Як приготувати смажені пиріжки з капустою
Пиріжки – традиційне блюдо. Вони багаті вуглеводами, жирами, білками. Начинка з капусти містить багато вітамінів.
При гасінні вони хоч і руйнуються, але частково, тому капустяне листя, приготовані в будь-якому вигляді корисні для імунітету.
Якщо використовувати якісне масло при смаженні, шкоди шлунку буде наноситися мінімальний.
Розглянемо рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Шишки хмелю - | 10 грам |
Аптечні висівки - | 10 грам |
Сироватка тепла - | 0,5 літра |
Дріжджі домашні - | дві столові ложки |
Борошно доступного сорту - | 600 грам |
Оливкова олія - | ¼ Склянки |
Сіль стандартна - | чайна ложка |
Капуста - | кілограм |
Сіль стандартна - | чайна ложка |
Олія з оливок - | три столові ложки |
Домашня томатна приправа - | 0,5 столові ложки |
Нашатковану цибулю - | 10 грам |
Спеції для капусти - | 1 щіпка |
Морква нашаткована - | 10 грам |
Час приготування: 160 хвилин | Калорійність на 100 г: 350 Ккал |
Дріжджове тісто «любить» сироватку і дріжджі, зроблені в домашніх умовах. Вони додадуть смажених пиріжків з капустою на сковороді незвичайний смак.
Тісто на домашніх дріжджах:
- Сироватку підігріти до 50 градусів;
- Домашні дріжджі перетерти з борошном (50 грам), перемішати з рідиною;
- Для дріжджів: сухі, перемелені шишки хмелю розтерти з висівками;
- Ємність укутати і поставити на електричну грілку (так опара швидше набере чинності);
- Коли вміст підніметься, розчинити сіль, оливкову олію – все розмішати;
- Всипати борошно, замісити, дати піднятися.
Капустяна начинка:
- Нашаткувати качан капусти, посипати сіллю, обім'яти, укласти в посуд для смаження;
- Додати оливкову олію, домашню томатну приправу;
- Тушкувати годину;
- Цибулю, моркву, спеції – додати в кінці гасіння і залишити ще п'ятнадцять хвилин.
Процес ліплення:
- Розкачати маленькі кола;
- З начинкою краї з'єднати у формі півкола;
- Тісто сформованих пиріжків має піднятися;
- Обсмажити кожну сторону пиріжка від 6 до 8 хвилин на ста сімдесяти градусів.
Якщо у готове дріжджове тісто поступово вмішати відвареної, дрібно натертий картоплю, вироби вийдуть ще пишніше.
Випічка на кефірі з смаженою ковбасою і капустою
Рецепт смажених пиріжків на кефірі з капустою і ковбаскою — зручний варіант, коли час обмежений.
Інгредієнти для тіста:
- Кислий кефір – 0,5 літра;
- Сода (натрій двовуглекислий) – чайна ложка;
- Одне яйце;
- Сіль стандартна – чайна ложка;
- Доступний сорт борошна – 600 грам.
Начинка:
- Капуста свіжа – кілограм;
- Обсмажена ковбаса – 200 грам;
- Цибулю нарізану – 10 грам;
- Нашатковану солодкий перець – 10 грам;
- Олія з оливок – три столові ложки.
Час, витрачений на роботу – година тридцять хвилин.
Калорійність – 300.
- Нарізану капусту полити гарячою водою, потім промити під краном холодною, віджати;
- Смажити на оливковій олії 15 – 20 хвилин з овочами разом;
- Додати обсмажену ковбасу;
- Залишити на вогні 5 хвилин.
Тісто на кефірної основі і ліплення:
- Налити кефір (бажано перекисший) в чашку, підігріти до 25 градусів;
- Додати яйце, соду (натрій двовуглекислий), сіль – перемішати;
- З борошном (доступного сорту) замісити тісто;
- Покрити щільною тканиною на 15 хвилин;
- Розділити на порційні частини;
- Розкачати гуртки шириною 6 – 7 сантиметрів;
- Ретельно закрити начинку в тісто, щоб сік не просочувався в масло;
- Кожну сторону прожарювати 5 хвилин на ста сімдесяти градусів.
Підсипати муку на робочий стіл не рекомендується. У процесі смаження вона чорніє, забруднює масло, від чого зовнішній вигляд пиріжків погіршується.
Про те, як приготувати фрикадельки в томатному соусі, наші кулінари поспішають вам скоріше розповісти.
Такий аромат, що слинки течуть! А виною всьому хачапурі по-мегрельські. Дивіться рецепти і беріть на замітку.
М'ясо швидко і смачно? Так легко! Так готуються курячі ніжки в мультиварці. Кулінарна стаття з рецептами все пояснює.
Випічка з простого прісного тіста з кислою капустяної начинкою
Коли вдома, крім борошна і води, нічого немає, а хочеться смачної випічки, можна приготувати смажені пиріжки з квашеною капустою з простого прісного тіста.
Інгредієнти для тіста:
- Вода холодна – 100 мілілітрів;
- Борошно доступного сорту – 400 грам;
- Сіль стандартна – чайна ложка.
Начинка:
- Капуста кисла – 100 грам;
- Олія з оливок – три столові ложки;
- Сіль стандартна – чайна ложка;
- Печериці – 150 грам;
- Цибулю нарізану – 10 грам.
Час, витрачений на роботу – година сорок хвилин.
Калорійність – 320.
- Кислу капусту покласти в друшляк, полити гарячою водою;
- Начинка з смаженими печерицями та кислою капустою:
- Віджати, викласти в казанок і смажити на оливковій олії тридцять хвилин;
- Печериці нарізати і підсмажити з цибулею;
- Усе з'єднати, посолити і тушкувати ще п'ять хвилин;
- У процесі ліплення застосовувати начинку холодною.
Тісто просте – прісне:
- Воду (бажано холодну) налити в ємність, насипати сіль;
- Замісити туге тісто, залишити в закритій ємності на 15 хвилин.
Процес ліплення:
- Щільне тісто розрізати навпіл, розкачати середньої товщини в 2 – 3 міліметра;
- Натерти олією, згорнути щільним рулетом;
- Розрізати частками по три сантиметри;
- Кожну частину розкачати товщиною в міліметр;
- Начинку, без соку, викласти на корж, щільно з'єднати за формою вареників;
- У глибоку сковороду налити 300 мілілітрів масла;
- Смажити до рум'яного кольору на ста сімдесяти градусів.
Готові смажені вироби з тіста потрібно викладати на дрібну решітку, поставити її на деко і дати маслу стекти.
Смажені картопляні пиріжки з квасолею та капустою
У пиріжків на картопляному тесті обсмажена скоринка має вишуканий аромат і пікантний смак.
Інгредієнти для тіста:
- Картопля – кілограм;
- Сіль стандартна – чайна ложка;
- Яйця сирі – 2 штуки;
- Молоко тепле – 50 мілілітрів;
- Борошно доступного сорту – 200 грам;
- Олія з оливок – 15 мілілітрів;
- Товчені сухарі – ½ склянки.
Начинка:
- Капуста – кілограм;
- Квасоля – 150 грам;
- Цибулю нарізану – 10 грам;
- Олія з оливок – три столові ложки.
Час, витрачений на приготування – годину п'ятдесят хвилин.
Калорійність – 310.
Картопляне тісто:
- Зварену картоплю, без шкірки, розім'яти дерев'яним товкачем в гарячому вигляді;
- У картопляну масу додати в'язкості молоко, сіль, жовтки, масло з оливок, борошно;
- Ретельно розім'яти.
Капустяна начинка з квасолею:
- Нарізану капусту обім'яти з сіллю;
- Помістити в казан, тушкувати з оливковою олією сорок хвилин;
- Зварити й розім'яти квасоля;
- Обсмажити на оливковому маслі нашатковану цибулю, викласти пюре з квасолі – перемішати;
- З'єднати масу з квасолі з капустою;
- Загасити додатково п'ять хвилин.
Процес ліплення:
- Тісто з картоплі обробити у вигляді коржів, шириною вісім сантиметрів;
- З начинкою разом з'єднати зразок вареників;
- Змочити вироби білком, обсипати сухарями;
- Смажити з кожного боку за п'ять хвилин на ста сімдесяти градусів.
До столу з пиріжками на картопляному тесті краще всього подавати грибний соус. Готувати його потрібно на відварі з грибів з додаванням сметани.
Сьогодні досягти рівноваги між корисною і смачною їжею дуже складно, тому необхідно бути уважними і слідувати інструкціям. Якщо все робити правильно, переживати, що смачний сніданок стане проблемою для травлення, не доведеться.