Прості рецепти печива з волоськими горіхами
Всім давно відомо, що смачний запах домашньої випічки створює свою особливу атмосферу. Неможливо уявити собі затишний будинок без постійно витає аромату свіжозавареного чаю і спеченого печива. Саме тому будь-яка господиня має в своєму запасі дивовижні рецепти цих ласощів. Особливо любимо багатьма рецепт, який у своєму складі має ще й горіхи.
Будь-горіхове печиво відрізняє не тільки різноманітність взаємозамінних горіхів, але й простота і легкість у приготуванні. У цій статті ви дізнаєтеся про те, як же приготувати такий десерт, не витративши багато часу і при цьому порадувати всю сім'ю смачною випічкою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло вершкове - | ¼ Кг |
цукор - | 100 г |
яйця великі - | 2 шт. |
борошно - | 300 г |
мед акації - | 2 стіл. л. |
волоський горіх - | 300 г |
джем - | за бажанням |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 487 Ккал |
Коли господиня дуже хоче приготувати горіхове печиво, але при цьому вона ще не готова до занадто експериментів, цей швидкий рецепт стане справжнім порятунком для неї. Такий рецепт неймовірно простий і при цьому дозволить вам поставити випічку на стіл в дуже стислі терміни.
Етапи приготування печива з горіхами:
- Розітріть між собою в окремому посуді масло з цукром. У міру поступового розчинення цукрового піску обов'язково влийте до маслу розтоплений мед;
- Відокремте в яйцях білки від жовтків. Жовтки вмішайте в масляну суміш. Після цього у цю ж миску просійте борошно. Тісто необхідно дуже добре замісити;
- Коли тісто буде готове, його необхідно розділити на порційні шматки і з кожного скатати кульки, які згодом перетворяться в печиво;
- Тепер настав час додавання горіхів. Обов'язково прожарити їх і за допомогою блендера перетворити на крихту дуже маленького розміру. Кожен кульку печива занурте спочатку у збитий білок, а потім панірують у горіховою крихті;
- Деко вистелити листом пергаменту, а потім покладіть печиво на ньому. У кожному з них необхідно зробити поглиблення в середині. Поставте готувати випічку в духовці. Тепловий режим встановіть на 170 градусів. Після десяти хвилин з початку приготування, вийміть деко і знову в кожному кульці продавіть невелику ямку в центрі. Готуйте печиво ще 10 хвилин, після чого дістаньте його і продавлений центр викладіть свій улюблений джем. Трохи охолодіть і подавайте до чаю.
Горіхово-медове печиво без яєць
Якщо у вас в наявність є багато свіжого меду, то обов'язково спробуйте приготувати таке печиво. Мед дуже добре поєднується з волоським горіхом, тому печиво виходить надзвичайно смачною.
- борошно – 150 г;
- цукор – 50 г;
- рослинна олія – 50 мл;
- розпушувач – 1 пакетик;
- мед – 80 г;
- волоський горіх – 100 г;
- бананове пюре – 50 г;
- кориця і сіль.
Часовий ліміт: 105 хвилин.
По калорійності: 403 Ккал/100 р.
Як готувати медове печиво з волоськими горіхами без яєць:
- Першим ділом порубаєте волоські горіхи і відкладіть їх в сторону. Після цього в окремій чаші між собою з'єднайте всі порошкові інгредієнти;
- Візьміть іншу ємність і в ній розітріть бананове пюре разом з цукром. Також до цієї суміші необхідно потроху вмішати розтоплений мед і рослинне масло;
- Коли обидві суміші будуть готові до рідкої необхідно вмішати приблизно половину борошняної. Все перемішайте і висипте горіхи. Після горіхів настав час решти борошна. Тепер після додавання всіх інгредієнтів добре вимісіть печиво. Суміш повинна вийти досить липкою, тому за допомогою качалки розкотити її абсолютно не вийде;
- Щоб отримати печиво, тісто необхідно буде попередньо заморозити. Для цього на стіл вистеліть плівку і за допомогою лопатки викладіть на неї все наявне тісто. Скачайте плівку на рулон і залиште його в морозилці хвилин на 60;
- Коли цей час мине, постеліть на деко папір, а потім дістаньте тісто. Його необхідно буде нарізати на круги за допомогою формочок. Розігрійте духовку до 185 градусів. Після цього ваше печиво необхідно буде залишити на 15 хвилин.
Пісочне печиво з горіхами
Якщо ви бажаєте приготувати надзвичайно ніжне і розсипчасте печиво, то найкращим вибором стане пісочне. Саме воно стане найкращим вибором у будь-якій ситуації.
- борошно – 500 г;
- жовток яєчний – 3 шт.;
- цукор – 200 г;
- масло або маргарин – 300 г;
- волоські горіхи – 150 г;
- розпушувач – 1 чайн. л.;
- сіль.
Часовий ліміт: 50 хвилин.
Калорійність: 471 Ккал/100 р.
Етапи випічки печива до чаю:
- В чаші розітріть масло кімнатної температури з цукром і жовтками. Все перемішувати до тих пір, поки суміш не стане повністю однорідною;
- Борошно на два рази просійте і додайте розпушувач і сіль. Зробіть із борошна гірку з поглибленням посередині. Саме у нього й потрібно буде вилити масляно-яєчну суміш. За допомогою ложку все гарненько перемішайте, а потім замісіть дуже щільне тісто. Його необхідно буде скачати в кулю і покласти в плівку. Залиште тісто на 30 хвилин у холодильнику;
- Після минулого часу розкачайте наявне тісто в пласт. Наріжте печиво на невеликі квадратики і покладіть їх на деко, попередньо обмазаний маслом. Кожен із квадратиків посипте розмеленими горішками;
- Поставте печиво готуватися на 10 хвилин. Просто слідкуйте за тим, щоб на ньому з'явилася гарна золотава скоринка. Температура духовки для приготування цього печива повинна дорівнювати 220 градусів.
Вівсяне печиво з додаванням горішків
Розмова про те, що печиво неймовірно шкідливо для фігури практично не стосується вівсяного. Геркулес надзвичайно корисний, адже він допомагає виводити шлаки, а також в своєму складі містить величезну кількість корисних речовин.
- вівсянка пластівцями – 150 г;
- борошно – 150 г;
- масло вершкове – 250 г;
- цукор – 150 г;
- горішки волоські – 80 г;
- яйце – 2 шт.;
- сода – 1 чайн. л..
Часовий ліміт: 45 хвилин.
Калорійність: 449 Ккал/100 р.
Як спекти вівсяне печиво з горіхами:
- Разом змішайте весь цукор і яйця. Для того щоб суміш вийшла більш повітряної, скористайтесь міксером, щоб збити всі;
- Просіяти борошно разом з содою і додати яєчну суміш. Все перемішайте, щоб не було грудочок. Далі слід всипати геркулес. Останнім кроком стане викладання в миску розм'якшеного вершкового масла;
- Гарненько вимісіть все тісто, а потім всипте подрібнені горіхи. Після того як ви знову все перемішайте, зробіть з тіста кульки і викладіть їх на деко. Смачне вівсяне печиво буде готуватися протягом як мінімум чверті години. Духова шафа повинен бути включений на температуру до 170 градусів.
Чим відрізняються равіолі від пельменів і з якими начинками їх можна приготувати читайте в нашій статті.
Як швидко приготувати торт на сковороді з заварним кремом читайте в нашій статті.
Рецепт коропа на мангалі зі спеціями і овочами тут.
Сирні вушка з волоськими горіхами
Для приготування смачного печива підійде додавання до нього сиру. Так воно вийде не тільки смачним, але і дуже корисним.
- яйце – 2 шт.;
- борошно пшеничне– 300 г;
- масло вершкове – 200 г;
- цукровий пісок – 150 г;
- родзинки білий – 100 г;
- волоський горіх – 100 г;
- сир з великою жирністю – 200 г;
- ваніль – 1 упаковка;
- погашена сода – 1 чайн. л..
Часовий ліміт: 1 год.
По калоріях: 378 Ккал.
Рецепт сирного печива з волоським горіхом покроково:
- Дуже ретельно промийте і замочіть родзинки його хвилин на 15 в окропі, щоб він повністю розбухнув. Добре просушіть його за допомогою паперових рушників;
- Коли прокаленные горіхи охолонуть, подрібніть їх до потрібного стану. Ізюм також наріжте на 4 частини. Після цього додайте до них 60 г цукру і все добре перемішайте;
- Вершкове масло розтопіть до повністю рідкого стану. Після цього до масляної суміші додайте весь цукор, що залишився. Також в цю миску слід всипати ваніль і яйця. Все змішайте до однорідної маси;
- Скористайтеся ситом для того, щоб протерти сир. Після додайте в олійну суміш і вмішайте розпушувач. Після цього настав час борошна. Відразу просійте її в чашу і замісіть тісто;
- Пласт розкачати досить тонко. Покладіть на нього вже підготовлені родзинки з волоськими горіхами. Цю начинку необхідно злегка придавити. Потім скачайте все в рулет і порізати поперек. Викладіть печиво на деко для випікання. Температура випічки – 180 градусів. Для приготування печива з горіхами і сиром вам знадобиться близько 12 хвилин.
Корисні поради
- Горіхове печиво можна приготувати з різноманітних видів тіста. Зовсім не має значення, чи було воно приготовлено на кефірі, меді або інших інгредієнтах. Саме тому з цим видом солодощі дуже легко експериментувати. Результат все одно вийде чудовим;
- До того як додати горіхи в тісто, обов'язково прожарити їх. Для цього можна скористатися як сковородою, так і духовкою;
- Якщо ви не любите великі горіхи, то після прожарювання їх можна подрібнити. У цьому вам допоможе простий ніж або блендер;
- Волоський горіх в печиво добре поєднується з кунжутом і вимоченим родзинками, тому при бажанні ці начинки можна змішувати.
Приємного апетиту!