (пара гілочок) – кріп, петрушка;
  • Рослинна олія;
  • Сіль – на смак кулінара;
  • Щіпка чорного меленого перцю;
  • Приправи – за своїм бажанням.

Період приготування – 75 хвилин.

Зміст калорій – 245.

Як готувати:

  1. На сковороду підливаємо рослинне масло і поміщаємо на газ прогріватися;
  2. Кладемо на гаряче масло заморожені пельмені і обсмажуємо до золотавої скоринки. Не обов'язково обсмажувати їх до готовності;
  3. Молоко прогріваємо до теплого стану;
  4. Далі в молоко засипаємо сіль, чорний мелений перець і трохи приправ на свій смак. Все гарненько перемішуємо;
  5. Пучок зелені споліскуємо, струшуємо і шаткуємо дрібними шматочками. Засипаємо зелень в молоко;
  6. Шматочок сиру перетираємо в дрібну стружку;
  7. Невеликі горщики промазуємо рослинним маслом і поміщаємо пельмені. Розкладаємо напівфабрикати в рівній кількості. Всього знадобиться 4 горщика;
  8. Далі заливаємо напівфабрикати молоком. Приблизно в кожен горщик потрібно один неповний стакан молока;
  9. Викладаємо зверху пельменів по 2 великі ложки майонезу;
  10. В кінці посипаємо протертим сиром і закриваємо кришками;
  11. Поміщаємо горщики в духовку. Заздалегідь духова шафа прогрівати не обов'язково;
  12. Після розігрівання духовки до традиційних 180 градусів, запікаємо пельмені в горщиках протягом 30 хвилин;
  13. Після цього прибираємо кришки і залишаємо нудитися в духовці ще 10 хвилин;
  14. Далі виймаємо і ставимо на сервірований стіл в гарячому вигляді.

Дізнайтеся, як приготувати гороховий суп зі свининою за різними рецептами і головне — дуже смачно.

Власники мультиварок — ви щасливчики! А все тому, що можете приготувати дуже смачну ячну кашу в цьому агрегаті. Тут читайте рецепти.

До речі, ще одна смакота — курка в сметані — теж готується без будь-яких проблем в мультиварці. Спробуйте!

Корисні поради

Для приготування можна використовувати готові покупні напівфабрикати, але вони повинні бути вищої якості. Але краще всього приготувати пельмені самостійно, вони вийдуть набагато смачніше і корисніше.

Обов'язково використовуйте приправи для пельменів, вони додадуть страві аромат і відмінний смак.

У соус для заливки можна додати пару курячих яєць, вони зроблять заливку набагато смачніше.

Для декору і аромату можна використовувати свіжу зелень – кріп, петрушку, селеру.

Пельмені, виявляється, можна приготувати в різних варіантах, не тільки у відварному вигляді. Їх можна і смажити, і робити на пару, і, звичайно ж, запікати. В запеченому вигляді під соусом вони виходять надзвичайно соковитими і поживними.

Соус і приправи надають напівфабрикату незвичайний смак, і просочують їх своїм ароматом. Навіть тим, кому вже порядком набридли пельмені, ця страва припаде до смаку, вони точно попросять добавки!

Що ще почитати: