Як приготувати запіканку з пельменів «Ледача дружина»
Коли часу і сил на приготування не залишається, а приготувати що–небудь на вечерю все ж необхідно, на виручку прийдуть рецепти смачних і швидких страв. Наприклад, можна приготувати пельменну запіканку з незвичайною назвою «Ледача Дружина».
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
заморожений пельменный напівфабрикат - | 500 г |
яйця - | 4 шт. |
молоко - | 300 мл |
сир твердий - | 150-200 г |
масло рослинне - | 2-3 ст. л. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал |
Таку запіканку можна приготувати в духовій шафі. Страва вийде соковитим і ароматним.
Запіканка з пельменів «Ледача дружина» готується в духовці наступним чином:
- Перед початком готування необхідно розігріти духовку до 180про, попередньо поставивши всередину посуд, в якій буде готуватися запіканка;
- Як тільки форма для запіканки розігріється, дістають її з духовки і змащують рослинним маслом;
- У змащену форму в один шар викладають заморожені пельмені. Пельмені, в цьому блюді, головний інгредієнт, тому не варто економити на їх кількості;
- На кілька хвилин, пельмені відставляють убік, а тим часом у мисці збивають яйця з молоком;
- Вибраний сир натирають на тертці і невелику частину присипають до суміші яєць і молока;
- Приготованою сумішшю заливають пельмені і відправляють в духовку на півгодини;
- Через час, дістають запіканку і зверху посипають рештою сиру. Ставлять ще на 10 хвилин у духовку, щоб сир розплавився;
Готова «Ледача дружина» вийде м'якою і соковитою, за рахунок виділився соку з пельменів.
Таким чином, було розглянуто процес приготування основи пельменній запіканки. Вона сама по собі смачна і є самостійним блюдом, але також можна додавати за бажанням інші компоненти.
Рецепт запіканки з пельменів «Ледача дружина» на сковороді
Улюблену запіканку можна приготувати на сковороді. Рецепт такої страви відмінно доповнять овочеві компоненти, причому овочі можна використовувати будь-які, залежно від смаку. А як приготувати пельменно–овочеву запіканку «Ліниву жінку», читайте далі і знання цього рецепту не залишить вас голодним.
Знадобиться:
- морожені пельмені — 300 г;
- заморожена овочева суміш — 300 г;
- яйце — 3 шт;
- вершки будь-якої жирності — 100 мл;
- сир — 100 г;
- приправи — за смаком;
- масло.
На приготування піде близько 20 хвилин.
Калорійність 100 г запіканки — 135 кКал.
Приготування:
- Сковороду нагрівають на вогні і додають масло, кількість якого варіюється по розсуду. Як тільки посуд загострилася, зменшують вогонь до мінімуму;
- Тим часом в окремій мисці змішують яйця, вершки і приправи. Відповідною заміною вершків стане сметана;
- Овочеву суміш обсмажують на сковороді до напівготовності;
- Далі, до овочів викладаються пельмені і всі разом заливається яєчної сумішшю;
- Поверх усього посипається натертий сир. Сковороду накривають кришкою, ставлять на повільний вогонь рівень і тушкують протягом 15 хвилин;
- Ближче до завершення процесу, кришку знімають, а вогонь максимально збільшують. В такому стані блюдо смажать 1-2 хвилини;
- Після плиту вимикають, а страва залишають на кілька хвилин настоятися.
Зверху за бажанням посипати запіканку можна дрібнонарізаною зеленню.
Як правильно зробити солону горбушу під сьомгу читайте в нашій статті.
Як правильно і смачно збити вершки для крему, соусів або десертів читайте в нашій статті.
Рецепт страв з яловичого фаршу — візьміть на замітку і спробуйте їх приготувати.
Смакота з пельменів з грибами в мультиварці
Мультиварка — сучасна помічниця на кухні, яка готує різноманітні страви. Смачної запіканкою «Ледача дружина» можна побалувати себе, застосувавши для цього мультиварку.
Варіантів її приготування існує безліч. Одним з популярних способів є пельменна запіканка з грибами.
Перелік необхідних компонентів:
- пельмені — 500 г;
- цибуля — 1 головка середніх розмірів;
- гриби — 300 г;
- сир — 200 г;
- йогурт для салату — 200 мл;
- масло соняшнику — 2 ст. л.;
- лаврушка — 2 листочка;
- будь-яка зелень;
- спеції.
У загальній складності, приготування займе 1 годину 20 хвилин (з урахуванням підготовки інгредієнтів).
Калорійність порції становить 176 кКал.
Приготування:
- Гриби, частіше використовуються печериці, миють, нарізають;
- Мультиварку переводять в режим «смаження», в чашу доливають масло і закладають гриби;
- Далі, до жарящимся грибів додають подрібнену цибулю і обсмажують всі разом до повної готовності;
- Обжарившиеся компоненти дістають з мультиварки і закладають пельмені. Масло можна не змінювати. До пельменів повертають цибулю і гриби;
- В окремо взятій посуді готують соус на основі йогурту. Для цього, змішують йогурт, зелень і спеції, а після розбавляють водою, доводячи до більш рідкого стану;
- Приготовану суміш вливають у чашу мультиварки, де вже «чекають» пельмені. Виставляють на приладі «Випічка», час готування — 1 година;
- Як тільки до кінця процесу залишиться 10 хвилин, запіканку посипають натертим сиром.
Приготовану запіканку «Ледача дружина» з пельменів з грибами, за бажанням, подають, посипавши зеленню і ложкою сметани.
Корисні поради
- Якщо готувати запіканку з використанням сковороди, то потрібно подбати, щоб посуд був антипригарна. Апетитніше страва виглядає, коли воно не пригоріла, а цього можна досягти тільки із застосуванням спеціального посуду;
- Для отримання більш соковитою запіканки, кращим варіантом пельменів будуть домашні, приготовані з свіжого фаршу;
- «Ледача запіканка» стане незамінним варіантом для «порятунку» зварених вчорашніх пельменів, які є вже не хочеться. Принцип приготування такий же, як і з замороженими, єдине те, що часу на готування піде набагато менше.
Пельменну запіканку «Ледача дружина» оцінить будь працьовитий чоловік. А також це блюдо — паличка–виручалочка для тих, хто не встигає приготувати що–небудь на обід або вечерю.