Покрокові рецепти тесту з майонезом для піци
З недавніх пір італійське блюдо – піца, стала і нашим улюбленим блюдом. Все частіше можна зустріти молодь, і не тільки, довго проводять час у піцерії.
Але, є дуже багато любителів цієї страви, які готують його будинку. Кожна жінка бажає здивувати своїми кулінарними можливостями. Щоб піца була смачною і ніжною, ми зібрали кілька цікавих рецептів для її основи.
Варто пам'ятати, що такі частування дуже калорійні. Представляємо таблицю калорійності інгредієнтів, що використовуються при приготуванні цього італійського блюда.
Продукт | Ккал (100 г) |
---|---|
Борошно | 327 |
Майонез | 627 |
Цукор | 374 |
Дріжджі | 325 |
Яйця курячі | 155 |
Сметана | 206 |
Олія рослинна (соняшникова) | 884 |
Молоко | 42 |
Ковбаса копчено | 301 |
Сир твердий | 292-392 |
Помідори | 18 |
Цибуля | 40 |
Гриби свіжі | 22 |
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
дріжджі сухі - | 1 ст. ложка |
майонез - | 5 ст. ложок |
вода - | 1 склянка |
сіль - | 1 ст. ложка |
цукор - | 1 ст. ложка |
борошно - | 2-3 склянки |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 311 Ккал |
Покрокове приготування:
- Дріжджі залити теплою водою, злегка розмішати і залишити розчинятися і підходити на 15-20 хвилин.
- В окрему глибоку посуд насипати борошна і зробити в ній поглиблення, в самій середині.
- Після того як дріжджі розійшлися, влити їх у борошно.
- Потім у борошно всипати сіль, цукор, потім майонез.
- Тісто добре розмішати і вимісити на столі.
- Залишити на пів години в теплому місці, щоб підійшло.
- По закінченні часу, основа наша буде готова. Тепер приступаємо до випічки.
Такий рецепт виконується дуже легко і не складе праці в приготуванні, навіть для молодої господині.
Бездріжджове тісто на піцу
Якщо під рукою не виявилося дріжджів, а хочеться порадувати себе і близьких, можна використовувати цей варіант рецепту тесту. Мінімальний набір продуктів завжди знайдеться і в магазині, і вдома.
Необхідні інгредієнти:
- майонез — 3 ст. ложки;
- борошно – 3 ст. ложки;
- яйце куряче – 1 шт.;
- сіль – 1 щіпка;
- оцет – 2-3 краплі.
Часу на приготування піде від 15 до 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 376 Ккал.
Розглянемо приготування тіста на піцу на майонезі без дріжджів поетапно. В мисці всі інгредієнти змішуються і замішується тісто.
При цьому його структура повинна нагадувати сметану, або як на оладки.
При використанні такого тесту для піци потрібно враховувати один момент: основу випікають окремо, не більше 10 хвилин.
Рецепт тіста для піци зі сметаною і майонезом
Серед варіантів швидкого приготування основи під піцу використовують тісто з додаванням сметани і майонезу разом.
Необхідні продукти:
- сметана – 100 г;
- 2 курячих яйця;
- майонез – 100 г;
- борошно – 270 г;
- вода – 250 г;
- щіпка солі.
Час приготування — не більше 30 – 35 хвилин.
Калорійність основи на 100 г складає: 238,8 Ккал.
Покрокова інструкція:
- Борошно попередньо потрібно просіяти на ситечку, краще не один раз, так вона набереться повітря, стане пухка, що дозволить тесту бути легким і смачним.
- У борошно акуратно вливаємо воду, помішуючи. Після цього ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Структура тесту рідка.
- У тісто додаємо сметану і майонез, добре перемішуємо.
- Солимо основу для піци, тільки з цим не варто старатися, т. к. начинка ще додасть солонуватий присмак.
- Залишаємо тісто трохи підійти (хвилин 15-20). Потім виливаємо на сковороду або форму для випічки.
Наша основа для піци готова.
Рідке тісто для піци з майонезом і молоком
Як бачимо, основа для піци може бути не тільки еластична, але ще й рідка, наливна.
Нам знадобляться:
- 50-80 г дріжджів (можна взяти 1 пачку сухих);
- 50-60 г майонезу;
- 250 мл молока;
- 1 ложка олії;
- борошно – 250-300 г;
- щіпка солі.
Час приготування такої основи досить довгий – хвилин 30-40.
Калорійність — 272,3 Ккал.
Незалежно від того, які дріжджі ви будете використовувати, їх попередньо потрібно залити теплим молоком і поставити розходитися і набухати. Добре миску з дріжджами і молоком поставити на каструлю з теплою водою, так вони швидше підійдуть.
Після того, як дріжджі расстоялись, додати до них сіль, олію та інші інгредієнти. Додаємо трохи борошна і залишаємо хвилин на 10. Після підйому додати борошно і замісити отриману суміш. За структурою вона має бути схожа на рідку сметану. Тепер можна приступати до оформлення піци.
Грибна піца з заливного тесту
Розглянемо рецепт піци з грибами, де основа робиться з заливного тесту.
Нам знадобиться:
- основа для піци з заливного тесту;
- ковбаса (салямі) – 150-200 г;
- печериці – 250-300 г;
- цибуля – ½ середньої головки;
- помідори – 1 середнього розміру;
- сир твердих сортів – 80-100 р.
Час приготування такої піци – 40-45 хвилин, з урахуванням приготування тіста для основи.
Калорійність піци — не більш 269 Ккал.
Як приготувати тонку піцу з заливного тесту? Основу можна приготувати по одному з рецептів, описаних вище. Займемося начинкою. Гриби попередньо потрібно обсмажити з цибулею до готовності. Цибуля повинен придбати золотистий колір.
Ковбасу можна також використовувати шинку нарізаємо коліщатками, дуже тонкими.
Помідори нарізати пластинками. Можна і півкільцями, і кільцями.
Протерти сир дрібно. Можна і на крупній тертці.
Тісто акуратно розправити на деко і укласти начинку.
Збираємо нашу піцу: перший шар – ковбаса, потім гриби і цибулю, потім помідори і зверху сир. Шари викладаються акуратно, не торкаючись краю. Даємо можливість сиру трохи розтектися.
Наше частування поміщаємо в духовку, попередньо розігрів. Температура в духовці – 180 градусів. Як тільки сир розплавиться, страва готова.
Молоко з часником — користь і шкода, покрокові рецепти на різні випадки життя.
Покроковий рецепт лагмана з яловичини, читайте як приготувати страву в нашій статті.
Як приготувати сирний крем для капкейків — рецепт з фото покроковими підказками.
Кулінарні секрети досвідчених господинь
З часом, приготувати безліч страв, кожна господиня виробляє для себе певні навички і секрети готування того чи іншого блюда. Для піци теж існують свої особливості.
Кілька секретів від господині:
- щоб основа вийшла м'якою і ніжною, тісто розминають руками, а не розкочують качалкою;
- начинка піци не повинна містити в собі більше чотирьох інгредієнтів, а шари не повинні повторюватися двічі;
- правильно підібраний соус, а точніше правильно підібране його кількість – основа смачної піци. Шар соусу не повинен бути більше 1,5 див. в якості соусу використовують і томатну пасту, і кетчуп і кабачкову ікру, і навіть сири;
- соус не повинен бути рідким, інакше і тісто і начинка попливуть;
- зелень на піці розміщується прям перед самою подачею.
Таким чином, знаючи кілька порад досвідчених господинь, правильно приготоване тісто для піци на майонезі допоможе вам порадувати своїх гостей і домочадців чудовим блюдом.