16 апрель 2019 9 020

Як смачно і швидко приготувати куряче філе з картоплею в духовці

Куряче філе — часто купується продукт, воно недороге, швидко готується, володіє низькою калорійністю. Існує маса рецептів приготування цього м'яса, одним з варіантів є запікання філе в духовій шафі.

Ось кілька рецептів страв, в яких присутня куряче філе, всі вони нескладні у приготуванні, під силу навіть недосвідченим господаркам.

Куряче філе з картоплею, запечене в духовці
Інгредієнти Кількість
Куряче філе (можна зі шкіркою) - 4 шт
Дрібний картопля - 600 г
Масло соняшнику або оливкова - 0,5 склянки
Сіль - за своїми смаковими відчуттями
Мелений перчик - за смаком
Часник - 1 зубчик
Паприка сушена - за смаком
Оцет - 2 ст. ложки
Розмарин - гілочка
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 142 Ккал
Таке блюдо відоме практично кожній людині, його приготування вкрай просто, достатньо скласти в форму нарізану картоплю, шматочки філе, присолити і збризнути маслом, а після запекти.

Але якщо додати трохи зусиль і фантазії, вийде блюдо, яке не соромно подати гостям.

Духова шафа попередньо нагрівається приблизно до 220 градусів, решітка духовки заздалегідь переставляється на найнижчий рівень.

У великій посудині змішується нарізану картоплю, ложка оливкової або рослинного масла, додається половина чайної ложки солі, трохи меленого перцю — червоного або чорного, залежно від уподобань.

Все прикривається кришкою і інтенсивно струшується, так сіль і перець рівномірно розподіляться по картоплі. Отримана заготовка ставиться акуратно в мікрохвильову піч на кілька хвилин, вона повинна стати напівготової.

Куряче філе промивається і розрізається на половинки. Якщо брати філе зі шкіркою, при приготуванні м'ясо буде більш соковитим.

Шматочки м'яса натираються сумішшю солі і перцю з усіх боків. У сковорідку, придатну для запікання, наливається трохи олії в розігрітому маслі обсмажується філе з усіх боків, приблизно 15 хвилин, колір курячого м'яса повинен бути золотистим. Прибираємо готове м'ясо в окрему ємність.

В ту ж посудину, в якій смажилася грудка, викладається підготовлений картопля і пассеруется на сильному вогні протягом пари хвилин.

Тепер поверх картоплі викладається підготовлене філе шкіркою вгору і сковорода ставиться в розігріту духовочку приблизно на 12-17 хвилин.

Для соусу в будь-якій посудині змішуються дві столові ложки оцту (можна взяти яблучний або бальзамічний), сушена паприка, зубчик дрібно нарізаного часнику, кілька ложок рослинного масла, суміш підсолювати, перемішується, додається розмарин за смаком. Цим соусом поливається готове блюдо, яке подається на стіл прямо в сковороді.

Куряче філе з картоплею, запечене шарами

Ось ще один рецепт, простий і легкий у готуванні і, до речі сказати, дуже смачний. На 4 порції знадобиться:

  • Курячі грудки — 600 грам;
  • Нарізаний картопля — 5-6 штук;
  • Сіль і перець — за своїми смаковими відчуттями;
  • Майонез — 300 гр;
  • Сир — 200 гр;
  • Фольга;
  • Масло соняшнику — 2 ст. ложки.

Духова шафа розігрівається заздалегідь, філе промивається і розрізається на невеликі шматочки товщиною приблизно 0,5 див. М'ясо маринується сіллю і перцем.

Картопля розрізається на пластинки товщиною 0,5 див. Сир натирається на крупній тертці і змішують з майонезом.


Скляна форма для запікання злегка змащують рослинним маслом, на дно викладається промаринованное філе, шар картоплі, всі змащують сумішшю з сиру і майонезу. Далі шари повторюються, залежно від величини форми і кількості продуктів, зверху обов'язково повинен бути шар сиру і майонезу.

Форма закривається фольгою, необхідно проколоти в фользі кілька отворів для виходу пари, і ставлять у духову шафу. Час приготування — близько 30 хвилин, за п'ять хвилин до готовності фольга знімається. На сирі з'являється рум'яна кірочка.

Куряче філе з овочами і картоплею, запечене в духовці

М'ясо курки чудово поєднується з будь-якими овочами, існує маса рецептів приготування таких страв, ось один з них.

Компоненти страви на 4 порції:

  • Філе курки — 3 шт;
  • Картопля — 600 гр;
  • Болгарський перець (бажано червоний) — 1 шт;
  • Помідори — 3-4 шт;
  • Подрібнений часник — 1зубчік;
  • Сир твердих сортів — 100 гр;
  • Сіль і спеції — за своїми смаковими відчуттями;
  • Масло соняшнику — 2 ст. ложки;
  • Фольга.

Куряче філе розрізається уздовж на пластинки, відбивається тупою стороною ножа, натирається сіллю, приправами і подрібненим часником. Отставляется на 20 хвилин.

Картопля ріжеться на невеликі шматочки, перець очищається і нарізається кубиками, помідори — кружечками, сир натирається на крупній тертці. Перець і картопля змішуються у великій мисці, їх необхідно злегка підсолити.

На деко, злегка змащене маслом, укладаються відбивні з філе, зверху розкладається суміш овочів, помідори кружечками, все прикривається фольгою і ставиться в розігріту до 200 градусів духовку на 35-45 хвилин.

За 10 хвилин до готовності фольга знімається і страва засипається натертим сиром для появи рум'яної скоринки.


Смачна і соковита курка з рисом в духовці за нашим рецептом.Рецепт курячих котлет на пару в мультиварці стане у нагоді, якщо потрібно швидко і смачно нагодувати сім'ю ситним обідом, читайте як зробити.Курячі стегна запечені в духовці з картоплею, читайте як приготувати і дотримуйтесь наших порад.

Кілька порад господиням

Якщо для приготування даних страв використовується молода картопля, її не потрібно чистити, досить добре промити перед готуванням.

Краща посуд для запікання — скляна, в ній добре видно готовність страви, так і миється така посуд значно легше.

Філе для приготування цих страв бажано вибирати охолоджене, таке м'ясо буде більш соковитим.

Страви з курячим філе і картоплею дуже смачні і завжди користуються попитом і в домашніх любителів поїсти, і навіть у прискіпливих гостей.

Що ще почитати: