20 март 2019 881

Рецепти дивовижного святкового печива на Новий рік 2017

Запах хвої і мандаринів, які падають пластівці снігу за вікном, різдвяні фільми, тепло в будинку і ароматний чарівний гарячий чай — що може бути прекрасніше для святкування Нового 2017 року? У цю холодну пору хочеться зігрітися всередині: провести час з рідними і близькими за чашкою гарячого напою.

Наступна добірка рецептів печива не залишить байдужою жодну хазяйку: простота приготування в поєднанні з приголомшливим результатом прищепить вам звичку піч ласощі круглий рік. Отже, що подавати до чаювання з печива на Новий рік 2017?

Шоколадний пряник
Інгредієнти Кількість
Плитка чорного шоколаду - приблизно 80 г
Вершкове масло - 30 г
Курячі яйця - 2 шт.
Пшеничне борошно - 100 г
Какао-порошок (вибирайте справжній) - 1 ст. ложка
Цукор-пісок - 50 г
Ванільний цукор - 1 ч. ложка
Розпушувач - ½ Ч. ложки
Сіль - маленька щіпка
Цукрова пудра - для посипання
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал
Морально підготуватися до зими і розправитися з депресією допомагають солодощі. Шоколад серед них займає особливе місце. Недарма кажуть: порахувати шанувальників цього продукту просто неможливо.

Господиням радимо не обходити стороною шоколад у випічці.

Для початку влаштовуємо для нарубаного шоколаду і масла водяну баню. На ній доводимо шоколадно-вершкову суміш до однорідності. В окремій ємності, використовуючи ручний міксер, збиваємо дочиста яйця і обидва види цукру.

Після того як шоколадно-масляна маса охолоне, акуратно вмішуємо в неї суміш з яєць і цукру.

В іншій посудині змішуємо сухі компоненти: попередньо пройшла випробування ситом борошно, какао і розпушувач. Тепер сміливо додавайте до неї рідку частину тесту. Використовуючи ложку або лопатку, доведіть тісто до однорідної густої структури.

По закінченні готування випічки-напівфабрикату», затягуємо тісто харчовою плівкою і ставимо в холодне місце на кілька годин. Тільки після застигання маси, слід приступати до формування печива.

Скористаємося чайною ложкою: вмістилося в неї тісто і буде необхідною кількістю для печива-кульки. Приблизний діаметр фігури повинен становити близько 3 див.

Перед тим як зайнятися безпосереднім випіканням, обваляем кулі в цукровій пудрі. Підігріваємо духовку до 170 градусів.

Вистилаємо форму папером для випічки і розкладаємо кульки, дотримуючись відстань в 2-5 сантиметрів один від одного. Відправляємо запікатися пряники на не більше ніж 10 хвилин.

На замітку: уникайте перепекания! Волога внутрішня структура печива, покритого ніжною скоринкою в дусі трюфелів — ось ідеальне опис страви.

Данина традиціям: імбирне печиво

Імбирні пряники — традиційне ласощі країн Європи. Їм в поєднанні зі склянкою теплого молока прийнято пригощати Санта-Клауса, який приходить в Різдвяну ніч. Проте не втрачають зручного випадку насолодитися ароматною випічкою і звичайні люди. Для випікання «ginger cookies» запасіться:

  • Пшеничного борошном — 350 г;
  • Содою (звичайної харчової) — 1 ч. ложкою;
  • Меленим імбиром — 2 ч. ложками;
  • Меленої запашної корицею — 1 ч. ложкою;
  • Вершковим маслом (не спредом) — 125 г;
  • Коричневим цукром-піском — 175 г;
  • Курячим яйцем — 1 шт.;
  • Инвертным сиропом або рідким медом — 4 ст. ложками.

Спершу просіваємо борошно, в яку втручається сухі елементи рецепта: соду, стружку імбиру, мелену корицю.

Висипаємо її в глибоку чашу або ємність кухонного комбайна, додаємо порубанное масло, ретельно вимішуємо руками або силою машини. Коли маса буде нагадувати крихти від хліба, додаємо цукор.

Збиваємо сироп з яйцем і відправляємо до вершково-борошняної суміші і збиваємо (на це в ручному режимі піде чимало часу, тому постарайтеся відшукати хоча б потужний ручний міксер).

З тіста формуємо кулю, загортаємо харчовою плівкою, відправляємо на 10-20 хвилин в холодильну камеру.

Підігріваємо духовку до 180-градусної температури, застеляємо деко пергаментним папером. З розкотив в полусантиметровую товщину тесту вирізаємо печиво бажаної форми. Поверхневий шар ласощі-напівфабрикату повинен бути присипаний борошном.

Вже протягом найближчих 15 хвилин солодкість залучить всіх на кухню. Покрите золотисто-коричневою скоринкою, пропечене печиво можна прикрасити глазур'ю.

Новорічне печиво пісочне

Якщо вам хочеться приготувати на Новий рік 2017 максимальне просте, але не подводящее своїми гастрономічними якостями ласощі, то використовуйте стандартний рецепт пісочного печива.

Він включає в себе продукти:

  • Пшеничне борошно — 200-220 г;
  • Вершкове (жирне) масло — 150 г;
  • Цукор — 150 г;
  • Куряче яйце — 1 шт.;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка;
  • Сіль — трохи.

Перший крок полягає в розтоплюванні жиру. Поки продукт буде плавитися і охолоджуватися, слід приготувати яєчно-цукрову суміш: просто розітріть яйця з підсолоджувачем до отримання білої маси.

На наступному етапі влийте в збиту масу остигле розтоплене масло (температура може бути теплою, але не гарячою, щоб уникнути згортання яєчного білка). Ретельно вимісіть до однорідності.

В отримане рідке тісто всипте суміш з решти сухих інгредієнтів — борошна, розпушувача і солі. Для початку замішують тісто, використовуючи ложку, а коли воно набуде більш тверду структуру — змащеними олією руками.

Пісочне тісто схоже на тісто для локшини, однак, якщо переборщити з борошном, готове тісто не буде мати здобного смаку, так і характерна йому розсипчастість зникне. Не забудьте охолодити масу в холодильнику.

Присипте поверхню робочого столу борошном, на якому розкачати пластом. Товщина його не повинна перевищувати півсантиметра. Викладайте ласощі будь-яких форм і розмірів на промазану маслом кальку, выстеленную на деку. Коли піднос заповниться, відправляйте його в духовку, підігріту до 195-200 градусів. Випікайте від 8 до 12 хвилин.

На замітку: якщо боїтеся, що смак оригінального пісочного печива здасться вам простий, розбавте тісто наповнювачами у вигляді кориці, горіхів, цукатів і інших добавок.

Сметанно-медове печиво на Новий рік 2017

Смачний рецепт новорічного печива зажадає наявність продуктів, що знаходяться не в кожному холодильнику. Тим не менш витрачені зусилля і фінанси того варті: ніжне, розсипчасте, воістину святковий воно складе гідну конкуренцію висококалорійним тортів. Використовуйте:

  • Пшеничне борошно — 600 г;
  • Жирну сметану — 350 г;
  • Вершкове масло (не спред) — 100 г;
  • Густий мед — 2 ст. ложки;
  • Цукровий пісок — 150 р.

Принцип приготування печива з сметанно-медової суміші на Новий рік 2017 гранично простий. У топленном на тихому вогні вершковому маслі розчинити медову і цукрову частина інгредієнтів.

Далі, ретельно вмішати сметану. У готову вершково-солодку масу включити просіяне борошно, тим самим замішуючи тісто.

З розкатаного тіста товщиною в 0,5 см, вирізати печиво бажаної форми. Застелити піднос папером для випічки і розташувати на ньому сформований ласощі, обов'язково роблячи відступи між кожним ласощами.

Температура духової шафи повинна складати близько 180 градусів, а загальна тривалість випікання — від 8 до 15 хвилин.

Новорічне печиво з пряним присмаком

Незвичайний смак з пряними нотками, що створюють ідеальний новорічний букет ароматів, доповнить теплі зимові розмови за чаюванням у колі старих добрих друзів або в оточенні партнерів по роботі. Для приготування пряної випічки вам знадобиться:

  • Коричневий цукор-пісок — 170-180 г;
  • Вершкове (жирне) масло — 100 г;
  • 10% вершки — 100 мл;
  • Пшеничне борошно — 400 г;
  • Куряче яйце — 1 шт.;
  • Какао-порошок (тільки натуральний) — 3 ст. ложки;
  • Мед — 3 ст. ложки;
  • Розпушувач — 2 ч. ложки;

За гастрономічні особливості ласощі відповідають різні пряні інгредієнти. Ідеальний набір складе букет з перемелених насіння гвоздики, плодів кардамоновим дерева, кориці, мускатного горіха, імбиру. За гірку насолоду відповідає темний шоколад.

Послідовність приготування пряного новорічного печива така:

  1. Змішуємо борошно і розпушувач, просіваємо;
  2. Нарізаємо вершкове масло, додаємо його в борошно;
  3. В ту ж ємність відправляємо цукор, яйця та мед;
  4. Додаємо прянощі. Приблизна кількість: або ¼ ½ чайна ложка кожній;
  5. Замішуємо однорідне тісто;
  6. Вимішане тісто загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильну камеру на півгодини;
  7. Припудрюємо стіл для розкачування тіста борошном;
  8. Розкачуємо рівномірний пласт тіста. Стандартна товщина — 5 міліметрів;
  9. Формуємо печиво, використовуючи підручні або спеціальні засоби;
  10. На деку вистилаємо пергамент і збризкуємо останній водою;
  11. Відправляємо печиво-напівфабрикат у розігрітий до двох сотень градусів духовку на 5-8 хвилин.

На замітку: уникайте підрум'янення пряного ласощі. Пересушена печиво приносить мало задоволення.

Для оформлення печива шляхом створення водяній бані розтопити шоколад; розігріємо вершки і всыпем в них какао і доведемо до загустів стану. Змастіть печиво густий вершковою помадкою і теплим шоколадом.

Млинцевий торт рецепт зі сметаною і згущеним молоком — пробуйте і насолоджуйтеся.

Равіолі рецепт з фото і різноманітними начинками — читайте в нашому онлайн журналі.

Прочитайте як правильно робити збиті вершки в домашніх умовах.

Святкове печиво «Біжи, біжи, Рудольф!»

Олень є невід'ємною частина святкової новорічної феєрії. Він направляє чарівні сани з Дідом Морозом та подарунками до домівок слухняних діток.

Печиво «Рудольфик» направлено на останніх: веселий і грайливий зовнішній вигляд не залишить байдужим жодного маленького харчового гурмана.

Для приготування печива-олененков запасіться:

  • Пшеничного борошном — 300 г;
  • Курячим яйцем — 1 шт.;
  • Цукром — 100 г;
  • Вершковим (жирним) маслом — 125 г;
  • Медом — 3 ст. ложками;
  • Содою — 1 ч. ложкою;
  • Цедрою апельсина (свіжої або висушеної) і корицею;
  • Маленькими кренделиками, краплями шоколаду та M&m's або Skittles.

У розтоплені на тихому вогні масло і мед відправте натерту апельсинову цедру від одного плоду (помаранчевий шар, перетворений в стружку за допомогою терки), корицю. Додаємо соду і очікуємо ефектною хімічної реакції: вспенившуюся масу. Якщо цього не відбувається киньте в олійно-медову масу лимонну кислоту на кінчику ножа.

В окремій ємності змішайте борошно з яйцем, підсолоджувачів і олійно-медової сумішшю. Вимісіть однорідне тісто і відправте його на відпочинок. Через 30 хвилин перебування при 18-25-градусній температурі, розкачайте з тіста пласт і виріжте бажані форми. Запікайте в духовці на деку, застеленому пергаментом, при температурі 180 градусів близько 8 хвилин.

Після закінчення випікання, з розділених навпіл крендельков створіть рогу, з різнокольорових эмэндэмс-цукерок — очкі, а з шоколадною краплі — носики.

На замітку: сміливо підключайте до процесу готування діточок. Створення стада «рудольфиков» — заняття креативне і цікаве.

Невеликі підсумки

Обов'язково збирайте всю сім'ю: розділяти за чаюванням печиво, приготоване всією сім'єю, ще дорожче серцю і смачніше шлунку!

Використовуйте спеціальні формочки для створення незвичайного печива: зірки, ялинки, чоловічки і багато іншого.

В оздобленні печива проявляйте фантазію: готуйте глазур, посипайте кондитерської присипкою, спеціальними їстівними сріблястими кульками.

Що ще почитати: