Як приготувати курячу грудку в кефірі
Якщо зазвичай приготоване куряче м'ясо не влаштовує своїми смаковими якостями, варто спробувати приготувати його в кефірі, завдяки чому воно стане м'яким і ніжним на смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Грудка куряча - | 1 шт. |
Кефір - | 250 мл |
Масло рослинне - | 2 ст. л. |
Спеції та сіль - | за смаком |
Часник - | кілька зубчиків |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Цей рецепт підходить тим, хто не готовий довго чекати, коли куряча грудка буде готова до запіканню, адже маринуватися в кефірі вона буде дуже швидко.
Готуємо курячу грудку в кефірі в духовці так:
- необхідно підготувати саму грудинку, для цього її потрібно очистити від шкірки і зробити кілька неглибоких надрізів на поверхні м'яса. Надрізи потрібні для того, щоб маринад згодом добре просочив курятину;
- тепер необхідно приготувати сам маринад. Для цього кефір потрібно вилити в зручну посуд, туди ж пропустити через прес кілька зубчиків часнику, також відразу можна посолити і поперчити маринад. З спецій можна вибрати куркуму або сушену зелень. Всі спеції необхідно всипати в кефір і перемішати;
- готовий маринад необхідно залити в посуд з курячим філе, як слід вимочити в ньому курятину, накрити посуд кришкою і поставити в зручне місце на дві години. Поки м'ясо маринується, бажано періодично перевертати його;
- коли підійде час, дно спеціального посуду, в якій буде готуватися курка, необхідно обмазати олією, туди ж викласти курку і залити її кефірним маринадом. Духовка повинні бути розігріта до 150-ти градусів, після чого туди можна відправляти посуд з куркою;
- час випікання – від 30-ти до 40-ка хвилин.
Готову грудинку можна розібрати, а можна подавати на стіл в цілісному вигляді, з овочами і печеною картоплею.
Дієтичний рецепт курячої грудки, запеченої в духовці
Куряча груди сама по собі є дієтичним продуктом, і якщо правильно замаринувати її, то вона не втратить своїх корисних властивостей.
Що потрібно для приготування дієтичної грудки:
Продукти | Кількість |
---|---|
Знежирений кефір (0%) | 1 склянка |
Куряча грудка без шкірки | 0,5 кг |
Зелень (кріп і петрушка) | по 5 гр і того, і іншого |
Соняшникова олія для змащування посуду | кілька крапель |
Час запікання такої страви займе 2 години 40 хвилин. По калорійності 100 гр дієтичної грудинки складе всього 70 ккал.
Дієтичний рецепт курячої грудки в кефірі з зеленню покроково:
- курятину необхідно промити і ретельно відчистити від шкірки, потім знову промити і після надрізати в декількох місцях;
- кефір потрібно влити в зручну посудину, окремо дрібно нарізати зелень і всипати в нього;
- у готовий маринад потрібно покласти грудку, ка слід вимочити її в кефірі і залишити приблизно на дві години для того, щоб м'ясо добре просочилося маринадом;
- коли маринована курка буде готова, форму для запікання необхідно буде змастити максимально малою кількістю масло. Без нього не обійтися, так як грудка може пригоріти, але використовувати необхідно всього кілька грамів;
- у підготовлену форму викладається курку разом з маринадом;
- духовка повинна бути розігріта до 200 градусів, в ній потрібно запікати грудку близько 40 хвилин.
Сіль і перець в даному рецепті найкраще виключити, але якщо грудина буде здаватися занадто прісною і несмачною, то її можна зовсім трохи посолити і найкраще морською сіллю.
Рецепт приготування в мультиварці
Курячу грудку можна приготувати не тільки в духовці, але і в мультиварці. Так вона вийде більш корисною і не менш смачною.
Що потрібно для такої страви:
Продукти | Кількість |
---|---|
Куряча грудка без шкіри | 1 шт |
Цибулина (середня чи велика головка) | 1 шт |
Кефір (можна взяти з малою жирністю до 1%) | 1 склянка |
Сіль, перець, спеції | за смаком |
Олія рослинна | 2 ст. л. |
За часом приготування такої страви займе 2 години 45 хвилин. Калорійність філе з мультиварки – 150 калорій на 100 гр страви.
Покроковий рецепт приготування курячої грудки в кефірі в мультиварці:
- філе необхідно помити, відокремити від нього шкіру, порізати на невеликі шматочки, видалити всі кістки, куряче м'ясо натерти всіма наявними спеціями і сіллю, скласти в миску;
- порізати цибулю середніми кільцями, також покласти в миску до курки;
- у миску з курятиною і цибулею необхідно вилити кефір, отриманий маринад залишити готуватися протягом двох годин;
- коли курка промаринується, необхідно підготувати мультиварку: залити 2 столові ложки масла, в яке необхідно викласти курятину, не забувши вилити і кефірний маринад разом з усім вмістом;
- філе потрібно буде готувати в мультиварці по 20 хвилин з кожної сторони, не забуваючи стежити за процесом.
Готову грудинку з мультиварки можна подавати з овочевим гарніром і навіть макаронами.
Маринована куряча грудка, приготована на сковороді
Смачну і не менш корисну грудину можна приготувати навіть на звичайній сковороді, при цьому страва буде соковитим і ароматним, немов з духовки.
Що потрібно:
Продукти | Кількість |
---|---|
Грудка куряча | 1 шт |
Кефір середньої жирності | 2 склянки |
Велика головка цибулі | 1 шт |
Зелень сушена | 1 ч. л. |
Зелена цибуля | кілька пір'їнок |
Сіль, перець, різні спеції | на розсуд |
Олія для смаження | кількість на розсуд |
Замаринована в кефірі грудинка курки буде готуватися 2 години 35 хвилин в цілому. Калорійність страви – 200-250 ккал на 100 гр, залежно від кількості використовуваного масла і жирності кефіру.
Тушкована куряча грудка в кефірі на сковороді готується так:
- грудка миється, від неї відділяється шкіра, потім її потрібно порізати і звільнити від кісточок. Готове філе бажано промокнути паперовими серветками;
- взяти глибоку посуд, вилити в неї кефір, додати спеції, мелений перець і сіль, все як слід вимішати, потім викласти в маринад куряче м'ясо і знову перемішати. Маринуватися курка повинна не менше, ніж 2-х годин;
- поки курка маринується, потрібно підготувати інші інгредієнти: головку цибулі порізати кружальцями, зелену цибулю також потрібно нашаткувати;
- далі слід розігріти сковорідку з олією спочатку обсмажити до золотистого кольору цибулю, потім штовхнув його в бік і викласти грудку (без маринаду). Все обсмажити до повного випаровування вологи і залити в сковороду маринад, після чого зменшити вогонь;
- всипати в сковорідку зелений лук, за бажанням ще раз поперчити і посолити, у процесі все необхідно помішувати. Загальний час готування на сковороді – 35 хвилин.
Подавати таку курочку краще за все з рисом.
Смачний салат з пекінської капусти з крабовими паличками. Читайте рецепти на сторінках нашого журналу.
Як приготувати пастрому з курячої грудки в духовці — покроковий рецепт з підказками.
Салат з помідорів і огірків — навіть у такому простому страві є свої секрети.
Як смачно запекти куряче філе у фользі
Завдяки запікання у фользі, куряча грудка швидко приготується, зберігши при цьому всі свої смакові властивості.
Інгредієнти, які знадобляться:
Продукти | Кількість |
---|---|
Куряче філе | 500 гр |
Картопля | кілька невеликих (3-4 шт) |
Часник | 2-3 зубчики |
Кефір | 1 склянка |
Спеції, сіль, мелений перець , сушена зелень | за смаком |
Час приготування курячого філе в фользі 2 години 40 хвилин максимум, з урахуванням маринування. Калорійність – в середньому 250 ккал на 100 гр продукту.
Хід приготування курячої грудки в кефірі з овочами у фользі:
- готове філе курки (відокремлене від кісток і шкіри) необхідно залити кефіром, додати в маринад перець, спеції і сіль, видавити туди часник, все перемішати і залишити маринуватися приблизно близько 2-х годин. Тим часом можна почистити картоплю і порізати її невеликими кружечками;
- коли всі інгредієнти будуть готові до запіканню, лист необхідно застелити фольгою, на яку потрібно викласти картоплю і мариновану курку;
- накрити курку і картоплю ще одним шаром фольги і поставити в розігріту до двохсот градусів духовку хвилин на 40. За 10-15 хвилин до повного приготування верхній шар фольги потрібно розрізати, щоб дати курочці підрум'янитися.
Через 40 хвилин можна діставати ароматну курячу грудку з духовки. За бажанням страву можна доповнити й іншими овочами, крім картоплі.
Щоб грудка вийшла смачною і соковитою, досвідчені господині радять використовувати більш жирний кефір. Однак, якщо страва готуватиметься для тих, хто строго дотримує дієту, кефір потрібно брати тільки знежирений, тоді калорійність такої курки буде максимально низькою.