22 июнь 2019 23

Як приготувати соус для піци як у піцерії

Безсумнівно, піца є одним з найулюбленіших страв більшості населення. А приготувати таку смакота не складе ніяких труднощів, адже весь процес потребує зовсім небагато часу і не вимагає складних маніпуляцій.

Ніяких обмежень при виборі начинки не встановлено. Навіть улюблений м'ясної наповнювач можна зробити різноманітним. Адже звичайне і звичне ковбасу ніхто не заборонить замінити фаршем або будь-яким видом м'яса, злегка обсмаженою або вареним.

Зрозуміло, що серед любителів піци знайдуться і вегетаріанці. Звичайно ж, їм засмучуватися не варто, тому що в їхньому випадку роль начинки зіграють овочі. З цим завданням чудово впорається кабачок, болгарський перчик, брокколі, томати, гриби і навіть баклажан. А особливі гурмани і зовсім воліють ці два види начинки поєднувати разом.

Доповнять, полегшать і підкреслять ароматний м'ясний смак овочеві добавки у вигляді консервованої кукурузки, кружечків помідор, оливок і маслин, солоних огірочків, та навіть і мариновані ананаси не завадять.

Загалом, все залежить від смакових уподобань. Втім, є-таки один важливий і обов'язковий інгредієнт. Звичайно ж, це твердий сир. А чим більше його в піці, тим краще. Тому економити на цьому кисломолочному продукті категорично забороняється.

Сир повинен бути смачним та якісним. Однак відмінний смак піци практично у всіх випадках залежить від соусу, яким змащується розкатане тісто.

От про способи їх приготування і піде мова далі.

Кілька простих рецептів смачних червоних соусів для піци

Класичний томатний
Інгредієнти Кількість
Стиглі помідори - 1 кг
Цибулю - 200 г
Часник - 6-8 зубців
Гострий перчик - 1 шт.
Великий солодкий перець - 1 шт.
Солодка паприка - 0,5 ст. л.
Сушений розмарин, базилік, чабер і орегано - по ¼ ст. л. кожного
Олія оливкова - 40-50 мл
Сіль - 1 ч. л. без гірки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Покроковий рецепт:

Спочатку необхідно зайнятися помідорами. Їх краще всього брати вже трохи переспевшими, тоді вони більш м'ясисті і насичені кольором. Томати слід добре помити і зробити на кожному невеликий неглибокий хрестоподібний надріз на підставі, де плід прикріплюється до гілки. І занурити на декілька хвилин в окріп. Така процедура дозволить без праці очистити помідори від шкірки;

Далі необхідно позбавити від лушпиння цибулю і часник подрібнити. Цибулинки найкраще дрібно нарізати, а часникові зубці пропустити через чеснокодавку;

Глибоку ємність, бажано не емальований, поставити на вогонь і змастити маслом. І занурити в неї всі овочі і спеції;

Поступово томати почнуть виділяти сік, а коли вся ця суміш закипить, то слід зменшити вогонь на мінімум і продовжити гасіння протягом 20 хвилин;

Коли відведений час вийде, вариво необхідно подрібнити. З цим завданням чудово впорається занурювальний блендер. Якщо такого пристосування в господарстві не знайдеться, то домогтися такого ж результату можна за допомогою м'ясорубки (тільки процедуру перемелювання провести 2 рази) або протерши через сито;

Отриманий соус при необхідності можна досолити і обов'язково ще раз довести до кипіння.

Найпростіший рецепт червоного соусу

Інгредієнти:

  • 400 г томатів;
  • Пара зубчиків часнику;
  • Сушений базилік і орегано – за пів ст. л. кожного;
  • Сіль, перець — за смаком.

Час приготування: 10-12 хв.

Калорійність: 100 г – 25 ккал.

Спочатку помідори необхідно позбавити від шкірки, зробити це не складе труднощів, якщо попередньо помідори обдати окропом. Потім плоди можна трохи подрібнити і відправити в чашу блендера. Потрібно також вчинити і з часником, тільки перед цим його слід, звичайно ж, почистити і помити.

Слідом відправляються всі спеції і приправи. Залишилася справа за малим. Тепер всю цю суміш потрібно гарненько подрібнити блендером до однорідної маси.

Раптом такого електричного помічника немає, то засмучуватися не варто. У такому випадку помідори ретельно необхідно перетиснути виделкою, а часник пропустити через чеснокодавку або натерти. І все це змішати в одній мисці, не забувши додати орегано, сіль, базилік і перець.

Рецепт вишуканого соусу з червоним вином

Які продукти знадобляться:

  • 800 г попередньо приготованого найпростішого соусу з томатів;
  • Одна цибулина середнього розміру;
  • Зелень петрушки і селери – по 40 г;
  • Вино червоне – 100 мл;
  • М'ясний бульйон – 1 склянка;
  • Гострий перець – 1 шт.;
  • Гвоздика, натертий мускатний горіх – за особистим уподобанням.

Час приготування: 40-45 хв.

Калорійність: 100 г — 60 ккал.

Всі овочі добре промити під проточною водою, за необхідності очистити і дрібно нарізати.

Подрібнену петрушку, цибулю, селеру і гвоздику помістити в сотейник і залити червоним вином. Відправити на вогонь і після початку кипіння уварювати приблизно 20-25 хвилин. Цього часу абсолютно достатньо, щоб вариво зменшилася на 2/3 від початкового об'єму.

Після закінчення відведеного часу в підлозі готову суміш відправляється червоний соус і натертий мускатний горіх. І готування триває ще хвилин 20, головне – задати мінімальний вогонь.

Після завершення теплової обробки соус за бажанням посолити і обов'язково процідити за допомогою сита.

Салати до шашлику рецепти які обов'язково варто взяти на замітку, якщо ви збираєтеся на пікнік.

Рецепт приготування в духовці цілком. Дізнайтеся, як правильно готувати птицю щоб м'ясо не було жорстким і прісним.

Читайте як правильно приготувати збірну солянку в мультиварці. Що можна, а що треба класти в солянку.

Білий соус для піци: кілька версій виконання

Найпростіший варіант

Для нього необхідно:

  • Пів-літри бульйону;
  • 25 г просіяного пшеничного борошна;
  • 30 г теплого вершкового масла.

Час приготування: 40-50 хв

Калорійність: 100 г – 70 ккал.

План рецепту:

  1. Для початку знадобиться сотейник або глибоку сковорідку поставити на вогонь. Занурити туди масло і борошно, а ще додати пару ложок бульйону. Обсмажувати всю цю суміш протягом 5-7 хвилин;
  2. Потім залити бульйон, що залишився в ємність з підготовлюваною густою сумішшю і ретельно розмішати, домагаючись однорідності;
  3. Коли утворилася рідина закипить, треба зменшити вогонь до мінімально допустимого і уварювати близько 30-40 хвилин. Звичайно ж, не забувати періодично помішувати;
  4. Після завершення готування соус необхідно процідити, використовуючи марлю.

Соус особливий — грибний

Інгредієнти:

  • 750 г печериць;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 220 мл нежирних вершків;
  • 2 ст. л. соєвого соусу.

Час приготування: 25-30 хв

Калорійність: 100 г – 70 ккал.

Етапи приготування:

  1. Гриби попередньо очистити, помити і дрібно нарізати;
  2. На розігрітий сотейник або сковорідку відправити масло, а слідом – подрібнені гриби. Обсмажувати приблизно хвилин 15 і обов'язково часто перемішувати, щоб не пригоріли;
  3. Коли печериці обзаведуться злегка золотистим відтінком, необхідно додати вершки і соєвий соус. Після закипання цієї суміші вогонь зменшити до мінімуму і трохи випарити, 15 хвилин буде достатньо;
  4. Перед використанням соус слід остудити до кімнатної температури.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: