Як приготувати ліниві вареники з сиру з манкою
Вареники – це найчастіше з картопляним пюре або грибами. Але якщо хочеться чогось солодкого, то сьогодні ви за адресою. Ми готуємо солодкі ліниві вареники з манної крупи і сиру. Готуються неймовірно швидко і так само просто.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
манна крупа - | 45 г |
яйце - | 1 шт. |
ванілін - | 2 г |
сир - | 0,2 кг |
сіль - | 2 дрібку |
цукор - | 15 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 194 Ккал |
Самий класичний рецепт готується всього тридцять хвилин. Подати можна в якості перекусу, повноцінного (і здорового!) вечері або навіть сніданку.
Як приготувати:
- Яйце розбийте в миску, збийте його в легку піну.
- Додайте трохи солі і ванілін.
- Сир помістіть в блендер і подрібніть до стану крему.
- З'єднайте його з яйцями і цукром.
- Всипте манну крупу і перемішайте все.
- Дайте настоятися протягом чверті години.
- Після цього скачайте з отриманої маси ковбаску.
- Наріжте її невеликими скибочками.
- У сотейник налийте води і приберіть на плиту, доведіть до кипіння.
- Акуратно помістіть у киплячу воду вареники і перемішайте їх.
- Як тільки піднімуться, варіть ще п'ять хвилин.
- Після цього злийте на друшляк і відразу подавайте до столу.
Ліниві вареники з манкою: варіант без яєць
Рецепт не можна назвати пісним, так як в складі є сир. Але все ж яєць серед інгредієнтів не знайти. Результат нічим не гірше попереднього. Це смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
манна крупа | 60 г |
борошно | 70 г |
цукор | 60 г |
ванілін | 2 г |
сир | 0,4 кг |
сіль | 2 дрібку |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 222 Ккал |
Як приготувати:
- Сир помістіть в сито і помістіть його над мискою.
- Протріть за допомогою ложки або лопатки.
- Всипте до нього манну крупу і цукор, ванілін, сіль.
- Залиште масу набухати протягом двадцяти хвилин.
- Коли пройде час, на блюдо висипте борошно.
- Мокрими руками скачайте кульки і обваляйте їх у борошні.
- У сотейнику доведіть до кипіння достатню кількість води.
- Опустіть вареники і варіть їх 3-4 хвилини.
- Після цього подавайте їх відразу ж до столу.
Порада: перед подачею можна обваляти вареники в сухарях з додаванням цукру.
З чим подають ліниві вареники з сиру і манки
Найбільш популярна добавка до будь вареників – сметана. Чим вище її жирність, тим насиченішим і ситніше буде ваше блюдо. Ще один класичний компонент, який може доповнити борошняні вироби – вершкове масло. Теж дуже смачно!
Що ж, давайте розглянемо декілька варіантів незвичайних добавок і хоча б трохи відійдемо від традицій. Ягоди! Чому б не посипати ними гарячі вареники, перемішати все це справа і подати до столу? Це шалено смачно і дуже незвично!
Також в якості доповнення можна взяти горіхи. Їх краще попередньо обсмажити. Хоча б до рум'яності і яскравого аромату. Потім подрібнити і присипати гаряче блюдо.
Можна взяти різні сухофрукти або цукати. Головне, попередньо обполоснути їх. Але не беріть родзинки або що-то, звичайно, виберіть вишню або кумкват. Підійде також кокосова стружка, скибочки шоколаду. Якщо ж вареники гарячі, то він підтане і вийде взагалі смакота!
Тепер трохи про соусах. Можна приготувати будь-який, який вам подобається. Найчастіше готується шоколадний або ванільний, рідше ягідний або фруктовий. Можна також подати вареники з вершками, кулькою морозива, вершковим сиром або пудингом.
Для приготування ягідного або фруктового соусу знадобиться зовсім небагато. Вода, цукор і вибраний компонент. Очистіть його, якщо є необхідність, потім подрібніть. Помістіть всі компоненти на вогонь і варіть до стану соусу. В кінці протріть через сито і все готово. Для густоти можна додати крохмаль. Докладний рецепт можете переглянути трохи нижче.
Читайте також, як швидко і смачно приготувати ліниві пельмені.
У наступній статті представлено не менш популярне блюдо, ніж вареники. Манти в мультиварці: традиційні і ліниві.
Ну і хто не чув про ледачих голубці? Кулінари люблять цю страву за його простоту і відмінні смакові якості. Переходьте сюди за рецептами.
Як зробити ягідний соус до страви
Такий рецепт соусу стане в нагоді вам не тільки для сьогоднішніх вареників. Він смачний, простий і дійсно універсальний. Підійде навіть до м'яса або сирної тарілки.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 50 мл |
червона смородина | 90 г |
цукор | 60 г |
чорна смородина | 90 г |
крохмаль | 5 г |
малина | 80 г |
вершкове масло | 30 г |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 144 Ккал |
Як приготувати:
- Ягоди попередньо промийте, обсушіть.
- Помістіть в ємність і пробийте заглибним блендером.
- Після цього отриману масу пропустити через сито.
- Додайте воду, крохмалю для густоти і перемішайте.
- Перелийте масу в сотейник і приберіть на плиту, довести до кипіння.
- Як тільки соус стане густим, зніміть з вогню і додайте масло.
- Перемішайте, охолодіть і подавайте.
Корисні поради
Щоб на приготування вареників не йшло багато манної крупи, гарненько відіжміть сир. Для цього продавіть через сито або помістіть в марлю і видавіть всю рідину. Попередньо можна помістити сир під прес. Але тоді краще почати підготовку за добу до приготування.
Для отримання максимально ніжного страви, покладіть сир в комбайн або блендер і подрібніть до стану крему. Тоді і вареники вийдуть неймовірно ніжними. Їсти їх буде суцільне задоволення!
Ліниві вареники – всім відоме і смачне блюдо. Готувати їх вміє кожен другий, але чомусь робить це нечасто. Саме тому ми вирішили нагадати вам про такому блюді-десерті, яке люблять усі без винятків.