Як швидко спекти кекс в мультиварці
Зараз навряд чи когось можна здивувати мультиварка, це корисне винахід для кухні вже оцінили по достоїнству багато господинь. І якщо у вас є таке чудо техніки, обов'язково скористайтеся, щоб спекти до чаю смачні і ароматні кекси. Вашій увазі пропонуються різноманітні рецепти на будь-який смак, а також поради по приготуванню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 5 штук |
цукор - | 250 грам |
борошно - | 250 грам |
ванілін - | 2 грами |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 372 Ккал |
Спосіб приготування:
- Розбийте в глибоку посуд яйця, додайте до них ванілін. Збивайте не менше, ніж п'ять хвилин блендером на високій швидкості;
- Всипте цукор і знову збийте блендером;
- Двічі просійте ситом борошно і порційно, по трохи всипайте її до цукрово-яєчної маси, промешівая ретельним чином;
- Змастіть чашку мультиварки вершковим маслом і влийте туди тісто;
- Виберіть режим «Випічка» (при закритій кришці) і печіть 45 хвилин;
- Перш ніж вийняти кекс з мультиварки, дайте йому трохи охолонути.
Шоколадний кекс в мультиварці
Інгредієнти:
- 200 грам маргарину або вершкового масла;
- 110 грам какао-порошку;
- 300 грам цукру;
- 100 грам молока;
- 4 яйця;
- 400 грам борошна;
- 10 грам соди (гасити не потрібно).
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність: 392 ккал.
Спосіб приготування:
- Розтопіть масло або маргарин, додайте какао, цукор і влийте молоко. Ретельно перемішайте дані інгредієнти, поставте на вогонь і доведіть до кипіння;
- Як тільки суміш почне закипати, зніміть її з плити і остудіть;
- По одному додайте до суміші яйця, збиваючи вінчиком;
- До борошна додати соду, перемішайте;
- Поступово всипайте в тісто борошно з содою, ретельно промешівая;
- Змастіть чашку мультиварки маслом, вилити в неї тісто;
- Кекс печеться 45 хвилин на режимі «Випічка».
Як спекти банановий кекс
Інгредієнти:
- банани – 3 штуки;
- яйця – 2 штуки;
- цукор – 160 грам;
- борошно – 230 грам;
- розпушувач – 8-10 грам;
- сода – 0,5 чайної ложки (гасіння не потрібно);
- вершкове масло – 100 грам;
- молоко – 100 грам;
- ванілін – 2 грами;
- цукрова пудра і/або какао порошок для прикраси;
- маргарин.
Час приготування: 95 хвилин.
Калорійність: 379 ккал.
Спосіб приготування:
- Промийте і почистіть банани від шкірки, розріжте на кілька частин, а потім блендируйте;
- Розтопіть масло і влийте його до бананів. Перемішайте;
- В олійно-бананову суміш розбийте яйця, туди ж додайте цукор і ванілін;
- Влийте до суміші тепле молоко і перемішайте за допомогою віночка або блендера. Маса повинна вийти однорідною;
- Змішайте борошно, соду і розпушувач. Цю суміш поступово додайте до решти інгредієнтів, ретельно промешівая;
- Змастіть каструлю мультиварки маргарином і влийте в неї тісто;
- Виберіть режим «Випічка». Через 80 хвилин кекс буде готовий;
- Не виймайте відразу ж гарячий кекс, він може розвалитися. Коли охолоне, викладіть його на сервірувальну тарілку, зверху посипте цукровою пудрою і/або какао і прикрасьте шматочками банана.
Пиріг з м'ясом і картоплею — ситна випічка домашнього, це те, що потрібно.
Як замаринувати дуже смачно скумбрію в домашніх умовах — таку рибку ви ще не пробували!
Як приготувати наваристий, смачний супчик з заморожених грибів читайте тут.
Апельсиновий мафін
- апельсин – 2 штуки середнього розміру;
- яйця – 2 штуки;
- цукор – трохи більше половини склянки;
- вершкове масло – приблизно половина пачки;
- борошно – 160 грам;
- розпушувач – 8 грам;
- ваніль або ванільний цукор – 1 чайна ложка;
- цукрова пудра – 90 грам (для приготування глазурі).
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність: 370 ккал.
Спосіб приготування:
- Розтопіть вершкове масло, не доводячи його до кипіння. Потім відставте убік для охолодження;
- Тим часом займіться апельсинами: ретельно промийте фрукти і натріть на дрібній тертці цедру (тільки помаранчеву її частина – це важливо!). Розріжте цитруси навпіл і відіжміть до тертої цедри сік;
- За допомогою міксера яйця збийте з цукром до білого кольору;
- До яєчно-цукрової маси влийте олію, а потім маленькими порціями додавайте борошно, не перестаючи при цьому збивати міксером (але вже на більш низьких оборотах).
- Додайте до тесту розпушувач і ванілін, перемішайте;
- Далі влийте в тісто апельсиновий сік разом з цедрою і знову збийте на невеликих обертах;
- Мультічашу промажте зсередини маслом і влийте в неї тісто.
- Готуйте на режимі «Випічка» протягом 30 хвилин;
- Поки кекс печеться, займіться глазур'ю. Для цього просто змішайте трохи апельсинового соку з пудрою;
- Змастіть остиглий кекс глазур'ю і при бажанні прикрасьте часточками цитруса або тертою цедрою.
Рецепт випічки ванільною
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 180 грам борошна;
- 170 грам цукру;
- 130 грам сметани;
- 90 грам соняшникової олії;
- 30 грам какао;
- 70 мл води;
- пакетик ванільного цукру (приблизно 15 грам);
- 8 грам розпушувача.
Час приготування: 75 хвилин.
Калорійність: 381 ккал.
Спосіб приготування:
- Збийте за допомогою міксера яйця і цукор до утворення білої піни;
- Далі додайте до яєчно-цукрової суміші масло, а потім дрібними порціями борошно з розпушувачем, ретельно промешівая;
- Додайте сметану, промешайте;
- Відокремте від тесту приблизно третину. В меншу частину додайте какао, розведене у воді, а у велику – ванільний цукор;
- Промажте мультічашу маслом і викладіть в неї тісто шарами: спочатку половину світлого, потім темний, далі знову світле;
- Випікайте 60 хвилин на стандартному режимі «Випічка»;
- На гарячий кекс викладіть скибочки білого і темного шоколаду.
Як спекти мафін з сиру
Інгредієнти:
- борошно — 290 грам;
- масло вершкове — 160 грам;
- цукор — 320 грам;
- сир (жирний, краще всього домашній) — 300 грам;
- яйця — 3 штуки
- розпушувач — 1,5 чайні ложки;
- сіль— 5 г;
- олія соняшникова (для змащування чаші).
Час приготування: 75 хвилин.
Калорійність: 295 ккал.
Спосіб приготування:
- Протріть сир через сито або марлю;
- Розм'якшене вершкове масло як слід перемішайте в окремому посуді з цукровим піском, а потім збивайте протягом 12-15 хвилин міксером;
- Змішайте цукрово-вершкову масу з сиром і знову збийте до однорідності;
- Продовжуючи збивати, додайте до тесту по одному яйцю;
- Додайте до просіяного борошна розпушувач і сіль;
- З'єднайте всі інгредієнти і ретельно перемішайте;
- Змастіть мультиварочную чашу маслом і влийте в неї тісто, розрівняйте;
- Випікайте протягом 60 хвилин, використовуючи стандартний режим «Випічка».
Кулінарні поради
- Щоб кекс в мультиварці вийшов пишним, треба наситити борошно киснем. Для цього не полінуйтеся кілька разів просіяти через сито;
- Інгредієнти для випічки бажано брати кімнатної температури. Подбайте про це заздалегідь, вийнявши все необхідне з холодильника;
- Не виймайте з мультиварки кекс, відразу ж, як тільки пролунав сигнал про готовність. Спочатку перевірте, чи дійсно він пропікся. Використовуйте дерев'яну зубочистку або шпажку: проткніть їй середину кексу, а потім подивіться, чи не залишилося на ній тісто. Якщо шпажка суха, то випічка готова. Залиште кришку мультиварки відкритою і дайте кексу трохи охолонути. Потім за допомогою ножа відокремити його від стінок посуду і переверніть на тарілку. Якщо спробувати вийняти випічку відразу ж, то вона може розвалитися. Смак від цього, звичайно ж не зміниться, але вид буде не дуже красивий;
- Використовуйте для приготування тільки свіжі та якісні продукти, купуйте їх у перевірених постачальників – це запорука успішної випічки.
Як бачите, нічого складного в приготуванні тіста для кексів немає, всі інгредієнти легкодоступні. А з мультиваркою ви можете бути впевнені в тому, що низ кулінарного виробу не підгорить. Якщо ви будете дотримуватися рецептури і вищенаведених порад, то отримаєте чудову випічку до чаю, радує своїм смаком і ароматом. Але найголовніша умова – потрібно готувати з любов'ю! Приємного чаювання!