03 апрель 2019 3 698

Як приготувати смачні млинці з капустою

Млинці – універсальна страва. З ними можна готувати десерти, запіканки, другі страви, а ще – робити закуски. Пропонуємо вам кілька рецептів млинців з капустою. Вони соковиті, прості і дуже смачні.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
лука - 1 шт
молока - 650 мл
цукру - 30 г
капусти - 0,4 кг
яєць - 4 шт.
олії соняшникової - 80 мл
борошна - 440 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал

Готуємо млинці з капустою таким чином:

  1. Три яйця збити за допомогою міксера з сіллю і цукром;
  2. Далі по черзі додати борошно і молоко;
  3. Додати сюди ж дві-три ложки масла і замісити однорідне тісто;
  4. З капусти прибрати два-три перших листа, вимити її і дрібно і коротко нашаткувати;
  5. Звільнити цибуля від лушпиння і порізати його маленькими кубиками;
  6. У сковороду влити трохи олії і додати сюди спочатку цибулю. Його необхідно обсмажити до прозорості;
  7. Після цього перекласти до нього всю капусту. Перемішати і смажити протягом п'яти хвилин;
  8. Додати зовсім небагато води, менше, ніж півсклянки, знову перешкодити і готувати, поки капуста не поміняє колір і не стане м'якше. Вона помітно зменшиться в обсязі;
  9. В кінці вбити сюди одне яйце і інтенсивно перемішати, щоб воно схопилося. Приправити;
  10. В іншій сковороді з постоявшего тесту потрібно напекти млинці, як звичайно, і необов'язково тонкі;
  11. На кожен млинець покласти капустяну начинку і загорнути конвертом. Подавати можна відразу, особливо смачно зі сметаною.

Млинці з начинкою з капусти з яйцем

  • 220 мл кефіру;
  • 7 г солі;
  • 1 качан капусти;
  • 220 мл газованої мінеральної води;
  • 30 мл олії;
  • 240 г борошна;
  • 90 р масла;
  • 7 яєць;
  • 40 г цукру.

Час: 40 хв.

Калорії: 109.

Як готувати:

  1. Поставити чотири яйця варитися круто. Це займе хвилин п'ятнадцять. Після цього їм необхідно час охолонути в холодній воді;
  2. Інші три яйця розбити в миску, де буде замішуватися тісто;
  3. Зняти з капусти перші листя, помити її, нашаткувати як можна тонше;
  4. Підігріти невелику кількість звичайної води і опустити в неї капусту, витримати не більше трьох хвилин і витягнути. Це дозволить продукту бути м'якше;
  5. У сковороді розтопити шматочок вершкового масла, зверху викласти вже остигнула капусту;
  6. Приправити і злегка обсмажити, посолити, заважати потрібно постійно;
  7. Охолоджені варені яйця необхідно нарізати дрібними кубиками. Капусту зняти з вогню і перемішати її з яйцями;
  8. До сирим яйцям необхідно влити суміш з кефіру і мінералки. Ідеально, якщо вона буде содової, збити віночком і поцукрянити, додати дрібку солі;
  9. Далі влити сюди масло, знову трохи перешкодити і невеликими частинами додати борошно. Вийде рідке тісто;
  10. Розжарити сковороду і обсмажити на неї млинці. Після цього викласти в кожен з них начинку і загорнути в конверт або трубочку. Подавати можна з зеленню, сметаною або розтопленим маслом.

Смажені пиріжки з сиром — ще один варіант випічки, який можна приготувати без духовки.

Читайте як приготувати соковитий рис з печерицями — страва підійде для поста і для меню вегетаріанця.

Візьміть на замітку рецепт надзвичайно смачного й оригінального торта у вигляді Кіндер-сюрпризу — супер частування для дитячого свята.

Млинці з м'ясом і капустою

  • 2 яйця;
  • 45 мл олії;
  • 1 цибулина;
  • борошно;
  • 15 г цукру;
  • 0,5 л молока;
  • 280 г капусти;
  • 460 г курячого фаршу;
  • 60 р масла;
  • зелень.

Час: 50 хв.

Калорії: 146.

Процес приготування покроково:

  1. Яйця змішати з молоком, всипати сюди трохи цукру, присолити. Потім ввести сюди борошно. Її повинно бути стільки, щоб тісто стало схоже на питний йогурт. Знадобитися близько склянки;
  2. На даному тесті посмажити млинці стандартно. Можна смажити і на маслі, і на салі;
  3. Очищену цибулину дрібно порубати, а потім додати до неї фарш і обсмажувати до готовності. Заважати необхідно часто, щоб розбивати утворюються великі грудочки. Приправити за смаком, наприклад, паприкою або сумішшю спецій для курки;
  4. Зелень сполоснути під водою і дрібно порубати. Ідеально буде використовувати петрушку і базилік. Змішати їх з м'ясною масою;
  5. Окремо необхідно обсмажити дрібно нашатковану капусту. Робити це потрібно на суміші двох масел. Заважати теж досить часто, вогонь не повинен бути сильним. Після цього додати сюди фарш з цибулею і добре перемішати;
  6. Коли начинка охолоне, її можна буде загорнути в млинці. Кожен конвертик перекласти в сковороду і трохи обсмажити його, щоб з двох сторін з'явилася скориночка. На це йде близько двох хвилин, деколи швидше. Подавати можна з чорним чаєм або сметаною.

Млинці з капустою і грибами

  • 160 г борошна;
  • 90 мл олії;
  • 320 мл молока;
  • 3 яйця;
  • 30 г олії;
  • 60 г сухих грибів;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 кг капусти;
  • 20 г кропу.

Час: 1 ч.

Калорії: 158.

Етапи смаження і збірки:

  1. Шматочок вершкового масла розтопити, воно не повинно бути гарячим;
  2. У просіяне борошно вбити одне яйце, потім влити сюди молоко, розтоплене масло. Додавати цукор за смаком, обов'язково присолити, перемішати;
  3. З цього тіста спекти тонкі млинці на рослинній олії;
  4. Сухі гриби замочити у воді на одну годину, після чого руками їх акуратно віджати і подрібнити ножем;
  5. Очищену від лушпиння цибулину теж дрібно порізати;
  6. Вимиту капусту необхідно тонко нашаткувати;
  7. У сковороді розжарити дві ложки олії і покласти сюди одночасно гриби, цибулю і капусту;
  8. Обсмажити і приправити, потім накрити кришкою і протушкувати приблизно десять хвилин. Вогонь повинен бути слабкий. В кінці капуста стане м'якою;
  9. Решта яйця зварити і прибрати з них шкаралупу, порізати кубиками;
  10. Кріп нашаткувати;
  11. Обидва інгредієнта додати до капусти і перемішати. Викласти начинку на кожен млинець і згорнути конвертом;
  12. Перекласти конверти на деко, відправити їх у духовку на сім хвилин при 180 за Цельсієм. При подачі млинчики додатково присипати свіжим кропом.

Кулінарні поради

Для гарного тесту всі інгредієнти повинні мати однакову температуру. Тому всі продукти слід за півгодини до готування витягнути з холодильника. Тільки якщо за рецептом зазначено, яку температуру повинен мати певний продукт, то так зробити і потрібно. А в ідеалі все має бути кімнатної температури.

Для пишноти млинців можна використовувати не тільки мінералку, але і горілку, соду, дріжджі, а можна просто збити білки. Кожен з цих інгредієнтів трохи змінює технологію приготування тіста, але всі вони працюють.

Швидкий вечерю з млинчиків і завжди доступною капусти можна приготувати і в піст, і на свято, і просто перекусити. Капуста легко поєднується з багатьма продуктами і спеціями, а тому з нею можна експериментувати!

Що ще почитати: