Як спекти домашні пиріжки з яблуками
Що ми асоціюємо зі словом «пиріжки»?
Звичайно ж, ароматну і пишну випічку, яку готували для нас бабусі і мами на вихідних.
Як правильно замісити здобне тісто
Пиріжки готують з різного тіста, але найпопулярніше – здобне. Ось тут і починаються проблеми: і головна з них – це недостатньо пишне тісто, яке безпосередньо позначиться на якості виробів.
Запропонована нижче рецептура перевірена багатьма господинями і за їх твердженнями всі інгредієнти розраховані настільки точно, що промахів бути не повинно. Перевіримо?
Інгредієнти для опари:
- 1 склянку молока (250 мл);
- 3 ст. л. дріжджів (з гіркою);
- 10-15 гр. цукру;
- 3 ст. л. борошна.
Що потрібно для замісу тіста:
- 100 гр. цукру;
- 2-3 шт. яєць;
- 100 гр. розм'якшеного масла;
- 25 мл рослинного масла;
- 450 гр. борошна;
- Щіпка солі;
- Упаковка ваніліну.
Як поставити опару? Злегка розігрійте молоко і розведіть дріжджі. Насипте до них цукровий пісок і борошно. Перемішайте компоненти та поставте опару в тепло.
Як зрозуміти, що вона підійшла? Вона вдвічі збільшиться і на її поверхні буде безліч бульбашок.
Збийте яйця, цукровий пісок, потім перемішайте з розм'якшеним маслом. Після перемішайте суміш з опарою. Насипте цукор, що залишився і посоліть.
Рідкі компоненти шляхом порційного додавання борошна перетворюємо в тісто і пам'ятайте, що перемішувати потрібно лише одностороннім рухом. Коли воно почне густіти, переходите в режим ручного замішування.
На замішування ви витратите приблизно 5 хвилин. В результаті поверхня тіста повинна стати гладкою, а консистенція трохи пишною і еластичною. Накрийте і приберіть на пару годин. За цей проміжок часу потрібно 2 рази його обім'яти.
Тепер, знаючи рецептуру приготування пишного дріжджового тесту, можна приступити до пиріжків.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тісто дріжджове - | 0,6 кг |
яблука (великі або середні) - | 4 шт. |
цукор - | 50 г |
сік лимона - | 20 мл |
ванілін - | пакетик |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 263 Ккал |
Якщо тісто, приготоване за попередній рецептурі, вийшло повітряним, то вважайте, що перший і вірний крок зроблено і тепер залишається правильно підготувати начинку і випекти вироби.
Тісто вже підготовлено, тому приступаємо до начинки, для якої краще всього використовувати кисло-солодкі плоди. Фрукти позбавити від серцевини, нарізати кубиками або натерти. Щоб начинка не потемніла, збризніть її соком лимона.
Розкатане тісто в джгут, нарізати шматки і сформуйте у кульки. Кожен розкачати у формі коржики.
На центр викладіть начинку (по чайній ложці) і ретельно защепіть краю.
Застеліть деко фольгою або пергаментом і розкладіть пиріжки (обов'язково швом вниз), залишаючи між ними проміжок. Вироби повинні трохи постояти на расстойке.
Потім намажте їх яйцем і відправте в духовку. 5 хвилин випікайте пиріжечки при 180 С, після — знизьте до 160 С і печіть до готовності.
Ніжна листкова випічка
Коли у господині катастрофічно не вистачає часу на приготування дріжджового тіста, вона біжить в магазин і купує листкове, з якого виходять хрусткі та смачні листкові пиріжки з яблуками.
Необхідні продукти:
- Листкове тісто – 1 пачка вагою 0,5 кг;
- Яблуко (кисло-солодке) – 1 шт.;
- Банан – 1 шт.;
- Велике яйце – 1 шт.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 301.73 ккал/100 гр.
Розморозьте тісто і наріжте фрукти дрібними кубиками. Розкачати листкове тісто, злегка посипаючи борошном, і розріжте на однакові шматки квадратної форми. У центр покладіть по столовій ложці фруктової начинки, закріпіть тісто у формі трикутника.
На деко розстеліть пергамент і викладіть вироби. Змастіть сумішшю збитих яєць з додаванням молока, потім відправте випікатися при 180С не більше 20 хвилин.
Дізнайтеся, з чого робиться спаржа по-корейськи. Ця закуска гідна особливої уваги.
Як правильно зварити холодець в мультиварці? Тут ви зможете про це дізнатися детально.
Любителям випічки пропонуємо черговий рецепт — розтягаї з рибою. Це буде неймовірно смачно!
Рецепт для гурманів: пиріжки з дріжджового тіста з яблуками та корицею
Індійська приправа подобається далеко не багатьом людям, а даремно! Адже вона надає виробам пікантний присмак, а також добре впливає на травну систему і протидіє накопиченню жирів.
Продукти, необхідні для приготування пиріжків з корицею:
- Дріжджове тісто;
- Ванілін;
- Яблука середнього розміру – 4 шт.;
- Мелена кориця – 8 гр.;
- Цукор – 20 гр.;
- Сік лимона – 10 мл
Час приготування: 30 хвилин
Калорійність: 75.16 ккал/100гр.
Начинку бажано підготувати перед початком формування пиріжків. Яблука можна нарізати (бажано дрібно) або натерти (крупно), але не забути збризнути їх соком лимона, щоб запобігти потемнінню плодів. Змішати фруктову начинку з корицею.
Сформованное невеликими кружечками тісто розкачати, як було сказано в попередніх рецептурах, і по центру покласти по ложці (чайній або десертній) корично-яблучної начинки.
Скріпити нагорі краю, обімніть і надайте виробам форму овалу. Покладіть пиріжки на деко, залишаючи між ними невеликі проміжки, і відправ ті на расстойку.
Як тільки вони збільшаться в розмірі, змастіть поверхню виробів яйцем і відправте випікатися при температурі 180С. Через 5 хвилин знизьте вогонь до 160 ° с і продовжуйте випікати близько 25 хвилин.
Цікава випічка з сирного тіста на сковороді
Необхідні інгредієнти для пиріжків з сирного тіста з яблуками:
- Сметана – 50-60 гр.;
- Мелкозерный сир – 400-500 гр.;
- Яйця – 2 шт.;
- Сода або розпушувач – 7 гр.;
- Борошно – 400 гр.;
- Яблука, нарізані кубиками – 3-4шт.;
- Цукор – 5-10 гр.;
- Масло для смаження (рослинна).
Час приготування: трохи більше 1 години.
Калорійність: близько 220 ккал/100 гр.
Сирно-яблучні пиріжки починаються з збивання яєць, цукру і солі. Далі до яєчної суміші додаємо сир і добре перемішуємо. Після цього змішуємо соду зі сметаною і також поєднуємо з сиром. Поступово насипаючи борошно, замішуємо тісто середньої пружності.
Поділяємо отримане тісто на шматки, кожен з яких розкачуємо, а в центр кладемо яблучну начинку.
Розігріваємо рослинне масло і беремося за обсмажування пиріжків до освіти характерною коричневою рум'яної скоринки.
Традиційна здоба на кефірі
Приготувати такі пиріжки з яблуками на кефірі також просто, як і в представлених раніше рецептах. Зараз ви в цьому переконаєтеся. Отже, список необхідних продуктів:
- Кефір – 1 склянка (200 мл);
- Цукор – 50 гр.;
- Сода харчова – 7 гр.;
- Яйця – 2 шт.;
- Борошно (вищого ґатунку) – 480 гр.;
- Яблука (великі) – 0.5 кг;
- Цукор ванільний – 1 ч. л.;
- Сіль – 4 гр.;
- Масло рослинне – 1 ст. л. + для смаження.
Час приготування: 30-40 хвилин.
Калорійність: 249.93 ккал/100гр.
Спочатку займемося тестом. Для цього необхідно змішати 3 ложки цукру, кефір, масло, яйця і сіль. Коли всі інгредієнти придбають однорідну консистенцію, змішайте соду з борошном і, додаючи частинами, місіть тісто. Відкладіть його вбік і приступите до підготовки начинки.
Натріть крупно яблука, перемішайте зі столовою ложкою звичайного цукру і упаковкою ванільного.
Надайте тесту форму джгута, розділіть на шматки, а з них скачайте кульки. Кожен з них розкачати у вигляді коржі, покладіть на центр начинку і ретельно скріпіть краю, так як під час обсмажування тісто може розклеїтися, а начинка — витекти.
Пиріжки обсмажуються з кожної сторони. Найкраще почніть смаження з боку шва, а якщо масло почне бризкатися, зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою.
Корисні поради та хитрощі, пов'язані з приготуванням
- Рідина, що використовується для опари не повинна бути високої температури, тобто гарячою. Інакше дріжджі активність дріжджів припиниться;
- Якщо ви помітили, що дріжджове тісто підходить занадто повільно, то приберіть його на чверть години в холодне місце, потім переставте в тепло. Такий спосіб допоможе активувати роботу дріжджів;
- Також для начинки можна взяти повидло, варення, джем, тушковані, або нарізані скибочками яблука;
- Запам'ятайте одне правило вдалого поєднання смаків: чим солодша тісто, тим кисліше яблука;
- Якщо під рукою не виявилося кислих сортів, то можна знизити кількість цукрового піску в начинці;
- Кращий сорт яблук для випічки – Антонівка;
- Щоб смак яблучних пиріжків став ніжним, додайте ванільний цукор або просто ваніль;
- Також можна загасити фрукт в вершковою карамелі;
- Багато хто не знає, але у продажу є спеціальні спеції для приготування яблучних пирогів, які запросто застосовують при приготуванні пиріжків;
- Дріжджове тісто не любить протягів і зайвих пересувань.
Як бачите, знаючи кілька секретів і правил, приготування пиріжків з яблуками не складе праці. І сподіваємося, що запропоновані рецепти вам сподобалися, і скоро ви побалуєте друзів і близьких цієї смачної і повітряної випічкою.