29 апрель 2019 3 005

Паста з соусом песто — італійська класика ресторанних страв

Для бажаючих здивувати домочадців і гостей поживними варіаціями італійської страви існує безліч рецептур пасти. Серед яскравого різноманіття соусів чільну позицію займає песто, ароматна суміш пряних трав і кедрових горіхів.

Особливою популярністю користується виробник «Барилла», що випускає дві варіації іменитого доповнення пасти (класична технологія приготування, рецепт з руколою і базиліком).

Паста з соусом песто - класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
спагеті або рігатоні - 300 г
часнику - 1 зубчик
листя базиліка - 17 шт.
кедрових горіхів смажених - 30 г
натертого пармезану - 55 г
цукру - 1 ч. л.
лемонграсу і орегано - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 520 Ккал

Процес приготування:

  1. Варіть спагеті до стану напівготовності в солоній воді.
  2. Очистіть часниковий зубчик, дрібно наріжте.
  3. Промийте листя базиліка, струсніть, розріжте на шматки різного розміру.
  4. Смажте кедрові горіхи недовго на сковороді з антипригарним покриттям.
  5. Зробіть соус з допомогою блендера, змішайте всі інгредієнти, ретельно приправте сіллю, пряними травами. Збивайте до густої консистенції.
  6. Тепер соус можна з'єднувати з пастою!

Майстри кулінарної справи для м'якості смаку додають в ароматну суміш соусу оливкова (кунжутна олія, бальзамічний оцет або гранатовий соус.

Варіація з курячим м'ясом

Інгредієнти:

  • 220 г пенне або спагетті;
  • 110 г курячого м'яса;
  • 80 г песто;
  • 25 г рідких вершків;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • ½ Зубчики часнику;
  • оливкова олія;
  • чебрець, пряні спеції.

Час приготування: 25 хвилин.

Кількість калорій на 100 г: 179.8 Ккал.

Процес приготування:

  1. Курку наріжте слайсами, ріпчасту цибулю – кільцями, часник – маленькими скибочками.
  2. Обсмажте нарізане куряче м'ясо з додаванням невеликої кількості оливкової олії без пряних спецій, тримайте продукти на сковороді близько 4-7 хвилин, потім перекладіть на тарілку.
  3. На цій же сковороді підсмажте цибулю, часник до утворення апетитною скоринки.
  4. Додайте до ароматним інгредієнтів вершки, генуезький соус.
  5. Приправте сіллю і перцем, тушкуйте на невеликому вогні до зміни консистенції.
  6. Додайте м'ясо в соковиту суміш овочів, ретельно перемішайте компоненти майбутнього страви.
  7. Поки соус кипить, готуйте макарони в солоній воді, кількість рідини не повинна бути менше літра.

Паста з соусом песто і морепродуктів — ресторанна екзотика

Інгредієнти:

  • 180 г спагетті;
  • 400 г білої спаржі;
  • 230 г морепродуктів (будь-яких);
  • 50-60 мл вершків 7%-ой жирності;
  • 2 ст. л. песто;
  • сіль, італійські приправи.

Час приготування: 20 хвилин.

Кількість калорій на 100 г: 214 Ккал.

Процес приготування:

  1. Спаржу очистіть, наріжте брусками.
  2. Обсмажте В каструлі спаржу, для створення апетитною скоринки використовуйте оливкову олію.
  3. Обсмажте заморожені морепродукти на сковороді, використовуючи мінімальну кількість масла.
  4. Залийте суміш вершками, приправити сіллю, тушкуйте інгредієнти разом не більше 7 хвилин.
  5. У той же час приготуйте спагетті в режимі «al dente», варити в солоній воді.
  6. Злийте з каструлі воду, додайте макаронний продукт на сковороду.
  7. Акуратно перемішайте всі інгредієнти, подавайте на стіл, додавши столову ложку італійської приправи для пасти.

Любителям овочів сподобається паста у вершковому соусі з кабачками з ніжним смаком.

М'ясоїдам сподобається паста з яловичиною, рецепт можна знайти за посиланням.

Дуже смачно виходить паста з куркою і грибами у вершковому соусі, тут можна дізнатися, як її приготувати.

Царський блюдо з королівськими креветками

Інгредієнти:

  • 270 г спагетті;
  • 105 г креветок, заморожених або куплених свіжими;
  • 45-50 г кеш'ю;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • ½ Цукіні;
  • ½ Лимона;
  • 2 ст. л. песто;
  • тертий сир для декорування;
  • ароматні спеції, перець.

Час приготування: 20 хвилин.

Кількість калорій на 100 г: 340 Ккал.

Процес приготування:

  1. Приготуйте спагетті в солоній воді.
  2. Очистіть овочі, вимийте лимон, наріжте інгредієнти шматочками.
  3. Обсмажте овочі з кешью на попередньо розігрітій сковороді, для додання страві контрастності смаку додайте часник або цибулю.
  4. Обсмажте креветки в маслі, додайте часник, скибочки лимона.
  5. Тушкуйте морепродукти з цитрусовим компонентом протягом п'яти хвилин.
  6. Приберіть часник, лимон, подавайте спагетті з морепродуктами, столовою ложкою песто і дрібкою натертого пармезану.

На відео детально показано, як готувати пасту з соусом песто і креветками:

Рецепт страви з тунцем — розкішний обід за пару хвилин

Інгредієнти:

  • 110 г спагетті, спіралі або пенне;
  • 95 г консервованого тунця;
  • ½ Зубчики часнику;
  • 3 ч. л. песто, россо;
  • порошковий часник, листок базиліка.

Час приготування: 15 хвилин.

Кількість калорій на 100 г: 203.5 Ккал.

Процес приготування:

  1. Приготуйте макарони і процідіть за допомогою сита.
  2. Додайте до готового інгредієнту шматочки вітамінної риби, дрібно нарізаний зубчик часнику.
  3. Подавайте теплі макарони з охолодженим песто, прикрасьте блюдо листям базиліка.

Паста з соусом «Барилла» — якість смаку від італійського виробника

Інгредієнти:

  • 210 г макаронних виробів, спагетті;
  • 125 г руколи;
  • 45 г волоських горіхів;
  • 1 зубчик часнику;
  • 20 мл ріпакової олії;
  • 1 ст. л. песто «Барилла»;
  • пряні спеції, сіль.

Час приготування: 10-15 хвилин.

Кількість калорій на 100 г: 118 Ккал.

Процес приготування:

  1. Макаронні вироби відваріть в солоній воді, процідіть через сито.
  2. Наріжте рукколу довільними шматками, часник порубаєте на дрібні кубики.
  3. Рукколу, часник, волоські горіхи підсмажити на сковороді, використовуючи масло.
  4. Додати до ароматних компонентів спагетті, ретельно перемішати все разом.
  5. Подавати блюдо з соусом фірми «Барилла».

Варіант страви з грибами для романтичної вечері

Інгредієнти:

  • 400 г макаронних виробів;
  • 250 г грибів;
  • 150 г шинки;
  • 100 г песто;
  • 75 мл вершків;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • оливкова олія для смаження;
  • чебрець, базилік за смаком.

Час приготування: 30 хвилин.

Кількість калорій на 100 г: 172.5 Ккал.

Процес приготування пасти з грибами і песто:

  1. Наріжте цибулю і шинку грубими кубиками, гриби – слайсами.
  2. Помістіть трохи оливкової олії на сковороду, додайте цибулю, тушкуйте до прозорості інгредієнта.
  3. Додайте кубики шинки і гриби, тушкуйте протягом декількох хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
  4. Залийте до інгредієнтів вершки і песто, перемішайте, приправте сіллю, перцем і базиліком.
  5. Тим часом зваріть макаронні вироби у відповідності з інструкціями на упаковці.
  6. Ретельно перемішайте складові страви, можете прикрасити готову пасту листком базиліка або дрібкою пармезану.

Нюанси приготування

  1. Слід ретельно вибирати сорт макаронів, кращі спагетті зроблені з сортів твердої пшениці.
  2. Паста потребують просторі. При готуванні вибирайте найбільшу каструлю з усіх.
  3. Класичні пропорції при варінні: 100 г вибраних макаронів на 1 літр води.
  4. На стандартну порцію макаронів потрібно 1 столова ложка солі, додати спеції можна тільки в гарячу воду.
  5. Регулярне перемішування спагетті при готуванні необхідно, щоб уникнути злипання готового страви.
  6. У рідину додають буквально кілька крапель рослинної олії, не закривають каструлю кришкою.

Подивившись відео-сюжет, ви дізнаєтеся ще один цікавий рецепт приготування пасти з соусом песто і качиною грудкою:

Що ще почитати: