Як приготувати запіканку з вареників з картоплею
Завжди хочеться урізноманітнити своє повсякденне меню, зробити що-небудь смачне, відмінне, апетитне, щоб порадувати себе і своїх близьких. Але що робити, коли з продуктів зовсім невеликий вибір? Або до зарплати ще далеко, а тут ніби так захотілося що-небудь смачненького?
У цьому випадку можна приготувати оригінальне блюдо – запіканку з вареників з картоплею. Для цього частування потрібно мінімум компонентів, але зате виходить просто смакота!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вареники з картоплею - | 500 грам |
сосиски або сардельки - | 3 шт. |
куряче яйце - | 1 шт. |
сир - | 100 грам |
майонез або кетчуп - | за смаком |
спеції - | на свій розсуд |
цибуля зелена - | на свій смак |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 245 Ккал |
Процес приготування запіканки з вареників з картоплею по кроках:
- Для початку варто вийняти вареники з морозильної камери і залишити полежати при кімнатній температурі протягом 30 хвилин. За цей період вони розм'якнуть. Якщо ж ви вже зварили вареники, то цей крок слід пропустити;
- Сосиски слід очистити і нарізати кубиками;
- Шматочок сиру протираємо теркою з дрібною решіткою;
- Деко для запікання слід змастити з усіх сторін вершковим маслом, вся поверхня повинна бути повністю покрита маслом;
- Викладаємо вареники на змащену поверхню листа, обов'язково приминаем їх виделкою. Вони повинні повністю покривати дно дека, між ними не повинно бути проміжків;
- Після цього змащуємо шар з вареників кетчупом;
- Викладаємо зверху кетчупу шматочки сосисок або сардельок і присипаємо протертим сиром;
- В окрему чашку викладаємо майонез, додаємо туди сиром, яйце і розмішуємо до однорідної суміші;
- Поливаємо все сумішшю з майонезу і яйця;
- Ставимо деко в духовку, який попередньо прогрітий до 200 градусів;
- Випікаємо протягом 30 хвилин;
- Після цього виймаємо запіканку і подаємо на стіл.
Запіканка з вареників з картоплею та грибами
Для приготування потрібні такі компоненти:
- кілограм вареників з картоплею;
- 500 грам свіжих печериць;
- дві морквини;
- цибуля – 2 головки;
- 4 курячих яйця;
- 400 грам сметани;
- 200 грам сиру;
- сіль на свій розсуд;
- будь-які спеції.
На приготування буде потрібно 75-80 хвилин.
Калорійність – 280 ккал.
Приступаємо до приготування запіканки з вареників:
- Для початку промиваємо морква, очищаємо його від шкірки і від залишків бруду;
- Далі протираємо коренеплоди на тертці з великими зубцями;
- Гриби миємо й нарізаємо тонкими пластинками;
- З лука знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими квадратиками;
- У сковорідку з олією викладаємо шматочки грибів і поставити обсмажуватися на вогонь;
- Гриби слід смажити до напівготовності. Як тільки з них почне виходити рідина її слід трохи випарити і потім зняти з вогню;
- В окремій жаровні обсмажуємо цибулю з морквою до напівготовності;
- У чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, спеції і гарненько збиваємо до однорідності;
- Далі вливаємо сметану і продовжуємо розмішувати. У результаті повинна вийти однорідна суміш;
- Скибочка сиру можна протерти теркою з дрібною решіткою або нарізати на тонкі пластинки;
- Форму для запікання обов'язково змащуємо рослинним маслом;
- Викладаємо на дно рівномірним шаром вареники. Вони повинні повністю покривати форму;
- Далі кладемо шаром обсмажені гриби;
- Зверху грибів викладаємо цибулю з морквою;
- Все заливаємо заливкою з яєць і сметани, вона повинна рівномірно покрити всі компоненти;
- Все посипаємо протертим сиром, якщо він нарізаний тонкими пластинками, то його слід викласти рівномірним шаром;
- Пір'я цибулі споліскуємо і шаткуємо дрібними колечками,. Зверху висипаємо всіх компонентів шматочки зеленого лука;
- Розжарюємо духову шафу до 180-210 градусів;
- Прибираємо в прогріту духовку форму з усіма компонентами і залишаємо там запікати протягом 40-50 хвилин;
- Потім витягуємо готову запіканку, нарізаємо порційними шматочками і подаємо на стіл.
Як швидко приготувати запіканку з вареників з картоплею в мультиварці
Які компоненти будуть потрібні:
- вареники з картоплею – 500 грам;
- 2 курячих яйця;
- 200 грам сметани;
- шматочок сиру на 100 грам;
- сіль;
- будь-які спеції.
На приготування буде потрібно 60-70 хвилин.
Калорійність – 210 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Якщо вареники в морозилці, то їх слід вийняти і розморозити протягом 25-30 хвилин;
- Після цього викладаємо вареники на дно мультиварки і трохи приминаем їх вилкою;
- У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, приправи і збиваємо до однорідності;
- Потім до яєць викладаємо сметану і розмішуємо;
- Заливаємо напівфабрикат заливкою з яєць і сметани, щоб вона покрила рівномірно;
- Сир протираємо теркою з дрібними зубцями;
- Викладаємо зверху протертий сир;
- Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо готуватися протягом години.
Класичний гратен з картоплі — незважаючи на заморське назва, це блюдо нам знайоме, і тому візьміть його на озброєння.
Як приготувати пишні біляші з м'ясом в домашніх умовах читайте тут.
Візьміть на замітку рецепти других страв з яловичини — вони не так калорійні і підійдуть для дієтичного харчування.
Ну, ось виявляється не так вже й складно приготувати смачну запіканку з вареників з картоплею. Все можна зробити протягом години, але при цьому не доведеться докладати великих зусиль. А в підсумку виходить відмінний, а головне ситний обід або вечерю для всієї родини.