Як смажити картоплю з білокачанної і цвітної капусти
Якщо сьогодні влаштувати соціальний питання, то 10 з 10 людей скажуть, що смажена картопля — саме смачне і поживне блюдо для всієї родини. Як його приготувати, з чим краще поєднувати і багато іншого далі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля - | 350 грамів |
цибулю - | 3 штуки |
капуста - | 1 качан |
яйця - | 4 штуки |
сир - | 155 грамів |
соняшникова олія - | 65 мілілітрів |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 г: 80 Ккал |
Багато хто знає, що картоплю можна подати з будь-якими продуктами, зокрема з капустою. Нижче дамо опис чудового і апетитного страви.
Як готувати?
- Спочатку беремо картоплю і дрібно ріжемо на брусочки. Обсмажимо його в сковорідці разом з дрібно порізаною цибулею до появи апетитного аромату і золотого кольору.
- Капусту наріжемо на тонкі смужки і обсмажимо на рослинному маслі в іншій сковороді.
- Тепер перекладаємо приготовлену капусту до картоплі, посипаємо спеціями і закриваємо кришку. Тушкуємо протягом двох-чотирьох хвилин.
- Відкриваємо кришку і вливаємо яйця разом з дрібно порізаним сиром. Все добре перемішуємо.
- Подаємо гостям домочадцям або в гарячому вигляді. Можна додатково в кожну тарілку натерти сир.
Рецепт з кольоровою капустою
Цвітна капуста — дуже корисний продукт, який повинен бути на столі кожного людини. Розглянемо нижче поєднання цього овоча з картоплею в ароматному соусі.
Необхідні інгредієнти:
- картопля — 9 штук;
- кольорова капуста — 1 штука;
- стручкова квасоля — 235 грамів;
- кукурудза в банку — 1 банка;
- морква — 2 штуки;
- рослинне масло — 55 мілілітрів;
- спеції — за смаком.
Час приготування страви: 25 хвилин.
Калорійність на 100 г: 75 ккал.
Як приготувати?
- Збалансоване і поживне блюдо приготувати дуже просто. Візьмемо і почистимо молоду картоплю і наріжемо її довільно. Покладемо її в сковорідку з рослинним маслом і почнемо обсмажувати.
- Нарізаємо швидко цвітну капусту на середні шматочки і додаємо до картоплі. Туди ж відправляємо розморожену або свіжу квасолю. Перемішуємо і обсмажуємо ароматну і красиву суміш на невеликому вогні.
- Очищаємо моркву і нарізаємо її на дрібні шматочки. Відправляємо все в загальну масу, перемішуємо, додаємо спеції і на кілька хвилин закриваємо кришку.
- Як тільки овочі придбають потрібний відтінок і характерний аромат, вимикаємо піч і подаємо страву до столу.
Смажені пиріжки з картоплею і капустою
Всі ми з дитинства пам'ятаємо бабусині картопляні і капустяні пиріжки. Сьогодні їх можна приготувати самостійно за класичним рецептом.
Необхідні інгредієнти:
- великий картопля — 5 штук;
- сухі дріжджі — 1 пакет;
- цукор і сіль — за смаком;
- яйця — 4 штуки;
- сметана — 135 грамів;
- борошно — 800 грамів;
- рослинне масло — 125 мілілітрів;
- капуста — 350 грамів;
- морква — 2 штуки;
- цибуля — 1 штука;
- томатна паста — 60 грамів;
- сироватка — 500 мілілітрів.
Час приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 260 ккал.
Стадії приготування.
- Готуємо тісто. Змішуємо борошно, сметану, яйця, трохи масла і спеції за смаком до отримання єдиної маси, легко отлипающей від рук. Вливаємо підігріту сироватку з розмішаними в ній сухими дріжджами. Накриваємо тісто харчовою плівкою і відкладаємо в сторону на 8-12 хвилин.
- Готуємо начинку. У той час як підходить тісто, збільшуючись в розмірі, очищаємо всі овочі.
- Ріжемо цибулю і моркву на маленькі шматочки і викладаємо їх в сковороду з рослинним маслом. Смажимо до золотистої скоринки.
- Висипаємо на сковорідку дрібно нашатковану капусту з томатною пастою до вже приготованих овочів, перемішуємо і накриваємо кришкою. Готуємо 5 хвилин. Все солимо і перчимо. Прибираємо підготовлені овочі в бік.
- Чистимо і відварюємо картоплю в каструлі. Робимо пюре. Додаємо спеції і перемішуємо картопля з готовими овочами.
- Розкачуємо тісто і формуємо з нього невеликі кружечки. Робити їх можна з допомогою кружки або склянки.
- На підготовлені кружальця додаємо готову начинку і закріплюємо кінці один з одним так, щоб вийшли невеликі конвертики.
- Як тільки будуть готові всі конвертики, наливаємо в сковорідку масло, ставимо її на вогонь і обсмажуємо з декількох сторін пиріжки.
- Готові пиріжки поміщаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
- Подаємо до столу готове апетитне блюдо.
На відео — дуже смачні смажені пиріжки з картоплею і капустою:
Смачне блюдо у фритюрі
Сьогодні дуже легко здивувати не тільки своїх рідних, але і друзів, приготувавши незвичайну картоплю з капустою. Як приготувати шедевр, розповімо далі.
Необхідні інгредієнти
- картопля — 7 штук;
- цвітна капуста — 250 грамів;
- борошно — 100 грамів;
- яйця — 3 штуки;
- спеції — за смаком;
- рослинне масло — 200 мілілітрів.
Час приготування страви: 15 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 120 ккал.
Як зробити блюдо?
- Чистимо картоплю й нарізаємо його на брусочки. Солимо і перчимо.
- Розморожуємо цвітну капусту, солимо і перчимо.
- Вбиваємо яйця в тарілку, а борошно висипаємо в іншу тарілку.
- Підігріваємо масло в невеликій каструлі до кипіння.
- Відправляємо в кипляче масло картоплю і обсмажуємо його протягом двох-трьох хвилин. Виймаємо і кладемо на серветку, щоб видалити зайвий жир.
- Поміщаємо кожен шматочок капусти спочатку в яйце, а потім у борошно.
- Кладемо всі шматочки кольорової капусти в киплячу олію. Виймаємо їх, як тільки всі овочі придбають красивий золотий колір.
- Подаємо готову картоплю з кольоровою капустою до столу.
Квашена капуста, тушкована з сосискою в мультиварці, сподобається не тільки дорослим, але й дітям.
Рецепт цвітної капусти в клярі можна подивитися тут.
Приготуйте на гарнір тушковану капусту з рисом по цього рецептом.
Корисні поради
- Для того щоб картопля вийшла ситніше, не вимочуйте її у воді перед готуванням. Якщо ж ви, навпаки, противник надмірної кількості крохмалю, залийте її водою на тринадцять хвилин.
- Щоб швидше приготувати страву, нарізайте картоплю на невеликі шматочки.
- Не використовуйте два рази одне і те ж масло для фритюру. Після першого ж приготування в ньому утворюються шкідливі речовини, які можуть порушити роботу всього організму і нашкодити здоров'ю.
- Обов'язково після готування промокніть готовий смажену картоплю в серветці, щоб прибрати зайвий жир і масло.
- Щоб блюдо вийшло ніжніше, замініть рослинна масло вершкове.
На відео — докладний рецепт смаженої картоплею, з капустою: