Як приготувати заливний пиріг на кефірі
Рум'яний, ніжний, повітряний, ароматний і тане в роті пиріг – хто може залишитися байдужим до такого десерту? Якщо ви хочете обійтися без зайвих фінансових витрат, то як не можна до речі підійде саме цей рецепт. Готове тісто в багатошаровій виходить ніжним, пухнастим і легким. До того ж, не потрібна наявність серйозних навичок у кулінарній майстерності.
Тісто заливного пирога доповнюється будь-якою начинкою: грибний, овочевий, ягідної, з фаршем, а в кінці виходить смачний пиріг, від якого неможливо відірватися!
Пироги, приготовані заливним способом, займають одну з лідируючих позицій у рейтингу борошняних виробів швидкого приготування. Кінцевий виріб виходить — просто пальчики від задоволення оближеш!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 3 шт. |
борошно - | 3,5 скл. |
кефір жирністю 1% - | пів-літри |
сода - | четверта частина чайної ложки |
сіль - | щіпка |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Тісто холодець характеризується практично тієї ж консистенцію, що і у млинчиків.
В якості основи для заливного тесту можна використовувати такі продукти, як кисле молоко, майонез, сметана, надають готовому блюду ніжність і м'якість.
Отже, ось як правильно замісити тісто на кефірі на заливний пиріг:
- У кефір всипати порошок соди для погашення її у кисломолочної середовищі;
- За допомогою міксера або віночка свіжі яйця збиваємо з сіллю до того моменту, як утворюється легка пінка;
- Кефір змішати з яєчною основою;
- Далі акуратно поступово всипаємо борошно. Для збагачення її киснем, рекомендується просіяти двічі;
- Щоб пиріг не був надто збитим, уникайте довгого збивання.
Пиріг з картоплею на кефірі: як приготувати?
До вас незабаром нагрянуть гості або ви просто бажаєте поласувати смачною домашньою випічкою? Заливний пиріг буде вельми до нагоди.
Пиріг на кефірі з картоплею – апетитна закуска, яка не забере у вас багато часу на її приготування. Отже, на 8 порцій апетитного пирога потрібно застосувати:
- Яйце домашнє куряче – 2 шт;
- Дрібку солі і 1 ч. ложечку соди;
- Біле борошно – 2 склянки;
- 200 грам майонезу;
- Півлітра кефіру.
Для начинки:
- Картопля – 4 шт;
- Рослинне (будь-якого виду) масло – 20 грам;
- Спеції;
- Сіль – за смаком кухаря.
Час випічки – 30 хвилин. Калорійність – 151 ккал.
Свіжі яйця ретельно збиваємо, додаємо кефір, сіль, соду, а також майонез. Повільно всипаємо борошно пшеничне. Має вийти тісто, по консистенції схоже на густу сметану.
Картопля звільняємо від шкірки, нарізаємо і кладемо в каструлю з окропом на 2 хвилинки. Далі нашинкуем дрібно цибулю, обсмажимо його на жирі/олії. Змішуємо з готової картоплею. Спеції і сіль додаємо за смаком.
Потім беремо форму, змащуємо її маслом (спред в цьому випадку можна застосувати теж) маслом і виливаємо половину тіста. Зверху акуратно укладаємо начинку, після чого тісто розподіляємо зверху.
Заливний пиріг з фаршем: рецепт для справжніх гурманів
Пропонуємо ще один апетитне і ситне блюдо, яке ідеально підходить для сімейних застіль. Ця випічка готується на швидку руку, тому може врятувати вас, коли часу на приготування традиційного пирога немає. Ароматний і соковитий пиріг з фаршем припаде до душі всім вашим домочадцям!
Для приготування ніжного пирога на кефірі треба:
- Курячі яйця – 2 шт;
- Сіль – 2 перешіптування;
- Цукровий пісок – 1 ч. ложка;
- Сода – 1 ч. ложка;
- Ріпчаста цибуля – 1 шт;
- Кефір – 0,5 л;
- Майонез – 250 грам;
- Борошно вищого сорту – 2 склянки;
- Натуральний фарш – 300 грам;
- Масло (будь-яке рослинне);
- Картопля – 4 шт.
На весь процес приготування потрібно 1 годину. Калорійність відносно невисока – 221 ккал.
Готуємо тісто. Приготування тіста для заливного пирога – завдання, з якою впорається навіть першокласник. Важливо запам'ятати, що замість кефіру відмінно підійде кисляк. Отже, в посудині змішуємо яйця, цукор, сіль і майонез.
Далі до суміші додаємо соду і кисломолочний продукт. Додаємо борошно в такій кількості, щоб готове тісто можна було порівняти з тестом для оладок.
А тепер начинка. У ролі м'ясного продукту може виступати не тільки фарш, але і натуральне м'ясо. Можна зупинитися на свинині – апетитною і не надто жирною. Для любителів яловичини можна приготувати фарш саме з неї.
Приготування:
-
- Крок 1: Очищаємо цибулю і картоплю. Нарізаємо овочі тонкими пластинками;
-
- Крок 2: ставимо сковороду на вогонь, наливаємо олію й обсмажуємо цибулю протягом 3-х хвилин. Після цього до цибулі додаємо м'ясний фарш. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин;
- Крок 3: Картоплю опускаємо в киплячу воду на пару хвилин, щоб в багатошаровій вона не була сирою;
- Крок 4: Замість форми можна використовувати найпростішу чавунну сковороду. Змастити форму олією, далі викласти частину тіста. Потім викладаємо кружечки картоплі.
-
- Наступний шар – м'ясна начинка з цибулею.
- Завершальна маніпуляція – заливка пирога залишками тіста. Виріб випікати в духовці, розігрітій до необхідних 200 градусів 15 хвилин. Далі трохи зменшити температуру і випікати ще 15 хвилин. Виходить справжня смакота!
Курячий заливний пиріг: спосіб приготування
Заливний пиріг на кефірі можна приготувати з куркою, адже це дуже ситна і апетитна закуска. Цей рецепт прийде на допомогу в тій ситуації, коли часу на створення кулінарних шедеврів немає.
Простий рецепт пирога на кефірі стане справжньою диво-паличкою-виручалочкою на вашій кухні! Для приготування вишуканого пирога знадобляться самі прості і доступні інгредієнти, наявні в розпорядженні кожної господині. Пиріг на кефірі – це дуже смачне борошняне блюдо з чудовим смаком і ароматом домашньої гостинності.
Продукти до рецепту:
- Пшеничне борошно – 2 склянки;
- Кефір – 500 мл;
- Щіпка солі;
- Курячі яйця – 2 шт;
- Розпушувач – 1 чайна ложка;
- Цукровий пісок – 1 ч. ложка;
- Відварене куряче філе – 300 грам;
- Ріпчаста цибуля – 2 шт;
- Зелень.
На готування витратите 50 хвилин. Калорійність – 263 ккал.
Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на вогні не більше, ніж 4 хвилини. Нарізати кубиками курку, обсмажити разом з цибулею ще 2 хвилини. Солимо, перчимо за смаком. Можна додати улюблені приправи і зелень. Таким чином, буде готова начинка.
Змішуємо між собою сіль, цукор і яйця, добре збовтуємо. Борошно з'єднуємо разом з розпушувачем. До яйцям додаємо кефір просіяне борошно. Вийти негусте тісто.
Форму для випічки змащуємо маргарином, маслом або жиром. Виливаємо третю частину тіста. Далі йде половина начинки. Наступний шар – знову тісто. Викладаємо половину начинки. Зверху заливаємо тістом і ставимо випікатися при стандартній температурі 180 градусів на 25 хвилин. Після того, як випічка стане повітряної і придбає виражений золотистий відтінок, вона буде готова.
Що приготувати зі свининою швидко і смачно, читайте цікаві рецепти і варіанти незвичайної подачі страв.
Свиняча відбивна смажена на сковороді в клярі — це одне з найпростіших страв, яке можна зустріти як у повсякденному меню, так і на святковому столі. Читайте цікаві рецепти.
Дізнайтеся , як правильно посмажити шматочками свинину на сковороді.
Заливний пиріг з рибою в мультиварці
Така техніка, як мультиварка є диво-помічницею на вашій кухні. Її наявність створює можливість без праці приготувати найхитріші і оригінальні страви. За допомогою цієї «чарівниці на кухні» ви зможете без зусиль створити заливний пиріг, про приготуванні якого так давно мріяли!
Пиріг в мультиварці може бути з найрізноманітнішими начинками, в тому числі і з рибою. Рецепт цей припаде до смаку багатьом гурманам. Чудовий смак рибки буде нагадувати вам про запах моря.
Компоненти:
- Яйця свіжі – 2 шт;
- Майонез ніжний – 150 грам;
- Борошно хлепобекарная пшеничне – 8 ст. ложок;
- Розпушувач – 1 ч. ложка;
- Сметана/кефір – 140 грам;
- Масло (будь-яке, якщо є, то оливкова) олія рослинна – 1 ст. ложка;
- Рибні консерви – 1 банка;
- Вермішель швидкого приготування – 1 шт;
- Сир – 90 грам;
- Ріпчаста цибуля – 100 грам.
Час приготування: 1 годину 25 хвилин. Калорійність – 188 ккал.
Дістаємо консерви з банки і акуратно розминаємо їх за допомогою виделки. Дрібними шматочками нарізати цибулю і додати до риби. Дрібно подрібнити вермішель і також надіслати до консервам. Даємо суміші постояти 10 хвилин.
Для приготування тіста в ємності змішати майонез, сметану (або кефір), борошно, розпушувач, а також масло рослинне. Одну другу частину тіста викласти в каструлю мультиварки, попередньо промазану маслом. Далі викласти начинку, посипати нарубаним зеленою цибулею, натертим сиром. Завершальним шаром служить тісто. Потім встановити режим «Випічка» на одну годину. Приємного апетиту!
Заливний пиріг з сиром та ягодами: рецепт
Бажаєте почастувати рідних смачним і незвичайним десертом? Тоді приготуйте ніжний, повітряний і дуже смачний заливний пиріг з сиром та ягодами. Випічка, тане в роті, стане ідеальним доповненням до чашки ранкової кави.
Ягоди, будучи джерелом вітамінів і цінних мікроелементів, для начинки можуть використовуватися як в свіжому, так і в замороженому вигляді.
Для тіста потрібно:
- Борошно – 350 грам;
- Яйця – 2 шт;
- Цукор – 200 грам;
- Вершкове (селянське або домашня) олія – 100 грам;
- Розпушувач – 2 ч. ложки.
Для заливки:
- Яйця – 4 шт;
- Сир – 750 грам;
- Цукровий пісок – 150 грам;
- Рослинна олія – 150 мл;
- Ванілін;
- Молоко – 250 мл
Приготуйтеся виділити на весь процес приготування 1 годину 10 хвилин. Калорійність — 310 ккал.
Нам потрібно пісочне тісто, тому яйця збиваємо з цукром. Включаємо в яєчну суміш борошно, розтоплене масло і розпушувач. З допомогою міксера замісити тісто.
З метою приготування заливки всі складові збиваємо міксером. На дно форми вистелити пекарську папір, викласти тісто.
Потім викладаємо на тісто сир рівним шаром. Час випічки при температурі, що дорівнює 180 градусам, має становити близько 40 хвилин.
Ягоди, наприклад, полуницю добре вимити і розрізати на шматочки. Розкласти на пиріг. Згідно інструкції, варимо желе для торта і заливаємо пиріг.
Кулінарні поради
Переваги заливних пирогів полягають у тому, що можна використовувати самі неймовірні начинки: рибну, овочеву, ягідну та ін. Досвідчені кулінари пропонують наступні поради, які допомагають спекти ароматну випічку:
- Заливне тісто повинно мати рідкої консистенцією;
- Уникнути витікання тесту допоможе використання глибокої форми;
- На пишність пирога впливає сода або розпушувач;
- Начинку краще піддати термічній обробці;
- Щоб виключити осідання пирога, не відкривайте духовку.
Приємного чаювання з ароматною випічкою!