18 апрель 2019 4 849

Як легко і просто спекти печиво на йогурті

Бажання харчуватися як можна більш правильно все більше і більше хвилює будь-якої людини на планеті. Можливо, саме тому на прилавках можна знайти стільки найрізноманітніших йогуртів, не тільки з різними фруктовими добавками, але і з мюслями. Однак незабаром подібні йогурти стає нудно, тому якщо ви не хочете, щоб куплені запас стаканчики зникли, слід просто приготувати з них смачне печиво.

Подібна випічка виходить незвичайно ніжною і повітряної, тому з легкістю сподобається будь-якому вашому близькій людині. А за допомогою простої заміни одного смаку йогурту на інший можна створити чудову палітру найрізноманітніших печива, змінюючи у всьому рецепті всього лише один інгредієнт. Ви самі з легкістю зможете приготувати такий ніжний і повітряний десерт, при цьому, не витрачаючи на нього багато часу.

Просте ніжне печиво на йогурті
Інгредієнти Кількість
цукор - 150 г
йогурт фруктовий або натуральний - 300 г
яйце - 2 шт.
масло вершкове - 100 г
розпушувач - 1 пакетик
ванільний цукор - 10 г
борошно - 650 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 289 Ккал

Рецепт печива з йогурту покроково:

    1. Візьміть скляну чашу і розбийте в неї обидва яйця. Додайте до них весь цукор, як простий, так і ванільний. Після цього візьміть віночок і легкими рухами помішуйте суміш до тих пір, поки не з'явиться піна;
    2. До яєчної суміші слід додати йогурт – вибирайте той, який ви любите, оскільки в даному рецепті будь-який смак прекрасно гармонує. Все потрібно знову перемішати, щоб йогурт повністю з'єднався з яйцями;
    3. Наступним кроком стане додавання розпушувача і розм'якшеного вершкового масла. Помішуйте до тих пір, поки масло повністю не розчиниться в тесті;
    4. Перед додаванням борошно обов'язково просіяти, так вона насититься киснем, а потім замісіть досить еластичне тісто. Робіть це руками, просто стежте, щоб воно не прилипало до них, інакше можна додати ще невелику кількість борошна;
    5. Коли тісто буде готове, його слід розкачати качалкою в пласт. Його товщина не повинна бути більше 10 мм. Візьміть свої улюблені формочки для печива і з їх допомогою виріжте їх з самого тесту;
    6. Підготуйте лист. На ньому в обов'язковому порядку має бути пергамент, присипаний невеликою кількістю борошна. Викладіть на нього печиво на невеликій відстані один від одного, щоб при випічці вони не злилися в один шар;
    7. Виставте вогонь в духовці на 180 градусів. Поставте в неї деко і готуйте печиво протягом 20 хвилин. За цей час вони стануть приємного золотистого відтінку. Після того, як дістанете їх з духовки, дайте їм трохи часу охолонути, після чого перекладіть на блюдо і при бажанні, посипте цукровою пудрою.

Ароматне вівсяне печиво з йогуртом

На даний момент багато жінок, що стежать за фігурою, дозволяють собі є тільки вівсяне печиво, оскільки в своєму складі вона має багато клітковини, яка корисна під час схуднення. Однак щоб урізноманітнити смак такого печива не треба винаходити щось нове, просто візьміть йогурт і спеції, а після творіть, що побажаєте.

  • геркулес – 100 г;
  • борошно пшеничне – 100 г;
  • цукор – 70 г;
  • йогурт – 100 мл;
  • мед – 10 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • суміш спецій з кориці, імбиру, мускатного горіха і ваніліну – 1 чайн. л.;
  • розпушувач – 5 р.

Часовий ліміт: ½ години.

Калорійність: 234 Ккал.

Етапи приготування:

  1. Для цієї страви бажано використовувати йогурт, продається не в стаканчиках, а простий питної у пляшечці, оскільки його консистенція більш рідка. Вибирайте свій улюблений смак і виллєш його в миску. Після цього додайте до нього яйце, цукор і мед. Візьміть віночок або міксер, щоб вийшло збити суміш так, щоб цукор повністю розчинився;
  2. Візьміть вівсяні пластівці і за допомогою кавомолки злегка перемеліть їх. Після цього слід додати їх до рідкої суміші. Візьміть ложку і ніжними рухами вмішайте їх в йогурт;
  3. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти її. Також до неї додайте всі прянощі, а після додавання до йогуртовій суміші;
  4. За кольором тісто для вівсяного печива має бути досить густим, але ні в якому разі не еластичним. Візьміть лист, вистеліть його папером і за допомогою звичайної столової ложки викладіть на нього порційно самі печеньки. Коржі при готуванні досить сильно піднімуться, тому укладати їх слід на досить великому віддаленні;
  5. Готуватися ваш десерт буде протягом 15 хвилин. Виставлена температура в духовці повинна бути 180 градусів. Якщо ви хочете, щоб воно вийшло дуже рум'яним, то слід використовувати режим гриля. Печиво виходить дуже легким і ароматним, тому довго на деку воно не затримається.

Сирне печиво на йогурті

 

Подвійний удар користі молочної продукції – саме це дасть подібне печиво. Якщо ваша дитина зовсім не хоче їсти сир, то в цьому печиво він його навіть не помітить, а тому з величезним задоволенням з'їсть його.

  • борошно – 300 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло вершкове – 125 г;
  • сир – 150 г;
  • йогурт – 70 мл;
  • цукор – 170 г, якщо йогурт солодкий, 200 м – якщо натуральний;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • мюслі – 40 р.

Часовий ліміт: 45 хвилин.

Калорійність: 272 Ккал.

Як спекти печиво з тіста на йогурті і сирі:

  1. Залиште масло на столі і дайте йому постояти деякий час, так воно стане кімнатної температури, але при цьому не розтане повністю. Коли вона дійде до потрібного стану, його слід змішати з цукром. Розтирайте всю цю суміш до тих пір, поки її вигляд не стане кремоподібним;
  2. Після цього до масляної суміші слід додати яйця і ванільний цукор. Збийте ще трохи, щоб цукор повністю розчиниться;
  3. Розімніть сир злегка і змішайте його з йогуртом. Цю суміш молочної продукції слід додавати у вже готову масляно-яєчну. Збити все це можна і простим віночком, однак набагато більш повітряне печиво у вас вийде, якщо ви в допомогу візьмете міксер. Збивайте до тих пір, поки маса не стане пишною;
  4. Просійте борошно і додайте її в чашу, щоб зробити тісто більш густим. Після цього перемішайте все і додайте ще і мюслі. Після цього тісто має бути по консистенції досить твердим, але при цьому досить липким. Щоб під час ліплення печива воно не прилипало до рук, слід злегка змочити їх прохолодною водою. Беріть тісто маленькими порціями і скатуємо його в кульки. Ці кульки слід викладати на деко, застелене пергаментом, а потім злегка сплющивать їх, щоб отримати невеликі коржі;
  5. Виставите духовку на 180 градусів, а також заведіть таймер на 25 хвилин. По закінченню цього терміну печива можна діставати з дека.

Торт з печива савоярді з ананасовим йогуртом і вершками

Чим зручно печиво савоярді, так це тим, що з його допомогою можна приготувати абсолютно приголомшливі торти, які при цьому абсолютно не потребують будь-якої випічки. Такий тортик можна приготувати за лічені хвилини, а смак у нього вийде не менш вражаючим, ніж у звичайного бісквіта.

  • печиво савоярді – 600 г;
  • ананасовий йогурт – 500 г;
  • вершки 33% — 500 г;
  • цукрова пудра – 60 г;
  • молоко – 100 мл;
  • желатин – 15 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • консервовані ананаси – 400 г;
  • стрічка.

Часовий ліміт: 40 хвилин + 8 годин для просочення.

Калорійність: 243 Ккал.

Кроки приготування:

  1. Якщо ви хочете максимально зменшити кількість часу, то для рецепта використовуйте лише печиво «дамські пальчики». Проте якщо з якоїсь причини вам не вдалося придбати їх у необхідній кількості, то на допомогу прийде і стандартний бісквітний корж, а печиво піде лише на бортик. Готувати самостійно в домашніх умовах це печиво практично нереально, а смак досить різко відрізняється від оригіналу, тому з ним краще не експериментувати;
  2. Насамперед варто розчинити желатин. Робиться це в молоко. Суміш слід злегка нагріти, щоб желатин повністю розчинився, а потім молоко слід злегка остудити;
  3. У йогурт додати цукрову пудру і ванільний цукор. Змішайте йогурт до тих пір, поки кристалики цукру повністю не розчиняться. Влийте вершки в окрему миску і за допомогою міксера збийте їх до тих пір, поки не з'являться піки. Однак занадто не перестарайтеся, щоб не було різних грудочок;
  4. Спочатку до йогурту з цукром слід додати ще тепле молоко з желатином, а потім за допомогою лопатки потроху ввести в крем збиті вершки. Крем готовий;
  5. Візьміть форму і зробіть її стінки ще вище за допомогою фольги. На дно покладіть харчову плівку, так торт буде легше діставати і переносити. Залиште частину печива на бортик, а решта поперемінно занурюючи в крем, викладіть на дно. Коли шар закінчиться, викладіть на нього шар крему і маленькі шматочки ананаса. Повторюйте так верстви до тих пір, поки не закінчиться все наявне печиво. В цілому, повинно вийти близько 3 шарів;
  6. Щоб торт повністю схопився, його слід залишити на ніч у холодному місці. За цей час він охолоне і просочиться;
  7. Після цього вийміть торт з форми і намажте його боки шаром йогурту. Печиво савоярді необхідно наклеїти по колу, щоб створити бортик. Обв'яжіть його стрічкою, вона не дозволить печінкою впасти. Прикрасьте зверху його ананасом і присипте цукровою пудрою. Подавайте на святковий стіл.

Тушкована капуста з рисом і куркою — спробуйте поекспериментувати з цією стравою.

Смачний рецепт пісного пирога з ягодами на сторінках нашого порталу.

Дієтичні котлети з індички — краща страва для дитячого харчування. Котлетки виходять ніжними і соковитими, читайте наші рецепти.

Насправді в таких рецептах печива не обов'язково використовувати найсвіжіший йогурт. Якщо ви виявили у себе баночки з майже вичерпаним терміном придатності, то сміливо використовуйте їх, оскільки, в кінцевому рахунку, кислинка в готовому виробі помітна не буде.

Що ще почитати: