11 май 2019 3 593

Як приготувати смажені пиріжки з капустою

Пиріжки – традиційне блюдо. Вони багаті вуглеводами, жирами, білками. Начинка з капусти містить багато вітамінів.

При гасінні вони хоч і руйнуються, але частково, тому капустяне листя, приготовані в будь-якому вигляді корисні для імунітету.

Якщо використовувати якісне масло при смаженні, шкоди шлунку буде наноситися мінімальний.

Завдяки корисним інгредієнтів, смажені пиріжки на оливковій олії добре підходять для ранкової трапези.

Розглянемо рецепти.

Пиріжки на домашніх дріжджах з белокочанкой
Інгредієнти Кількість
Шишки хмелю - 10 грам
Аптечні висівки - 10 грам
Сироватка тепла - 0,5 літра
Дріжджі домашні - дві столові ложки
Борошно доступного сорту - 600 грам
Оливкова олія - ¼ Склянки
Сіль стандартна - чайна ложка
Капуста - кілограм
Сіль стандартна - чайна ложка
Олія з оливок - три столові ложки
Домашня томатна приправа - 0,5 столові ложки
Нашатковану цибулю - 10 грам
Спеції для капусти - 1 щіпка
Морква нашаткована - 10 грам
Час приготування: 160 хвилин Калорійність на 100 г: 350 Ккал

Дріжджове тісто «любить» сироватку і дріжджі, зроблені в домашніх умовах. Вони додадуть смажених пиріжків з капустою на сковороді незвичайний смак.

Тісто на домашніх дріжджах:

  1. Сироватку підігріти до 50 градусів;
  2. Домашні дріжджі перетерти з борошном (50 грам), перемішати з рідиною;
  3. Для дріжджів: сухі, перемелені шишки хмелю розтерти з висівками;
  4. Ємність укутати і поставити на електричну грілку (так опара швидше набере чинності);
  5. Коли вміст підніметься, розчинити сіль, оливкову олію – все розмішати;
  6. Всипати борошно, замісити, дати піднятися.

Капустяна начинка:

  1. Нашаткувати качан капусти, посипати сіллю, обім'яти, укласти в посуд для смаження;
  2. Додати оливкову олію, домашню томатну приправу;
  3. Тушкувати годину;
  4. Цибулю, моркву, спеції – додати в кінці гасіння і залишити ще п'ятнадцять хвилин.

Процес ліплення:

  1. Розкачати маленькі кола;
  2. З начинкою краї з'єднати у формі півкола;
  3. Тісто сформованих пиріжків має піднятися;
  4. Обсмажити кожну сторону пиріжка від 6 до 8 хвилин на ста сімдесяти градусів.

Якщо у готове дріжджове тісто поступово вмішати відвареної, дрібно натертий картоплю, вироби вийдуть ще пишніше.

Випічка на кефірі з смаженою ковбасою і капустою

Рецепт смажених пиріжків на кефірі з капустою і ковбаскою — зручний варіант, коли час обмежений.

Тісто замішується на кефірі швидко, тому начинку з ковбаси і капусти готують заздалегідь.

Інгредієнти для тіста:

  • Кислий кефір – 0,5 літра;
  • Сода (натрій двовуглекислий) – чайна ложка;
  • Одне яйце;
  • Сіль стандартна – чайна ложка;
  • Доступний сорт борошна – 600 грам.

Начинка:

  • Капуста свіжа – кілограм;
  • Обсмажена ковбаса – 200 грам;
  • Цибулю нарізану – 10 грам;
  • Нашатковану солодкий перець – 10 грам;
  • Олія з оливок – три столові ложки.

Час, витрачений на роботу – година тридцять хвилин.

Калорійність – 300.

Капустяна начинка:

  1. Нарізану капусту полити гарячою водою, потім промити під краном холодною, віджати;
  2. Смажити на оливковій олії 15 – 20 хвилин з овочами разом;
  3. Додати обсмажену ковбасу;
  4. Залишити на вогні 5 хвилин.

Тісто на кефірної основі і ліплення:

  1. Налити кефір (бажано перекисший) в чашку, підігріти до 25 градусів;
  2. Додати яйце, соду (натрій двовуглекислий), сіль – перемішати;
  3. З борошном (доступного сорту) замісити тісто;
  4. Покрити щільною тканиною на 15 хвилин;
  5. Розділити на порційні частини;
  6. Розкачати гуртки шириною 6 – 7 сантиметрів;
  7. Ретельно закрити начинку в тісто, щоб сік не просочувався в масло;
  8. Кожну сторону прожарювати 5 хвилин на ста сімдесяти градусів.

Підсипати муку на робочий стіл не рекомендується. У процесі смаження вона чорніє, забруднює масло, від чого зовнішній вигляд пиріжків погіршується.

Про те, як приготувати фрикадельки в томатному соусі, наші кулінари поспішають вам скоріше розповісти.

Такий аромат, що слинки течуть! А виною всьому хачапурі по-мегрельські. Дивіться рецепти і беріть на замітку.

М'ясо швидко і смачно? Так легко! Так готуються курячі ніжки в мультиварці. Кулінарна стаття з рецептами все пояснює.

Випічка з простого прісного тіста з кислою капустяної начинкою

Коли вдома, крім борошна і води, нічого немає, а хочеться смачної випічки, можна приготувати смажені пиріжки з квашеною капустою з простого прісного тіста.

Інгредієнти для тіста:

  • Вода холодна – 100 мілілітрів;
  • Борошно доступного сорту – 400 грам;
  • Сіль стандартна – чайна ложка.

Начинка:

  • Капуста кисла – 100 грам;
  • Олія з оливок – три столові ложки;
  • Сіль стандартна – чайна ложка;
  • Печериці – 150 грам;
  • Цибулю нарізану – 10 грам.

Час, витрачений на роботу – година сорок хвилин.

Калорійність – 320.

  1. Кислу капусту покласти в друшляк, полити гарячою водою;
  2. Начинка з смаженими печерицями та кислою капустою:
  3. Віджати, викласти в казанок і смажити на оливковій олії тридцять хвилин;
  4. Печериці нарізати і підсмажити з цибулею;
  5. Усе з'єднати, посолити і тушкувати ще п'ять хвилин;
  6. У процесі ліплення застосовувати начинку холодною.

Тісто просте – прісне:

  1. Воду (бажано холодну) налити в ємність, насипати сіль;
  2. Замісити туге тісто, залишити в закритій ємності на 15 хвилин.

Процес ліплення:

  1. Щільне тісто розрізати навпіл, розкачати середньої товщини в 2 – 3 міліметра;
  2. Натерти олією, згорнути щільним рулетом;
  3. Розрізати частками по три сантиметри;
  4. Кожну частину розкачати товщиною в міліметр;
  5. Начинку, без соку, викласти на корж, щільно з'єднати за формою вареників;
  6. У глибоку сковороду налити 300 мілілітрів масла;
  7. Смажити до рум'яного кольору на ста сімдесяти градусів.

Готові смажені вироби з тіста потрібно викладати на дрібну решітку, поставити її на деко і дати маслу стекти.

Смажені картопляні пиріжки з квасолею та капустою

У пиріжків на картопляному тесті обсмажена скоринка має вишуканий аромат і пікантний смак.

Інгредієнти для тіста:

  • Картопля – кілограм;
  • Сіль стандартна – чайна ложка;
  • Яйця сирі – 2 штуки;
  • Молоко тепле – 50 мілілітрів;
  • Борошно доступного сорту – 200 грам;
  • Олія з оливок – 15 мілілітрів;
  • Товчені сухарі – ½ склянки.

Начинка:

  • Капуста – кілограм;
  • Квасоля – 150 грам;
  • Цибулю нарізану – 10 грам;
  • Олія з оливок – три столові ложки.

Час, витрачений на приготування – годину п'ятдесят хвилин.

Калорійність – 310.

Картопляне тісто:

  1. Зварену картоплю, без шкірки, розім'яти дерев'яним товкачем в гарячому вигляді;
  2. У картопляну масу додати в'язкості молоко, сіль, жовтки, масло з оливок, борошно;
  3. Ретельно розім'яти.

Капустяна начинка з квасолею:

  1. Нарізану капусту обім'яти з сіллю;
  2. Помістити в казан, тушкувати з оливковою олією сорок хвилин;
  3. Зварити й розім'яти квасоля;
  4. Обсмажити на оливковому маслі нашатковану цибулю, викласти пюре з квасолі – перемішати;
  5. З'єднати масу з квасолі з капустою;
  6. Загасити додатково п'ять хвилин.

Процес ліплення:

  1. Тісто з картоплі обробити у вигляді коржів, шириною вісім сантиметрів;
  2. З начинкою разом з'єднати зразок вареників;
  3. Змочити вироби білком, обсипати сухарями;
  4. Смажити з кожного боку за п'ять хвилин на ста сімдесяти градусів.

До столу з пиріжками на картопляному тесті краще всього подавати грибний соус. Готувати його потрібно на відварі з грибів з додаванням сметани.

Сьогодні досягти рівноваги між корисною і смачною їжею дуже складно, тому необхідно бути уважними і слідувати інструкціям. Якщо все робити правильно, переживати, що смачний сніданок стане проблемою для травлення, не доведеться.

Що ще почитати: