Паста з соусом песто — італійська класика ресторанних страв
Для бажаючих здивувати домочадців і гостей поживними варіаціями італійської страви існує безліч рецептур пасти. Серед яскравого різноманіття соусів чільну позицію займає песто, ароматна суміш пряних трав і кедрових горіхів.
Особливою популярністю користується виробник «Барилла», що випускає дві варіації іменитого доповнення пасти (класична технологія приготування, рецепт з руколою і базиліком).
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спагеті або рігатоні - | 300 г |
часнику - | 1 зубчик |
листя базиліка - | 17 шт. |
кедрових горіхів смажених - | 30 г |
натертого пармезану - | 55 г |
цукру - | 1 ч. л. |
лемонграсу і орегано - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 520 Ккал |
Процес приготування:
- Варіть спагеті до стану напівготовності в солоній воді.
- Очистіть часниковий зубчик, дрібно наріжте.
- Промийте листя базиліка, струсніть, розріжте на шматки різного розміру.
- Смажте кедрові горіхи недовго на сковороді з антипригарним покриттям.
- Зробіть соус з допомогою блендера, змішайте всі інгредієнти, ретельно приправте сіллю, пряними травами. Збивайте до густої консистенції.
- Тепер соус можна з'єднувати з пастою!
Майстри кулінарної справи для м'якості смаку додають в ароматну суміш соусу оливкова (кунжутна олія, бальзамічний оцет або гранатовий соус.
Варіація з курячим м'ясом
Інгредієнти:
- 220 г пенне або спагетті;
- 110 г курячого м'яса;
- 80 г песто;
- 25 г рідких вершків;
- 1 ріпчаста цибуля;
- ½ Зубчики часнику;
- оливкова олія;
- чебрець, пряні спеції.
Час приготування: 25 хвилин.
Кількість калорій на 100 г: 179.8 Ккал.
Процес приготування:
- Курку наріжте слайсами, ріпчасту цибулю – кільцями, часник – маленькими скибочками.
- Обсмажте нарізане куряче м'ясо з додаванням невеликої кількості оливкової олії без пряних спецій, тримайте продукти на сковороді близько 4-7 хвилин, потім перекладіть на тарілку.
- На цій же сковороді підсмажте цибулю, часник до утворення апетитною скоринки.
- Додайте до ароматним інгредієнтів вершки, генуезький соус.
- Приправте сіллю і перцем, тушкуйте на невеликому вогні до зміни консистенції.
- Додайте м'ясо в соковиту суміш овочів, ретельно перемішайте компоненти майбутнього страви.
- Поки соус кипить, готуйте макарони в солоній воді, кількість рідини не повинна бути менше літра.
Паста з соусом песто і морепродуктів — ресторанна екзотика
Інгредієнти:
- 180 г спагетті;
- 400 г білої спаржі;
- 230 г морепродуктів (будь-яких);
- 50-60 мл вершків 7%-ой жирності;
- 2 ст. л. песто;
- сіль, італійські приправи.
Час приготування: 20 хвилин.
Кількість калорій на 100 г: 214 Ккал.
Процес приготування:
- Спаржу очистіть, наріжте брусками.
- Обсмажте В каструлі спаржу, для створення апетитною скоринки використовуйте оливкову олію.
- Обсмажте заморожені морепродукти на сковороді, використовуючи мінімальну кількість масла.
- Залийте суміш вершками, приправити сіллю, тушкуйте інгредієнти разом не більше 7 хвилин.
- У той же час приготуйте спагетті в режимі «al dente», варити в солоній воді.
- Злийте з каструлі воду, додайте макаронний продукт на сковороду.
- Акуратно перемішайте всі інгредієнти, подавайте на стіл, додавши столову ложку італійської приправи для пасти.
Любителям овочів сподобається паста у вершковому соусі з кабачками з ніжним смаком.
М'ясоїдам сподобається паста з яловичиною, рецепт можна знайти за посиланням.
Дуже смачно виходить паста з куркою і грибами у вершковому соусі, тут можна дізнатися, як її приготувати.
Царський блюдо з королівськими креветками
Інгредієнти:
- 270 г спагетті;
- 105 г креветок, заморожених або куплених свіжими;
- 45-50 г кеш'ю;
- 1 ріпчаста цибуля;
- ½ Цукіні;
- ½ Лимона;
- 2 ст. л. песто;
- тертий сир для декорування;
- ароматні спеції, перець.
Час приготування: 20 хвилин.
Кількість калорій на 100 г: 340 Ккал.
Процес приготування:
- Приготуйте спагетті в солоній воді.
- Очистіть овочі, вимийте лимон, наріжте інгредієнти шматочками.
- Обсмажте овочі з кешью на попередньо розігрітій сковороді, для додання страві контрастності смаку додайте часник або цибулю.
- Обсмажте креветки в маслі, додайте часник, скибочки лимона.
- Тушкуйте морепродукти з цитрусовим компонентом протягом п'яти хвилин.
- Приберіть часник, лимон, подавайте спагетті з морепродуктами, столовою ложкою песто і дрібкою натертого пармезану.
На відео детально показано, як готувати пасту з соусом песто і креветками:
Рецепт страви з тунцем — розкішний обід за пару хвилин
Інгредієнти:
- 110 г спагетті, спіралі або пенне;
- 95 г консервованого тунця;
- ½ Зубчики часнику;
- 3 ч. л. песто, россо;
- порошковий часник, листок базиліка.
Час приготування: 15 хвилин.
Кількість калорій на 100 г: 203.5 Ккал.
Процес приготування:
- Приготуйте макарони і процідіть за допомогою сита.
- Додайте до готового інгредієнту шматочки вітамінної риби, дрібно нарізаний зубчик часнику.
- Подавайте теплі макарони з охолодженим песто, прикрасьте блюдо листям базиліка.
Паста з соусом «Барилла» — якість смаку від італійського виробника
Інгредієнти:
- 210 г макаронних виробів, спагетті;
- 125 г руколи;
- 45 г волоських горіхів;
- 1 зубчик часнику;
- 20 мл ріпакової олії;
- 1 ст. л. песто «Барилла»;
- пряні спеції, сіль.
Час приготування: 10-15 хвилин.
Кількість калорій на 100 г: 118 Ккал.
Процес приготування:
- Макаронні вироби відваріть в солоній воді, процідіть через сито.
- Наріжте рукколу довільними шматками, часник порубаєте на дрібні кубики.
- Рукколу, часник, волоські горіхи підсмажити на сковороді, використовуючи масло.
- Додати до ароматних компонентів спагетті, ретельно перемішати все разом.
- Подавати блюдо з соусом фірми «Барилла».
Варіант страви з грибами для романтичної вечері
Інгредієнти:
- 400 г макаронних виробів;
- 250 г грибів;
- 150 г шинки;
- 100 г песто;
- 75 мл вершків;
- 1 ріпчаста цибуля;
- оливкова олія для смаження;
- чебрець, базилік за смаком.
Час приготування: 30 хвилин.
Кількість калорій на 100 г: 172.5 Ккал.
Процес приготування пасти з грибами і песто:
- Наріжте цибулю і шинку грубими кубиками, гриби – слайсами.
- Помістіть трохи оливкової олії на сковороду, додайте цибулю, тушкуйте до прозорості інгредієнта.
- Додайте кубики шинки і гриби, тушкуйте протягом декількох хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Залийте до інгредієнтів вершки і песто, перемішайте, приправте сіллю, перцем і базиліком.
- Тим часом зваріть макаронні вироби у відповідності з інструкціями на упаковці.
- Ретельно перемішайте складові страви, можете прикрасити готову пасту листком базиліка або дрібкою пармезану.
Нюанси приготування
- Слід ретельно вибирати сорт макаронів, кращі спагетті зроблені з сортів твердої пшениці.
- Паста потребують просторі. При готуванні вибирайте найбільшу каструлю з усіх.
- Класичні пропорції при варінні: 100 г вибраних макаронів на 1 літр води.
- На стандартну порцію макаронів потрібно 1 столова ложка солі, додати спеції можна тільки в гарячу воду.
- Регулярне перемішування спагетті при готуванні необхідно, щоб уникнути злипання готового страви.
- У рідину додають буквально кілька крапель рослинної олії, не закривають каструлю кришкою.
Подивившись відео-сюжет, ви дізнаєтеся ще один цікавий рецепт приготування пасти з соусом песто і качиною грудкою: