Як правильно посмажити креветки в соєвому соусі
Смажені креветки — ідеальна закуска до пива, так і як самостійну страву — чудове. Часто подають у барах та ресторанах, де готують їх дуже смачно. А ось приготувати цю закуску в домашніх умовах мало кому вдається.
Але якщо дотримуватися рецептів, викладених нижче, то смажені морепродукти вийдуть нітрохи не гірше, а може і краще ресторанних.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
креветки, бажано не заморожені - | 300 г |
соус соєвий - | 5 ст. л. |
олія оливок - | 3 ст. л. |
зубчики часнику - | 5 шт. |
лимон - | 1 середній |
зелень петрушки - | 0,5 пучка |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Креветки в соєвому соусі смажаться дуже швидко, а виходять незрівнянно смачними. Таке блюдо відмінно підійде в якості закуски для вечірки.
Готуються креветки, смажені в соєвому соусі, наступним чином:
- Нарізаний часник викладають в гарячу сковороду з маслом, прожарюють до придбання рум'яного відтінку. Потім часник видаляють. Масло просочиться часниковим соком;
- Морепродукти промити, видалити вологу паперовими рушниками і викласти на сковорідку;
- До ракоподібним доливають соус із сої і обсмажують їх з усіх сторін 5 хвилин;
- Поки вони смажаться, петрушку нарізають, причому крупно;
- Через 5 хвилин виймають запашні креветки, посипають їх петрушкою. Лимон розрізають на шматочки і викладають на тарілку.
Для любителів гостренького, до жарящимся ракоподібним можна додати пекучого червоного перцю.
Рецепт смажених креветок у панцирі
Як не дивно це прозвучить, але креветки можна приготувати прямо в панцирі. Смак від цього вони не втратять, а час на готування піде набагато менше.
Знадобиться:
- креветки — 0,5 кг;
- бульйон на курячому м'ясі — 2 ст. л.;
- стебло цибулі — 1 пучок;
- рослинне масло — досить 2–х ст. л.;
- соєвий соус — 2 ч. л.;
- спеції для морепродуктів або просто чорний перець;
- сіль.
На приготування ви витратите 10 хвилин.
Калорійність складе 134 кКал.
Приготування смажених креветок у панцирі в соєвому соусі:
- Креветки з панциром обмивають, поки на плиті гріється сковорідка для смаження. Поки що стікає вода з морепродуктів, у гарячу сковороду наливають олію. Потім викладають морепродукт і гарненько його обсмажують;
- Зелена цибуля миють і нарізають широкими кільцями;
- До вмісту сковорідки додають сіль, приправи (орієнтуйтеся на свій смак), доливають курячий бульйон, зварений заздалегідь;
- Продовжують смажити креветки протягом 10 хвилин, цього часу вистачить, щоб вони придбали золотистий відтінок;
- У сковорідку додають порізану цибулю за хвилину до готовності;
- Викладають страву на тарілку і збризкують соєвим соусом.
Креветки в соєвому соусі по-китайськи
Азіатська кухня дуже насичена різними, часто незвичайними стравами. Але! Місце для морепродуктів там було завжди. Так що шанувальники китайського кулінарного колориту, а за сумісництвом і морепродуктів, оцінять спосіб смаження креветок по–китайськи. Приготувати їх можна і вдома, витративши трохи часу.
Отже, що знадобиться:
- креветки — 800 г;
- соус соєвий — 3 ст. л.;
- часник — 3 зубчики;
- стебло зеленої цибулі;
- цукровий пісок — 1 ч. л.;
- олія з додаванням чилі — 2 ст. л.;
- олія кунжуту — 2 ч. л.;
- олія оливок — 2 ст. л.;
- рисовий оцет — 2 ч. л.;
- чорний перець.
На приготування цієї страви піде 10-15 хвилин.
Калорійність 100 г — 409 кКал.
А тепер сам процес приготування:
- Готують креветки: видаляють панцир, миють;
- В окремій мисці змішують: соус сої, цукровий пісок, кунжутне масло, масло з чилі і китайський оцет;
- Тепер для приготування знадобиться вок — це китайська глибока сковорода з вузьким дном. Але, якщо такого пристосування в будинку немає, то доведеться замінити її звичайною глибокої сковорідкою або сотейник. На помірний вогонь ставлять розігріватися сковороду з оливковою олією, в яке після нагрівання кладуть дрібно порубаний часник;
- Як тільки відчується апетитний часниковий аромат, то відразу ж в сковороду додають морепродукти і обсмажують з усіх боків;
- До порозовевшим морепродуктів доливають заздалегідь змішаний соус і все перемішують;
- Тепер страва готова. Подавати креветки можна з рисом, посипавши зеленню.
Читайте як приготувати м'ясо по-степовому. Спробуйте приготувати м'ясо в хрусткій картопляної скоринці.
Читайте як приготувати рибні котлети на пару в духовці.
Спробуйте приготувати вишукані кальмари в сметанному соусі.
Рецепт морепродуков з кунжутом і помідорами
Щоб приготувати морепродукт з додаванням соєвого соусу, помідорів і кунжуту, необхідно:
- креветочні м'ясо — 300 г;
- томати — 4 шт, можна брати з кислинкою;
- часник — 5 зубчиків;
- соєвий соус — 4 ст. л.;
- зерна кунжуту;
- масло;
- зелений стебло цибулі.
Кількість витраченого часу — 10 хвилин.
Навантаження для фігури в 100 г містить 206 кКал.
Процес приготування:
- Готують помідори: миють, видаляють шкірку шляхом ошпарювання окропом. Ріжуть на часточки;
- Часник очистити і дрібно нарізають;
- Креветки очистити, якщо потрібно і укладають в розігріту з маслом сковороду. Смажать на сильному вогні протягом 1 хвилини;
- Доливають соус сої, додають часник і помідори, але не перемішують;
- Вогонь прибирають до мінімуму, закривають сковороду кришкою і тримати її вміст 5 хвилин;
- При подачі посипають кунжутним зерном, поряд викладають порізану цибулю.
Кулінарні підказки
Щоб смажені креветки по достоїнству змогли оцінити всі гості або домочадці, варто звернути увагу на кілька кулінарних секретів:
- Щоб заморожені креветки не втратили своїх смакових і корисних властивостей, то при не використовуйте для швидкого розморожування СВЧ–піч або гарячу воду. Найоптимальніший варіант — це природне розморожування на полиці холодильника. Так, це займе більше часу, але ви відчуєте різницю, коли скуштуєте, приготовані морепродукти;
- Прихильники правильного харчування можуть сміливо замінювати процес смаження на запікання в духовці, але, температура повинна бути не нижче 200о С;
- Готові креветки подавайте з лимоном — це смачне доповнення морепродуктів додасть їм легку кислинку.
Смажені креветки в соєвому соусі припадуть до вподоби багатьом шанувальникам морепродуктів. Їх ніжне, пряне м'ясо прямо тане в роті, а порція з'їдених креветок не «вдарить» по фігурі зайвою вагою. Крім того, великий вміст білка в продукті робить ці морепродукти одним з корисних страв.
Крім того, ці морепродукти поєднані з великою кількістю інших продуктів, так що можна сміливо експериментувати з їх приготуванням.