07 апрель 2019 29 128

Як приготувати картопляне тісто для пиріжків

Картопляне тісто, нескладно здогадатися, чудово підходить для випічки несолодкого типу. Завдяки незвичайній технології приготування виходить дуже повітряний, смачне і тане в роті тісто. До того ж, в його підготовки може брати участь не з'їдений вчорашній гарнір у вигляді картопляного пюре. В якості начинки підійде м'ясо, капуста, гриби. Але можна проявити фантазію, підібравши найбільш підходящий для себе варіант.

Картопляне тісто для пиріжків на сковороді
Інгредієнти Кількість
картоплин середнього розміру - 4 або 5 шт.
яєць (курячих) - 2 шт.
пшеничного борошна - 2 склянки
спецій і солі - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 137 Ккал

Пиріжки з картопляного тіста, приготовані на сковороді, виходять дуже м'якими і ароматними. В процесі обсмажування утвориться рум'яна золотиста поверхня, яка, незважаючи на зовнішній вигляд, дуже ніжна.

Безпосередній процес приготування тіста:

  1. Картоплю необхідно ретельно вимити, не забираючи з неї шкірку. Викласти у відповідну за розмірами каструлю і залити водою так, щоб вона повністю покривала підготовлені овочі. Трохи додати кухонної солі і варити в доведеної до температури кипіння воді протягом 20 хвилин;
  2. Доведений до повної готовності картоплю витягти з води і залишити на кілька хвилин для охолодження;
  3. Потім очистити овоч від м'якої шкіри і натерти тертці великого розміру;
  4. Викласти подрібнену картоплю в глибоку ємність і вбити до нього підготовлені курячі яйця. Відразу ж присипати суміш кухонної сіллю і меленим запашним перцем;
  5. Ретельно перемішати і відразу ж можна поступово додавати борошно, при цьому постійно заважаючи складу;
  6. Борошно перестати додавати в той момент, коли тісто перестане прилипати до рук. Ретельно вимісити його, відставити убік і приступити до приготування начинки.

Дріжджове тісто на картопляному відварі

Дріжджове тісто, приготоване з використанням картопляного відвару, виходить повітряним і ніжним. Начинка для такої основи може використовуватися найрізноманітніша. Попередньо необхідно підготувати наступний список складових:

  • 800 г пшеничного борошна;
  • ½ Л картопляного відвару;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 60 г маргарину;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 ч. л. дріжджів, сухого;
  • ½ Ст. л. солі.

Час приготування – 80 хвилин.

Калорійність – 250 ккал.

Як приготувати тісто:

  1. При відварюванні картоплі для різних потреб необхідно злити відвар і залишити ненадовго для охолодження;
  2. В той момент, коли рідина стане теплою, можна додати в неї маргарин, попередньо розділений на більш дрібні шматки;
  3. Ретельно перемішати для розчинення маргарину і відразу ж додати підготовлене соняшникова олія;
  4. Додати до складу сіль, цукор і потрібну кількість сухих дріжджів. З допомогою віночка збити трохи складу для розчинення всіх доданих інгредієнтів;
  5. Борошно просіяти і додати до підготовленої суміші на картопляному відварі невеликими частинами. Після кожної частини доданої потрібно дуже ретельно перемішувати суміш;
  6. В кінцевому підсумку отримане тісто має рідкуватий консистенцією. Його необхідно накрити чистим кухонним рушником і відставити в тепле місце;
  7. Через годину можна приступить до формування пиріжків, попередньо змочивши руки соняшниковою олією.

Пиріжки з картопляного пюре з м'ясом

Для приготування цих смачних і дуже ароматних пиріжків потрібно:

  • 2000 р картопляних бульб;
  • 2 яйця (курячі);
  • 100 р пшеничного борошна;
  • 60 г кукурудзяного борошна;
  • 3 ст. л. олії соняшникової;
  • ½ Кг будь-якого м'ясного фаршу;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 3 ст. л. овочевого бульйону (можна замінити кип'яченою водою);
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 4 зерна кардамону;
  • 1 ч. л. коріандру;
  • ½ Ч. л. кмину;
  • 1 сушена гвоздика;
  • 1 дрібка морської солі.

Час приготування – 110 хвилин.

Калорійність – 156 ккал.

Поетапний процес підготовки запашних пиріжків:

  1. Включити відразу ж духова шафа і нагріти його до температури 200С;
  2. Картопляні бульби дуже ретельно вимити, обсушити і розкласти на деку. Відправити його в духовку і випікати там картоплю протягом 40 хвилин;
  3. Дістати картопля, охолодити, очистити з нього шкірку і розламати руками на більш дрібні шматки;
  4. До подрібненого картоплі додати курячі яйця, пшеничне борошно (70 м) і заважати до утворення однорідного складу. Для зручності можна використовувати кухонний комбайн зі спеціальною насадкою для тіста;
  5. Цибуля очистити від лушпиння і дуже дрібно нарізати;
  6. Сковороду нагріти на плиті і змастити її олією, викласти туди цибулю і обсмажити до готовності;
  7. Попередньо потовкти у ступці підготовлені приправи (кмин, гвоздика, чорний перець, коріандр, кардамон) і додати в сковороду до цибулі;
  8. Викласти також туди підготовлений фарш, додати овочевого бульйону і тушкувати протягом 10 хвилин. Перед закінченням гасіння присипати суміш морською сіллю;
  9. Стіл присипати залишилася пшеничним борошном і формувати з картопляного тіста невеликі млинці, обкатуючи їх у борошні;
  10. у середину кожного млинця викласти по 1 ч. л. підготовленої начинки і сформувати невеликі коржі;
  11. Сковороду обробити олією, нагріти на плиті і викласти туди сформовані коржі, попередньо перевірені в кукурудзяній муці;
  12. Обсмажувати до отримання з кожної сторони кірки золотистого кольору.

Заливне з щуки — ніжна закуска з покроковими фото підказками кулінарів.

Пампушки без дріжджів — це може бути і закуска, і додаток до першого страви і десерт — все залежить від начинки.

Читайте як приготувати гречану локшину з куркою — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Картопляні пиріжки з капустою

Приготування таких пиріжків займає невелику кількість часу і вимагає незначних зусиль, але, тим не менш, це дуже смачне і цікаве блюдо.

Для того щоб приготувати пиріжки потрібно:

  • 1000 г картоплі;
  • 2 яйця (курячі);
  • 3 ст. л. пшеничного борошна;
  • спеції – на особистий розсуд;
  • капуста (у свіжому або засоленому вигляді) – 500 р.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 125,8 ккал.

Приготування:

  1. Картопля ретельно вимити і відварити до готовності прямо в шкірці;
  2. Витягти з води і зчистити м'яку шкірку, відразу ж у гарячому вигляді перемолоти за допомогою м'ясорубки;
  3. Додати до подрібненого картоплі курячі яйця, необхідні спеції і ретельно перемішати суміш;
  4. Тепер додати підготовлене кількість борошна і знову перемішати складу до повної однорідності;
  5. Підготовлену (подрібнену) капусту обсмажити на сковороді до готовності;
  6. З тіста сформувати невеликі кульки, які необхідно придавити і сформувати з них коржики;
  7. Всередину кожного коржа викласти підготовлену капусту і зліпити корж у формі пиріжка;
  8. Обсмажувати на сковороді з соняшниковою олією обидві сторони до утворення характерного золотого відтінку.

Рецепт пиріжків з картопляного тіста з грибами

Для втілення в реальність цього рецепту потрібно попередня підготовка наступного переліку складових:

  • 800 г картоплі;
  • 1+1 яйце (куряче);
  • сіль поварена – кількість залежить від особистих переваг;
  • чорний мелений перець – кількість на особистий розсуд;
  • 300 г свіжих грибів;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 15 р свіжого зеленого лука;
  • 2 ст. л.+100 мл соняшникової олії;
  • 50 мл очищеної води;
  • 8 ст. л. панірувальних сухарів;
  • кілька гілочок свіжої петрушки.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 150 ккал.

Детальний опис приготування пиріжків:

  1. Підготовлену картоплю почистити, вимити, нарізати на шматки, залити водою і варити у воді на плиті до повної готовності;
  2. Цибулю очистити і нарізати на невеликі кубики;
  3. Гриби вимити, почистити і при необхідності нарізати на дрібні шматки;
  4. Сковороду нагріти на плиті, додати рослинну олію, викласти туди подрібнену цибулю і обсмажити до напівготовності. Слідом викласти гриби і обсмажувати до повної готовності разом з цибулею;
  5. Присипати невеликою кількістю солі і перцю, перемішати;
  6. Викласти обсмажені гриби в блендер і трохи подрібнити. Нарізати зелену цибулю, додати до грибної начинки і перемішати суміш;
  7. Із готової картоплі злити воду і розім'яти його до отримання однорідного пюре;
  8. Додати до пюре 1 куряче яйце і присипати сіллю. Перемішати і залишити для охолодження;
  9. За цей час треба підготувати суміш для панірування;
  10. Панірувальні сухарі викласти в тарілку;
  11. В іншій ємності збити 1 куряче яйце разом з очищеною водою;
  12. Перед тим, як приступити до формування пиріжків, необхідно трохи змочити руки у воді;
  13. З невеликої кількості картопляного пюре сформувати кульку, який відразу ж треба розплющити і додати в центр поученного коржа столову ложку грибної начинки. З'єднати краї і сформувати з отриманої коржі пиріжок;
  14. Опустити отриманий пиріжок в суміш яйця з водою і відразу ж обкачати в панірувальних сухарях;
  15. Нагріти сковороду, додати олію і викласти туди сформовані пиріжки, які потрібно обсмажити з обох боків до утворення характерного золотого кольору;
  16. Викласти на паперовий рушник для видалення зайвого жиру і можна подавати до столу, попередньо прикрасивши гілочками свіжої петрушки.

Тісто для пиріжків з використанням картопляного пюре дозволяє отримувати ніжне, повітряне і смачне блюдо, яке також порадує незвичайним ароматом картопляним. Приготування таких пиріжків відбувається дуже просто і не потребує особливих кулінарних навичок.

Що ще почитати: