Як смачно приготувати солянку з сосисками
Солянка – це традиційне російське блюдо, яке вариться на густому бульйоні з великою кількістю пряних, гострих спецій.
Жодна солянка не обходиться без кислуватих компонентів, які входять до її складу: оливок, маринованих огірочків або грибів, каперсів, часточок лимона або домашнього квасу з родзинками. Для більшої ситності додають картоплю, кислу капусту та інші овочі.
Але є ще одна варіація цієї страви, яка готується абсолютно по-іншому і виступає більше як закуска, а не перше блюдо. Спосіб приготування полягає в тому, що капусту шинкують, смажать на сковороді, додають посічені сосиски, томатну пасту, морс або кетчуп.
І те, і інше блюдо мають одну назву, але вони абсолютно різні за структурою, хоча за смаком схожість є.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сосиски - | 400 г |
томатна паста - | 3 ст. л |
масло - | 2 ст. л |
капуста квашена - | 200 г |
зелень, сіль - | за смаком |
вода - | 1,5 л |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 93 Ккал |
Якщо вам захотілося зварити солянку, а м'яса під рукою не виявилося, його завжди можна замінити будь копченою ковбасою або сосисками.
Як готувати солянку з сосисками? Ємність наповнюємо водою. З сосисок знімаємо натуральну оболонку, нарізаємо кільцями.
У сковороду наливаємо нерафінована олія, закидаємо туди порізаний продукт і злегка обсмажуємо до рум'яного кольору.
Квашену капусту виймаємо з банки, видаляємо лист лавра і перець. Якщо є необхідність, злегка промиваємо, додаємо до сосисок і підсмажуємо всі разом.
Томатну пасту або соус розвести в половині склянки води. Коли зажарка готова, викладаємо її в закипающую воду, підсолюємо, додаємо спеції і томат. Все перемішуємо і проварюємо п'ятнадцять хвилин. В кінці засипаємо подрібненою зеленню і розливаємо по тарілках.
Солянка з сосискою зі свіжої капусти і картоплі
Щоб урізноманітнити банальну меню, можна приготувати страву за цим рецептом. Для нього потрібні найпростіші продукти, які в будь-якому випадку є в будинку. Виходить смачно, калорійно і незвично.
Складові:
- сосиски – 250 г;
- капуста – 300 г;
- картопля – 6 шт.;
- олія – 30 мл;
- кетчуп – 100 мл;
- сіль, спеції;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.
Підготовка: 55 хвилин.
Калорії: 102 Ккал/100 р.
Картоплю очищаємо і режим великими скибочками – дрібні швидко розваляться на сковороді і перетворяться на кашу. Капусту розрізаємо навпіл і шаткуємо. Наливаємо олію на сковороду і підсмажити капусту. Слідом додаємо терту моркву і нарізану півкільцями цибулю. Коли овочі підсмажаться, додаємо картоплю, томатну пасту і спеції, все старанно перемішуємо і тушкуємо десять хвилин.
Сосиски найкраще взяти копчені – аромат страви буде більш насиченим. Рубаємо їх кільцями і додаємо до інших компонентів, заливаємо двома склянками гарячої води і щільно закриваємо кришкою. Залишаємо тушкуватися на двадцять хвилин. По консистенції солянка повинна вийти чимось середнім між другим блюдом і густим супом.
Паста з сьомгою — неймовірно смачне блюдо. Ви любите макарони по флотськи? Ви просто не пробували цей рецепт!
Картопляний суп-пюре — густий, насичений і ароматний. Наші підказки допоможуть вам приготувати його правильно.
А ви знаєте як правильно підібрати гарнір до різних видів котлет? Ми підкажемо, що краще всегт поєднується з рибними, м'ясними або овочевими котлетками.
Як приготувати страву з маринованими огірочками
Набрид приївся борщ і суп, хочеться якось урізноманітнити меню перших страв? Це можна легко зробити, приготувавши легку негусту солянку з сосисками і маринованими огірочками. Вона вийде не такою жирною і наваристою, як у класичному рецепті.
Складові:
- сосиски – 7 шт.;
- ковбаса – 150 г;
- огірки – 5 шт.;
- морс томатний – 100 мл;
- масло – 2 ст. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. л.;
- сіль.
Підготовка: 45 хвилин.
Калорії: 103 Ккал/100 р.
У сковороду вливаємо нерафінована олія. Овочі шаткуємо брусками, але не дуже тонко. Висипаємо підготовлену моркву і цибулю пассироваться. З огірочків зрізаємо хвостові частини, натираємо на тертці.
Сосиски з ковбасою звільняємо від оболонки і нарізаємо шматочками. Коли зажарка буде золотистого кольору, додаємо копченості, все перемішуємо і підсмажуємо. Через сім хвилин вливаємо томатний морс. Якщо його не знайшлося, то можна замінити тертими помідорами або легким кетчупом. Закидаємо до заправці огірки і все ретельно перемішуємо. Обсмажуємо всі продукти разом не більше десяти хвилин.
Ставимо дволітрову каструлю з водою на плиту, доводимо до закипання, закладаємо весь вміст сковороди, підсолюємо, засипаємо зеленню і проварюємо десять хвилин.
Варимо солянку в мультиварці
Перше блюдо, приготоване в мультиварці, завжди виходить смачніше, ніж у звичайній каструлі на плиті, тому що в процесі термічної обробки всі продукти знаходяться під герметично закритою кришкою, і всі аромати залишаються всередині.
Складові:
- капуста – 650 г;
- сосиски – 250 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- вода – 1.5 л;
- масло – 3 ст. л.
- сіль, приправи.
Підготовка: 1 год.
Калорії: 106 Ккал/100 р.
Цибулину і моркву очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками. Включаємо електроприлад у режим смаження і наповнюємо чашу рослинним маслом. Коли воно прогріється, закладаємо пассироваться нарізані овочі. Через сім хвилин додаємо порубані кільцями сосиски, перемішуємо силіконової або дерев'яною лопаткою.
З капусти, знімаємо верхні листочки, зрізаємо почорніння, якщо є. Розрізаємо навпіл качан і шаткуємо капусту. Закидаємо її в чашу, вимішуємо і обсмажуємо десять хвилин. Заливаємо все кип'яченою водою, підсолюємо, додаємо приправи і перемикаємо в режим варіння.
Закриваємо кришку приладу і залишаємо варитися на двадцять хвилин. Не поспішайте відразу розливати солянку з сосисками по тарілках, дайте їй трохи настоятися.
Не зайвими до цієї страви буде часниково-сметанний соус або домашній майонез, підсмажені грінки або тости.
Кулінарні хитрості
- Щоб смак тушкованої капусти з сосисками вийшов кисло-солодким, в кінці приготування додайте чайну ложку винного оцту і півтори – цукру.
- Якщо не хочете, щоб вся квартира не пропах тушкованою капустою, в чашу мультиварки покладіть маленький шматочок чорного хліба. Весь аромат затримається в ньому.
- Дозування томатної пасти, соусу або кетчупа вказана умовно, додавайте відповідно до свого смаку і переваг.
- Солянку з сосисками можна їсти як самостійне блюдо або як доповнення до будь-якого гарніру.
- Обов'язковим компонентом солянки з сосисками є свіжа зелень, яка не тільки доповнить смак, але і додасть страві більш апетитний вигляд.
- Не варто економити при виборі сосисок. Дешеві в це блюдо не годяться, вони швидко розваляться при смаженні і перетворяться на кашу.
- В солянку підійдуть як оливки, так і маслини тільки беріть їх без кісточок, щоб не ускладнювати собі завдання при нарізуванні.
- Не робіть полум'я занадто великим. Після закидання всіх складових в каструлю солянка повинна повільно нудитися, а не вирувати.
- Замінити на томатну пасту можна не тільки кетчупом або соусом. В'ялені консервовані помідори теж підійдуть.
- Використовуйте картоплю жовтих сортів. Під час обсмажування вона не розвалюється, залишаються цілі-цілісенькі шматочки.
- Не шинкуйте капусту тонкою соломкою, щоб всі продукти мали однакову м'якість і смак.
- Огірочки підійдуть як мариновані в оцті, так і броженые бочкові.
Приємної трапези!