Рецепти приготування солянки з грибами і капустою
Немає нічого смачніше ароматною солянки з грибами і капустою. Це істинно російське блюдо, яке до цих пір користується популярністю. Нижче розглянемо найкращі рецепти від відомих кухарів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капуста - | 300 г |
гриби свіжі - | 150 г |
морква - | 3 шт. |
паста томатна - | 130 г |
цибулю - | 3 шт. |
сіль з перцем - | за смаком |
олія для обсмажування - | 55 мл |
кріп - | 45 г |
лимон - | за бажанням |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 340 Ккал |
Гриби і свіжа капуста — найкраще поєднання для апетитного і запашного страви. Чи це Так? Подивимося на прикладі одного з найпоширеніших рецептів.
Як зробити солянку:
- Миємо й чистимо овочі. Свіжу капусту шаткуємо на дрібні смужки. Дрібно ріжемо моркву або натираємо на терці. Відправляємо їх на сковорідку.
- Нарізаємо гриби на невеликі шматки і смажимо на сковороді з маслом. До них викладаємо нашатковану цибулю. Все обсмажуємо приблизно п'ять хвилин. Потім відправляємо до них пасту з помідорів, сіль з перцем, перемішуємо і починаємо гасити під закритою кришкою.
- Як капуста і інші інгредієнти будуть готові, додаємо спеції, перемішуємо і подаємо їсти. Прикрашаємо все лимоном і порізаним кропом.
Рецепт з квашеною капустою
Порадувати рідних і друзів чудовим і ситним ласощами легко. Для цього досить дотримуватися наступних пунктів по виготовленню.
Необхідні інгредієнти:
- капуста квашена — 150 грамів;
- сушені гриби — 50 грам;
- свіжі печериці — 150 г;
- томатна паста — 50 грамів;
- цибуля — 3 штуки;
- морква — 100 грамів;
- сіль з перцем — за смаком;
- олія для обсмажування — 65 мл;
- петрушка пучок;
- лимон — за бажанням.
Час приготування страви: 35 хвилин.
Калорійність на сто грамів): 350 ккал.
Як зробити блюдо?
- Очищаємо всі овочі. Готуємо сушені гриби.
- Нарізаємо очищені і помиті свіжі гриби з цибулею, шаткуємо на шматки капусту з морквою. На олії підсмажуємо цибулю з грибами. Як вони будуть готові, відправляємо до них томати з сіллю і перцем. Перемішуємо. Відправляємо до них капусту і моркву. Під кінець прикрашаємо суміш сушеними грибами. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні.
- Тушковані овочі з грибами готуємо приблизно десять хвилин. Після закінчення цього часу прибираємо солянку з печі і подаємо їсти. Прикрашаємо кожну тарілку декількома дольками лимона з петрушкою.
Спосіб приготування з сушеними грибами
Солянка з сушеними грибочками і капустою — мультиполезное ласощі для цілої родини. Як його приготувати розповімо нижче.
Необхідні інгредієнти:
- капуста свіжа — 150 грамів;
- морква — 120 г;
- цибуля — 3 штуки;
- сушені гриби — 240 грамів;
- рослинне масло — 45 мл;
- сіль, перець, лавровий лист — за смаком;
- зелень — 55 грамів;
- лимон — 5 часточок.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 250 ккал.
Етапи готування:
- Очищаємо моркву і цибулю нарізаємо їх на дрібні шматки. Шаткуємо капусту дрібно. Обсмажуємо цибулю на сковороді з маслом, а потім відправляємо до них капусту з морквою. Тушкуємо під закритою кришкою з сіллю, перцем та іншими спеціями. Наприкінці до них додаємо сушені гриби і лаврове листя.
- Овочеву суміш гріємо 5-7 хвилин. До подачі видаляємо лаврові листи. Прибираємо з вогню і подаємо. Робити це краще з лимоном і зеленню.
Солянка з грибами і капустою на зиму
Взимку важливо отримувати максимум вітамінів з найпростіших страв. Немає корисніше солянки. Розглянемо рецепт її нижче.
Інгредієнти:
- м'ясний бульйон — 80 мілілітрів;
- капуста свіжа — 1 невеликий качан;
- морква — 340 грамів;
- цибуля — 4 штуки;
- паста з великих томатів — 65 грамів;
- свіжі печериці — 7 штук;
- спеції — за смаком;
- маслини — 8 штук;
- оливкова олія — 70 мілілітрів;
- сосиски – 120 грамів.
Час приготування страви: 2 дні і 35 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 340 ккал.
Як робити?
- Обсмажуємо сосиски на сковороді з оливковою олією. Прибираємо їх на час.
- Ріжемо капусту, моркву, цибулю та гриби. Всі овочі приблизно одного розміру. Підсмажуємо цибулю та печериці на сковороді зі спеціями до готовності. Додаємо до них поступово пасту помідорів, морква з капустою. Закриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
- Поміщаємо овочеву суміш в банку. Відправляємо в стерилізовану банку сосиски. Засипаємо порізані маслини зверху. Закатуємо банку і ставимо догори дном під теплу ковдру. Коли вона охолоне, відправляємо в льох. Через два дні можна відкривати.
На відео — простий рецепт приготування солянки з грибами на зиму:
Рецепт з додаванням помідорів
Немає нічого краще на вечерю, ніж тушкована капуста з грибами. Як це приготувати, та так, щоб здивувати неповторним ароматом і смаком своїх близьких, розповімо нижче.
Інгредієнти:
- вода — 40 мілілітрів;
- морква — 3 штуки;
- цибуля — 2 штуки;
- копчена ковбаса — 90 грамів;
- капуста — 190 грамів;
- гриби свіжі — 6 штук;
- сіль з перцем - за смаком;
- олія для обсмажування — 40 мілілітрів;
- зелень — за смаком;
- помідори — 2 штуки.
Час приготування страви: 35 хвилин.
Калорійність на 100 г: 290 ккал.
Як виготовити?
- Моєму капусту шаткуємо її на акуратні дрібні смуги. Розмішуємо її з дрібкою солі. Залишаємо осторонь.
- Очищаємо моркву і цибулю. Нарізаємо на невеликі шматочки. Точно так само чинимо зі свіжими грибами. Відправляємо овочі з грибами на розігріту сковороду з маслом. Обсмажуємо всю суміш протягом п'яти хвилин. Додаємо спеції. Все перемішуємо. Выладываем до них капусту. Тушкуємо страву під закритою кришкою, додавши трохи води.
- Окремо обсмажуємо шматочки ковбаски і помідори. Змішуємо їх з солянкою. Нарізаємо дрібно зелень.
- Готуємо протягом 5-7 хвилин і прибираємо з печі. Подаємо до столу.
Суп «Солянка» з грибами і капустою
Корисно, оригінально і апетитно! Як зробити краще блюдо для вечері або обіду? Подивимося оригінальний рецепт від професійної господині.
Інгредієнти:
- яловичий бульйон — 400 мілілітрів;
- морква — 4 штуки;
- цибуля — 3 штуки;
- курка — 100 грамів;
- копчена ковбаса або сосиски — 120 грамів;
- капуста — 130 грамів;
- гриби свіжі — 8 штук;
- спеції — за смаком;
- рослинне масло — 65 мл;
- зелень — 50 грамів;
- часточки лимона — за смаком.
Час приготування страви: 55 хвилин.
Калорійність на 100 г: 350 ккал.
Як виготовити?
- Робимо бульйон з яловичини, варимо тридцять хвилин. Додаємо в нього дрібно нарізану моркву, курятину.
- Обсмажуємо на олії дрібно порізані ковбасу чи сосиски. Там же обсмажуємо гриби. Відправляємо суміш в солянку.
- Тушкуємо окремо порізану капусту зі спеціями на олії з нашаткованою цибулею. Гасити треба п'ять хвилин.
- Варимо солянку десь двадцять хвилин після приготування бульйону.
- Подаємо їсти, прикрасивши часточкою лимона і свіжою зеленню. Її можна порізати або подрібнити в тарілку руками.
Спробуйте приготувати ситний бігус зі свіжої капусти з картоплею.
Дізнайтеся, як варити щі з свіжої капусти. Це відмінне перше блюдо.
Капусту з м'ясом можна тушкувати на сковорідці. Тут можна прочитати, як це правильно зробити.
Корисні поради
- Приготуйте бульйон заздалегідь, щоб він встиг настоятися і насититися. Тільки після цього робіть поживний суп.
- Бочкові солоні огірки в супі набагато смачніше тих, що продаються в банку. Використовуйте їх, щоб зробити швидше і смачніше улюблене блюдо для всієї родини.
- Всі інгредієнти повинні бути рівномірно нарізані. Дотримуйтесь цей простий рада, і тоді вийде смачне ласощі.
- Використовуйте тільки свіже м'ясо для солянки. Свіжоморожена свинина або яловичина зіпсує смак.
- Постарайтеся тримати маслини в соку до того моменту, поки вони не потраплять на сковороду.
- Не переборщуйте з сіллю, так як можна зіпсувати весь смак.
- Витягайте по закінченні варіння лаврові листи. Порізаний лимон додавайте в тарілку перед подачею.
- Копчену ковбасу для кращого смаку обсмажуйте на маслі. Так вона дасть додатковий аромат і більш насичений смак.
- Не використовуйте замість лимона лайма. Замість сметани перед подачею можете використовувати натуральний йогурт.
- Для пікантності покришіть дрібно зелень. Це може бути петрушка, салат, кріп або будь-яка інша зелень.
- Тушкуйте всі овочі під закритою кришкою. Спеції краще додайте після готування. Деякі господині кажуть, що так вийде смачніше.
- Використовуйте помідори великих сортів. Обов'язково знімайте з них шкірку для додаткової пікантності.
- Не додавайте воду, якщо використовуєте томатну пасту. Вона зробить смак гірше.
- Краще всього використовувати печериці. Однак підійдуть і лісові гриби у вигляді білого і підберезника.
На відео — детальна інструкція з приготування солянки з грибами: