21 май 2019 1 793

Як приготувати простий шоколадний торт

Шоколадна випічка є однією з найулюбленіших для маленьких ласунів. Відвідуючи маленькі кав'ярні або ресторану, ми навіть у зрілому віці не можемо собі відмовити в задоволенні від цього десерту: тістечку, кусочок тортика або маленького брауні.

Але буває, що бажання поласувати виникає спонтанно, і доводиться перевтілюватися в кондитера і творити з шедеври у себе на кухні. Варто в бісквітне тісто додати простого какао порошку або розчинної кави, плитку темного шоколаду – і шоколадний торт готовий.

Для таких тортиків використовують різні крему – від простої згущеного молока з маслом до вершково-сирних. Просочують їх фруктовими сиропами, алкоголем і прослаивают ягодами. Творити і експериментувати можна без кінця, все у ваших здібностях, і вашої фантазії.

Шоколадний торт: самий простий покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошно - 550 г
Яйце - 2 шт.
Цукор - 300 г
Олія соняшникова - 150 мл
Кефір - 0.5 л
Сода харчова - 0.5 ч. л.
Какао боби - 6 шт.
Молоко - 6 ст. л.
Вода - 6 ст. л.
Масло вершкове - 300 г
Ваніль - 1 упаковка
Варена згущене молоко - 1 банку
Горіхи будь-які за бажанням - 100 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 410 Ккал
Для смачного шоколадного десерту рекомендується використовувати тільки натуральний темний шоколад або какао боби, перемелені власноруч. Самий простий у приготуванні шоколадний торт робиться на кефірі.

Змішуємо всі сухі складові шоколадного бісквіта: половину цукру (можна змолоти в пудру, щоб швидше розчинився), соду, протрушенную борошно, подрібнені в порошок какао боби.

Потім з'єднуємо рідку половину тіста: охолоджені яйця, кефір (можна ряжанку), олія нерафінована. Збиваємо масу звичайною виделкою, просто щоб продукти перемішалися. Вводимо рідку частину невеликими партіями в суху основу тесту, вимішуємо не поспішаючи, щоб не було борошняних грудок.

Включаємо електродуховку на 185 °С. Форму застеляємо пергаментом, промазуємо маслом і виливаємо все тісто відразу. Випікаємо корж сорок хвилин, не заглядаючи в духовку.

Молоко, ваніль, воду і цукор, що залишився з какао порошком з'єднуємо в залізній мисці і проварюємо п'ять хвилин, постійно перемішуючи.

М'яке масло вершкове розрізаємо на шматки, виливаємо варену згущенку і перебиваємо крем в пишну масу.

Витягаємо шоколадний бісквіт, накриваємо рушником і даємо охолонути. Спеціальною ниткою поділяємо корж на три частини. Так як він добре підніметься, коржі будуть не тонкими. Промазуємо кожен корж кремом рясно, і боки теж.

Зверху рясно поливаємо шоколадною глазур'ю і притрушиваем подрібненими горіхами.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний торт з какао

Звичайний сметанник в секунду перетворюється в шоколадний торт, якщо в склад додати какао порошок. Готується він швидко і за підсумком виходить смачний і легкий десерт.

Компоненти:

  • Борошно – 400 г;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Какао порошок – 6 ст. л;
  • Цукор – 200 г;
  • Сметана – 600 мл;
  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Темний шоколад – 1 плитка;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Маргарин або спред – 100 г;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Ванілін – 1 упаковка;
  • Молоко – 1 стакан;
  • Пекарський порошок – 1 упаковка.

Час приготування: три години.

Калорійність: 380 Ккал/ 100 р.

В маленький сотейник ламаємо плитку шоколаду і рубаємо масло вершкове, ставимо на газ і топимо масу, постійно помішуючи, приблизно десять хвилин. Знімаємо, даємо охолонути і накладаємо половину домашньої сметани. Промешиваем дерев'яною ложкою. Всипаємо потроху цукрову пудру, не припиняючи процесу.

Беремо дві форми, промазуємо маслом вершковим, притрушиваем какао порошком. Встановлюємо термодатчик духовки на 190 °С.

Яйця, які полежали при кімнатній температурі, збиваємо з маргарином і цукром до гомогенної стійкої маси. Окремо змішуємо суху частину тіста: протрушенную соду, борошно, какао, пекарський порошок і ванілін. Не кваплячись, з'єднуємо обидві суміші, викладаємо сметану і частинами підливаємо прогріте молоко. Тісто вийде досить густим. Ложкою накладаємо його в заздалегідь приготовлені форми і ставимо випікатися на півгодини.

Виймаємо, даємо охолонути десять хвилин, прорізаємо филейным ножем по колу між коржем і формою, витягаємо бісквіт, перевернувши догори дном. Залишаємо остаточно охолонути на дві години.

Поділяємо кожен корж на три частини і змащуємо, не шкодуючи готового крему. Залишаємо просочитися на одну ніч або шість-сім годин.

Шоколадний торт «Маркіз»

Гурмани та поціновувачі шоколадної випічки обов'язково порадіють торту «Маркіз». Він має пористу пухку структуру, заварний шоколадний крем, і для нього потрібні прості продукти.

Компоненти:

  • Борошно – 450 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Цукор – 250 г;
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Масло вершкове – 500 г;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Лимон – 0.5 шт;
  • Какао – 1 упаковка;
  • Ваніль – 1 упаковка;
  • Кисле молоко – 0.5 л;
  • Вода – 100 мл

Час приготування: годину.

Калорійність: 400 Ккал/ 100 р.

Протрушенную борошно змішуємо з ваніллю і какао. Яйця збиваємо з порцією цукру в густу стійку масу. 250 грамів масла вершкового розтоплюємо в мікрохвильовці, вливаємо кисле молоко (можна кефір будь-якої жирності), обережно вводимо гоголь-моголь, потім борошняну суміш і перемішуємо тісто в гомогенну масу. Занурюємо охолодитися на дві години.

Розрізаємо помитий лимон навпіл, проколюємо виделкою дірки в м'якоті і, вичавлюючи сік на соду, гасимо її і вливаємо в шоколадне тісто. Встановлюємо терморегулятор духовки на 185 °С.

Велике деко устеляємо калькою і вливаємо частина тесту (буде три коржа, розподіляйте на око), мокрою ложкою розрівнюємо по поверхні і занурюємо випікатися на тридцять хвилин. Готовність коржа можна перевірити зубочисткою.

З залізній мисці збиваємо згущене молоко, цукор, що залишився і воду. Окремо з'єднайте дві ложки борошна і три ложки какао. Всипаємо в рідкий крем і проварюємо п'ять хвилин, постійно перемішуючи до загустіння. Знімаємо даємо охолонути і перебиваємо в густу масу з вершковим маслом.

Рясно промазуємо, не шкодуючи крему, готові коржі, зрізаємо нерівності на торті. Зверху притрушиваем кокосовою стружкою, крихтою з обрізків або горіхами. Залишаємо охолонути мінімум на півгодини.

Солянка в мультиварці рецепт, який виручить вас в будь-яку хвилину. Залишилися шматочки м'яса, сиру та шинки після застілля? Не біда — приготуйте солянку!

Простий рецепт торта на кефірі — це неймовірний десерт, який можна приготувати за кілька хвилин. Але смак ні трішки не гірше — пробуйте це рецепт з покроковим фото.

Як приготувати рецепт крабових паличок в клярі з майонезом. Читайте , як приготувати.

Як спекти торт з шоколадом в мультиварці

Шоколадні десерти випікають не тільки в спеціальних кондитерських духових шафах, але і в мультиварці теж. Для цього потрібно мінімальний пакет продуктів, трохи вашого часу і бажання.

Компоненти:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Молоко – 1 стакан;
  • Вода – 1 склянка;
  • Какао – 4 ст. л.;
  • Цукор – 2 склянки;
  • Рослинна олія – 4 ст. л.;
  • Пекарський порошок – 1 упаковка;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Заморожена вишня – 200 г;
  • Лікер – 5 ст. л.;
  • Вершки жирні – 200 мл;
  • Шоколадна крихта – 150 р.

Час приготування: дві години.

Калорійність: 490 Ккал/ 100 р.

З'єднуємо сипучі компоненти бісквіта: протрушенную борошно, половину цукру, розпушувач, какао. Все добре перемішуємо. Яйця збиваємо, додаємо масло рослинне і ще раз промешиваем. Вливаємо трохи теплого молока, потім сухої суміші, так чергуючи компоненти замішуємо рідке шоколадне тісто.

Включаємо агрегат на функцію випічки. Змащуємо чашу вершковим маслом і виливаємо тісто. Готуємо півтори години. Завдяки змазування маслом, бісквіт без труднощів вийде з чаші.

Охолоджені свіжі вершки збиваємо з останнім цукром і ваніліном. Корж розрізаємо на три чотири, просочуємо їх шоколадним лікером. Якщо будуть їсти діти – сиропом або компотом.

Змащуємо вершковим кремом, зверху довільно викладаємо розморожені вишні. За цією схемою збираємо весь торт, боки обмазуємо кремом і посипаємо зверху шоколадною крихтою.

Теплі коржі шоколадного торта рекомендується розрізати гарячим ножем, щоб уникнути деформації і розривів. Якщо коржі починають пригорати, під низ поставте ємність з водою. Небажано сильно плескати дверцятами, він може швидко впасти.

Шоколадні бісквіти рекомендують залишити відлежатися шість-вісім годин, так смак буде більш насиченим.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: