25 март 2019 2 858

Рецепти смажених пиріжків з дріжджового тіста

Тільки уявіть, наскільки ці пиріжки будуть пишними і апетитними після обсмажування в маслі. Рум'яні, хрусткі, а всередині м'які і такі насичені!

Смачне тісто на дріжджах для смажених пиріжків
Інгредієнти Кількість
сіль - 5 г
свіжі дріжджі - 25 г
борошно - 560 г
цукор - 15 г
яйце - 1 шт.
рослинна олія - 25 мл
молоко - 250 мл
вода - 40 мл
Час приготування: 210 хвилин Калорійність на 100 грам: 248 Ккал

Посяде його приготування досить багато часу, але результат, повірте, коштує того!

Як приготувати:

  1. Воду трохи підігріти і вилити в миску.
  2. Покришити в неї дріжджі, додати цукор і сіль.
  3. Туди ж — ложку борошна і все це ретельно перемішати.
  4. Дати настоятися п'ятнадцять хвилин. Цього часу буде досить, щоб опара піднялась, якщо дріжджі працюють.
  5. Молоко трохи підігріти, відставити.
  6. Яйце збити в сусідній мисці, змішати з теплим молоком і маслом.
  7. Перемішати все це і ввести опару, з'єднати.
  8. Всипати залишки борошна через сито і замісити однорідне, м'яке тісто.
  9. Прибрати його в тепло на дві години, потім обім'яти і повернути в тепло ще на годину.
Порада: можна використовувати сухі дріжджі, але їх знадобиться всього 10 грам.

Смажені пиріжки з дріжджового тіста з м'ясом

Щоб замінити чимось обід, приготуйте ці пиріжки. У нах в якості начинки є соковите і ароматне, шалено смачне м'ясо, яке подобається всім.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
м'ясний фарш 0,4 кг
сіль за смаком
сухі дріжджі 10 г
цибуля 1 головка
борошно 0,8 кг
рослинна олія 300 мл
цукор 15 г
сироватка 600 мл
яйце 1 шт.

Піде на приготування – 2 години.

В одній порції – 279 калорій.

Як приготувати:

  1. Трохи сироватки треба підігріти (буквально чверть склянки).
  2. Додати сіль, цукор і дріжджі розчинити всі три компоненти.
  3. Перемішати все це і дати настоятися десять хвилин.
  4. Яйце в цей час збити в окремій ємності.
  5. Додати трохи підігріту сироватку і перемішати.
  6. Ввести і опару, яка піднялася шапкою.
  7. Влити п'ять ложок олії і частинами ввести всю муку через сито.
  8. Важливо вимішувати масу кожен раз до однорідності.
  9. Коли тісто стане м'яким, обім'яти його і прибрати в тепло на годину.
  10. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
  11. Всипати в фарш, приправити перцем і сіллю, ретельно перемішати.
  12. Тісто обім'яти і скачати з нього ковбаску.
  13. Порізати її порційно і кожен шматочок розкачати в корж.
  14. У центр помістити трохи м'ясо з цибулею, краї защипнути.
  15. У сковороді розігріти масло і обсмажити на ньому пиріжки до готовності.

Порада: якщо переживаєте, що м'ясо не приготується, його можна попередньо обсмажити до напівготовності.

Смажені пиріжки з картоплею на дріжджах

Найпростіший варіант улюблених домашніх пиріжків. Ми готуємо їх не тільки з картоплею, додали ще і трохи зелені. Вийшло смачно!

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
вершкове масло 30 г
борошно 0,7 кг
цукор 20 г
сухі дріжджі 11 г
молоко 0,2 л
рослинна олія 15 мл
сіль 5 г

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 0,3 л
молоко 150 мл
кріп 10 г
картопля 5 бульб
сіль за смаком
вершкове масло 50 г

Піде на приготування – 1 годину і 50 хвилин.

В одній порції – 299 калорій.

Як приготувати:

  1. Для приготування тіста підігріти молоко і вилити в миску.
  2. Додати рослинне масло і м'яке вершкове масло.
  3. Туди ж всипати цукор і прибрати суміш на плиту.
  4. Готувати її, помішуючи, до тих пір, поки масло і цукор повністю не розчиняться.
  5. В теплу (ні в якому разі не гарячу!) масу всипати сухі дріжджі.
  6. Вбити яйце і перемішати, всипати дві ложки борошна.
  7. Дати настоятися чверть години і потім ввести сіль за смаком, залишки борошна.
  8. Замісити тісто, накрити його і прибрати в тепло на годину.
  9. За цей час підготувати начинку і для початку почистити і вимити картоплю.
  10. Нарізати її і залити водою, прибрати на плиту до готовності.
  11. Потім воду злити, розім'яти скибочки в пюре.
  12. Кріп помити і порізати, змішати з картоплею.
  13. Молоко з'єднати з вершковим маслом, підігріти і влити в картоплю.
  14. Змішати і дати начинці охолонути.
  15. Тісто обім'яти і поділити на частини, кожну з них розкачати в корж.
  16. Помістити в центр трохи начинки і скріпити краю.
  17. Дати їм настоятися хвилин п'ять, у цей час розігріти рослинне масло.
  18. По одному викладати в нього пиріжки і смажити до золотистого кольору.
  19. Потім помістити на серветки — і до столу.

Порада: можна в начинку додати трохи подрібненого цибулі, обсмаженої на маслі до хрускоту.

Як приготувати на кефірі

Кажуть, випічка, до складу якої входить кефір, довше залишається свіжою. Що ж, перевірити буде складно, так як вони розлітаються миттєво. Тим більше з такою смачною начинкою!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелений горошок 80 г
сіль 1 пучку
сухі дріжджі 10 г
цибуля 1 головка
кефір 0,4 л
порошок каррі 10 г
борошно 1 кг
масло оливи 30 мл
кінза 10 г
рослинна олія 80 мл
яйця 2 шт.
картопля 150 г
часник 2 шматочка
куряче м'ясо 0,2 кг
цукор 2 дрібку

Піде на приготування – 1 годину і 40 хвилин.

В одній порції – 242 калорії.

Як приготувати:

  1. Воду злегка підігріти, лише до теплого стану.
  2. Вилити в миску, всипати дріжджі, додати сіль і цукор, розчинити їх.
  3. Дати настоятися хвилин десять, за цей час опара підніметься шапкою.
  4. Кефір теж трохи підігріти, залити його в опару, коли час пройде.
  5. Туди ж вбити яйце, додати борошно в кілька етапів.
  6. Влити половину рослинного масла і замісити однорідне тісто.
  7. Прибрати його в тепло на 30-40 хвилин, і в цей час підготувати начинку.
  8. Картоплю почистити і вимити, нарізати.
  9. Відварити її в солоній воді до повної готовності.
  10. Цибулю і часник очистити від лушпиння, дрібно порубати.
  11. Масло оливи прогріти на сковорідці, обсмажити в ньому часник з цибулею.
  12. Курку почистити і дрібно нарізати, потім пропустити через м'ясорубку.
  13. Додати в сковороду і тушкувати до готовності.
  14. В кінці додати каррі та інші спеції, картоплю, вимитий горошок.
  15. Все з'єднати і доповнити вимитої і подрібненої кінзою.
  16. Зняти начинку з вогню і дати їй трохи охолонути.
  17. Тісто обім'яти, розкачати в пласт.
  18. Вирізати кружечки великим кухлем.
  19. У середину кожного покласти по ложці начинки.
  20. Згорнути краю і сформувати пиріжки.
  21. Залишки рослинного масла прогріти на сковороді.
  22. В ньому обсмажити пиріжки з куркою до готовності.

Порада: можна використовувати для начинки готовий курячий фарш.

Дізнайтеся, як приготувати татарські пиріжки з м'ясом і картоплею. Вони припадуть до смаку абсолютно всім — і дітям, і дорослим.

Пиріжки з сосискою на сковороді і в духовці — візьміть на замітку наш рецепт з покроковим фото.

Тут ще кілька рецептів запашних пиріжків з яблуками.

Приготування пиріжків з листкового дріжджового тіста

Це буде справжнє безумство! У начинці вас буде чекати яскравий і корисний шпинат з ніжним сиром і солоної фетою. Насолода і тільки!

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
свіжі дріжджі 30 г
яйце 1 шт.
борошно 0,6 кг
молоко 150 мл
цукор 15 г
вершкове масло 200 г
вода 70 мл

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
часник 2 шматочка
чорний мелений перець за смаком
шпинат 0,3 кг
сир 0,2 кг
масло оливи 15 мл
фета 200 г
рослинна олія 0,2 л
сіль за смаком

Піде на приготування – 2 години і 20 хвилин.

В одній порції – 294 калорії.

Як приготувати:

  1. Воду підігріти до теплого стану, розвести в ньому дріжджі.
  2. Додати цукор і все ретельно перемішати.
  3. Дати постояти хвилин десять, поки опара не підніметься шапкою.
  4. У борошно додати сіль і перемішати, пропустити через сито.
  5. Холодне масло дрібно порубати разом з борошном у крихту.
  6. В опару ввести сире яйце, ретельно перемішати все.
  7. Молоко підігріти і теж влити в опару, з'єднати компоненти.
  8. Отриману масу вилити до борошна з маслом, замісити тісто.
  9. При необхідності (якщо буде дуже сухим або, навпаки, вологим) додати пару ложок води або борошна.
  10. Загорнути тісто в плівку і прибрати його в холодильник на півтори години.
  11. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
  12. Часник очистити і пропустити через тисняву.
  13. У сковороді прогріти масло оливи, всипати цибулю і тушкувати до м'якості.
  14. Потім додати часник і тушкувати все разом ще хвилину.
  15. Додати шпинат. Якщо він заморожений, викладати відразу. Якщо свіжий, то помити і дрібно порубати.
  16. Тушкувати, помішуючи, протягом п'яти хвилин під кришкою.
  17. Готувати до випаровування рідини, потім зняти з вогню і дати охолонути.
  18. Сир покласти в миску, посолити його і поперчити, перемішати.
  19. Фету розім'яти виделкою або натерти, якщо сир щільний.
  20. Додати шпинат до сиру, туди ж фету і все це поєднати.
  21. Тісто розкачати і нарізати широкими смужками.
  22. Рівномірним шаром викласти сир зі шпинатом.
  23. Накрити другою смужкою і з'єднати їх між собою з допомогою виделки.
  24. Повторити з усією начинкою і всім тестом.
  25. Обсмажити пиріжки до золотого кольору на сковороді.

Порада: щоб пиріжки були хрусткими, додайте в тісто трохи горілки.

Швидкий рецепт з повидлом

Цей рецепт виявився найшвидшим серед усіх, які ми вам запропонували. Начинка теж буде простою, але це не означає, що не буде смачно. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 1 пучку
сухі дріжджі 10 г
цукор 70 г
повидло 150 г
яйце 1 шт.
масло оливи 40 мл
борошно 0,5 кг
молоко 250 мл
рослинна олія 130 мл

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 315 калорій.

Як приготувати:

  1. Борошно змішати з цукром, сіллю, дріжджами.
  2. Туди ж влити тепле молоко і замісити однорідне тісто.
  3. Додати яйце з оливковою олією і перемішати все це.
  4. Розкачати в пласт і вирізати кружечки.
  5. У центр кожного з них помістити трохи повидла і скріпити краї.
  6. Масло нагріти в сковороді і обсмажити на ньому пиріжки до готовності.
Порада: якщо повидло рідке, можна вмішати в нього сухарі або подрібнені горіхи.

Корисні поради

Щоб тісто для пирогів добре підходило, обов'язково використовуйте для нього теплу рідину. Не важливо, буде це вода, молоко, кефір або йогурт. Підігрійте трохи, і тоді дріжджі будуть працювати швидше.

Маса буде добре підніматися, якщо ви помістіть її в тепло. Накрити бажано чистим рушником. При цьому воно може бути сухим і вологим, головне, щоб чистим.

Пиріжки на сковороді завжди виходять смачніші, ніж ті, що приготовані в духовці. Вони більш насичені і ситні! Можете вибрати будь-яку начинку з тих, що ми вам запропонували. Всі вони гідні вашої уваги, спробуйте!

Що ще почитати: