Кращі рецепти приготування піци з тунцем
Піца вимагає гарного тесту: м'яке і товсте, тонке і хрустке — все це підійде ідеально. Додайте консервованого тунця, томатний соус, ароматний базилік, моцарелу і отримаєте кращу страву.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 0,3 кг |
дріжджів - | 1,5 столові ложки |
чистої води - | 240 мл |
олії оливи - | 30-40 мл |
дрібного цукру - | 25 г |
кухонної солі - | 8-10 г |
томатів у власному соку - | 80 г |
тунця консервованого - | 1 банку |
моцарелли - | 70 г |
пармезану - | 30 г |
маслин без кісточки - | 1 жменю |
базиліка - | 3 гілочки |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 256 Ккал |
Приготуйте на вечерю корисну піцу, замість звичної ковбаси візьміть м'ясо тунця, консерви у власному соку. А його смак підкресліть маслинами.
Спосіб готування:
- Приготувати тісто: у глибокому посуді з'єднати воду з оливковою олією, сіллю, цукром, дріжджами. Борошно просіяти, акуратно додати в рідину, вимісити тісто руками.
- Поставити в найтепліше місце на кухні. Витримати одну годину. На виході вийде 0,5 кг тіста, його цілком достатньо для двох виробів.
- Тісто розділити на однакові шматочки по 250 грам. Розкачати тісто в пласт можна звичайної качалкою. З допомогою круглої тарілки вирізати основу.
- Деко припорошити борошном, покласти на нього основу для майбутньої піци.
- З консервованих помідорів зняти шкірку, відправити овоч в чашу блендера, подрібнити
- На тертці натерти шматочок пармезану, нарізати дрібним кубиком моцарелу. Помити гілочки базиліка, обсушити паперовим рушником, листочки відокремити від живців. Тунця вийняти з банки, розрізати на шматочки довільно.
- На основу (тісто) рівномірно ложкою викласти томатне пюре, припорошити зверху тертим пармезаном.
- Духовку розігріти на максимальному режимі.
- Відправити деко в духовку, випікати 5 хвилин (температура 250°). Потім вийняти піцу, викласти на неї маслини, нарізані кружками, шматочки тунця і моцарелли, відправити виріб назад в духовку, довести до готовності (5-7 хвилин)
- Перед подачею посипати піцу листочками базиліка, свіжомеленим чорним перцем.
Порада: підстава для майбутньої піци можна зробити заздалегідь, покласти його в холодильник, загорнувши в харчову плівку, щоб воно не висохло.
Варіант приготування по-італійськи
Основа будь італійської піци – смачне тісто. Готують його по-різному. Наприклад, у Римі його роблять хрустким і тонким, а в Неаполі — м'яким і товстим. Італійці вважають, що справжня піца повинна пахнути свіжим хлібом, моцарелою і базиліком.
На 6 персон знадобиться:
- 880 г борошна;
- 2 г дріжджів;
- 0,5 л прохолодної води;
- 20 г дрібної солі.
Продукти для соусу:
- 400 р консервованих томатів (бажано італійських);
- 5 г морської солі;
- 3 гілочки свіжого базиліка.
Продукти для начинки:
- 1 жменя натертого пармезану;
- 370 г моцарели;
- 20 мл олії оливи без запаху;
- 1 банку консервованого тунця;
- 4 листочка базиліка.
Знадобиться на активну приготування 1 годину.
Порція: 255 ккал.
Дізнайтеся, як приготувати піцу в мікрохвильовці.
Рецепт піци з листкового тіста ви знайдете тут.
Любите морепродукти? Зробіть піцу з креветками по цього рецептом.
Як зробити піцу по-італійськи:
- Приготувати тісто: насипати борошно в широку миску, зробити по центру борошняний гірки воронку. Свіжі дріжджі розвести водою і вилити їх в середину воронки. Замісити тісто вручну. Коли маса за структурою буде схожа на заварний крем, додати трохи солі. М'яти тісто, поки воно не набуде пружність.
- На робочій поверхні, присипаної борошном, продовжувати місити тісто (приблизно 10 хвилин), після чого залишити на кілька хвилин «відпочити» під серветкою, потім ще раз пом'яти. Скатати тісто в колобок, потім розрізати на шматки (приблизно 250 грам), скачати з них кульки. З кожного можна приготувати чудову основу.
- Викласти «кульки» на широке блюдо, загорнувши в харчову плівку, годин на вісім залишити в теплі.
- З однієї кульки приготувати основу. До речі, італійці не використовують качалку для розкачування тіста, але ми радимо скористатися нею, тільки сильно не розтягувати тісто до країв, інакше основа не буде хрусткою.
- Щоб приготувати томатний соус по-італійськи, потрібно використовувати томати високої якості. Їх не треба готувати, досить просто розім'яти виделкою, посипати сіллю і базиліком.
- Для того щоб спекти корж для піци, треба встановити в духовій шафі максимальну температуру. Коли він розжариться, одразу переключити на режим гриль. Покласти корж (основу) на сковорідку (маслом її не змащувати). Запікати під грилем, знизу основа повинна стати коричневого кольору, а краї трохи піднятися. На цей процес знадобиться приблизно 1,5 хвилини.
- Вийняти з духовки основу, акуратно викласти розім'яті і приправлені томати, залишаючи по 2 см від краю коржі, посипати пармезаном, додати шматочки тунця, кубики моцарелли. Зверху все збризнути маслом оливи, посипати базиліком.
- Повернути сковорідку під гриль, максимально наблизивши до нагрівального елементу. Готувати, поки не розплавиться сир, а верхня скориночка не придбає апетитний золотистий колір.
- Дати злегка охолонути. Нарізати ромбами або трикутниками і подати до столу.
Корисні поради
Якою повинна бути справжня піца:
- Секрет правильної італійської піци в тому, що діаметр основи не повинен перевищувати 35 сантиметрів. Таку піцу роблять з бортиками, висота яких не більше 3 см І ще таке виріб не повинен бути плоским.
- Поширений ознака неправильного томатного соусу — це використання неочищених помідорів. Важливо, щоб шкірка була знята лише за таких умов можна приготувати ніжний густий соус.
- Італійська піца готується обов'язково з моцарелою. Заміна цього продукту на інший вид сиру не допускається. До складу обов'язково входять свіжий базилік, часник, оливкова олія.
Піци багато не буває: тонке хрустке тісто, соковитий тунець під сирною скоринкою і ароматний базилік. Зовсім як в італійській піцерії, але це диво легко приготувати і на власній кухні.