Як смачно приготувати спагетті з печерицями
Спагетті з печерицями — досить просте і бюджетне блюдо, з яким впорається кожен, хто приступить до рецепту. Спагетті, соус, гриби – хіба не ситно? Хіба не смачно? Швидше приступайте до готування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
грибів - | 7 шт. |
часнику - | 2 шматочка |
відповідних макаронів - | 250 г |
оливкової олії - | 60 мл |
лука - | 1 шт. |
спецій - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 295 Ккал |
Як приготувати популярні спагетті з печерицями:
- Гриби зачистити лезом ножа, нарізати пластинками або соломкою;
- Цибулю почистити, помити і нарізати пір'ям;
- Часник почистити і розчавити його ручкою ножа;
- Влити масло в сковороду і помістити в нього часник;
- Смажити до рум'яності, потім витягти часточки з сковороди;
- У сковороду всипати подрібнену цибулю, тушкувати до рум'яного кольору;
- Далі додати гриби, приправити за смаком і готувати десять хвилин;
- У великий сотейник влити води і довести її до закипання;
- Посолити воду і всипати спагеті;
- Варити пасту, помішуючи, до стану аль денте, потім злити на друшляк;
- Змішати вже готові печериці зі спагеті і подавати до столу.
Спагетті з печерицями та куркою
- 1 головка цибулі;
- 5 г сухого базиліка;
- 400 г спагеті;
- 350 г печериць;
- 230 мл вершків;
- 150 г улюбленого сиру;
- 2 філе курки;
- 35 мл олії.
Час – 1 годину і 15 хвилин.
Калорії – 182.
Спосіб готування:
- Курку промити, зрізати всі жирові нитки, обсушити сухими серветками;
- Закип'ятити велику каструлю з водою для пасти;
- Всипати спагетті, додати половину масла і варити, помішуючи, до готовності;
- Цибулю очистити і промити, подрібнити півкільцями;
- Гриби очистити, подрібнити їх на пластинки;
- Глибоку сковороду прожарити, влити олію і додати пластини;
- Тушкувати протягом семи хвилин, помішуючи;
- Потім додати цибулю і готувати ще три хвилини;
- Спагетті злити на сито, пересипати в каструлю;
- Курку нарізати скибочками і викласти в сковороду;
- Обсмажити і приправити їх по смаку;
- Влити вершки і готувати м'ясо близько двадцяти хвилин до готовності;
- За цей час натерти сир і додати його по закінченню часу;
- Помішуючи, готувати ще близько п'яти хвилин, поки сир не розійдеться;
- Потім додати базилік, перемішати і зняти сковороду з вогню;
- Всипати спагетті в сковороду, перемішати їх з соусом і подавати.
Візьміть на замітку рецепти для ледачих. Ці страви не займають багато часу, і вони точно стануть у пригоді тим, хто не любить проводити багато часу на кухні.
Як приготувати незвичайні фрикадельки в сметанному соусі читайте в нашій статті.
Печиво на кефірі — ароматна, проста випічка за домашніми рецептами.
Рецепт спагетті з печерицями, беконом і сиром
- 120 г бекону;
- 350 р спагеті;
- 60 мл олії оливи;
- 320 мл вершків;
- 10 р свіжого базиліка;
- 1 цибуля;
- 8 перепелиних яєць;
- 3 шматочки часнику;
- 10 печериць;
- 70 г пармезану;
- італійські трави.
Час – 1 година.
Калорії – 198.
Приготування страви:
- У великий сотейник набрати води і помістити його на плиту;
- Дочекатися, поки вода закипить і акуратно зсипати в неї пасту;
- Посолити і зварити макарони до повної готовності;
- За цей час позбавити від обгортки бекон і подрібнити його;
- Гриби зачистити ножем, порізати їх четвертинками;
- Зняти лушпиння цибулі, обполоснути його і дрібно покришити;
- Часник почистити і залишити його цілими зубками;
- Сир подрібнити з допомогою терки, базилік сполоснути і зняти листя гілки;
- Розігріти сковороду з маслом і всипати бекон;
- Смажити його на великому вогні, потім викласти на тарілку;
- Далі в масло, всипати цибулю і тушкувати до рум'яного кольору;
- Коли рум'янець є, всипати печериці, смажити їх до готовності;
- В кінці приготування видавити часточки часнику і швидко обсмажити його;
- Влити вершки і дати їм закипіти, приправити і готувати, помішуючи, до густини;
- Залити отриманим соусом готові спагетті, посипати беконом;
- Яйця розбити і додати до них половину сиру, перемішати;
- Вилити в ще гарячу страву, швидко розмішати, щоб обробити яйця;
- При подачі порції посипати залишками сиру і прикрасити листочками свіжого базиліка.
Як приготувати спагетті з печерицями та томатами
- 350 г томатів;
- 250 г спагетті;
- 1 цибулина;
- 280 г грибів.
Час – 50 хвилин.
Калорії – 112.
Спосіб готування:
- Цибулю почистити, вимити його і дрібно покришити;
- Гриби почистити, нарізати їх невеликими кубиками;
- Помідори вимити, видалити серцевини і нарізати на кубики;
- Налити трохи олії в глибоку сковороду, всипати цибулю і почати його гасити;
- В м'який цибулю, додати гриби, готувати чверть години;
- Додати спеції, томати і готувати ще десять хвилин;
- У сотейник налити воду і довести її до кипіння на плиті;
- Посолити киплячу воду, всипати макарони і варити їх до готовності;
- Злити на друшляк і додати в сковороду;
- Перемішати і можна розкладати по тарілках.
Грибний соус з печериць для спагетті
- 130 г сухих грибів;
- 40 г кропу;
- 2 цибулини;
- 80 мл олії;
- 30 г борошна.
Час – 1 годину і 45 хвилин.
Калорії – 269.
Принципи приготування:
- В першу чергу гриби ретельно промити проточною водою, скласти в каструлю;
- Залити одним літром води і дати час на розбухання;
- Кріп вимити і дрібно нарубати його;
- Через годину ємність з печерицями прибрати на плиту і довести до кипіння;
- Відварити печериці до повної готовності, потім злити і охолодити, зберігши бульйон;
- Остиглі гриби довільно подрібнити;
- Трохи масла налити в сковороду, дати йому час на прогрівання;
- Цибулю за цей час очистити, дрібно покришити;
- Всипати його в розігріту олію і тушкувати до м'якості;
- Потім додати до нього гриби і з'єднати компоненти;
- На сусідній конфорці розігріти сковороду, всипати борошно і смажити її до рум'яного кольору;
- Після цього влити трохи олії, швидко розбити грудочки віночком і поступово почати вливати грибний бульйон, який залишився з печериць;
- Готувати, помішуючи, до густої текстури;
- Коли маса загусла, додати цибулю з грибами, спеції і кріп;
- Перемішати лопаткою і соус можна подавати до гарніру.
Вершковий соус з печерицями для спагетті
- 450 г грибів;
- 5 г солі;
- 30 мл вершків;
- 10 г базиліка;
- 2 цибулини.
Час – 40 хвилин.
Калорії – 41.
Порядок дій:
- Цибулю почистити, дрібно покришити його і обсмажити до м'якості;
- Гриби за цей час почистити, подрібнити;
- Потім додати їх до цибулі, перемішати і тушкувати до випаровування рідини;
- Приправити спеціями, влити вершки;
- Накрити кришкою і готувати до густої консистенції, періодично помішуючи.
Рецепт томатного соусу з грибами для пасти
- 30 г вершкового масла;
- 70 мл червоного сухого вина;
- 250 г печериць;
- 90 г томатної пасти;
- 1 цибулина.
Час – 50 хвилин.
Калорії – 93.
Кулінарна обробка продуктів:
- Цибулю почистити, помити його і дрібно нарізати;
- У сковороду покласти шматочок масла, помістити посуд на вогонь;
- Почекати, поки масло розтане і всипати цибулю;
- Розподілити його на сковороді лопаткою і тушкувати до повної готовності;
- За цей час можна зайнятися очищенням грибів;
- Очищені печериці нарізати пластинками, додати до готового луку;
- Готувати, помішуючи, протягом десяти хвилин;
- Потім влити вино і дочекатися, поки воно випарується хоча б наполовину;
- Після цього додати пасту томатів, трохи води і спеції;
- Уварити до стану соусу і готово.
Рецепт приготування пасти з печериць і горіхів до спагетті
- 70 г кедрових горіхів;
- 30 мл олії оливи;
- 370 г печериць;
- 5 г свіжого розмарину;
- 5 г гірчиці;
- 2 шматочки часнику;
- 10 г свіжого листя базиліка;
- 5 г свіжого чебрецю.
Час – 30 хвилин.
Калорії – 175.
Як правильно приготувати:
- Всипати горішки на сковороду, підігріти їх, прогріти до рум'яного кольору;
- Коли вони готові, зсипати їх в піалу, щоб гаряча сковорода їх не спалила;
- Гриби почистити, нарізати їх тоненькими пластинками;
- У сковороду налити олію і всипати гриби, чебрець, розмарин;
- Смажити протягом десяти хвилин, помішуючи;
- Гриби після цього перекласти в блендер, всипати горіхи;
- Перебити масу в однорідну консистенцію і поки ще гарячу пасту можна подавати до спагетті.
Поради кулінарів
Якщо для страви з беконом ви нарежете бекон тонкими слайсами, то у вас вийде підсмажити чіпси, і вони просто чудово будуть виглядати на готових спагетті. А як апетитно вони будуть хрустіти! Це варто спробувати.
Гриби для приготування соусу краще не промивати, так як вони і без цього на 95% складаються з води. Уявіть, що буде, якщо це гриби ще й промити. У готовому блюді вони просто перетворяться на кашу.
В рецепті знову ж таки з беконом, ми використовували перепелині яйця. Ви можете їх не використовувати взагалі або використовувати замість них курячі яйця. В останньому випадку кількість продукту потрібно скоротити в два, а то і три рази.
Ви можете використовувати будь-вершки для ваших соусів. Починаючи з 10% і закінчуючи самими жирними. Тут головне не переплутати кулінарні вершки з кондитерськими, так що другі найчастіше солодкі.
Ви вже готові спробувати страви, які ми для вас підготували? Всі вони смачні, всі ситні і ароматні. Швидше сходіть за продуктами, щоб приготувати такі спагетті з печерицями для себе, своїх рідних, друзів, навіть сусідів. Вам обов'язково сподобається, а від «дегустаторів» стільки похвали ви ще точно не чули!