Як приготувати курку в соєвому соусі
Непомітно для всіх соєвий соус перетворився в одну з улюблених приправ у світі, а низьку калорійність продукту перетворила його в саму популярну заправку для дієтичних салатів і страв.
Представляємо вам рецепти приготування чудової курки в соєвому соусі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого філе (можна використовувати грудки) - | 750 г |
рослинної олії - | 3-4 ст. л. |
великого ріпчастої цибулі - | 1 шт. |
часнику - | 5 зубчиків |
великої моркви - | 2 шт. |
білого бальзамічного оцту - | 3 ст. л. |
темного соєвого соусу - | 4-5 ст. л. |
цукру-піску - | 1,5 ст. л. |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 128 Ккал |
Соєвий соус, як і бальзамічний оцет, складно назвати звичними для російських хазяєчок спеціями. Однак доступна вартість іноді манить поекспериментувати, тим більше, що звичне блюдо з соєвим соусом набуває нові смакові відтінки.
Куряче філе нарізати шматочками розміром приблизно по 3-4 див.
Моркву нарізати соломкою. Цибулю тонко нарізати півкільцями, а часник пластинками.
У розігріту сковороду влийте 1,5 ст. л. масла. Викладіть шматочки птиці і обсмажуйте близько 10-15 хвилин (сильний вогонь). Пару раз перевернути шматки для рівномірного обсмаження. Перекладіть м'ясний продукт в окремий посуд і займіться овочами.
Знову розігріваємо сковороду, вливаємо олію і починаємо пасеровку з цибулі і часнику. Як тільки відчуєте запах смаженого часнику, кидайте в сковороду моркву і продовжуйте обжарку ще 2 хвилини.
Після цього додайте цукор, оцет і соус. Через 2 хвилини до овочів приєднується курка, сковорода накривається кришкою, а інгредієнти переходять в 20-хвилинний режим гасіння.
Рецепт страви в духовці з додаванням апельсинів
Цей спосіб підходить тим, хто любить експериментувати з смаковими якостями страв з птиці.
Для приготування потрібно:
- По 100 гр. або 4 ст. л. соєвого соусу і цукрового піску;
- 2 ст. л. гірчиці;
- 4 зубки часнику;
- 4 шт. апельсинів;
- 1 склянка (200 мл) води;
- 5 кг курки.
Час приготування страви: не більше 1 години.
Калорійність: 152.92 ккал/100 гр.
Цитрусові очистити і нарізати кубиками, перекласти в каструлю або сотейник і залити склянкою води.
Після того як суміш закипить, всипте цукор-пісок і варіть на повільному вогні хвилин 5. Відкладіть ємність в сторонку для остужения вмісту.
Тим часом подрібніть очищені зубчики часнику і змішайте зі столовою гірчицею і соєю. Після перевірте, охолонув цитрусовий сироп, якщо так, тоді з'єднайте соєву суміш з апельсиновою.
Тепер беремося за птицю. Обробіть курочку на шматки і розкладіть їх у форму або на деко.
Не забудьте попередньо змазати їх кулінарним жиром.
Увімкніть духовку. Поки вона розігрівається (200С) залийте шматочки птиці приготованим раніше соусом. Запікається м'ясо приблизно 45 хвилин.
Курка в медово-соєвому соусі на сковороді
Як перетворити звичайний сімейний обід у святковий? Досить до традиційного рецепту приготування птиці додати мед і трохи вина. Ви здивуєтеся, як кілька додаткових інгредієнтів здатні кардинально змінити звичний смак страви.
Хочете спробувати? Тоді для приготування потрібно:
- 600 гр. курячого м'яса;
- По столовій ложці вина (сухого білого) і меду;
- 3 ст. л. або 75 гр. соєвого соусу;
- Трохи масла для обсмажування;
- Мелений чорний перець.
Час приготування: максимум 40 хвилин.
Калорійність готового страви: 192.57 ккал/100 гр.
Мед, вино, сою — з'єднати і добре перемішати. Вимитий м'ясний продукт злегка відбити і почати обсмажувати в розігрітому маслі. Через хвилину залити курку раніше приготовленої сумішшю. Смаження здійснювати на сильному вогні і протягом всього процесу не забувати перевертати м'ясо і поливати медовим соусом.
Швидко і апетитно: курочка, маринована в соєвому соусі, в мультиварці
Перевагою це рецепта вважається мінімальна кількість інгредієнтів та їх дешевизна.
Необхідні продукти:
- 600-700 гр. курки;
- Соєвий соус;
- Одна головка часнику.
Час приготування: 45 хв+2 години маринування.
Калорійність: 186.98 ккал/100 гр.
Маринівка
Наріжте курку невеликими шматками, покладіть в каструлю і залийте соєю, щоб він повністю покрив м'ясо. Додати поросяти, ягняти часник, і приберіть в холодильник.
Запікання
Замариноване м'ясо перекладіть в чашу кухонного апарату, встановіть режим «випічка», таймер – 45 хвилин. Після сигналу готове м'ясо перекладіть на тарілку з гарніром (картопля, рис, овочі).
Курка з овочами по-китайськи
Можливо, страва не має відношення до оригінального приготування птиці по-китайськи, але воно прославилося саме цією назвою. Курочка, приготована за цим способом, припаде до смаку любителям білого м'яса і всім мандрівникам по країнах Азії, що звикли, замовляючи їжу кричати: «Без спецій!»
Отже, для приготування потрібні такі інгредієнти:
- 350 гр. курячої грудки;
- 100 гр. червоного солодкого перцю;
- 200 гр. зеленого солодкого перцю;
- 100 гр. ріпчастої цибулі;
- 150 гр. моркви;
- 5 ст. л. або 125 гр. соєвого соусу;
- 1 ст. л. масла рослинного або оливкового;
- 1 ч. л. цукру.
Витрачений на приготування страви час: 20 хвилин.
Калорійність: 283 ккал/100 гр.
Хочете дізнатися, як приготувати стейк з яловичини будинку? Вивчіть покрокову інструкцію, щоб не допустити помилки.
Ідеї різних страв зі свинячого серця представлені тут. Тепер ви точно приготуєте щось новеньке!
Правила варіння картоплі в мундирах знаходяться тут. Це треба знати кожному!
Вимиту курячу грудку нарізати брусочками розміром з палець. Очищений ріпчасту цибулю, також нарізати брусочками тільки по напрямку волокон. Солодкі перці шаткуємо соломкою.
Що стосується моркви, то її нашаткуйте кільцями середнього розміру. Далі розігрійте сковороду і влийте масло. Коли масло добре прогріється, киньте шматочки курки і, помішуючи, обсмажуйте протягом 3 хвилин, поки продукт не стане білим і місцями набуває рум'яну скоринку.
Тепер, не перестаючи помішувати вміст сковороди, кожні пару хвилин додавати інгредієнти відповідно наступній послідовності: морква, ріпчаста цибуля, болгарський перець. Після додавання останнього компонента, зробивши помірний вогонь, продовжуйте обжарку ще 3 хвилини.
Не забувайте іноді помішувати, щоб вміст сковороди не тушкувалося. Тим часом розчиніть в сої цукор і вилийте суміш в сковороду. Продовжуйте обсмажування ще 3 хвилини вимкніть вогонь.
Якщо використовуваний вами соус має солодкуватий присмак, то додавання цукру не обов'язково. Приготоване блюдо чудово йде як самостійна, але іноді його доповнюють гарніром у вигляді рису.
Корисні поради та рекомендації досвідчених кулінарів
На кухні завжди повинен використовуватися тільки якісний соєвий соус. Він корисний для нашого організму і ніколи не містить домішок, барвників, підсилювачів смаку та ароматизаторів.
Тому перед покупкою вивчіть етикетку товару – вивчіть склад і спосіб виготовлення. Самий корисний метод полягає в бродінні соєвих бобів.
Купуйте тільки той соус, що упакований в скляну тару і бажано, щоб вона була прозорою.
Складно сказати, який соус смачніше — світлий чи темний, та це й не важливо. Головне, щоб у складі були присутні наступні інгредієнти: боби (соєві), оцет, пшениця, цукор і сіль.
І якщо ви побачили на етикетці список ароматизаторів і підсилювачів смаку, то будьте впевнені, що перед вами сурогат. Поверніть його на полицю і пам'ятайте, що здоров'я дорожче!