05 май 2019 4 320

Як приготувати курячі ніжки в соєвому соусі

Приготовлена в соєвому маринаді курка – повноцінне друге блюдо, на яке не піде багато часу. М'ясо при цьому необов'язково солити, так як підлива надає йому солоний присмак.

Смажене м'ясо в соєвому соусі
Інгредієнти Кількість
ніжок - 750 г
лука - 1 шт.
моркви (вибирати невеликого розміру) - 2 шт.
рослинної олії - 3 ст. л.
часникових зубчиків - 5 шт.
темного соєвого соусу - 5 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал

Простий і швидкий варіант приготування птиці. Таку курку складно зіпсувати. Головне не пересмажити курячі ніжки в соєвому соусі на сковороді.

Покроковий рецепт:

  1. Ніжки миють і висушують паперовим рушником;
  2. Моркву нарізають довгими брусочками, цибулю – півкільцями. Часникові часточки розрізають на пластинки;
  3. Сковороду ставлять на конфорку, включену на сильний температурний режим. Вливають половину маси рослинної олії. Викладають м'ясо і смажать 15 хвилин. За цей час один раз потрібно перевернути його;
  4. Відкласти курку зі сковороди на окрему тарілку;
  5. На сковороду додають олію, цибулю, часник. Після появи аромату підсмаженого часнику, висипають моркву і смажать 2 хвилини;
  6. Заливають овочі маринадом, висипають цукор. Через 2 хвилини повертають курку;
  7. При слабкій температурі тушкують блюдо 20 хвилин під кришкою.

Курячі ніжки в медово-соєвому соусі

Солодкувата підлива гармонійно поєднується з куркою, роблячи страву більш пікантним.

Продукти:

  • 8 шт. ніжок;
  • по 1 ст. л. соєвого соусу, меду одного з рідких сортів, французької гірчиці, раст. масла;
  • 2 часникового зубчики;
  • по 2 г солі і сушеного базиліка.

Процес створення страви займає 4-5 ч.

Калорійність на 100 г: 166 ккал.

Етапи приготування:

  1. Соус, мед, гірчицю і масло перемішують в окремій ємності;
  2. Часник розчавити. Натерти помиті і висушені шматки птиці сіллю, базиліком і часником;
  3. Опустити курку в маринад, перемішати. Залишити її в маринаді на 3-4 години (краще поставити в основне відділення холодильника);
  4. У ємність для запікання, стінки і дно якої змащені маслом, викласти птицю. Запікати 1 год (175 С).

Курячі ніжки з часником в соєвому соусі в духовці

Гостра часникова підлива і приготування м'яса в духовці дозволять зберегти страву соковитою і поживним.

Продукти:

  • 3 ст. л. цукру;
  • 1, 5 кг ніжок (помити, просушити серветкою);
  • 4 ст. л. кетчупу традиційного смаку;
  • 4 зуб. часнику;
  • 150 г соєвого соусу;
  • для змазування посуду знадобиться раст. масло.

Виготовлення страви займе: 3 ч.

Калорійність в 100 г: 207 ккал.

Часник дрібно нарізають. Перемішують його з кетчупом, цукром, спеціями, соєвим соусом.

Опускають в маринад курку і залишають на 1,5 год у прохолодному місці або в основному відділенні холодильника.

 

Викладають м'ясо на змащене деко, поливають рідиною, що залишилася. Ставлять запікатися на 1 год (180 С).

Ніжки з соєвим соусом та картоплею

Щоб отримати повноцінну страву, можна запекти птицю і гарнір до неї, наприклад, картоплю.

Продукти:

  • 1 кг ніжок (помити, просушити);
  • 750 г картоплі;
  • 2 ст. л. раст. масла;
  • 1 ст. л. рідкого сорти меду;
  • 4 зубчики часнику;
  • 100 мл соєвого соусу.

Процес роботи над стравою займе: 3 ч.

Калорійність в 100 г: 140 ккал.

Птицю миють і обсушують. Часник розчавлюють спеціальним пресом або ножем. Змішують його з соусом, медом. Кладуть м'ясо в рідку суміш на 1,5 ч.

Посуд, де будуть запікатися ніжки, змащують рослинним маслом. Викладають птицю, поливають зверху залишилася рідиною. Процес випікання триває годину (180 С). По закінченні половини часу м'ясо потрібно перевернути, щоб скоринка з'явилася на всій його поверхні (можна перевертати і частіше – раз в 15 хвилин).

Картопля очищається від шкірки, нарізати кружечками або половинками гуртків, якщо бульби великого розміру. На деко, в якому запікали м'ясо, викладають картоплю, посипають її сіллю, поливають рослинним маслом і відправляють пропікається на 40 хвилин (180 С). При подачі з'єднують картопля з птахом.

Приготування курки в мультиварці

Мультиварка істотно спрощує і без того нескладний процес виготовлення страви.

Продукти:

  • 6 ніжок;
  • 2 ст. л. темного соєвого соусу;
  • 1 ст. л. оливки. масла;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Процес виготовлення триває 1,5 ч.

Калорійність в 100 г: 189 ккал.

Рецепт курячих ніжок у соєвому соусі в мультиварці покроково:

  1. Змішують масло, сік і соус для маринаду;
  2. Помиті й просушені ніжки викладають в ємність мультиварки;
  3. Вилити до птиці маринад, перемішати в ньому м'ясо;
  4. Включити «Випічку» на 30 хвилин (через 15 хвилин процесу перевернути птицю);
  5. Витягнути ємність, долити 10 мл води, включити «Тушкування» на 30 хвилин.

Корисні поради

Яким би способом не готувалося м'ясо, його важливо не пересушити. Готовність курки можна перевірити, проткнув її виделкою або зубочисткою. Виділення прозорого соку свідчить про те, що пора завершувати обробку. М'ясо можна посипати посіченою зеленню.

Перед приготуванням з курки видаляють залишки пір'я, якщо вони є, щоб не підгоріли в духовці або на сковороді. М'ясо слід промити і висушити, перевіривши, щоб на ньому не залишилося слідів серветок.

Апетитні шматки курки в соєвій підливці подають з будь-яким гарніром. Так як саме м'ясо виходить досить солоним, то важливо не пересолити гарнір.

Це блюдо важко зіпсувати в процесі приготування, тому воно так популярно. При мінімальних витратах зусиль і часу виходить смачна, соковита курочка.

Що ще почитати: