Як смачно приготувати куряче філе з кабачками
До свіжого кабачка можна по-різному ставитися, але він, без сумніву, прикрасить будь-яку страву. У нього є гастрономічне гідність – легко переймати смак продуктів, з якими його готують, цей овоч – хороша основа для всіх страв з курячим філе. Ми підібрали для вас рецепти, які сподобаються вам і вашій родині.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
охолодженого курячого філе - | 0,2 кг |
часнику - | 1 зубчик |
кабачка - | 1 шт. |
оливкової олії extra virgin - | 30 мл |
чилі + імбиру - | за бажанням |
сік лайма - | 20 мл |
меду - | 5 г |
солі - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
Вибирайте нескладні у приготуванні страви, якщо часу катастрофічно не вистачає. Є прості рецепти, які подобаються всім. Наприклад, курка з кабачками.
Як готувати куряче філе з кабачками на сковороді:
-
- Приготувати маринад: з'єднати натертий імбир з медом, соком лайма і перемішати;
- Порубати куряче м'ясо кубиками середньої величини, залити його маринадом і залишити на 10 хвилин;
- Часник подрібнити, стручок чилі розрізати на 4 частини і швидко обсмажити у великій сковорідці;
- Викласти в сковороду куряче філе, додати сіль, чорний перець і так само швидко обсмажити, весь час помішуючи;
- Додати нарізаний соломкою кабачки і тушкувати ще 20 хв;
- Подавати з січеною зеленню і свіжими овочами.
Рецепт запіканки з овочів, яєць і курячого філе
Варіантів запіканок з кабачків багато, але один з найсмачніших – з помідорами і курячим філе. Це кращий вечерю!
Що потрібно:
- 3 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 20 мл рафінованої олії;
- 250 г курячої м'якоті;
- 3 кабачка;
- мелений чорний перець – на смак;
- 70 мл свіжих вершків;
- 2 томата;
- 4 яйця;
- 200 г моцарели;
- 150 г бринзи;
- 1 стручок солодкого перцю;
- петрушка листова + кухонна сіль – за смаком.
Приготування займе: 40 хв. Калорійність однієї порції: 300 ккал.
Як готувати:
- Кабачок почистити, нарізати кружечками;
- Викласти шар кабачків в змащену маслом вогнетривку форму. Приправити за смаком і поки залишити;
- Нарубленное кубиками м'ясо обсмажити в сковорідці на середній температурі, поки шматочки не підрум'яняться;
- Нарізати кубиками стручок перцю, додати подрібнений часник, цибуля, зелень, обсмажене м'ясо, моцарелу і перемішати. Викласти цю суміш на кабачки;
- Для останнього шару: нашаткувати помідори кружальцями і викласти на м'ясо з овочами. Бринзу натерти і посипати помідори;
- Приготувати соус: Розбити яйця в миску, додати вершки і збити віночком або міксером;
- Підготовлені продукти залити соусом і запікати в добре розігрітій духовій шафі до появи рум'яної, апетитною скоринки
Швидкі рулетики з кабачка з курячим філе
Рулетики завжди виглядають красиво і підходять не тільки для закуски, але і як самостійне блюдо.
Що потрібно:
- 2 молодих і довгих кабачка (приблизно 15 см);
- 2 зубчики часнику;
- 30 р сметани;
- 200 г курячої м'якоті;
- рафінована олія для смаження;
- 1 куряче яйце;
- 20 г зелені кропу;
- 100 г борошна пшеничного;
- за смаком приправити спеціями.
Час приготування страви: 30 хв. Калорійність однієї порції рулетів: 240 ккал.
Приготування:
- Курячу м'якоть приправити сіллю і спеціями, загорнути у фольгу і запекти в духовці;
- Нарізати довгі кабачки пластинами трохи поперчити і посолити;
- Збити яйце в широкій мисці. Кожну пластину вмочити спочатку в яєчну суміш, потім обваляти в борошні;
- Розігріти масло в сковороді і обсмажити кабачки до красивого золотистого кольору. Проткнути виделкою кабачок, якщо він м'який, значить готовий. Викласти кабачки на плоске блюдо, выстеленное паперовими рушниками;
- Для начинки: дрібно порубати м'ясо, кріп, часник, додати сметану і перемішати;
- На кожну пластину викласти трохи м'ясної начинки, сформувати рулети і подавати на стіл.
Рулет з лаваша з сиром і куркою це цікава і смачна закуска, яку досить просто приготувати.
Як приготувати соковитий антрекот з свинини в духовці читайте в нашій статті.
Спробуйте зафарширувати перець овочами — це чудове пісне блюдо, яке припаде до смаку всім.
Кабачкові рулети з курячим філе і сиром
Курячу м'якоть готують часто. Вона легко вбирає смаки, так що в кожному блюді постає по-новому.
Що знадобиться:
- кабачки молоді – 2 плоду;
- перець солодкий – 1 стручок;
- сир плавлений – 100 г;
- часник очищений – 1 зубчик;
- олія рафінована – 30 мл;
- майонез оливковий – 20 г;
- філе стегна курки запечене – 250 г;
- кінза + петрушка + кріп – за смаком.
Час приготування рулетів: 40 хв. Калорійність однієї порції: 270 ккал.
Приготування:
- Нарізати кабачки на пластини товщиною приблизно 6 мм. В розігрітій олії злегка обсмажити до красивої скориночки. З сковороди кабачки викладати на паперовий рушник;
- Для начинки: натерти стручок солодкого перцю на крупній тертці, подрібнити зелень. Розім'яти плавлений сир разом з майонезом, додати пропущений через прес часник. Із м'яса приготувати рубаний фарш;
- На кабачки викласти начинку, акуратно згорнути, надавши форму рулету;
- Викласти рулети в форму і відправити в гарячу духовку на 8 хв.
Запечені кабачки з курячим філе і картоплею
Приготуйте цю страву на гаряче. В якості соусу використовувати сметану некислу, збиту з подрібненим часником і зеленню. Ще в нього додати трохи майонезу.
Що знадобиться:
- 600 г кабачків;
- 600 г картоплі;
- 1 куряча грудка;
- 150 г цибулі ріпчастої;
- 200 г сиру;
- 3 зубчики очищеного часнику;
- 45 г майонезу;
- 45 г сметани;
- за смаком зелень і спеції.
На приготування знадобиться: 1 година 20 хв. Калорійність порції: 280 ккал.
Як готувати:
- Підготовка: картоплю, кабачки очистити, нарізати кубиками, курячу грудинку порубати аналогічно,
- Окремо всі вищеперелічені продукти злегка обсмажити;
- Нашаткувати соломкою цибулю, сир натерти;
- Приготувати соус: змішати майонез зі сметаною, додати подрібнений часник і зелень;
- Поєднати в мисці кабачки, картопля, м'ясо, цибуля;
- Змастити вершковим маслом форму і викласти в неї підготовлені овочі з м'ясом, посипати сиром, додати соус;
- Запікати в добре розігрітій духовій шафі, приблизно 40 хв.
Каннеллоні, запечені з м'ясом і кабачком в духовці
М'ясо з кабачками ми не просто додаємо до макаронів, а обсмажуємо окремо на сковороді, потім тушкуємо на вершковому соусі. Так ми отримуємо ніжну начинку, і наповнюємо готові трубочки.
Вам буде потрібно на 4 порції:
- паста каннеллоні – 20 штук;
- м'якоть куряча – 300 г;
- часник очищений – 1 зубчик;
- кабачок невеликий – 2 штуки;
- яйце невелика – 2 штуки;
- жовток яєчний – 2 штуки;
- вершки натуральні – 100 мл;
- натертий пармезан – 50 г;
- сушений базилік – 10 г;
- свіжозмелений перець чорний + сіль – за смаком.
Час приготування: 30 хвилин. Калорійність на порцію: 300 ккал.
Як приготувати:
- Відварити каннеллоні у відповідності з інструкцією на коробці. Відкинути на друшляк, а потім повернути в каструлю;
- Підготувати інші інгредієнти: натерти на крупній тертці кабачок, м'ясо дрібно порубати, зубчик часнику подрібнити;
- Обсмажити м'ясо у великій сковорідці на середньому вогні, поки вона не підрум'яниться. Додати кабачки, часник і готувати, поки не випарується вся рідина;
- У посуді з'єднати жовтки, яйця, вершки, пармезан, базилік і віночком збити в пишну масу. Додати сіль, перець і ще раз збити;
- Влити цю суміш в сковороду з кабачками і м'ясом. Готувати при постійному помішуванні 3 хвилини, поки соус трохи не загусне;
- Приготованою начинкою заповнити каннеллоні, потім викласти їх у форму, яку попередньо змастити вершковим маслом;
- Посипати макаронні вироби пармезаном і відправити в духовку на 7 хвилин.
Тушковані кабачки з курячим філе в мультиварці
Цей рецепт для тих, хто стежити за своїм харчуванням. З допомогою мультиварки можна легко приготувати корисне блюдо з кабачків і курячої м'якоті.
Вам знадобиться:
- філе куряче – 400 г;
- часник великий – 2 зубчики;
- кабачок з тонкою шкіркою – 2 штуки;
- мелений чорний перець – щіпка;
- сіль морська – щіпка;
- невеликі помідори – 6 штук;
- оливкова або інше рафінована олія – 50 мл;
- свіжий кріп – 1 пучок.
Час приготування: 35 хв. Калорійність: 300 ккал.
Як зробити:
- М'ясо вимити, обсушити і нарізати на шматочки. Обваляти шматочки в перці і солі;
- Розігріти масло в чашу мультиварки і обсмажити філе до рум'яної скоринки;
- З зубчиків часнику не знімати лушпиння, а злегка роздавити;
- Томати нашаткувати четвертинками;
- Кабачки нарізати кубиками;
- До м'яса додати помідори, часник, кабачки і 4 гілочки кропу;
- Закрити каструлю, готувати в режимі «Гасіння»;
- Приготовану страву посипати кропом.
Кулінарні секрети
- Дуже смачними виходять страви, якщо ви будете використовувати самі ніжні молоді кабачки;
- Куряче м'ясо можна згасити в мультиварці без масла, просто додайте трохи води;
- Якщо ви готуєте рагу з овочів, то краще використовувати звичайний світлий кабачок, він відмінно зберігає свою форму при гасінні;
- Перед готуванням радимо не знімати шкірку з кабачка, але якщо треба, то постарайтеся зрізати дуже тонко;
- Не разваривайте овоч, чим менше він проведе часу на вогні, тим більше зберігається в ньому вітамінів. Правильно приготовані свіжі кабачки будуть ніжними з приємним солодкуватим смаком, але якщо ви трохи «недоглядите», то вони перетворяться в несмачну масу;
- Якщо страви з кабачків з курячим філе вам здаються прісними, тобто способи для поліпшення смаку: підсушіть на сухій сковорідці прянощі, розімніть в ступці і додайте в блюдо;
- Букет пряних трав візьміть по своєму смаку, можете використовувати прованські трави, чебрець, але сильно не захоплюйтеся, бо багато аромати не підходять курці;
- Візьміть в союзники нежирний сир або бринзу. Якщо додати трохи тертого сиру або посипати їм кабачки, то смак страви буде набагато цікавіше;
- Обов'язково додавайте багато зелені. Нарізайте її дрібно і кладіть в тушковані овочі перед вимиканням;
- М'ясо для додання йому приємного смаку перед обсмаженням можна натерти сіллю і перцем;
- У страви з додаванням картоплі обов'язково кладіть кріп, щоб поліпшити смак;
- Щоб філе птиці вийшло більш ніжним, перед готуванням натріть його половинкою лимона.
З усіх описаних вище ви напевно зможете знайти рецепт, який вам доведеться за смаком. Не бійтеся незвичайних поєднань, експериментуйте! Приготувати страви з кабачків з м'якоттю курки під силу будь-якому кулінару. З цього овоча можна готувати запіканки, рулети, різноманітні рагу. Саме оригінальне блюдо – каннеллоні.
За красивою назвою з італійськими коренями ховаються макаронні вироби з начинкою. Всі страви готуються легко і швидко ви можете смажити, запікати або тушкувати в мультиварці.