10 июнь 2019 3 166

Покрокові рецепти тесту з майонезом для піци

З недавніх пір італійське блюдо – піца, стала і нашим улюбленим блюдом. Все частіше можна зустріти молодь, і не тільки, довго проводять час у піцерії.

Але, є дуже багато любителів цієї страви, які готують його будинку. Кожна жінка бажає здивувати своїми кулінарними можливостями. Щоб піца була смачною і ніжною, ми зібрали кілька цікавих рецептів для її основи.

Варто пам'ятати, що такі частування дуже калорійні. Представляємо таблицю калорійності інгредієнтів, що використовуються при приготуванні цього італійського блюда.

Продукт Ккал (100 г)
Борошно 327
Майонез 627
Цукор 374
Дріжджі 325
Яйця курячі 155
Сметана 206
Олія рослинна (соняшникова) 884
Молоко 42
Ковбаса копчено 301
Сир твердий 292-392
Помідори 18
Цибуля 40
Гриби свіжі 22
Основа на дріжджах з додаванням майонезу
Інгредієнти Кількість
дріжджі сухі - 1 ст. ложка
майонез - 5 ст. ложок
вода - 1 склянка
сіль - 1 ст. ложка
цукор - 1 ст. ложка
борошно - 2-3 склянки
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 311 Ккал
Досить поширеним тестом є дріжджове. Проте, якщо додати в нього трохи майонезу, воно стає найбільш м'яким, ніжним і смачним. Воно не пересихає і добре підходить для випічки. Це буде швидке тісто для піци на майонезі.

Покрокове приготування:

  1. Дріжджі залити теплою водою, злегка розмішати і залишити розчинятися і підходити на 15-20 хвилин.
  2. В окрему глибоку посуд насипати борошна і зробити в ній поглиблення, в самій середині.
  3. Після того як дріжджі розійшлися, влити їх у борошно.
  4. Потім у борошно всипати сіль, цукор, потім майонез.
  5. Тісто добре розмішати і вимісити на столі.
  6. Залишити на пів години в теплому місці, щоб підійшло.
  7. По закінченні часу, основа наша буде готова. Тепер приступаємо до випічки.

Такий рецепт виконується дуже легко і не складе праці в приготуванні, навіть для молодої господині.

Бездріжджове тісто на піцу

Якщо під рукою не виявилося дріжджів, а хочеться порадувати себе і близьких, можна використовувати цей варіант рецепту тесту. Мінімальний набір продуктів завжди знайдеться і в магазині, і вдома.

Необхідні інгредієнти:

  • майонез — 3 ст. ложки;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • сіль – 1 щіпка;
  • оцет – 2-3 краплі.

Часу на приготування піде від 15 до 30 хвилин.

Калорійність на 100 г: 376 Ккал.

Розглянемо приготування тіста на піцу на майонезі без дріжджів поетапно. В мисці всі інгредієнти змішуються і замішується тісто.

При цьому його структура повинна нагадувати сметану, або як на оладки.

При використанні такого тесту для піци потрібно враховувати один момент: основу випікають окремо, не більше 10 хвилин.

Рецепт тіста для піци зі сметаною і майонезом

Серед варіантів швидкого приготування основи під піцу використовують тісто з додаванням сметани і майонезу разом.

Необхідні продукти:

  • сметана – 100 г;
  • 2 курячих яйця;
  • майонез – 100 г;
  • борошно – 270 г;
  • вода – 250 г;
  • щіпка солі.

Час приготування — не більше 30 – 35 хвилин.

Калорійність основи на 100 г складає: 238,8 Ккал.

Покрокова інструкція:

  1. Борошно попередньо потрібно просіяти на ситечку, краще не один раз, так вона набереться повітря, стане пухка, що дозволить тесту бути легким і смачним.
  2. У борошно акуратно вливаємо воду, помішуючи. Після цього ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Структура тесту рідка.
  3. У тісто додаємо сметану і майонез, добре перемішуємо.
  4. Солимо основу для піци, тільки з цим не варто старатися, т. к. начинка ще додасть солонуватий присмак.
  5. Залишаємо тісто трохи підійти (хвилин 15-20). Потім виливаємо на сковороду або форму для випічки.

Наша основа для піци готова.

Рідке тісто для піци з майонезом і молоком

Як бачимо, основа для піци може бути не тільки еластична, але ще й рідка, наливна.

Нам знадобляться:

  • 50-80 г дріжджів (можна взяти 1 пачку сухих);
  • 50-60 г майонезу;
  • 250 мл молока;
  • 1 ложка олії;
  • борошно – 250-300 г;
  • щіпка солі.

Час приготування такої основи досить довгий – хвилин 30-40.

Калорійність — 272,3 Ккал.

Незалежно від того, які дріжджі ви будете використовувати, їх попередньо потрібно залити теплим молоком і поставити розходитися і набухати. Добре миску з дріжджами і молоком поставити на каструлю з теплою водою, так вони швидше підійдуть.

Після того, як дріжджі расстоялись, додати до них сіль, олію та інші інгредієнти. Додаємо трохи борошна і залишаємо хвилин на 10. Після підйому додати борошно і замісити отриману суміш. За структурою вона має бути схожа на рідку сметану. Тепер можна приступати до оформлення піци.

Грибна піца з заливного тесту

Розглянемо рецепт піци з грибами, де основа робиться з заливного тесту.

Нам знадобиться:

  • основа для піци з заливного тесту;
  • ковбаса (салямі) – 150-200 г;
  • печериці – 250-300 г;
  • цибуля – ½ середньої головки;
  • помідори – 1 середнього розміру;
  • сир твердих сортів – 80-100 р.

Час приготування такої піци – 40-45 хвилин, з урахуванням приготування тіста для основи.

Калорійність піци — не більш 269 Ккал.

Як приготувати тонку піцу з заливного тесту? Основу можна приготувати по одному з рецептів, описаних вище. Займемося начинкою. Гриби попередньо потрібно обсмажити з цибулею до готовності. Цибуля повинен придбати золотистий колір.

Ковбасу можна також використовувати шинку нарізаємо коліщатками, дуже тонкими.

Помідори нарізати пластинками. Можна і півкільцями, і кільцями.

Протерти сир дрібно. Можна і на крупній тертці.

Тісто акуратно розправити на деко і укласти начинку.

Збираємо нашу піцу: перший шар – ковбаса, потім гриби і цибулю, потім помідори і зверху сир. Шари викладаються акуратно, не торкаючись краю. Даємо можливість сиру трохи розтектися.

Наше частування поміщаємо в духовку, попередньо розігрів. Температура в духовці – 180 градусів. Як тільки сир розплавиться, страва готова.

Молоко з часником — користь і шкода, покрокові рецепти на різні випадки життя.

Покроковий рецепт лагмана з яловичини, читайте як приготувати страву в нашій статті.

Як приготувати сирний крем для капкейків — рецепт з фото покроковими підказками.

Кулінарні секрети досвідчених господинь

З часом, приготувати безліч страв, кожна господиня виробляє для себе певні навички і секрети готування того чи іншого блюда. Для піци теж існують свої особливості.

Кілька секретів від господині:

  • щоб основа вийшла м'якою і ніжною, тісто розминають руками, а не розкочують качалкою;
  • начинка піци не повинна містити в собі більше чотирьох інгредієнтів, а шари не повинні повторюватися двічі;
  • правильно підібраний соус, а точніше правильно підібране його кількість – основа смачної піци. Шар соусу не повинен бути більше 1,5 див. в якості соусу використовують і томатну пасту, і кетчуп і кабачкову ікру, і навіть сири;
  • соус не повинен бути рідким, інакше і тісто і начинка попливуть;
  • зелень на піці розміщується прям перед самою подачею.

Таким чином, знаючи кілька порад досвідчених господинь, правильно приготоване тісто для піци на майонезі допоможе вам порадувати своїх гостей і домочадців чудовим блюдом.

Що ще почитати: