Як оригінально приготувати піцу з сосисками
Піца для багатьох людей є одним з улюблених страв. І це не дивно – чудове поєднання інгредієнтів дарує їй дійсно чудовий смак. Піца з сосисками є в деякому роді класикою, еталоном, котрі беруться за основу в багатьох рецептах. І саме про те, яку піцу з сосисками можна приготувати, ми і розповімо зараз!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
дріжджове тісто - | 0,5 кг |
сосиски - | 3 шт. |
твердий сир - | 150 г |
томатна паста - | 3 ст. л. |
часник - | 1-2 зуб. |
масло рослинне - | 1 ст. л. |
спеції - | по вашому смаку |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 277 Ккал |
Це один з найпростіших, але при цьому і дуже популярних рецептів. Справа в тому, що для його приготування потрібні доступні і недорогі продукти. При цьому сама страва виходить чудовим смаком, воно стане відмінним прикрасою сімейного вечора.
Процес приготування піци з сосисками і сиром:
- Спочатку готуємо інгредієнти, які перелічені вище;
- Тісто розкочується, після вкладається в форму;
- На тісто викладаємо томатну пасту і вичавлений часник, змащуємо його;
- Переходимо до сосисок – викладаємо їх, попередньо нарізавши кружечками;
- Натертим сиром посипаємо блюдо;
- В завершенні всього ставимо випікатися на 200 градусів, приблизно через 20 хвилин – півгодини блюдо буде готово.
Піца з сардельками і помідорами
Для приготування вам також не потрібні які-небудь дорогі продукти. Все досить просто, але дуже смачно.
Інгредієнти:
- помідори – 0,5 кг;
- сосиски – 0,5 кг;
- пшеничне борошно – 0,5 кг;
- молоко – 0,2 л;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- масло вершкове – 0,05 кг;
- часник – 1 зуб.;
- петрушка – за смаком;
- спеції – за смаком.
Час приготування: 3 години (велика частина часу витрачається на приготування власне тесту).
Калорійність: 181 Ккал/ 100 гр.
Процес приготування:
- Спочатку готуємо основу – тісто. Просійте гіркою борошно, зробіть лунку, додайте дріжджі, сіль і добре перемішайте. Після цього покладіть вершкове масло, молоко і відкладіть все це десь на 2 години;
- В це час ви можете підготувати всі необхідні інгредієнти – нарізати цибулю, сосиски, зелень і все змішайте. Після цього покладіть ці інгредієнти в глиняну миску, яка заздалегідь була підготовлена і намазана вершковим маслом і часником. Поставте в духовку на 20-25 хвилин;
- Знову повертаємося до тесту – необхідно розкачати його товщиною не більше 2 см;
- Додаємо інгредієнти, які були в духовці, після зверху кладемо помідори, додаємо спеції;
- Після всіх приготувань ставимо готуватися на 15-20 хвилин, температура повинна бути 250 градусів.
Спробуйте приготувати ніжні курячі грудки з брокколі — ми зібрали чудову колекцію смачних страв.
Як приготувати пюре з квасолі читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати оригінальний плов з сухофруктами — смачне блюдо, особливо актуально в пост.
Піца з сосисками по краях
Дуже оригінальний рецепт, який точно сподобається вашим рідним та друзям.
Інгредієнти:
- борошно – 0,18 кг;
- цукор – 1 ч. л.;
- дріжджі – 1 ст. л.;
- вода – 0,1 л;
- масло рослинне – 2 ч. л.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- сосиски – 6-7 шт.;
- сир моцарелла – 0,1 кг;
- спеції за бажанням.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність: приблизно 250 Ккал/ 100 гр.
Процес приготування:
- Почнемо з приготування тіста. Змішуємо дріжджі з теплою водою, додаємо цукор і залишаємо на 15 хвилин;
- Змішуємо борошно з сіллю, потім додаємо власне дріжджі з водою. Все гарненько змішуємо і замішуємо тісто. Після цього потрібно залишити тісто, поки воно не стане більше приблизно у 2 рази;
- Поки за цей час готуємо начинку: ріжемо півкільцями цибулю, помідори кружальцями, перець соломкою. Натремо також і сир на тертці;
- Як тісто візьме потрібний стан, почнемо його розгортати – коло повинен бути десь сантиметрів 30. Потім акуратно викладаємо на форму, яка попередньо була змазана маслом. Не забуваємо залишити припуск;
- Власне цей припуск ми і кладемо сосиски. Через 1,5 см робимо розріз і трохи висуваємо. Повинно вийти схоже на квітку;
- Викладаємо начинку шарами, зверху повинен виявитися сир;
- Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку, десь на третину години.
Грибна піца з бортиками з сосисок
Інгредієнти:
- дріжджове тісто – 0,4 кг;
- ковбаса – 0,25 кг;
- гриби – 0, 25 кг;
- твердий сир – 200 гр;
- сосиски – 7 шт. (якщо дитячі 14);
- майонез – 2 ст. л.;
- кетчуп – 2 ст. л.;
- спеції на ваш розсуд.
Час приготування: близько години.
Калорійність: 250 Ккал/ 100 гр.
Процес приготування:
- Ви можете самостійно приготувати тісто, як описано в попередньому рецепті, або купити готове;
- Тісто тонко розкачуємо, по колу розкатаної частини викладаємо сосиски;
- Після цього з обережністю защипуємо краю так, щоб сосиски були всередині;
- Потім бортик акуратно розрізається – крок повинен бути не більше 1.5 див. Отримані шматочки перевертаємо догори;
- Тепер змащуємо основу майонезом і кетчупом;
- На основу викладаємо начинку. Зверху накриваємо сиром;
- Ставимо на 200 градусів духовку.
Через 20 хвилин все готово! Виходить дійсно смачне і красиве блюдо.
Інші варіанти начинки
Перераховані вище рецепти являють собою більшою мірою класичні, які заслужено користуються популярністю. Однак різноманітність начинок для піци з сосисками вражає. Ви можете додати в це блюдо саме те, що вам подобається, головне, щоб воно гармоніювало з іншими інгредієнтами.
Так, не менш популярними варіаціями піци з сосисками є:
- з овочами;
- з грибами, маслинами;
- салямі, сир, маслини, помідори;
- помідори, кукурудза, сир, ковбаса, цибуля;
- помідори, солоні огірки, кетчуп, сир.
Корисні поради
Звичайно, як і в будь-якому іншому блюді, при приготуванні піци є певні хитрощі, знання яких зможе полегшити процес готування і зробить блюдо ще смачніше:
- Намагайтеся розкачати максимально тонке тісто. Важливо розуміти, що тісто в даному випадку – це в деякому роді «фон»;
- Для приготування можна брати як готове тісто, так і приготоване самостійно;
- Якщо ви готуєте піцу з ковбасою або сосисками, то не потрібно використовувати занадто багато інгредієнтів. Оптимально – 6, т. к. в іншому випадку смак може бути розмитим;
- Інгредієнти повинні бути рівномірно розподілені;
- Зазвичай для приготування піци вистачає 20 хвилин. Ставте страву в розігріту досить духовку;
- Якщо ви віддаєте перевагу хрустку скоринку сиру – то посипте його відразу, а якщо м'яку то додайте сир за 5 хвилин до готовності;
- Намагайтеся завжди подавати піцу гарячої.
Приємного апетиту!