Як приготувати простий шоколадний торт
Шоколадна випічка є однією з найулюбленіших для маленьких ласунів. Відвідуючи маленькі кав'ярні або ресторану, ми навіть у зрілому віці не можемо собі відмовити в задоволенні від цього десерту: тістечку, кусочок тортика або маленького брауні.
Але буває, що бажання поласувати виникає спонтанно, і доводиться перевтілюватися в кондитера і творити з шедеври у себе на кухні. Варто в бісквітне тісто додати простого какао порошку або розчинної кави, плитку темного шоколаду – і шоколадний торт готовий.
Для таких тортиків використовують різні крему – від простої згущеного молока з маслом до вершково-сирних. Просочують їх фруктовими сиропами, алкоголем і прослаивают ягодами. Творити і експериментувати можна без кінця, все у ваших здібностях, і вашої фантазії.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 550 г |
Яйце - | 2 шт. |
Цукор - | 300 г |
Олія соняшникова - | 150 мл |
Кефір - | 0.5 л |
Сода харчова - | 0.5 ч. л. |
Какао боби - | 6 шт. |
Молоко - | 6 ст. л. |
Вода - | 6 ст. л. |
Масло вершкове - | 300 г |
Ваніль - | 1 упаковка |
Варена згущене молоко - | 1 банку |
Горіхи будь-які за бажанням - | 100 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 410 Ккал |
Змішуємо всі сухі складові шоколадного бісквіта: половину цукру (можна змолоти в пудру, щоб швидше розчинився), соду, протрушенную борошно, подрібнені в порошок какао боби.
Потім з'єднуємо рідку половину тіста: охолоджені яйця, кефір (можна ряжанку), олія нерафінована. Збиваємо масу звичайною виделкою, просто щоб продукти перемішалися. Вводимо рідку частину невеликими партіями в суху основу тесту, вимішуємо не поспішаючи, щоб не було борошняних грудок.
Включаємо електродуховку на 185 °С. Форму застеляємо пергаментом, промазуємо маслом і виливаємо все тісто відразу. Випікаємо корж сорок хвилин, не заглядаючи в духовку.
Молоко, ваніль, воду і цукор, що залишився з какао порошком з'єднуємо в залізній мисці і проварюємо п'ять хвилин, постійно перемішуючи.
М'яке масло вершкове розрізаємо на шматки, виливаємо варену згущенку і перебиваємо крем в пишну масу.
Витягаємо шоколадний бісквіт, накриваємо рушником і даємо охолонути. Спеціальною ниткою поділяємо корж на три частини. Так як він добре підніметься, коржі будуть не тонкими. Промазуємо кожен корж кремом рясно, і боки теж.
Зверху рясно поливаємо шоколадною глазур'ю і притрушиваем подрібненими горіхами.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний торт з какао
Звичайний сметанник в секунду перетворюється в шоколадний торт, якщо в склад додати какао порошок. Готується він швидко і за підсумком виходить смачний і легкий десерт.
Компоненти:
- Борошно – 400 г;
- Яйця – 3 шт.;
- Какао порошок – 6 ст. л;
- Цукор – 200 г;
- Сметана – 600 мл;
- Цукрова пудра – 200 г;
- Темний шоколад – 1 плитка;
- Сода – 1 ч. л.;
- Маргарин або спред – 100 г;
- Масло вершкове – 150 г;
- Ванілін – 1 упаковка;
- Молоко – 1 стакан;
- Пекарський порошок – 1 упаковка.
Час приготування: три години.
Калорійність: 380 Ккал/ 100 р.
В маленький сотейник ламаємо плитку шоколаду і рубаємо масло вершкове, ставимо на газ і топимо масу, постійно помішуючи, приблизно десять хвилин. Знімаємо, даємо охолонути і накладаємо половину домашньої сметани. Промешиваем дерев'яною ложкою. Всипаємо потроху цукрову пудру, не припиняючи процесу.
Беремо дві форми, промазуємо маслом вершковим, притрушиваем какао порошком. Встановлюємо термодатчик духовки на 190 °С.
Яйця, які полежали при кімнатній температурі, збиваємо з маргарином і цукром до гомогенної стійкої маси. Окремо змішуємо суху частину тіста: протрушенную соду, борошно, какао, пекарський порошок і ванілін. Не кваплячись, з'єднуємо обидві суміші, викладаємо сметану і частинами підливаємо прогріте молоко. Тісто вийде досить густим. Ложкою накладаємо його в заздалегідь приготовлені форми і ставимо випікатися на півгодини.
Виймаємо, даємо охолонути десять хвилин, прорізаємо филейным ножем по колу між коржем і формою, витягаємо бісквіт, перевернувши догори дном. Залишаємо остаточно охолонути на дві години.
Поділяємо кожен корж на три частини і змащуємо, не шкодуючи готового крему. Залишаємо просочитися на одну ніч або шість-сім годин.
Шоколадний торт «Маркіз»
Гурмани та поціновувачі шоколадної випічки обов'язково порадіють торту «Маркіз». Він має пористу пухку структуру, заварний шоколадний крем, і для нього потрібні прості продукти.
Компоненти:
- Борошно – 450 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Цукор – 250 г;
- Згущене молоко – 1 банка;
- Масло вершкове – 500 г;
- Сода – 1 ч. л.;
- Лимон – 0.5 шт;
- Какао – 1 упаковка;
- Ваніль – 1 упаковка;
- Кисле молоко – 0.5 л;
- Вода – 100 мл
Час приготування: годину.
Калорійність: 400 Ккал/ 100 р.
Протрушенную борошно змішуємо з ваніллю і какао. Яйця збиваємо з порцією цукру в густу стійку масу. 250 грамів масла вершкового розтоплюємо в мікрохвильовці, вливаємо кисле молоко (можна кефір будь-якої жирності), обережно вводимо гоголь-моголь, потім борошняну суміш і перемішуємо тісто в гомогенну масу. Занурюємо охолодитися на дві години.
Розрізаємо помитий лимон навпіл, проколюємо виделкою дірки в м'якоті і, вичавлюючи сік на соду, гасимо її і вливаємо в шоколадне тісто. Встановлюємо терморегулятор духовки на 185 °С.
Велике деко устеляємо калькою і вливаємо частина тесту (буде три коржа, розподіляйте на око), мокрою ложкою розрівнюємо по поверхні і занурюємо випікатися на тридцять хвилин. Готовність коржа можна перевірити зубочисткою.
З залізній мисці збиваємо згущене молоко, цукор, що залишився і воду. Окремо з'єднайте дві ложки борошна і три ложки какао. Всипаємо в рідкий крем і проварюємо п'ять хвилин, постійно перемішуючи до загустіння. Знімаємо даємо охолонути і перебиваємо в густу масу з вершковим маслом.
Рясно промазуємо, не шкодуючи крему, готові коржі, зрізаємо нерівності на торті. Зверху притрушиваем кокосовою стружкою, крихтою з обрізків або горіхами. Залишаємо охолонути мінімум на півгодини.
Солянка в мультиварці рецепт, який виручить вас в будь-яку хвилину. Залишилися шматочки м'яса, сиру та шинки після застілля? Не біда — приготуйте солянку!
Простий рецепт торта на кефірі — це неймовірний десерт, який можна приготувати за кілька хвилин. Але смак ні трішки не гірше — пробуйте це рецепт з покроковим фото.
Як приготувати рецепт крабових паличок в клярі з майонезом. Читайте , як приготувати.
Як спекти торт з шоколадом в мультиварці
Шоколадні десерти випікають не тільки в спеціальних кондитерських духових шафах, але і в мультиварці теж. Для цього потрібно мінімальний пакет продуктів, трохи вашого часу і бажання.
Компоненти:
- Борошно – 2 склянки;
- Молоко – 1 стакан;
- Вода – 1 склянка;
- Какао – 4 ст. л.;
- Цукор – 2 склянки;
- Рослинна олія – 4 ст. л.;
- Пекарський порошок – 1 упаковка;
- Яйця – 2 шт.;
- Заморожена вишня – 200 г;
- Лікер – 5 ст. л.;
- Вершки жирні – 200 мл;
- Шоколадна крихта – 150 р.
Час приготування: дві години.
Калорійність: 490 Ккал/ 100 р.
З'єднуємо сипучі компоненти бісквіта: протрушенную борошно, половину цукру, розпушувач, какао. Все добре перемішуємо. Яйця збиваємо, додаємо масло рослинне і ще раз промешиваем. Вливаємо трохи теплого молока, потім сухої суміші, так чергуючи компоненти замішуємо рідке шоколадне тісто.
Включаємо агрегат на функцію випічки. Змащуємо чашу вершковим маслом і виливаємо тісто. Готуємо півтори години. Завдяки змазування маслом, бісквіт без труднощів вийде з чаші.
Охолоджені свіжі вершки збиваємо з останнім цукром і ваніліном. Корж розрізаємо на три чотири, просочуємо їх шоколадним лікером. Якщо будуть їсти діти – сиропом або компотом.
Змащуємо вершковим кремом, зверху довільно викладаємо розморожені вишні. За цією схемою збираємо весь торт, боки обмазуємо кремом і посипаємо зверху шоколадною крихтою.
Теплі коржі шоколадного торта рекомендується розрізати гарячим ножем, щоб уникнути деформації і розривів. Якщо коржі починають пригорати, під низ поставте ємність з водою. Небажано сильно плескати дверцятами, він може швидко впасти.
Шоколадні бісквіти рекомендують залишити відлежатися шість-вісім годин, так смак буде більш насиченим.
Приємного апетиту!