Ліниві вареники з сиру для малюків і старших дітей
Ліниві вареники – одна з кращих страв, якими можна нагодувати свою дитину. Першим плюсом є, звичайно, корисність сиру в якості начинки, а другим – швидкість приготування і, безсумнівно, простота.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 70 г |
сир 9% - | 400 г |
курячі яйця - | 2 шт. |
пшеничне борошно - | 160 р |
цукор - | 60 г |
сіль - | щіпка |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Приготування:
- Насамперед нам треба розтопити масло – зробити це можна в мікрохвильовці або на водяній бані. Далі сир протираємо крізь сито в глибоку тарілку і вливаємо в нього топлене масло. Вливати треба поступово і при цьому постійно перемішувати. Потім додаємо в сирну масу яйця, сіль і цукор. Знову перемішуємо до однорідної маси.
- Потім просіваємо борошно, додаємо її в сирну масу і знову перемішуємо до однорідного стану. Наступною справою викладаємо отриману масу на дошку, посипану борошном, і замішуємо тісто. Щоб не прилипало до рук, потрібно обов'язково обробляти руки борошном.
- Далі ми ділимо наше тісто на кілька шматків і розкачуємо кожен в ковбаску діаметром у кілька сантиметрів. Потім злегка придавлюємо ці ковбаски долонею, щоб приплюснути і нарізаємо їх на маленькі шматочки, але не занадто тонкі.
- Після цього можна приступати до готування. Для цього потрібно закип'ятити воду і трохи її підсолити за смаком. Опускаємо наші вареники в окріп і варимо до кипіння. Вони будуть готові, коли спливуть і якщо спливуть не всі, то потрібно дістати спливли, а решта варити ще. Не забувайте помішувати, щоб не прилипли до каструлі.
У загальній складності варіння займає близько 5 хвилин. Після чого їх можна вільно подавати до столу.
Рецепт для дітей від 1 року
Як зробити вареники для дітей 1-2 років? Для початку викладаємо сир в миску і додаємо в нього яйце, сіль і цукор. Далі перемішуємо суміш заглибним блендером або ложкою. Щоб грудочок було як можна менше – сир в тарілку можна протерти через сито.
Далі ми додаємо в сирну масу борошно і розмішуємо, після чого у нас вийде тісто. Воно буде не особливо крутим – це нормально. З нашого тесту виліплює маленькі кульки – для однорічних дітей краще робити саме маленькі, так вони охоче їдять. Викладаємо наші кульки на посипану борошном дошку.
Можна приступати до готування. Кип'ятимо воду, підсолюємо і кладемо в неї наші вареники. Варити близько п'яти хвилин – готові вони завжди спливають. Не забуваємо їх помішувати, щоб не прилипли до каструлі. Якщо не всі будуть готові відразу(не спливуть), то можна викласти готові і залишити решту варитися ще пару хвилин.
Далі слід виловити готові вареники шумівкою і перекласти їх у тарілку, куди додаємо ще й шматочок масла, щоб вони не злиплися.
Солодкі вареники з бананом
Спочатку кладемо в тарілку сир, сіль, цукор і ваніль, після чого перемішуємо. Далі ми очищаємо банан і мнемо його виделкою до стану пюре. Додаємо до сиру і насипаємо зверху борошно. Все перемішуємо.
Тісто викладаємо на посипану борошном дошку і розкачуємо його в ковбаски діаметром у кілька сантиметрів. Нарізаємо шайбочками, які викладаємо на окрему дошку.
Щоб вареники вийшли більш цікавими для дитини, можна робити їх довільної форми, розкотивши, наприклад, в пласт і вирізати різні фігури. Чи можна зліпити самостійно, найбільш креативні – головне пам'ятати, що дітям цікавіше є маленькі вареники і варяться такі куди швидше, ніж великі.
Кип'ятимо воду і підсолюємо її. Викладаємо в неї наші вареники і варимо до готовності, поки не спливуть. Займає це близько п'яти хвилин. Якщо спливуть не всі, то витягуємо шумівкою спливли і залишаємо інші доварюватися пару хвилин.
Приємного апетиту!
Варіант приготування з манкою
Першим ділом розтираємо сир з яйцями, цукром. Слідом додаємо до нього манку і формуємо м'яке тісто, яке потім прибираємо в холодильник на півгодини.
Як пройде зазначений час, додаємо до тіста ще борошна і замішуємо його. Не обов'язково додавати все борошно – потрібно дивитися, скільки тісто її прийме. За підсумком воно повинно злегка прилипати до рук.
Залишком тесту посипаємо дошку, на яку будемо складати вареники. Далі ділимо тісто на частини і скачуємо ковбаски, які нарізаємо шайбочками. Їх ми і викладаємо на дошку. Крім того, для більшої краси, можна зробити вареники фігурними натиснувши на них виделкою.
Оскільки тісто з манкою буде більш поступливим, то з нього буде ще простіше зліпити самостійно різні фігурки, щоб дитині цікавіше було їсти.
Після всіх приготувань вареники можна варити. Для цього ми кип'ятимо воду і викладаємо їх у неї. Варити близько 5 хвилин, але якщо не всі будуть готові відразу – деякі не спливуть – дістаємо вже готові, а решта залишаємо доварювати близько 2 хвилин.
Приємного апетиту!
Спробуйте приготувати суфле з печінки для дітей. Напевно вони оцінять це блюдо.
Тут ви знайдете рецепт курячого суфле для дітей.
Можливо вашим дітям сподобаються печінкові котлети. Рецепт дивіться за посиланням.
Корисні поради
- Калорійність нашого страви залежить від того, наскільки жирний сир ви використовуєте.
- Якщо сир почав псуватися і ви вирішили його врятувати, то це не вихід – буде противний смак.
- Під час готування обов'язково просеивайте сир через сито, щоб вареники вийшли більш ніжними і без білих цяток.
- Борошно необхідно просіяти.
- Щоб вареники не злиплися під час варіння, кидайте їх тільки в киплячу воду і по одному.
- Щоб вони не злиплися, варто використовувати велику каструлю, щоб вони не тісно прилягали один до одного під час варіння.
- Не варто перетравлювати ліниві вареники, щоб вони не зварилися – оптимально буде витягувати їх відразу, як спливуть.
- Навіть якщо ви робите солодкі вареники, їх все одно потрібно відварити в солоній воді, інакше буде не смачно.
На відео — детальна інструкція з приготування ледачих вареників для дітей: