04 март 2019 1 565

Як оригінально приготувати піцу з сосисками

Піца для багатьох людей є одним з улюблених страв. І це не дивно – чудове поєднання інгредієнтів дарує їй дійсно чудовий смак. Піца з сосисками є в деякому роді класикою, еталоном, котрі беруться за основу в багатьох рецептах. І саме про те, яку піцу з сосисками можна приготувати, ми і розповімо зараз!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
дріжджове тісто - 0,5 кг
сосиски - 3 шт.
твердий сир - 150 г
томатна паста - 3 ст. л.
часник - 1-2 зуб.
масло рослинне - 1 ст. л.
спеції - по вашому смаку
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 277 Ккал

Це один з найпростіших, але при цьому і дуже популярних рецептів. Справа в тому, що для його приготування потрібні доступні і недорогі продукти. При цьому сама страва виходить чудовим смаком, воно стане відмінним прикрасою сімейного вечора.

Процес приготування піци з сосисками і сиром:

  1. Спочатку готуємо інгредієнти, які перелічені вище;
  2. Тісто розкочується, після вкладається в форму;
  3. На тісто викладаємо томатну пасту і вичавлений часник, змащуємо його;
  4. Переходимо до сосисок – викладаємо їх, попередньо нарізавши кружечками;
  5. Натертим сиром посипаємо блюдо;
  6. В завершенні всього ставимо випікатися на 200 градусів, приблизно через 20 хвилин – півгодини блюдо буде готово.

Піца з сардельками і помідорами

Для приготування вам також не потрібні які-небудь дорогі продукти. Все досить просто, але дуже смачно.

Інгредієнти:

  • помідори – 0,5 кг;
  • сосиски – 0,5 кг;
  • пшеничне борошно – 0,5 кг;
  • молоко – 0,2 л;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • масло вершкове – 0,05 кг;
  • часник – 1 зуб.;
  • петрушка – за смаком;
  • спеції – за смаком.

Час приготування: 3 години (велика частина часу витрачається на приготування власне тесту).

Калорійність: 181 Ккал/ 100 гр.

Процес приготування:

  1. Спочатку готуємо основу – тісто. Просійте гіркою борошно, зробіть лунку, додайте дріжджі, сіль і добре перемішайте. Після цього покладіть вершкове масло, молоко і відкладіть все це десь на 2 години;
  2. В це час ви можете підготувати всі необхідні інгредієнти – нарізати цибулю, сосиски, зелень і все змішайте. Після цього покладіть ці інгредієнти в глиняну миску, яка заздалегідь була підготовлена і намазана вершковим маслом і часником. Поставте в духовку на 20-25 хвилин;
  3. Знову повертаємося до тесту – необхідно розкачати його товщиною не більше 2 см;
  4. Додаємо інгредієнти, які були в духовці, після зверху кладемо помідори, додаємо спеції;
  5. Після всіх приготувань ставимо готуватися на 15-20 хвилин, температура повинна бути 250 градусів.

Спробуйте приготувати ніжні курячі грудки з брокколі — ми зібрали чудову колекцію смачних страв.

Як приготувати пюре з квасолі читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати оригінальний плов з сухофруктами — смачне блюдо, особливо актуально в пост.

Піца з сосисками по краях

Дуже оригінальний рецепт, який точно сподобається вашим рідним та друзям.

Інгредієнти:

  • борошно – 0,18 кг;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • дріжджі – 1 ст. л.;
  • вода – 0,1 л;
  • масло рослинне – 2 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • сосиски – 6-7 шт.;
  • сир моцарелла – 0,1 кг;
  • спеції за бажанням.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність: приблизно 250 Ккал/ 100 гр.

Процес приготування:

  1. Почнемо з приготування тіста. Змішуємо дріжджі з теплою водою, додаємо цукор і залишаємо на 15 хвилин;
  2. Змішуємо борошно з сіллю, потім додаємо власне дріжджі з водою. Все гарненько змішуємо і замішуємо тісто. Після цього потрібно залишити тісто, поки воно не стане більше приблизно у 2 рази;
  3. Поки за цей час готуємо начинку: ріжемо півкільцями цибулю, помідори кружальцями, перець соломкою. Натремо також і сир на тертці;
  4. Як тісто візьме потрібний стан, почнемо його розгортати – коло повинен бути десь сантиметрів 30. Потім акуратно викладаємо на форму, яка попередньо була змазана маслом. Не забуваємо залишити припуск;
  5. Власне цей припуск ми і кладемо сосиски. Через 1,5 см робимо розріз і трохи висуваємо. Повинно вийти схоже на квітку;
  6. Викладаємо начинку шарами, зверху повинен виявитися сир;
  7. Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку, десь на третину години.

Грибна піца з бортиками з сосисок

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 0,4 кг;
  • ковбаса – 0,25 кг;
  • гриби – 0, 25 кг;
  • твердий сир – 200 гр;
  • сосиски – 7 шт. (якщо дитячі 14);
  • майонез – 2 ст. л.;
  • кетчуп – 2 ст. л.;
  • спеції на ваш розсуд.

Час приготування: близько години.

Калорійність: 250 Ккал/ 100 гр.

Процес приготування:

  1. Ви можете самостійно приготувати тісто, як описано в попередньому рецепті, або купити готове;
  2. Тісто тонко розкачуємо, по колу розкатаної частини викладаємо сосиски;
  3. Після цього з обережністю защипуємо краю так, щоб сосиски були всередині;
  4. Потім бортик акуратно розрізається – крок повинен бути не більше 1.5 див. Отримані шматочки перевертаємо догори;
  5. Тепер змащуємо основу майонезом і кетчупом;
  6. На основу викладаємо начинку. Зверху накриваємо сиром;
  7. Ставимо на 200 градусів духовку.

Через 20 хвилин все готово! Виходить дійсно смачне і красиве блюдо.

Інші варіанти начинки

Перераховані вище рецепти являють собою більшою мірою класичні, які заслужено користуються популярністю. Однак різноманітність начинок для піци з сосисками вражає. Ви можете додати в це блюдо саме те, що вам подобається, головне, щоб воно гармоніювало з іншими інгредієнтами.

Так, не менш популярними варіаціями піци з сосисками є:

  • з овочами;
  • з грибами, маслинами;
  • салямі, сир, маслини, помідори;
  • помідори, кукурудза, сир, ковбаса, цибуля;
  • помідори, солоні огірки, кетчуп, сир.

Корисні поради

Звичайно, як і в будь-якому іншому блюді, при приготуванні піци є певні хитрощі, знання яких зможе полегшити процес готування і зробить блюдо ще смачніше:

  1. Намагайтеся розкачати максимально тонке тісто. Важливо розуміти, що тісто в даному випадку – це в деякому роді «фон»;
  2. Для приготування можна брати як готове тісто, так і приготоване самостійно;
  3. Якщо ви готуєте піцу з ковбасою або сосисками, то не потрібно використовувати занадто багато інгредієнтів. Оптимально – 6, т. к. в іншому випадку смак може бути розмитим;
  4. Інгредієнти повинні бути рівномірно розподілені;
  5. Зазвичай для приготування піци вистачає 20 хвилин. Ставте страву в розігріту досить духовку;
  6. Якщо ви віддаєте перевагу хрустку скоринку сиру – то посипте його відразу, а якщо м'яку то додайте сир за 5 хвилин до готовності;
  7. Намагайтеся завжди подавати піцу гарячої.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: