24 апрель 2019 2 414

Рецепти печива з родзинками — м'якого, розсипчастого, тане в роті

Якщо ви дуже любите різноманітну випічку, але при цьому абсолютно не маєте часу займатися їй, то на допомогу прийдуть різноманітні рецепти смачного печива. Напевно, абсолютно неможливо перерахувати всі наявні в природі рецепти цього десерту і кожна людина має саме своє улюблене печиво.

Однак існують і такі універсальні рецепти, які припадають до смаку будь-якій людині. Про деякі таких ми і поговоримо в цій статті. А саме це печиво з додаванням родзинок.

Кожен з представлених нижче рецептів надзвичайно простий у виконанні і не зажадає від вас або покупки дорогих екзотичних інгредієнтів. При цьому вони точно здивують всіх ваших улюблених людей своїм смаком.

Печиво «Поліно» з родзинками
Інгредієнти Кількість
борошно - 300 г
цукор - 100 г
масло вершкове - 75 г
яйце - 1-2 шт.
сметана 25% - 2 стіл. л.
родзинки - 130 г
розпушувач - 1 пакетик
коньяк - 1 чайн. л.
ванільний цукор - ½ Чайн. л.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Будь-яка людина, яка хоч зрідка заглядає в кулінарію, може знайти в ній одне з найдивовижніших за смаком печива – «Поліно». Незважаючи на те, що на вигляд воно може бути непоказним, смак відразу ж змусить вас згадати про бабусиної випічці.

Рецепт по етапах:

  1. В окремій ємності змішайте між собою злегка розм'якшене вершкове масло з цукром. Все це гарненько змішуйте за допомогою міксера, поступово додаючи до маси яйця;
  2. Коли цукор повністю розчиниться, необхідно буде вмішати сметану. Коньяк і ванільний цукор виступлять в якості ароматизаторів;
  3. Родзинки необхідно буде дуже добре промити і залишити розбухати хвилин на 10 в гарячій воді. Коли родзинки стане м'яким, додати його в тісто. Після цього просійте борошно і додайте розпушувач. Тісто добре вимісити;
  4. На деко покладіть пергаментний папір і з тіста сформуйте невеликі ковбаски. Після того, як усі «полешки» будуть викладені, змастіть їх збитим жовтком;
  5. Поставте деко в духовку на півгодини. Температура випічки – 180 градусів. Після приготування залиште печиво хвилин на 5 в вимкненій духовці і потім діставайте. Остудіть їх і подавайте до столу.

Домашнє вівсяне печиво

Цей рецепт порадує тих любительок солодкого, які досить строго стежать за своєю фігурою. Вівсяне печиво саме по собі досить корисно, але при цьому воно ще й смачно. По відчуттю воно злегка нагадує грильяж, тому дуже сподобається і дітям.

  • борошно – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 80 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • ванільний цукор і кориця – по ½ чайн. л.;
  • родзинки – 70 г;
  • геркулес – 150 г;
  • гашена оцтом сода.

Час: 1 год.

Калорії: 380 Ккал.

Як готувати випічку:

  1. Насамперед варто зробити тісто на стандартне вівсяне печиво. Для цього в кухонному комбайні збийте між собою масло і цукор. Вони повинні повністю змішатися між собою. Тільки після цього вбийте туди ж і яйце;
  2. Борошно змішайте з корицею і просійте її. Потім додати гашену соду, геркулес, промитий ізюм і масляно-яєчну суміш;
  3. Всі ці інгредієнти об'єднайте в одну суміш і залиште в холодильнику принаймні на 30 хвилин, щоб пластівці і родзинки наїлося рідиною і розбухли;
  4. Підготуйте лист: викладіть на нього аркуш пергаменту і злегка промаслите його. Намочіть руки холодною водою і беріть потроху тіста, викладаючи кульки і злегка здавлюючи їх.
  5. Увімкніть духовку розігріватися на 180. Після цього поставте деко всередину і залиште печиво хвилин на 15. Злегка остудіть їх. Тепер вівсяне печиво готове до вживання.

Торт «Кучерявий хлопчик» — дуже незвичайний і смачний, спробуйте приготувати.

Як загасити кортошку з м'ясом в казані — її теж треба вміти приготувати.

Дріжджове тісто для піци — пишне і ніжне. Рецепт тут.

Печиво з корицею і сухофруктами

Пісочне печиво відрізняється дуже ніжним і ароматним смаком. Здається, що печенька сама по собі ніби тане в роті, адже воно по текстурі дуже розсипчасте. Така випічка дуже добре підходить до чаювання.

  • борошно – 225 г;
  • вершкове масло – 1 пачка;
  • ром – 100 мл;
  • кокосова стружка – 50 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • апельсинова цедра – 1 чайн. л.;
  • родзинки – 160 г;
  • кориця і ваніль – за 1 чайн. л.;
  • сіль.

Час: близько 4 годин.

Калорії: 388 Ккал.

Кулінарний процес:

  1. Родзинки попередньо добре промийте і замочіть в ромі на всю ніч. Потрібно, щоб сухофрукт повністю просочився і ароматизировался;
  2. В окремий посуд викладіть вершкове масло. Воно повинно бути досить м'яким. Його потрібно буде змішати з цукровою пудрою. Все це помішуйте, поки маса не стане однорідною;
  3. Коли суміш повністю зіб'ється, то додайте в неї ароматизатори: ваніль, апельсинову цедру і корицю. Вони також повинні розподілитися по всьому тесту. Після цього вмішайте також кокосову стружку і злегка посоліть;
  4. Останнім кроком стане додавання просіяного борошна і родзинок. Його обов'язково треба обсушити від рому перед додаванням. Тісто дуже добре перемішайте і розділіть на 2 частини. Кожну з них перетворіть в ковбаску і загорніть в плівку. Тісто має підходити в холодильнику близько 3,5 годин;
  5. Коли воно буде повністю готове, то дістаньте ковбаски з холодного місця і наріжте їх на гуртки. Вони не повинні бути товще півтора сантиметрів. Викладіть печиво на деко і випікайте хвилин 11-12. Найбільш придатною температурою буде в 165 градусів.

Печиво з горіхами і родзинками «Мазурка»

Печиво «Мазурка» від всіх інших видів печива відрізняється в першу чергу тим, що його обов'язково потрібно готувати одним пластом. Лише коли воно буде повністю готове, печиво необхідно буде розрізати на порційні шматки. Це робить приготування його навіть ще більш простим, а має воно при цьому дуже вишуканим смаком.

  • борошно – 150 г;
  • цукор – 200 г;
  • родзинки – 160 г;
  • волоський горіх – 130 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • розпушувач – 1 пак..

Час: 50 хвилин.

Калорійність: 345 Ккал.

Як випікати смаколики:

  1. Родзинки для цього рецепта обов'язково повинен бути трохи разбухшим. Тому помиті родзинки слід залити окропом і дати йому настоятися хвилин десять. Після цього злийте воду і дайте йому повністю охолонути;
  2. Очищений волоський горіх переберіть і викиньте весь сік. Його слід подрібнити за допомогою блендера. Повинна вийти досить дрібна крихта;
  3. Обидва яйця необхідно розділити на білки і жовтки. Окремо збийте білки в комбайні, постійно вмішуючи в суміш цукор. В кінцевому результаті у вас повинна вийти досить густа піна. Після цієї пені додайте ще й жовтки. Також потрібно всипати розпушувач і все знову перемішати, поки тісто не стане повністю однорідним;
  4. В отриману суміш додайте просіяне борошно, горіхи і родзинки. Після вимішування повинно вийти дуже липке і в'язке тісто. На деко постеліть папір і викладіть на нього тісто. Не варто робити шар дуже товстим, інакше печиво не пропечеться;
  5. Духовка під час випічки цього печива повинна бути включена на 200 градусів. Випікайте близько дванадцяти хвилин, поки тісто не стане за кольором приємного коричневого відтінку. Після випічки корж необхідно відразу ж викласти з форми і нарізати на порційні шматки. Коли воно охолоне, то можна печиво «Мазурка» подавати до чаю.

Приготування сирної випічки з родзинками

Сирне печиво по своїй текстурі завжди виходить більш м'яким і ніжним, на відміну від інших видів. До того ж така насолода містить у собі досить мала кількість цукру, що дуже підійде тим, хто воліє його не вживати.

  • борошно – 100 г;
  • цукор – 50 г;
  • сир – 200 г;
  • ізюм – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло вершкове – 70 г;
  • розпушувач – 1 пачка;
  • ванілін.

Час: 70 хвилин.

Калорії: 297 Ккал.

Поетапний процес приготування печива:

  1. Для приготування сирного печива необхідно замочити родзинки в окропі і промити його від усього зайвого сміття. Дайте йому полежати так протягом пари хвилин і сміливо виймайте;
  2. Розм'якшене вершкове масло перемішайте в одній мисці з цукром, а потім вмішайте сир і яйце. Ванілін додасть печінкою додатковий аромат;
  3. Після цього в суміш також необхідно додати розпушувач і родзинки. Просійте борошно відразу в тісто, так печиво вийде більш повітряним. Тісто добре перемішайте і скачайте в кулю. Оберніть його в поліетилен і залиште на півгодини в холодильнику;
  4. Коли тісто відпочине, розкачайте його в досить тонкий пласт, не більше половини сантиметра завтовшки. За допомогою формочок видавіть з тіста майбутню випічку;
  5. На деко з пергаментом викладіть отримані гуртки і поставте їх випікатися. Готується це печиво близько двадцяти хвилин. Виставлена температура повинна бути 190 градусів. Після випікання остудіть випічку перед подачею.

Порада: перед тим як додавати родзинки в випічку, його можна злегка вимочити в ромі або коньяку. Так печиво придбає додатковий аромат і стане більш пряним.

Що ще почитати: