07 март 2019 2 837

Як смачно приготувати куряче філе з кабачками

До свіжого кабачка можна по-різному ставитися, але він, без сумніву, прикрасить будь-яку страву. У нього є гастрономічне гідність – легко переймати смак продуктів, з якими його готують, цей овоч – хороша основа для всіх страв з курячим філе. Ми підібрали для вас рецепти, які сподобаються вам і вашій родині.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
охолодженого курячого філе - 0,2 кг
часнику - 1 зубчик
кабачка - 1 шт.
оливкової олії extra virgin - 30 мл
чилі + імбиру - за бажанням
сік лайма - 20 мл
меду - 5 г
солі - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Вибирайте нескладні у приготуванні страви, якщо часу катастрофічно не вистачає. Є прості рецепти, які подобаються всім. Наприклад, курка з кабачками.

Як готувати куряче філе з кабачками на сковороді:

    1. Приготувати маринад: з'єднати натертий імбир з медом, соком лайма і перемішати;
    2. Порубати куряче м'ясо кубиками середньої величини, залити його маринадом і залишити на 10 хвилин;
    3. Часник подрібнити, стручок чилі розрізати на 4 частини і швидко обсмажити у великій сковорідці;
    4. Викласти в сковороду куряче філе, додати сіль, чорний перець і так само швидко обсмажити, весь час помішуючи;
    5. Додати нарізаний соломкою кабачки і тушкувати ще 20 хв;
    6. Подавати з січеною зеленню і свіжими овочами.

Рецепт запіканки з овочів, яєць і курячого філе

Варіантів запіканок з кабачків багато, але один з найсмачніших – з помідорами і курячим філе. Це кращий вечерю!

Що потрібно:

  • 3 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 20 мл рафінованої олії;
  • 250 г курячої м'якоті;
  • 3 кабачка;
  • мелений чорний перець – на смак;
  • 70 мл свіжих вершків;
  • 2 томата;
  • 4 яйця;
  • 200 г моцарели;
  • 150 г бринзи;
  • 1 стручок солодкого перцю;
  • петрушка листова + кухонна сіль – за смаком.

Приготування займе: 40 хв. Калорійність однієї порції: 300 ккал.

Як готувати:

  1. Кабачок почистити, нарізати кружечками;
  2. Викласти шар кабачків в змащену маслом вогнетривку форму. Приправити за смаком і поки залишити;
  3. Нарубленное кубиками м'ясо обсмажити в сковорідці на середній температурі, поки шматочки не підрум'яняться;
  4. Нарізати кубиками стручок перцю, додати подрібнений часник, цибуля, зелень, обсмажене м'ясо, моцарелу і перемішати. Викласти цю суміш на кабачки;
  5. Для останнього шару: нашаткувати помідори кружальцями і викласти на м'ясо з овочами. Бринзу натерти і посипати помідори;
  6. Приготувати соус: Розбити яйця в миску, додати вершки і збити віночком або міксером;
  7. Підготовлені продукти залити соусом і запікати в добре розігрітій духовій шафі до появи рум'яної, апетитною скоринки

Швидкі рулетики з кабачка з курячим філе

Рулетики завжди виглядають красиво і підходять не тільки для закуски, але і як самостійне блюдо.

Що потрібно:

  • 2 молодих і довгих кабачка (приблизно 15 см);
  • 2 зубчики часнику;
  • 30 р сметани;
  • 200 г курячої м'якоті;
  • рафінована олія для смаження;
  • 1 куряче яйце;
  • 20 г зелені кропу;
  • 100 г борошна пшеничного;
  • за смаком приправити спеціями.

Час приготування страви: 30 хв. Калорійність однієї порції рулетів: 240 ккал.

Приготування:

  1. Курячу м'якоть приправити сіллю і спеціями, загорнути у фольгу і запекти в духовці;
  2. Нарізати довгі кабачки пластинами трохи поперчити і посолити;
  3. Збити яйце в широкій мисці. Кожну пластину вмочити спочатку в яєчну суміш, потім обваляти в борошні;
  4. Розігріти масло в сковороді і обсмажити кабачки до красивого золотистого кольору. Проткнути виделкою кабачок, якщо він м'який, значить готовий. Викласти кабачки на плоске блюдо, выстеленное паперовими рушниками;
  5. Для начинки: дрібно порубати м'ясо, кріп, часник, додати сметану і перемішати;
  6. На кожну пластину викласти трохи м'ясної начинки, сформувати рулети і подавати на стіл.

Рулет з лаваша з сиром і куркою це цікава і смачна закуска, яку досить просто приготувати.

Як приготувати соковитий антрекот з свинини в духовці читайте в нашій статті.

Спробуйте зафарширувати перець овочами — це чудове пісне блюдо, яке припаде до смаку всім.

Кабачкові рулети з курячим філе і сиром

Курячу м'якоть готують часто. Вона легко вбирає смаки, так що в кожному блюді постає по-новому.

Що знадобиться:

  • кабачки молоді – 2 плоду;
  • перець солодкий – 1 стручок;
  • сир плавлений – 100 г;
  • часник очищений – 1 зубчик;
  • олія рафінована – 30 мл;
  • майонез оливковий – 20 г;
  • філе стегна курки запечене – 250 г;
  • кінза + петрушка + кріп – за смаком.

Час приготування рулетів: 40 хв. Калорійність однієї порції: 270 ккал.

Приготування:

  1. Нарізати кабачки на пластини товщиною приблизно 6 мм. В розігрітій олії злегка обсмажити до красивої скориночки. З сковороди кабачки викладати на паперовий рушник;
  2. Для начинки: натерти стручок солодкого перцю на крупній тертці, подрібнити зелень. Розім'яти плавлений сир разом з майонезом, додати пропущений через прес часник. Із м'яса приготувати рубаний фарш;
  3. На кабачки викласти начинку, акуратно згорнути, надавши форму рулету;
  4. Викласти рулети в форму і відправити в гарячу духовку на 8 хв.

Запечені кабачки з курячим філе і картоплею

Приготуйте цю страву на гаряче. В якості соусу використовувати сметану некислу, збиту з подрібненим часником і зеленню. Ще в нього додати трохи майонезу.

Що знадобиться:

  • 600 г кабачків;
  • 600 г картоплі;
  • 1 куряча грудка;
  • 150 г цибулі ріпчастої;
  • 200 г сиру;
  • 3 зубчики очищеного часнику;
  • 45 г майонезу;
  • 45 г сметани;
  • за смаком зелень і спеції.

На приготування знадобиться: 1 година 20 хв. Калорійність порції: 280 ккал.

Як готувати:

  1. Підготовка: картоплю, кабачки очистити, нарізати кубиками, курячу грудинку порубати аналогічно,
  2. Окремо всі вищеперелічені продукти злегка обсмажити;
  3. Нашаткувати соломкою цибулю, сир натерти;
  4. Приготувати соус: змішати майонез зі сметаною, додати подрібнений часник і зелень;
  5. Поєднати в мисці кабачки, картопля, м'ясо, цибуля;
  6. Змастити вершковим маслом форму і викласти в неї підготовлені овочі з м'ясом, посипати сиром, додати соус;
  7. Запікати в добре розігрітій духовій шафі, приблизно 40 хв.

Каннеллоні, запечені з м'ясом і кабачком в духовці

М'ясо з кабачками ми не просто додаємо до макаронів, а обсмажуємо окремо на сковороді, потім тушкуємо на вершковому соусі. Так ми отримуємо ніжну начинку, і наповнюємо готові трубочки.

Вам буде потрібно на 4 порції:

  • паста каннеллоні – 20 штук;
  • м'якоть куряча – 300 г;
  • часник очищений – 1 зубчик;
  • кабачок невеликий – 2 штуки;
  • яйце невелика – 2 штуки;
  • жовток яєчний – 2 штуки;
  • вершки натуральні – 100 мл;
  • натертий пармезан – 50 г;
  • сушений базилік – 10 г;
  • свіжозмелений перець чорний + сіль – за смаком.

Час приготування: 30 хвилин. Калорійність на порцію: 300 ккал.

Як приготувати:

  1. Відварити каннеллоні у відповідності з інструкцією на коробці. Відкинути на друшляк, а потім повернути в каструлю;
  2. Підготувати інші інгредієнти: натерти на крупній тертці кабачок, м'ясо дрібно порубати, зубчик часнику подрібнити;
  3. Обсмажити м'ясо у великій сковорідці на середньому вогні, поки вона не підрум'яниться. Додати кабачки, часник і готувати, поки не випарується вся рідина;
  4. У посуді з'єднати жовтки, яйця, вершки, пармезан, базилік і віночком збити в пишну масу. Додати сіль, перець і ще раз збити;
  5. Влити цю суміш в сковороду з кабачками і м'ясом. Готувати при постійному помішуванні 3 хвилини, поки соус трохи не загусне;
  6. Приготованою начинкою заповнити каннеллоні, потім викласти їх у форму, яку попередньо змастити вершковим маслом;
  7. Посипати макаронні вироби пармезаном і відправити в духовку на 7 хвилин.

Тушковані кабачки з курячим філе в мультиварці

Цей рецепт для тих, хто стежити за своїм харчуванням. З допомогою мультиварки можна легко приготувати корисне блюдо з кабачків і курячої м'якоті.

Вам знадобиться:

  • філе куряче – 400 г;
  • часник великий – 2 зубчики;
  • кабачок з тонкою шкіркою – 2 штуки;
  • мелений чорний перець – щіпка;
  • сіль морська – щіпка;
  • невеликі помідори – 6 штук;
  • оливкова або інше рафінована олія – 50 мл;
  • свіжий кріп – 1 пучок.

Час приготування: 35 хв. Калорійність: 300 ккал.

Як зробити:

  1. М'ясо вимити, обсушити і нарізати на шматочки. Обваляти шматочки в перці і солі;
  2. Розігріти масло в чашу мультиварки і обсмажити філе до рум'яної скоринки;
  3. З зубчиків часнику не знімати лушпиння, а злегка роздавити;
  4. Томати нашаткувати четвертинками;
  5. Кабачки нарізати кубиками;
  6. До м'яса додати помідори, часник, кабачки і 4 гілочки кропу;
  7. Закрити каструлю, готувати в режимі «Гасіння»;
  8. Приготовану страву посипати кропом.

Кулінарні секрети

  1. Дуже смачними виходять страви, якщо ви будете використовувати самі ніжні молоді кабачки;
  2. Куряче м'ясо можна згасити в мультиварці без масла, просто додайте трохи води;
  3. Якщо ви готуєте рагу з овочів, то краще використовувати звичайний світлий кабачок, він відмінно зберігає свою форму при гасінні;
  4. Перед готуванням радимо не знімати шкірку з кабачка, але якщо треба, то постарайтеся зрізати дуже тонко;
  5. Не разваривайте овоч, чим менше він проведе часу на вогні, тим більше зберігається в ньому вітамінів. Правильно приготовані свіжі кабачки будуть ніжними з приємним солодкуватим смаком, але якщо ви трохи «недоглядите», то вони перетворяться в несмачну масу;
  6. Якщо страви з кабачків з курячим філе вам здаються прісними, тобто способи для поліпшення смаку: підсушіть на сухій сковорідці прянощі, розімніть в ступці і додайте в блюдо;
  7. Букет пряних трав візьміть по своєму смаку, можете використовувати прованські трави, чебрець, але сильно не захоплюйтеся, бо багато аромати не підходять курці;
  8. Візьміть в союзники нежирний сир або бринзу. Якщо додати трохи тертого сиру або посипати їм кабачки, то смак страви буде набагато цікавіше;
  9. Обов'язково додавайте багато зелені. Нарізайте її дрібно і кладіть в тушковані овочі перед вимиканням;
  10. М'ясо для додання йому приємного смаку перед обсмаженням можна натерти сіллю і перцем;
  11. У страви з додаванням картоплі обов'язково кладіть кріп, щоб поліпшити смак;
  12. Щоб філе птиці вийшло більш ніжним, перед готуванням натріть його половинкою лимона.

З усіх описаних вище ви напевно зможете знайти рецепт, який вам доведеться за смаком. Не бійтеся незвичайних поєднань, експериментуйте! Приготувати страви з кабачків з м'якоттю курки під силу будь-якому кулінару. З цього овоча можна готувати запіканки, рулети, різноманітні рагу. Саме оригінальне блюдо – каннеллоні.

За красивою назвою з італійськими коренями ховаються макаронні вироби з начинкою. Всі страви готуються легко і швидко ви можете смажити, запікати або тушкувати в мультиварці.

Що ще почитати: