02 май 2019 1 840

Як приготувати ліниві вареники з сиру з манкою

Вареники – це найчастіше з картопляним пюре або грибами. Але якщо хочеться чогось солодкого, то сьогодні ви за адресою. Ми готуємо солодкі ліниві вареники з манної крупи і сиру. Готуються неймовірно швидко і так само просто.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
манна крупа - 45 г
яйце - 1 шт.
ванілін - 2 г
сир - 0,2 кг
сіль - 2 дрібку
цукор - 15 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 194 Ккал

Самий класичний рецепт готується всього тридцять хвилин. Подати можна в якості перекусу, повноцінного (і здорового!) вечері або навіть сніданку.

Як приготувати:

  1. Яйце розбийте в миску, збийте його в легку піну.
  2. Додайте трохи солі і ванілін.
  3. Сир помістіть в блендер і подрібніть до стану крему.
  4. З'єднайте його з яйцями і цукром.
  5. Всипте манну крупу і перемішайте все.
  6. Дайте настоятися протягом чверті години.
  7. Після цього скачайте з отриманої маси ковбаску.
  8. Наріжте її невеликими скибочками.
  9. У сотейник налийте води і приберіть на плиту, доведіть до кипіння.
  10. Акуратно помістіть у киплячу воду вареники і перемішайте їх.
  11. Як тільки піднімуться, варіть ще п'ять хвилин.
  12. Після цього злийте на друшляк і відразу подавайте до столу.
Порада: замість ваніліну можна додати в тісто серцевину свіжого стручка ванілі.

Ліниві вареники з манкою: варіант без яєць

Рецепт не можна назвати пісним, так як в складі є сир. Але все ж яєць серед інгредієнтів не знайти. Результат нічим не гірше попереднього. Це смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
манна крупа 60 г
борошно 70 г
цукор 60 г
ванілін 2 г
сир 0,4 кг
сіль 2 дрібку
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 222 Ккал

Як приготувати:

  1. Сир помістіть в сито і помістіть його над мискою.
  2. Протріть за допомогою ложки або лопатки.
  3. Всипте до нього манну крупу і цукор, ванілін, сіль.
  4. Залиште масу набухати протягом двадцяти хвилин.
  5. Коли пройде час, на блюдо висипте борошно.
  6. Мокрими руками скачайте кульки і обваляйте їх у борошні.
  7. У сотейнику доведіть до кипіння достатню кількість води.
  8. Опустіть вареники і варіть їх 3-4 хвилини.
  9. Після цього подавайте їх відразу ж до столу.

Порада: перед подачею можна обваляти вареники в сухарях з додаванням цукру.

З чим подають ліниві вареники з сиру і манки

Найбільш популярна добавка до будь вареників – сметана. Чим вище її жирність, тим насиченішим і ситніше буде ваше блюдо. Ще один класичний компонент, який може доповнити борошняні вироби – вершкове масло. Теж дуже смачно!

Що ж, давайте розглянемо декілька варіантів незвичайних добавок і хоча б трохи відійдемо від традицій. Ягоди! Чому б не посипати ними гарячі вареники, перемішати все це справа і подати до столу? Це шалено смачно і дуже незвично!

Також в якості доповнення можна взяти горіхи. Їх краще попередньо обсмажити. Хоча б до рум'яності і яскравого аромату. Потім подрібнити і присипати гаряче блюдо.

Можна взяти різні сухофрукти або цукати. Головне, попередньо обполоснути їх. Але не беріть родзинки або що-то, звичайно, виберіть вишню або кумкват. Підійде також кокосова стружка, скибочки шоколаду. Якщо ж вареники гарячі, то він підтане і вийде взагалі смакота!

Тепер трохи про соусах. Можна приготувати будь-який, який вам подобається. Найчастіше готується шоколадний або ванільний, рідше ягідний або фруктовий. Можна також подати вареники з вершками, кулькою морозива, вершковим сиром або пудингом.

Для приготування ягідного або фруктового соусу знадобиться зовсім небагато. Вода, цукор і вибраний компонент. Очистіть його, якщо є необхідність, потім подрібніть. Помістіть всі компоненти на вогонь і варіть до стану соусу. В кінці протріть через сито і все готово. Для густоти можна додати крохмаль. Докладний рецепт можете переглянути трохи нижче.

Читайте також, як швидко і смачно приготувати ліниві пельмені.

У наступній статті представлено не менш популярне блюдо, ніж вареники. Манти в мультиварці: традиційні і ліниві.

Ну і хто не чув про ледачих голубці? Кулінари люблять цю страву за його простоту і відмінні смакові якості. Переходьте сюди за рецептами.

Як зробити ягідний соус до страви

Такий рецепт соусу стане в нагоді вам не тільки для сьогоднішніх вареників. Він смачний, простий і дійсно універсальний. Підійде навіть до м'яса або сирної тарілки.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 50 мл
червона смородина 90 г
цукор 60 г
чорна смородина 90 г
крохмаль 5 г
малина 80 г
вершкове масло 30 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 144 Ккал

Як приготувати:

  1. Ягоди попередньо промийте, обсушіть.
  2. Помістіть в ємність і пробийте заглибним блендером.
  3. Після цього отриману масу пропустити через сито.
  4. Додайте воду, крохмалю для густоти і перемішайте.
  5. Перелийте масу в сотейник і приберіть на плиту, довести до кипіння.
  6. Як тільки соус стане густим, зніміть з вогню і додайте масло.
  7. Перемішайте, охолодіть і подавайте.
Порада: крохмалю краще додати менше або взагалі виключити його, так як часто він дає післясмак.

Корисні поради

Щоб на приготування вареників не йшло багато манної крупи, гарненько відіжміть сир. Для цього продавіть через сито або помістіть в марлю і видавіть всю рідину. Попередньо можна помістити сир під прес. Але тоді краще почати підготовку за добу до приготування.

Для отримання максимально ніжного страви, покладіть сир в комбайн або блендер і подрібніть до стану крему. Тоді і вареники вийдуть неймовірно ніжними. Їсти їх буде суцільне задоволення!

Ліниві вареники – всім відоме і смачне блюдо. Готувати їх вміє кожен другий, але чомусь робить це нечасто. Саме тому ми вирішили нагадати вам про такому блюді-десерті, яке люблять усі без винятків.

Що ще почитати: