Як приготувати пельмені з сиром і майонезом в духовці
Пельмені – це зручне страву, коли зовсім немає часу на приготування обіду і вечері.
Здавалося б, що може бути ще простіше – поставив воду, довів до кипіння, підсолив, запустив напівфабрикат і через 10 хвилин все готово.
Звичайно, швидко їх можна приготувати тільки в тій ситуації, якщо вони куплені в магазині. Але справа не в цьому.
Для цього знадобиться трохи завзятості, але зате вони вийдуть набагато смачніше, а їх аромат заманить всю сім'ю за стіл. Так, як же здивувати своїх рідних? У цьому допоможуть наступні рецепти запікання пельменів з сиром і майонезом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пельмені - | 0,5 кг |
цибулю - | 2 штуки |
часник - | 2-3 зубчики |
шматочок сиру - | 170 грам |
сметана - | 170 мл |
рослинне (будь-якого виду) олія - | для смаження |
сіль - | за смаком |
приправи - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Як робити:
- З цибулин видаляємо шкірку. Очищений цибулю ріжемо у вигляді півкілець;
- Часникові часточки ретельно очищаємо і шаткуємо дрібними пластинками;
- У сковорідку підливаємо рослинне масло і поміщаємо грітися на плиту;
- У гаряче масло засипаємо цибульні півкільця і обсмажуємо. В процесі обсмажування постійно перемішуємо, лук повинен стати трохи м'яким;
- Далі форму для запікання промазуємо з усіх боків рослинним маслом. Бажано використовувати форму з вогнетривкого скла;
- Викладаємо у форму пельмені, кладемо їх у вигляді рівномірного шару;
- Поверх напівфабрикату викладаємо часник і обсмажену цибулю;
- Потім робимо заливку. У миску наливаємо сметану, якщо вона густа, то в неї можна підлити невелику кількість теплої води;
- У сметану кладемо трохи солі, чорного перцю і будь-які приправи на ваш смак. Всі добре розмішуємо;
- Далі заливаємо пельмені сметанним соусом. Для запаху можна додати лаврушку і духмяний перець в горошках;
- Шматочок сиру необхідно перетерти в середню або дрібну соломку;
- Посипаємо все протертим сиром;
- Ставимо форму в гарячий духовий шафа до стандартних 180 градусів і залишаємо заготівлю запікати протягом 30 хвилин;
- В кінці витягуємо з духовки і ставимо вже готову страву на стіл.
Додаємо в блюдо майонез
Що буде потрібно для приготування соковитих пельменів в духовці з сиром і майонезом:
- 500 грам заморожених пельменів;
- Одна головка ріпчастої цибулі;
- Склянка сметани 20 %-ной жирністю;
- Майонез – 250 грам;
- 170 грам сиру твердого сорту;
- Трохи солі;
- Щіпка перцю чорного в молотом вигляді;
- Рослинне масло.
Період загального приготування – 1 годину.
Скільки налічується калорій – 240.
Як робиться:
- Цибулину необхідно очистити від лушпиння і нарізати дрібними квадратиками;
- На сковорідку підливаємо рослинне масло і ставимо на плиту грітися;
- У розігріте масло засипаємо нарізану цибулю і обсмажуємо кілька хвилин. В процесі обсмажування постійно перемішуємо, що зажарка не підгоріла;
- Далі сметану викладаємо в миску, туди ж додаємо майонез, все ретельно змішуємо;
- Потім у соус додаємо сіль, чорний перець і знову розмішуємо;
- Викладаємо в сметано-майонезну суміш підсмажену цибулю і змішуємо до повного розподілу цибулі;
- Шматочок сиру перетираємо в дрібну стружку;
- Форму з вогнетривкого скла промазуємо маслом і викладаємо пельмені рівномірним шаром;
- Заливаємо напівфабрикати соусом;
- Посипаємо верх протертим сиром, він повинен повністю закрити напівфабрикати з соусом;
- Розжарюємо духовку до температури 200 градусів і ставимо туди спец. форму. Випікаємо протягом 40 хвилин;
- Готові пельмені витягуємо з духовки і ставимо на сервірований стіл.
Як приготувати пельмені з сиром і майонезом в горщиках
Що знадобиться для приготування таких пельменів:
- Кілограм пельменів в замороженому вигляді;
- Молоко – 800 мл;
- Шматочок сиру на 120 грам;
- Майонез – 200 грам;
- Свіжа зелень (пара гілочок) – кріп, петрушка;
- Рослинна олія;
- Сіль – на смак кулінара;
- Щіпка чорного меленого перцю;
- Приправи – за своїм бажанням.
Період приготування – 75 хвилин.
Зміст калорій – 245.
Як готувати:
- На сковороду підливаємо рослинне масло і поміщаємо на газ прогріватися;
- Кладемо на гаряче масло заморожені пельмені і обсмажуємо до золотавої скоринки. Не обов'язково обсмажувати їх до готовності;
- Молоко прогріваємо до теплого стану;
- Далі в молоко засипаємо сіль, чорний мелений перець і трохи приправ на свій смак. Все гарненько перемішуємо;
- Пучок зелені споліскуємо, струшуємо і шаткуємо дрібними шматочками. Засипаємо зелень в молоко;
- Шматочок сиру перетираємо в дрібну стружку;
- Невеликі горщики промазуємо рослинним маслом і поміщаємо пельмені. Розкладаємо напівфабрикати в рівній кількості. Всього знадобиться 4 горщика;
- Далі заливаємо напівфабрикати молоком. Приблизно в кожен горщик потрібно один неповний стакан молока;
- Викладаємо зверху пельменів по 2 великі ложки майонезу;
- В кінці посипаємо протертим сиром і закриваємо кришками;
- Поміщаємо горщики в духовку. Заздалегідь духова шафа прогрівати не обов'язково;
- Після розігрівання духовки до традиційних 180 градусів, запікаємо пельмені в горщиках протягом 30 хвилин;
- Після цього прибираємо кришки і залишаємо нудитися в духовці ще 10 хвилин;
- Далі виймаємо і ставимо на сервірований стіл в гарячому вигляді.
Дізнайтеся, як приготувати гороховий суп зі свининою за різними рецептами і головне — дуже смачно.
Власники мультиварок — ви щасливчики! А все тому, що можете приготувати дуже смачну ячну кашу в цьому агрегаті. Тут читайте рецепти.
До речі, ще одна смакота — курка в сметані — теж готується без будь-яких проблем в мультиварці. Спробуйте!
Корисні поради
Для приготування можна використовувати готові покупні напівфабрикати, але вони повинні бути вищої якості. Але краще всього приготувати пельмені самостійно, вони вийдуть набагато смачніше і корисніше.
У соус для заливки можна додати пару курячих яєць, вони зроблять заливку набагато смачніше.
Для декору і аромату можна використовувати свіжу зелень – кріп, петрушку, селеру.
Пельмені, виявляється, можна приготувати в різних варіантах, не тільки у відварному вигляді. Їх можна і смажити, і робити на пару, і, звичайно ж, запікати. В запеченому вигляді під соусом вони виходять надзвичайно соковитими і поживними.
Соус і приправи надають напівфабрикату незвичайний смак, і просочують їх своїм ароматом. Навіть тим, кому вже порядком набридли пельмені, ця страва припаде до смаку, вони точно попросять добавки!