29 июнь 2019 1 527

Як приготувати запіканку з вареників з картоплею

Завжди хочеться урізноманітнити своє повсякденне меню, зробити що-небудь смачне, відмінне, апетитне, щоб порадувати себе і своїх близьких. Але що робити, коли з продуктів зовсім невеликий вибір? Або до зарплати ще далеко, а тут ніби так захотілося що-небудь смачненького?

У цьому випадку можна приготувати оригінальне блюдо – запіканку з вареників з картоплею. Для цього частування потрібно мінімум компонентів, але зате виходить просто смакота!

Покроковий рецепт страви
Інгредієнти Кількість
вареники з картоплею - 500 грам
сосиски або сардельки - 3 шт.
куряче яйце - 1 шт.
сир - 100 грам
майонез або кетчуп - за смаком
спеції - на свій розсуд
цибуля зелена - на свій смак
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 Ккал

Процес приготування запіканки з вареників з картоплею по кроках:

  1. Для початку варто вийняти вареники з морозильної камери і залишити полежати при кімнатній температурі протягом 30 хвилин. За цей період вони розм'якнуть. Якщо ж ви вже зварили вареники, то цей крок слід пропустити;
  2. Сосиски слід очистити і нарізати кубиками;
  3. Шматочок сиру протираємо теркою з дрібною решіткою;
  4. Деко для запікання слід змастити з усіх сторін вершковим маслом, вся поверхня повинна бути повністю покрита маслом;
  5. Викладаємо вареники на змащену поверхню листа, обов'язково приминаем їх виделкою. Вони повинні повністю покривати дно дека, між ними не повинно бути проміжків;
  6. Після цього змащуємо шар з вареників кетчупом;
  7. Викладаємо зверху кетчупу шматочки сосисок або сардельок і присипаємо протертим сиром;
  8. В окрему чашку викладаємо майонез, додаємо туди сиром, яйце і розмішуємо до однорідної суміші;
  9. Поливаємо все сумішшю з майонезу і яйця;
  10. Ставимо деко в духовку, який попередньо прогрітий до 200 градусів;
  11. Випікаємо протягом 30 хвилин;
  12. Після цього виймаємо запіканку і подаємо на стіл.

Запіканка з вареників з картоплею та грибами

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • кілограм вареників з картоплею;
  • 500 грам свіжих печериць;
  • дві морквини;
  • цибуля – 2 головки;
  • 4 курячих яйця;
  • 400 грам сметани;
  • 200 грам сиру;
  • сіль на свій розсуд;
  • будь-які спеції.

На приготування буде потрібно 75-80 хвилин.

Калорійність – 280 ккал.

Приступаємо до приготування запіканки з вареників:

  1. Для початку промиваємо морква, очищаємо його від шкірки і від залишків бруду;
  2. Далі протираємо коренеплоди на тертці з великими зубцями;
  3. Гриби миємо й нарізаємо тонкими пластинками;
  4. З лука знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими квадратиками;
  5. У сковорідку з олією викладаємо шматочки грибів і поставити обсмажуватися на вогонь;
  6. Гриби слід смажити до напівготовності. Як тільки з них почне виходити рідина її слід трохи випарити і потім зняти з вогню;
  7. В окремій жаровні обсмажуємо цибулю з морквою до напівготовності;
  8. У чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, спеції і гарненько збиваємо до однорідності;
  9. Далі вливаємо сметану і продовжуємо розмішувати. У результаті повинна вийти однорідна суміш;
  10. Скибочка сиру можна протерти теркою з дрібною решіткою або нарізати на тонкі пластинки;
  11. Форму для запікання обов'язково змащуємо рослинним маслом;
  12. Викладаємо на дно рівномірним шаром вареники. Вони повинні повністю покривати форму;
  13. Далі кладемо шаром обсмажені гриби;
  14. Зверху грибів викладаємо цибулю з морквою;
  15. Все заливаємо заливкою з яєць і сметани, вона повинна рівномірно покрити всі компоненти;
  16. Все посипаємо протертим сиром, якщо він нарізаний тонкими пластинками, то його слід викласти рівномірним шаром;
  17. Пір'я цибулі споліскуємо і шаткуємо дрібними колечками,. Зверху висипаємо всіх компонентів шматочки зеленого лука;
  18. Розжарюємо духову шафу до 180-210 градусів;
  19. Прибираємо в прогріту духовку форму з усіма компонентами і залишаємо там запікати протягом 40-50 хвилин;
  20. Потім витягуємо готову запіканку, нарізаємо порційними шматочками і подаємо на стіл.

Як швидко приготувати запіканку з вареників з картоплею в мультиварці

Які компоненти будуть потрібні:

  • вареники з картоплею – 500 грам;
  • 2 курячих яйця;
  • 200 грам сметани;
  • шматочок сиру на 100 грам;
  • сіль;
  • будь-які спеції.

На приготування буде потрібно 60-70 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Якщо вареники в морозилці, то їх слід вийняти і розморозити протягом 25-30 хвилин;
  2. Після цього викладаємо вареники на дно мультиварки і трохи приминаем їх вилкою;
  3. У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, приправи і збиваємо до однорідності;
  4. Потім до яєць викладаємо сметану і розмішуємо;
  5. Заливаємо напівфабрикат заливкою з яєць і сметани, щоб вона покрила рівномірно;
  6. Сир протираємо теркою з дрібними зубцями;
  7. Викладаємо зверху протертий сир;
  8. Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо готуватися протягом години.

Класичний гратен з картоплі — незважаючи на заморське назва, це блюдо нам знайоме, і тому візьміть його на озброєння.

Як приготувати пишні біляші з м'ясом в домашніх умовах читайте тут.

Візьміть на замітку рецепти других страв з яловичини — вони не так калорійні і підійдуть для дієтичного харчування.

Ну, ось виявляється не так вже й складно приготувати смачну запіканку з вареників з картоплею. Все можна зробити протягом години, але при цьому не доведеться докладати великих зусиль. А в підсумку виходить відмінний, а головне ситний обід або вечерю для всієї родини.

Що ще почитати: