14 май 2019 3 913

Прості рецепти печива з волоськими горіхами

Всім давно відомо, що смачний запах домашньої випічки створює свою особливу атмосферу. Неможливо уявити собі затишний будинок без постійно витає аромату свіжозавареного чаю і спеченого печива. Саме тому будь-яка господиня має в своєму запасі дивовижні рецепти цих ласощів. Особливо любимо багатьма рецепт, який у своєму складі має ще й горіхи.

Будь-горіхове печиво відрізняє не тільки різноманітність взаємозамінних горіхів, але й простота і легкість у приготуванні. У цій статті ви дізнаєтеся про те, як же приготувати такий десерт, не витративши багато часу і при цьому порадувати всю сім'ю смачною випічкою.

Швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
масло вершкове - ¼ Кг
цукор - 100 г
яйця великі - 2 шт.
борошно - 300 г
мед акації - 2 стіл. л.
волоський горіх - 300 г
джем - за бажанням
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 487 Ккал

Коли господиня дуже хоче приготувати горіхове печиво, але при цьому вона ще не готова до занадто експериментів, цей швидкий рецепт стане справжнім порятунком для неї. Такий рецепт неймовірно простий і при цьому дозволить вам поставити випічку на стіл в дуже стислі терміни.

Етапи приготування печива з горіхами:

  1. Розітріть між собою в окремому посуді масло з цукром. У міру поступового розчинення цукрового піску обов'язково влийте до маслу розтоплений мед;
  2. Відокремте в яйцях білки від жовтків. Жовтки вмішайте в масляну суміш. Після цього у цю ж миску просійте борошно. Тісто необхідно дуже добре замісити;
  3. Коли тісто буде готове, його необхідно розділити на порційні шматки і з кожного скатати кульки, які згодом перетворяться в печиво;
  4. Тепер настав час додавання горіхів. Обов'язково прожарити їх і за допомогою блендера перетворити на крихту дуже маленького розміру. Кожен кульку печива занурте спочатку у збитий білок, а потім панірують у горіховою крихті;
  5. Деко вистелити листом пергаменту, а потім покладіть печиво на ньому. У кожному з них необхідно зробити поглиблення в середині. Поставте готувати випічку в духовці. Тепловий режим встановіть на 170 градусів. Після десяти хвилин з початку приготування, вийміть деко і знову в кожному кульці продавіть невелику ямку в центрі. Готуйте печиво ще 10 хвилин, після чого дістаньте його і продавлений центр викладіть свій улюблений джем. Трохи охолодіть і подавайте до чаю.

Горіхово-медове печиво без яєць

Якщо у вас в наявність є багато свіжого меду, то обов'язково спробуйте приготувати таке печиво. Мед дуже добре поєднується з волоським горіхом, тому печиво виходить надзвичайно смачною.

  • борошно – 150 г;
  • цукор – 50 г;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • мед – 80 г;
  • волоський горіх – 100 г;
  • бананове пюре – 50 г;
  • кориця і сіль.

Часовий ліміт: 105 хвилин.

По калорійності: 403 Ккал/100 р.

Як готувати медове печиво з волоськими горіхами без яєць:

  1. Першим ділом порубаєте волоські горіхи і відкладіть їх в сторону. Після цього в окремій чаші між собою з'єднайте всі порошкові інгредієнти;
  2. Візьміть іншу ємність і в ній розітріть бананове пюре разом з цукром. Також до цієї суміші необхідно потроху вмішати розтоплений мед і рослинне масло;
  3. Коли обидві суміші будуть готові до рідкої необхідно вмішати приблизно половину борошняної. Все перемішайте і висипте горіхи. Після горіхів настав час решти борошна. Тепер після додавання всіх інгредієнтів добре вимісіть печиво. Суміш повинна вийти досить липкою, тому за допомогою качалки розкотити її абсолютно не вийде;
  4. Щоб отримати печиво, тісто необхідно буде попередньо заморозити. Для цього на стіл вистеліть плівку і за допомогою лопатки викладіть на неї все наявне тісто. Скачайте плівку на рулон і залиште його в морозилці хвилин на 60;
  5. Коли цей час мине, постеліть на деко папір, а потім дістаньте тісто. Його необхідно буде нарізати на круги за допомогою формочок. Розігрійте духовку до 185 градусів. Після цього ваше печиво необхідно буде залишити на 15 хвилин.

Пісочне печиво з горіхами

Якщо ви бажаєте приготувати надзвичайно ніжне і розсипчасте печиво, то найкращим вибором стане пісочне. Саме воно стане найкращим вибором у будь-якій ситуації.

  • борошно – 500 г;
  • жовток яєчний – 3 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • масло або маргарин – 300 г;
  • волоські горіхи – 150 г;
  • розпушувач – 1 чайн. л.;
  • сіль.

Часовий ліміт: 50 хвилин.

Калорійність: 471 Ккал/100 р.

Етапи випічки печива до чаю:

  1. В чаші розітріть масло кімнатної температури з цукром і жовтками. Все перемішувати до тих пір, поки суміш не стане повністю однорідною;
  2. Борошно на два рази просійте і додайте розпушувач і сіль. Зробіть із борошна гірку з поглибленням посередині. Саме у нього й потрібно буде вилити масляно-яєчну суміш. За допомогою ложку все гарненько перемішайте, а потім замісіть дуже щільне тісто. Його необхідно буде скачати в кулю і покласти в плівку. Залиште тісто на 30 хвилин у холодильнику;
  3. Після минулого часу розкачайте наявне тісто в пласт. Наріжте печиво на невеликі квадратики і покладіть їх на деко, попередньо обмазаний маслом. Кожен із квадратиків посипте розмеленими горішками;
  4. Поставте печиво готуватися на 10 хвилин. Просто слідкуйте за тим, щоб на ньому з'явилася гарна золотава скоринка. Температура духовки для приготування цього печива повинна дорівнювати 220 градусів.

Вівсяне печиво з додаванням горішків

Розмова про те, що печиво неймовірно шкідливо для фігури практично не стосується вівсяного. Геркулес надзвичайно корисний, адже він допомагає виводити шлаки, а також в своєму складі містить величезну кількість корисних речовин.

  • вівсянка пластівцями – 150 г;
  • борошно – 150 г;
  • масло вершкове – 250 г;
  • цукор – 150 г;
  • горішки волоські – 80 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • сода – 1 чайн. л..

Часовий ліміт: 45 хвилин.

Калорійність: 449 Ккал/100 р.

Як спекти вівсяне печиво з горіхами:

  1. Разом змішайте весь цукор і яйця. Для того щоб суміш вийшла більш повітряної, скористайтесь міксером, щоб збити всі;
  2. Просіяти борошно разом з содою і додати яєчну суміш. Все перемішайте, щоб не було грудочок. Далі слід всипати геркулес. Останнім кроком стане викладання в миску розм'якшеного вершкового масла;
  3. Гарненько вимісіть все тісто, а потім всипте подрібнені горіхи. Після того як ви знову все перемішайте, зробіть з тіста кульки і викладіть їх на деко. Смачне вівсяне печиво буде готуватися протягом як мінімум чверті години. Духова шафа повинен бути включений на температуру до 170 градусів.

Чим відрізняються равіолі від пельменів і з якими начинками їх можна приготувати читайте в нашій статті.

Як швидко приготувати торт на сковороді з заварним кремом читайте в нашій статті.

Рецепт коропа на мангалі зі спеціями і овочами тут.

Сирні вушка з волоськими горіхами

Для приготування смачного печива підійде додавання до нього сиру. Так воно вийде не тільки смачним, але і дуже корисним.

  • яйце – 2 шт.;
  • борошно пшеничне– 300 г;
  • масло вершкове – 200 г;
  • цукровий пісок – 150 г;
  • родзинки білий – 100 г;
  • волоський горіх – 100 г;
  • сир з великою жирністю – 200 г;
  • ваніль – 1 упаковка;
  • погашена сода – 1 чайн. л..

Часовий ліміт: 1 год.

По калоріях: 378 Ккал.

Рецепт сирного печива з волоським горіхом покроково:

  1. Дуже ретельно промийте і замочіть родзинки його хвилин на 15 в окропі, щоб він повністю розбухнув. Добре просушіть його за допомогою паперових рушників;
  2. Коли прокаленные горіхи охолонуть, подрібніть їх до потрібного стану. Ізюм також наріжте на 4 частини. Після цього додайте до них 60 г цукру і все добре перемішайте;
  3. Вершкове масло розтопіть до повністю рідкого стану. Після цього до масляної суміші додайте весь цукор, що залишився. Також в цю миску слід всипати ваніль і яйця. Все змішайте до однорідної маси;
  4. Скористайтеся ситом для того, щоб протерти сир. Після додайте в олійну суміш і вмішайте розпушувач. Після цього настав час борошна. Відразу просійте її в чашу і замісіть тісто;
  5. Пласт розкачати досить тонко. Покладіть на нього вже підготовлені родзинки з волоськими горіхами. Цю начинку необхідно злегка придавити. Потім скачайте все в рулет і порізати поперек. Викладіть печиво на деко для випікання. Температура випічки – 180 градусів. Для приготування печива з горіхами і сиром вам знадобиться близько 12 хвилин.

Корисні поради

  1. Горіхове печиво можна приготувати з різноманітних видів тіста. Зовсім не має значення, чи було воно приготовлено на кефірі, меді або інших інгредієнтах. Саме тому з цим видом солодощі дуже легко експериментувати. Результат все одно вийде чудовим;
  2. До того як додати горіхи в тісто, обов'язково прожарити їх. Для цього можна скористатися як сковородою, так і духовкою;
  3. Якщо ви не любите великі горіхи, то після прожарювання їх можна подрібнити. У цьому вам допоможе простий ніж або блендер;
  4. Волоський горіх в печиво добре поєднується з кунжутом і вимоченим родзинками, тому при бажанні ці начинки можна змішувати.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: