Як приготувати соус для піци як у піцерії
Безсумнівно, піца є одним з найулюбленіших страв більшості населення. А приготувати таку смакота не складе ніяких труднощів, адже весь процес потребує зовсім небагато часу і не вимагає складних маніпуляцій.
Ніяких обмежень при виборі начинки не встановлено. Навіть улюблений м'ясної наповнювач можна зробити різноманітним. Адже звичайне і звичне ковбасу ніхто не заборонить замінити фаршем або будь-яким видом м'яса, злегка обсмаженою або вареним.
Зрозуміло, що серед любителів піци знайдуться і вегетаріанці. Звичайно ж, їм засмучуватися не варто, тому що в їхньому випадку роль начинки зіграють овочі. З цим завданням чудово впорається кабачок, болгарський перчик, брокколі, томати, гриби і навіть баклажан. А особливі гурмани і зовсім воліють ці два види начинки поєднувати разом.
Загалом, все залежить від смакових уподобань. Втім, є-таки один важливий і обов'язковий інгредієнт. Звичайно ж, це твердий сир. А чим більше його в піці, тим краще. Тому економити на цьому кисломолочному продукті категорично забороняється.
Сир повинен бути смачним та якісним. Однак відмінний смак піци практично у всіх випадках залежить від соусу, яким змащується розкатане тісто.
От про способи їх приготування і піде мова далі.
Кілька простих рецептів смачних червоних соусів для піци
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| Стиглі помідори - | 1 кг | 
| Цибулю - | 200 г | 
| Часник - | 6-8 зубців | 
| Гострий перчик - | 1 шт. | 
| Великий солодкий перець - | 1 шт. | 
| Солодка паприка - | 0,5 ст. л. | 
| Сушений розмарин, базилік, чабер і орегано - | по ¼ ст. л. кожного | 
| Олія оливкова - | 40-50 мл | 
| Сіль - | 1 ч. л. без гірки | 
| Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал | 
Покроковий рецепт:
Спочатку необхідно зайнятися помідорами. Їх краще всього брати вже трохи переспевшими, тоді вони більш м'ясисті і насичені кольором. Томати слід добре помити і зробити на кожному невеликий неглибокий хрестоподібний надріз на підставі, де плід прикріплюється до гілки. І занурити на декілька хвилин в окріп. Така процедура дозволить без праці очистити помідори від шкірки;
Далі необхідно позбавити від лушпиння цибулю і часник подрібнити. Цибулинки найкраще дрібно нарізати, а часникові зубці пропустити через чеснокодавку;
Глибоку ємність, бажано не емальований, поставити на вогонь і змастити маслом. І занурити в неї всі овочі і спеції;
Поступово томати почнуть виділяти сік, а коли вся ця суміш закипить, то слід зменшити вогонь на мінімум і продовжити гасіння протягом 20 хвилин;
Коли відведений час вийде, вариво необхідно подрібнити. З цим завданням чудово впорається занурювальний блендер. Якщо такого пристосування в господарстві не знайдеться, то домогтися такого ж результату можна за допомогою м'ясорубки (тільки процедуру перемелювання провести 2 рази) або протерши через сито;
Отриманий соус при необхідності можна досолити і обов'язково ще раз довести до кипіння.
Найпростіший рецепт червоного соусу
Інгредієнти:
- 400 г томатів;
 - Пара зубчиків часнику;
 - Сушений базилік і орегано – за пів ст. л. кожного;
 - Сіль, перець — за смаком.
 
Час приготування: 10-12 хв.
Калорійність: 100 г – 25 ккал.
Спочатку помідори необхідно позбавити від шкірки, зробити це не складе труднощів, якщо попередньо помідори обдати окропом. Потім плоди можна трохи подрібнити і відправити в чашу блендера. Потрібно також вчинити і з часником, тільки перед цим його слід, звичайно ж, почистити і помити.
Слідом відправляються всі спеції і приправи. Залишилася справа за малим. Тепер всю цю суміш потрібно гарненько подрібнити блендером до однорідної маси.
Раптом такого електричного помічника немає, то засмучуватися не варто. У такому випадку помідори ретельно необхідно перетиснути виделкою, а часник пропустити через чеснокодавку або натерти. І все це змішати в одній мисці, не забувши додати орегано, сіль, базилік і перець.
Рецепт вишуканого соусу з червоним вином
Які продукти знадобляться:
- 800 г попередньо приготованого найпростішого соусу з томатів;
 - Одна цибулина середнього розміру;
 - Зелень петрушки і селери – по 40 г;
 - Вино червоне – 100 мл;
 - М'ясний бульйон – 1 склянка;
 - Гострий перець – 1 шт.;
 - Гвоздика, натертий мускатний горіх – за особистим уподобанням.
 
Час приготування: 40-45 хв.
Калорійність: 100 г — 60 ккал.
Всі овочі добре промити під проточною водою, за необхідності очистити і дрібно нарізати.
Подрібнену петрушку, цибулю, селеру і гвоздику помістити в сотейник і залити червоним вином. Відправити на вогонь і після початку кипіння уварювати приблизно 20-25 хвилин. Цього часу абсолютно достатньо, щоб вариво зменшилася на 2/3 від початкового об'єму.
Після закінчення відведеного часу в підлозі готову суміш відправляється червоний соус і натертий мускатний горіх. І готування триває ще хвилин 20, головне – задати мінімальний вогонь.
Після завершення теплової обробки соус за бажанням посолити і обов'язково процідити за допомогою сита.
Салати до шашлику рецепти які обов'язково варто взяти на замітку, якщо ви збираєтеся на пікнік.
Рецепт приготування в духовці цілком. Дізнайтеся, як правильно готувати птицю щоб м'ясо не було жорстким і прісним.
Читайте як правильно приготувати збірну солянку в мультиварці. Що можна, а що треба класти в солянку.
Білий соус для піци: кілька версій виконання
Найпростіший варіант
Для нього необхідно:
- Пів-літри бульйону;
 - 25 г просіяного пшеничного борошна;
 - 30 г теплого вершкового масла.
 
Час приготування: 40-50 хв
Калорійність: 100 г – 70 ккал.
План рецепту:
- Для початку знадобиться сотейник або глибоку сковорідку поставити на вогонь. Занурити туди масло і борошно, а ще додати пару ложок бульйону. Обсмажувати всю цю суміш протягом 5-7 хвилин;
 - Потім залити бульйон, що залишився в ємність з підготовлюваною густою сумішшю і ретельно розмішати, домагаючись однорідності;
 - Коли утворилася рідина закипить, треба зменшити вогонь до мінімально допустимого і уварювати близько 30-40 хвилин. Звичайно ж, не забувати періодично помішувати;
 - Після завершення готування соус необхідно процідити, використовуючи марлю.
 
Соус особливий — грибний
Інгредієнти:
- 750 г печериць;
 - 2 ст. л. оливкової олії;
 - 220 мл нежирних вершків;
 - 2 ст. л. соєвого соусу.
 
Час приготування: 25-30 хв
Калорійність: 100 г – 70 ккал.
Етапи приготування:
- Гриби попередньо очистити, помити і дрібно нарізати;
 - На розігрітий сотейник або сковорідку відправити масло, а слідом – подрібнені гриби. Обсмажувати приблизно хвилин 15 і обов'язково часто перемішувати, щоб не пригоріли;
 - Коли печериці обзаведуться злегка золотистим відтінком, необхідно додати вершки і соєвий соус. Після закипання цієї суміші вогонь зменшити до мінімуму і трохи випарити, 15 хвилин буде достатньо;
 - Перед використанням соус слід остудити до кімнатної температури.
 
Приємного апетиту!











