Як приготувати печінку з картоплею в мультиварці
Саме просте і смачне блюдо — печінка з картоплею. Сьогодні його можна приготувати не тільки в сковорідці і печі, але і в мультиварці. Одні з самих смачних і цікавих рецептів цього простого, улюбленого страви опишемо нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля - | 360 г |
яловича печінка - | 230 р |
свіжа або заморожена квасоля - | 130 г |
цибулю - | 3 шт. |
морква - | 3 шт |
сіль з перцем - | за смаком |
рослинна олія - | 60 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
Немає нічого ситніше, ніж картопля з м'ясом і квасолею. Нею можете нагодувати рідних і порадувати гостей. Нижче представимо прекрасний рецепт цього апетитного страви.
Як готувати?
- Спочатку чистимо картоплю. Ріжемо його на невеликі пластинки, додаємо до нього спеції.
- Очищаємо цибулю з морквою і ріжемо їх на дрібні шматочки.
- Включаємо мультиварку, режим «Смаження», і смажимо цибулю, моркву, а потім і картоплю протягом 8 хвилин.
- Додаємо до загальної суміші свіжоморожену або свіжу квасолю. Перемішуємо всю суміш. Ще раз додаємо спеції. Смажимо ще 4 хвилини.
- Печінку промиваємо під водою, ріжемо на великі шматочки. Додаємо до овочів. Перемикаємо режим мультиварки і тушкуємо приблизно 5-7 хвилин.
- Коли все приготуємо, прибираємо вийшло блюдо з мультиварки і підносимо до столу.
Рецепт з курячою печінкою
Деколи хочеться легке, красиве і ситне блюдо, але при цьому не хочеться витрачати багато часу, сил і продуктів. Як з мінімальної кількості продуктів створити шедевр, розповімо далі.
Необхідні інгредієнти:
- картопля — 60 грамів;
- цибуля — 40 грамів;
- морква — 30 грамів;
- печінка курки — 350 грамів;
- соняшникова олія — 70 мілілітрів;
- спеції — за смаком.
Час приготування страви: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 265 ккал.
Як виготовити?
- Очищаємо картоплю, цибулю з морквою. Все нарізаємо так, як хочеться. Найкраще нарізати все на середні шматочки.
- Курячу печінку промиваємо та нарізаємо на великі шматки.
- Включаємо каструлю, наливаємо в неї масло. Готуємо в ній печінку, перед цим посоливши і поперчив її, поступово додаючи овочі по мірі приготування.
- Закриваємо каструлю і готуємо в режимі гасіння 12 хвилин.
- Після закінчення часу викладаємо на тарілку для подачі і подаємо домочадцям або гостям.
На відео — ще один варіант приготування картоплі з печінкою в мультиварці:
Варіант приготування з свинячого субпродукту
Свинина сама по собі — жирне і калорійне м'ясо. Однак сьогодні його можна зробити ситним, але легким. Як її приготувати з картоплею? Розглянемо далі.
Необхідні інгредієнти:
- печінка свині — 360 грамів;
- картопля — 6 штук;
- цибуля — 3 штуки;
- морква — 2 штуки;
- сметана — 40 грамів;
- майонез — 20 грамів.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 260 ккал.
Стадії приготування страви:
- Моєму печінка, нарізаємо її великим кубиком. Обвалюємо її в суміші з сметани, майонезного соусу та спецій.
- Чистимо картоплю з іншими овочами. Ріжемо їх на маленькі шматки.
- Включаємо мультиварку. Поміщаємо на дно м'ясо, а потім овочі. Закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Гасіння». Готуємо все 10-15 хвилин.
- Як тільки вона видасть звуковий сигнал, відкрийте кришку і викладіть приготовлену суміш на тарілку. Можна подавати до столу.
Ароматне блюдо з грибами
Немає нічого смачніше золотистої засмаженою картоплі з м'ясом і грибний засмажкою зі сметаною. Це чудово підійде в якості основного блюда для подачі гостям на стіл або для звичайного вечері. Нижче розберемо ароматний рецепт.
Необхідні інгредієнти:
- вирощувати індичат печінка — 290 грамів;
- картопля — 320 грамів;
- печериці — 210 грамів;
- свіжоморожена квасоля — 150 грамів;
- зелень — 1 пучок;
- цибуля — 3 штуки;
- морква — 3 штуки;
- сметана — 90 мілілітрів;
- спеції — за смаком;
- соняшникова олія — 70 мілілітрів.
Час приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 255 ккал.
Як приготувати?
- Підготуємо продукти до готування. Для цього візьмемо цибулю, моркву і картоплю очистимо їх. Всі овочі наріжемо шматочками середнього розміру. Зелень помиємо і дрібно наріжемо.
- Гриби замочимо у воді до готування на 8 хвилин. Потім промиємо їх і середньо наріжемо. Обсмажимо їх на олії з овочами до набуття ними золотистої приємною скоринки і апетитного аромату. Увіллємо до них сметану. Посолимо все і поперчимо.
- Промиємо печінка, поріжемо на великі шматочки, посолити і покладемо його на дно мультиварки.
- Далі викладемо шарами обсмажені овочі і гриби, свіжу стручкову квасолю і картоплю і закриємо кришку мультиварки.
- Ставимо режим гасіння і готуємо все протягом 15 хвилин.
- Коли овочі і м'ясо приготуються, припиняємо готування, все перемішуємо і прогріваємо ще 6 хвилин.
- Подаємо домочадцям або гостям після підігріву.
Рецепт овочевого спекотного
Овочі і куряча печінка — прекрасний варіант перекусу або повноцінного вечері. Це не тільки ситні, але і дуже смачне блюдо. Як його зробити, опишемо далі.
Необхідні інгредієнти:
- картопля — 320 грамів;
- печінка будь — 250 грамів;
- болгарський перець — 4 штуки;
- морква — 3 штуки;
- стручкова квасоля — 90 грамів;
- помідори — 5 штук;
- цибуля — 2 штуки;
- соняшникова олія -70 мл;
- кунжутне насіння — 45 грамів;
- спеції — за смаком;
- салат та інші овочі — за бажанням.
Час приготування страви: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 240 ккал.
Рецепт приготування:
- Спочатку замочуємо печінка у воді на 9 хвилин, краще всього замочити на годину до готування. Далі миємо й нарізаємо її на великі шматочки, краще — кубики.
- Нарізаємо картоплю і опускаємо його у воду для замочування і виведення з нього зайвої крохмалю. Ріжемо його на невеликі брусочки.
- Готуємо овочеву суміш. Для цього миємо всі овочі і ріжемо дрібно всі, крім квасолі. Викладаємо їх в одну миску. Квасоля також додаємо до них.
- Включаємо каструлю і ставимо режим засмажки. Засмажуємо картоплю на соняшниковій олії до появи апетитною скоринки і ставимо режим гасіння. До картоплі укладаємо шарами овочі, а потім м'ясо з кунжутним насінням. Все посипаємо спеціями. Готуємо протягом 15 хвилин під закритою кришкою на вибраному режимі.
- Як тільки пристрій дасть знати про закінчення готування, відкрийте його, перемішайте овочеву суміш і знову закрийте. Переключіть режим на підігрів і варіть 5-7 хвилин.
- Як все приготується, викладіть на тарілку і подавайте до столу. Можете подати з листям салату і свіжими огірками.
Оригінальне блюдо з апельсинами
Мабуть, не багато хто ризикнуть змінити звичну печінка з картоплею і додати в нього апельсини. Однак наведений нижче рецепт відмінно різноманітить звичне блюдо і викличе справжній захват у гостей.
Необхідні інгредієнти:
- печінка яловича — 320 грамів;
- картопля — 220 грамів;
- цибуля — 2 штуки;
- апельсини — 3 штуки;
- соняшникова олія — 25 мілілітрів;
- спеції для м'яса — за смаком;
- зелень — за бажанням.
Час приготування страви: 35 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 235 ккал.
Як готувати?
- Спочатку вимочуємо печінка у воді. Миємо та ріжемо не дуже дрібно. Залишаємо осторонь.
- Ріжемо цибулю і обсмажуємо його на маслі в мультиварці на відповідному режимі. Додаємо до нього м'ясо і смажимо все до напівготовності.
- Очистити апельсини від шкірки, видавлюємо з них сік. Розрізаємо на шматочки і додаємо до печінки і картоплі. Поливаємо все соком і посипаємо спеціями.
- Ставимо мультиварку в режим гасіння і готуємо всі 5 хвилин. Як час мине, забираємо все з пристрою на тарілку для подачі. Підносимо до столу в красивому блюді. Можна прикрасити зеленню при бажанні.
Дізнайтеся, як готується сирна запіканка зі сметаною в мультиварці.
В якості дієтичного страви підійде гречка з цибулею і морквою в мультиварці, рецепт дивіться в цій статті.
На вечерю можна зробити гуляш зі свинини та картоплі в мультиварці. Тут розповідається, як приготувати таку страву.
Корисні поради
- Намагайтеся для готування брати свіжу печінку, куплену на ринку. Заморожене м'ясо втрачає свою пікантність смаку. При цьому не додавайте занадто багато спецій під час її приготування.
- Використовуйте тільки печериці або білі гриби. Інші види грибів рідко поєднуються з печінкою різних тварин і птахів.
- Картопля ріжте тільки невеликими кубиками, скибочками або шматками. Так він швидше зможе приготуватися і збереже в собі свій неповторний смак.
- Намагайтеся замочувати очищену і нарізану картоплю до готування. Так, більша частина крохмалю вийде з нього і страва стане менш шкідливим і калорійним.
- Тримайте печінку до готування близько години в холодній воді, для того щоб шкідливі речовини, якими годують тварин і птахів, пішли разом з водою.
- Якщо для приготування печінки використовуєте овочі, використовуйте тільки розморожені або свіжі. Для більш швидкого приготування ріжте все дрібно і посипайте спеціями в кінці.
На відео детально розповідається про приготуванні печінки з картоплею в мультиварці: