19 март 2019 4 965

Як приготувати ніжну індичку в соєвому соусі

М'ясо індички не тільки дуже корисна, але й смачна. Його використовують при лікувальному і дієтичному харчуванні, дають дітям. Птах прекрасно вбирає в себе спеції, тому її дуже люблять готувати кухаря. В цілому одні плюси, тому варто спробувати один з наших рецептів.

Філе індички в соєвому соусі
Інгредієнти Кількість
кунжуту - 35 г
цибулин - 70 г
філе індички - 0,6 кг
соусу соєвого - 110 мл
меду - 30 мл
перцю солодкого - 1 шт.
олії оливи - 60 мл
часнику - 2 зубці
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 156 Ккал

Простий спосіб приготування м'яса з використанням овочів в азіатському стилі.

Як приготувати:

  1. Вимите філе необхідно розрізати на брусочки, не надто маленькі.
  2. У сковороді розігріти оливкову олію. Перекласти сюди м'ясо, його можна приправити, обсмажити.
  3. Витягнути насінну коробочку у перцю, з лука зняти лушпиння. Нашаткувати обидва плода пір'ям.
  4. Очищений часник дрібно порубати.
  5. Перекласти всі ці продукти до м'яса, перешкодити, залишити тушкуватися на п'ять хвилин.
  6. Влити соєвий соус і готувати ще п'ятнадцять хвилин.
  7. В кінці вмішати мед. Він повинен бути рідким. Після цього додати кунжут і гарненько перемішати.
  8. Гасити не більше семи хвилин, потім подавати з гречаною локшиною.
Порада: для легкої гостроти можна додати французьку гірчицю.

Індичка в соєвому соусі з імбиром в духовці

Імбир глибоко проникає в м'ясо, роблячи його особливо ароматним.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
меду 60 мл
соєвого соусу 45 мл
масла вершкового 0,1 кг
ананасів 0,5 шт.
спецій за смаком
індички 0,8 кг
імбиру 25 г
цукру 0,1 кг
олії оливи 65 мл
лимонного соку 25 мл

Піде на приготування – 2 години.

В одній порції – 165 калорій.

Як приготувати:

  1. Половину вершкового масла покласти в піалу. Воно має бути м'яким.
  2. Додати сюди ж соєвий соус, мед, лимонний сік. Зняти шкірку з невеликого шматочка імбиру і натерти його. Додати до решти продуктів, перемішати. Приправити.
  3. Порціонними шматочками нарізати вимите м'ясо. Перекласти птицю до пряного маринаду, він повинен покрити її. Залишити на півтори години в холодному місці.
  4. Духовку включити розігріватися на середній температурі.
  5. Підготувати форму для запікання, змастивши її олією.
  6. Перекласти птицю у форму і відправити в духовку на півгодини.
  7. Витягнути форму. Сік, який утворився на дні, потрібно перелити в сковорідку.
  8. Додати до нього масло, приправити, всипати цукор і поставити на вогонь.
  9. Коли суміш розігріється, перекласти сюди шматочки ананаса. Їх потрібно заздалегідь очистити від шкірки і нарізати так само, як і м'ясо. Обсмажити протягом декількох хвилин.
  10. Перекласти м'ясо на блюдо і прикрасити його обсмаженою ананасом. Подавати відразу, але можна подати і як холодну закуску.

Порада: ананас повинен бути свіжим, щоб він не був занадто солодким. Якщо немає свіжого, варто використовувати червоний мелений перець: він переб'є зайву солодкість консервів. Цукор в такому випадку можна виключити.

Індичка в соєвому соусі в мультиварці

З мінімуму інгредієнтів виходить дуже соковита індичка, яку можна подати з будь-яким гарніром.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
соєвого соусу 90 мл
філе 0,5 кг
спецій за смаком
цукру 10 г
цибулин 1 шт.
зеленого цибулі за смаком

Піде на приготування – 55 хвилин.

В одній порції – 97 калорій.

Як приготувати:

  1. Вилити соєвий соус і 5 столових ложок води в піалу. Сюди ж додати цукор і розмішати до розчинення крупинок.
  2. Подрібнити очищений від лушпиння цибулі.
  3. Філе помити і потім порізати невеликими шматочками.
  4. Розігріти ложку масла в чашу мультиварки в режимі «Випічка» або будь-якому іншому при високій температурі. Час встановити на сорок п'ять хвилин.
  5. Перекласти сюди цибулю і протягом чотирьох хвилин обсмажити його.
  6. Далі влити соєву суміш і розмішати. Приправити.
  7. Покласти м'ясо, теж трохи приправити його, потім накрити все кришкою.
  8. Готувати до звукового сигналу.
  9. Дрібно порубати лук і присипати зверху готову страву перед подачею.

Порада: солити занадто сильно не потрібно, адже у складі соусу достатню її кількість. З спецій краще використовувати пряні трави або трохи суміші перців.

Як приготувати на сковороді в медово-соєвому соусі

Велика кількість овочів дають не тільки смак, але ще і додаткову страві соковитості.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 3 шт.
індички 0,5 кг
цибулин 3 шт.
спецій за смаком
болгарських перців 2 шт.
кунжуту 30 г
соєвого соусу 70 мл
кукурудзяної 15 мл
меду 40 г

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 96 калорій.

Як приготувати:

  1. Тонкими смужками порізати м'ясо.
  2. Мед змішати з соусом і отриманою рідиною полити індичку.
  3. Помістити в холодильник приблизно на півгодини.
  4. Дрібно порубати лук без лушпиння.
  5. Морква звільнити від шкірки, крупно натерти або нарізати тонкою соломкою.
  6. Перець теж порізати соломкою, очистивши його від насіння.
  7. Промаринованное м'ясо перекласти на сковорідку, де заздалегідь слід розігріти кукурудзяна олія.
  8. Обсмажити протягом семи хвилин, приправити.
  9. Далі помістити сюди цибулю і смажити хвилини три.
  10. Додати інші овочі і вилити залишки маринаду, перемішати, тушкувати ще хвилин десять.
  11. Подавати до столу відразу, присипавши кунжутом.

Порада: щоб насіння кунжуту були пахучіше, їх потрібно трохи прогріти на сухій сковороді або в мікрохвильовій печі.

Спробуйте приготувати стейк з індички на сковороді з гарантією відмінного результату. Часу піде небагато, а результат вас порадує.

Ідеальним варіантом по калорійності стане рецепт холодцю з індички.

Тут ви можете ознайомитися з приготуванням соєвого соусу теріякі в домашніх умовах.

Приготування індички в сметанно-соєвому соусі

Ніжна сметана і солоний соус – ідеальне поєднання для пташиного м'яса.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
виноградного оцту 35 мл
спецій за смаком
сметани 15 мл
цибулин 1 шт.
соєвого соусу 0,1 л
черрі 4 шт.
олії оливи скільки знадобиться
індички 550 г

Піде на приготування – 1 година 30 хвилин.

В одній порції – 83 калорії.

Як приготувати:

  1. Промити м'ясо і перекласти його в миску. Залити оцтом і додати води. Рідина повинна покривати птицю. Відставити в сторону на двадцять п'ять хвилин. Накрити кришкою.
  2. Великими кільцями нашаткувати цибулю.
  3. Злити воду з індички, покласти цибулю, приправити, перемішати.
  4. В іншій мисці змішати сметану з соєвим соусом. Натерти сумішшю кожен шматочок птиці.
  5. Накрити тарілкою і поставити прес. Залишити на півгодини.
  6. На розігрітій олії обсмажити до скоринки всі шматочки. Вогонь при цьому повинен бути сильним.
  7. Після цього перекласти всі інгредієнти в вогнетривку форму в один шар.
  8. Присипати зверху цибулю і полити все маринадом. Якщо потрібно, можна додати води.
  9. Запікати мінімум двадцять п'ять хвилин на середньому вогні.
  10. Помідори розрізати навпіл і подавати їх з готовим блюдом. Можна зверху присипати рубаною зеленню.

Порада: якщо немає виноградного оцту, можна замінити його будь-яким фруктовим.

Як запекти в рукаві

Хоча готування в рукаві займає більше часу, м'ясо в нього виходить набагато м'якше.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спецій за смаком
соєвого соусу 120 мл
індички 1,4 кг
меду 30 мл

Піде на приготування – 1 годину 40 хвилин.

В одній порції – 99 калорій.

Як приготувати:

  1. З одного боку рукав зав'язати.
  2. Птицю гарненько вимити. Різати не обов'язково, це за бажанням. Помістити в рукав.
  3. Сюди ж додати соєвий соус і спеції, а також рідкий мед.
  4. Закрити другу сторону рукава і все потрусити, щоб маринад перемішалися і розподілився по всій поверхні. Можна також трохи пом'яти м'ясо в руках, зробити йому «масаж», щоб спеції глибше проникли в м'ясо.
  5. Перекласти у форму для запікання і тримати в духовці хвилин сорок, температура повинна бути середньою.
  6. Потім дістати форму і перевернути рукав на іншу сторону. Повернути в духовку і витримати ще сорок хвилин.
  7. За десять хвилин до кінця готування розкрити пакет і дати індичці підрум'янитися.
  8. Дати трохи охолонути і потім подавати до столу.
Порада: якщо рукав буде надуватися в процесі запікання, його потрібно проткнути зубочисткою у кількох місцях.

Корисні поради

Якщо птиця домашня і стара, з неї краще зняти шкіру. Таке м'ясо буде жорсткіше. Купівельна туша буде набагато ніжніше, тому шкіру можна залишити. Для страви ж необов'язково брати грудку, адже філе можна зняти і з інших частин, наприклад з стегон.

До соєвого соусу можна додати трохи соусу теріякі або солодкого чилі, щоб збагатити смак. Не варто боятися використовувати велика кількість різних приправ або пряних трав, головне, щоб складі різних сумішей не було солі. Приміром, часто використовуються хмелі-сунелі, коріандр, куркума і паприка.

Соковите і ніжне м'ясо індички, подану на вечерю, — краще завершення дня. Таке блюдо можна подавати і до святкового столу, при цьому кухню можна відкласти на останній момент. Приємного апетиту!

Що ще почитати: