17 март 2019 1 551

Рецепти приготування солянки з грибами і капустою

Немає нічого смачніше ароматною солянки з грибами і капустою. Це істинно російське блюдо, яке до цих пір користується популярністю. Нижче розглянемо найкращі рецепти від відомих кухарів.

Солянка з грибами і свіжою капустою
Інгредієнти Кількість
капуста - 300 г
гриби свіжі - 150 г
морква - 3 шт.
паста томатна - 130 г
цибулю - 3 шт.
сіль з перцем - за смаком
олія для обсмажування - 55 мл
кріп - 45 г
лимон - за бажанням
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 340 Ккал

Гриби і свіжа капуста — найкраще поєднання для апетитного і запашного страви. Чи це Так? Подивимося на прикладі одного з найпоширеніших рецептів.

Як зробити солянку:

  1. Миємо й чистимо овочі. Свіжу капусту шаткуємо на дрібні смужки. Дрібно ріжемо моркву або натираємо на терці. Відправляємо їх на сковорідку.
  2. Нарізаємо гриби на невеликі шматки і смажимо на сковороді з маслом. До них викладаємо нашатковану цибулю. Все обсмажуємо приблизно п'ять хвилин. Потім відправляємо до них пасту з помідорів, сіль з перцем, перемішуємо і починаємо гасити під закритою кришкою.
  3. Як капуста і інші інгредієнти будуть готові, додаємо спеції, перемішуємо і подаємо їсти. Прикрашаємо все лимоном і порізаним кропом.

Рецепт з квашеною капустою

Порадувати рідних і друзів чудовим і ситним ласощами легко. Для цього досить дотримуватися наступних пунктів по виготовленню.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста квашена — 150 грамів;
  • сушені гриби — 50 грам;
  • свіжі печериці — 150 г;
  • томатна паста — 50 грамів;
  • цибуля — 3 штуки;
  • морква — 100 грамів;
  • сіль з перцем — за смаком;
  • олія для обсмажування — 65 мл;
  • петрушка пучок;
  • лимон — за бажанням.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність на сто грамів): 350 ккал.

Як зробити блюдо?

  1. Очищаємо всі овочі. Готуємо сушені гриби.
  2. Нарізаємо очищені і помиті свіжі гриби з цибулею, шаткуємо на шматки капусту з морквою. На олії підсмажуємо цибулю з грибами. Як вони будуть готові, відправляємо до них томати з сіллю і перцем. Перемішуємо. Відправляємо до них капусту і моркву. Під кінець прикрашаємо суміш сушеними грибами. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні.
  3. Тушковані овочі з грибами готуємо приблизно десять хвилин. Після закінчення цього часу прибираємо солянку з печі і подаємо їсти. Прикрашаємо кожну тарілку декількома дольками лимона з петрушкою.

Спосіб приготування з сушеними грибами

Солянка з сушеними грибочками і капустою — мультиполезное ласощі для цілої родини. Як його приготувати розповімо нижче.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста свіжа — 150 грамів;
  • морква — 120 г;
  • цибуля — 3 штуки;
  • сушені гриби — 240 грамів;
  • рослинне масло — 45 мл;
  • сіль, перець, лавровий лист — за смаком;
  • зелень — 55 грамів;
  • лимон — 5 часточок.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 г: 250 ккал.

Етапи готування:

  1. Очищаємо моркву і цибулю нарізаємо їх на дрібні шматки. Шаткуємо капусту дрібно. Обсмажуємо цибулю на сковороді з маслом, а потім відправляємо до них капусту з морквою. Тушкуємо під закритою кришкою з сіллю, перцем та іншими спеціями. Наприкінці до них додаємо сушені гриби і лаврове листя.
  2. Овочеву суміш гріємо 5-7 хвилин. До подачі видаляємо лаврові листи. Прибираємо з вогню і подаємо. Робити це краще з лимоном і зеленню.

Солянка з грибами і капустою на зиму

Взимку важливо отримувати максимум вітамінів з найпростіших страв. Немає корисніше солянки. Розглянемо рецепт її нижче.

Інгредієнти:

  • м'ясний бульйон — 80 мілілітрів;
  • капуста свіжа — 1 невеликий качан;
  • морква — 340 грамів;
  • цибуля — 4 штуки;
  • паста з великих томатів — 65 грамів;
  • свіжі печериці — 7 штук;
  • спеції — за смаком;
  • маслини — 8 штук;
  • оливкова олія — 70 мілілітрів;
  • сосиски – 120 грамів.

Час приготування страви: 2 дні і 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 340 ккал.

Як робити?

  1. Обсмажуємо сосиски на сковороді з оливковою олією. Прибираємо їх на час.
  2. Ріжемо капусту, моркву, цибулю та гриби. Всі овочі приблизно одного розміру. Підсмажуємо цибулю та печериці на сковороді зі спеціями до готовності. Додаємо до них поступово пасту помідорів, морква з капустою. Закриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
  3. Поміщаємо овочеву суміш в банку. Відправляємо в стерилізовану банку сосиски. Засипаємо порізані маслини зверху. Закатуємо банку і ставимо догори дном під теплу ковдру. Коли вона охолоне, відправляємо в льох. Через два дні можна відкривати.

На відео — простий рецепт приготування солянки з грибами на зиму:

Рецепт з додаванням помідорів

Немає нічого краще на вечерю, ніж тушкована капуста з грибами. Як це приготувати, та так, щоб здивувати неповторним ароматом і смаком своїх близьких, розповімо нижче.

Інгредієнти:

  • вода — 40 мілілітрів;
  • морква — 3 штуки;
  • цибуля — 2 штуки;
  • копчена ковбаса — 90 грамів;
  • капуста — 190 грамів;
  • гриби свіжі — 6 штук;
  • сіль з перцем - за смаком;
  • олія для обсмажування — 40 мілілітрів;
  • зелень — за смаком;
  • помідори — 2 штуки.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність на 100 г: 290 ккал.

Як виготовити?

  1. Моєму капусту шаткуємо її на акуратні дрібні смуги. Розмішуємо її з дрібкою солі. Залишаємо осторонь.
  2. Очищаємо моркву і цибулю. Нарізаємо на невеликі шматочки. Точно так само чинимо зі свіжими грибами. Відправляємо овочі з грибами на розігріту сковороду з маслом. Обсмажуємо всю суміш протягом п'яти хвилин. Додаємо спеції. Все перемішуємо. Выладываем до них капусту. Тушкуємо страву під закритою кришкою, додавши трохи води.
  3. Окремо обсмажуємо шматочки ковбаски і помідори. Змішуємо їх з солянкою. Нарізаємо дрібно зелень.
  4. Готуємо протягом 5-7 хвилин і прибираємо з печі. Подаємо до столу.

Суп «Солянка» з грибами і капустою

Корисно, оригінально і апетитно! Як зробити краще блюдо для вечері або обіду? Подивимося оригінальний рецепт від професійної господині.

Інгредієнти:

  • яловичий бульйон — 400 мілілітрів;
  • морква — 4 штуки;
  • цибуля — 3 штуки;
  • курка — 100 грамів;
  • копчена ковбаса або сосиски — 120 грамів;
  • капуста — 130 грамів;
  • гриби свіжі — 8 штук;
  • спеції — за смаком;
  • рослинне масло — 65 мл;
  • зелень — 50 грамів;
  • часточки лимона — за смаком.

Час приготування страви: 55 хвилин.

Калорійність на 100 г: 350 ккал.

Як виготовити?

  1. Робимо бульйон з яловичини, варимо тридцять хвилин. Додаємо в нього дрібно нарізану моркву, курятину.
  2. Обсмажуємо на олії дрібно порізані ковбасу чи сосиски. Там же обсмажуємо гриби. Відправляємо суміш в солянку.
  3. Тушкуємо окремо порізану капусту зі спеціями на олії з нашаткованою цибулею. Гасити треба п'ять хвилин.
  4. Варимо солянку десь двадцять хвилин після приготування бульйону.
  5. Подаємо їсти, прикрасивши часточкою лимона і свіжою зеленню. Її можна порізати або подрібнити в тарілку руками.

Спробуйте приготувати ситний бігус зі свіжої капусти з картоплею.

Дізнайтеся, як варити щі з свіжої капусти. Це відмінне перше блюдо.

Капусту з м'ясом можна тушкувати на сковорідці. Тут можна прочитати, як це правильно зробити.

Корисні поради

  1. Приготуйте бульйон заздалегідь, щоб він встиг настоятися і насититися. Тільки після цього робіть поживний суп.
  2. Бочкові солоні огірки в супі набагато смачніше тих, що продаються в банку. Використовуйте їх, щоб зробити швидше і смачніше улюблене блюдо для всієї родини.
  3. Всі інгредієнти повинні бути рівномірно нарізані. Дотримуйтесь цей простий рада, і тоді вийде смачне ласощі.
  4. Використовуйте тільки свіже м'ясо для солянки. Свіжоморожена свинина або яловичина зіпсує смак.
  5. Постарайтеся тримати маслини в соку до того моменту, поки вони не потраплять на сковороду.
  6. Не переборщуйте з сіллю, так як можна зіпсувати весь смак.
  7. Витягайте по закінченні варіння лаврові листи. Порізаний лимон додавайте в тарілку перед подачею.
  8. Копчену ковбасу для кращого смаку обсмажуйте на маслі. Так вона дасть додатковий аромат і більш насичений смак.
  9. Не використовуйте замість лимона лайма. Замість сметани перед подачею можете використовувати натуральний йогурт.
  10. Для пікантності покришіть дрібно зелень. Це може бути петрушка, салат, кріп або будь-яка інша зелень.
  11. Тушкуйте всі овочі під закритою кришкою. Спеції краще додайте після готування. Деякі господині кажуть, що так вийде смачніше.
  12. Використовуйте помідори великих сортів. Обов'язково знімайте з них шкірку для додаткової пікантності.
  13. Не додавайте воду, якщо використовуєте томатну пасту. Вона зробить смак гірше.
  14. Краще всього використовувати печериці. Однак підійдуть і лісові гриби у вигляді білого і підберезника.

На відео — детальна інструкція з приготування солянки з грибами:

Що ще почитати: